October 23, 2019 By Aown272 0

Η πραγματική αξία του Nomad Cruise

Έχετε πάει ποτέ σε εκδήλωση δικτύωσης; Φυσικά, έχετε. Είναι μια λέξη-κουβέντα για μερικά χρόνια, όπου οι άνθρωποι εμφανίζονται για να κάνουν νέες συνδέσεις. Τώρα, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: Πόσες φορές έχετε φύγει με ένα άδειο συναίσθημα, κουρασμένοι και σαν να ήσαστε σε 20 ταχύτητες -συνεντεύξεις σε 2 ώρες; Νομίζω ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάω: δικτύωση για χάρη της αναζήτησης επιχειρηματικών συνδέσεων, όταν οι άνθρωποι απλώς μυρίζουν γύρω σας για να δουν αν τους είστε χρήσιμοι. Είναι γρήγορο, αναγκαστικό και κατά τη γνώμη μου: αρκετά απρόσωπο. Η δημιουργία μιας πραγματικής σύνδεσης χρειάζεται χρόνο, προσοχή, ειλικρινή περιέργεια και ολόψυχα. Δεν πρέπει να έχει σκοπό. Αυτό πρέπει να έρθει μετά.

Την πρώτη φορά που άκουσα για το Nomad Cruise, ήμουν αρκετά δύσπιστος. Διαμονή, ταξίδια, φαγητό και ποτό, καθώς και κάποια ανταλλαγή γνώσεων, όλα περιλαμβάνονται; Ναι, πρέπει να ομολογήσω, πήγα στην κρουαζιέρα με μια αρκετά ρηχή νοοτροπία. Δεν είχα ιδέα τι θα έφερναν στη ζωή μου σχεδόν 2 εβδομάδες στη θάλασσα: ένα μέρος στον κόσμο όπου εγώ, ως νομάδα ένιωθα σαν στο σπίτι μου: την κοινότητά μου, το δίκτυό μου. Δεν είχα γνωρίσει λίγους ανθρώπους, για λίγες ώρες, και είχα μιλήσει για την επιχείρησή μου. Αντίθετα, μοιράστηκα στιγμές, δημιούργησα αναμνήσεις, χόρεψα, γέλασα ή απλώς κάθισα στη σιωπή με ανθρώπους που μοιράζονταν τις αξίες μου. Έφυγα από την κρουαζιέρα με ένα ολοένα αυξανόμενο, ειλικρινές δίκτυο ανθρώπων. Όπως λέει πάντα ο Johannes, ο ιδρυτής: Η κρουαζιέρα είναι μόνο η αρχή.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους που επιστρέφουν ξανά και ξανά στις κρουαζιέρες. Τελικά βρήκαμε πού ανήκουμε μετά από τόσα μέρη όπου μόνο «χωράμε». Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ανήκεις και να ταιριάζεις.

«Το να ταιριάζεις είναι να αξιολογείς μια κατάσταση και να γίνεις αυτός που πρέπει να είσαι για να γίνεις αποδεκτός. Το να ανήκεις, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί να αλλάξουμε αυτό που είμαστε. απαιτεί να είμαστε αυτό που είμαστε». Μπρέν Μπράουν

Αυτές οι κοινότητες βασίζονται σε αξίες, όχι … ξέρετε: βασισμένες στην τοποθεσία. Όπως το πώς μεγαλώσαμε σε μια πόλη και γίναμε φίλοι με το παιδί της γειτόνισσας ή τους συμμαθητές μας. Κάναμε φίλους με βάση το ποιος ήταν εκεί. Τώρα, ως ενήλικες, πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν μας καταλαβαίνουν, γιατί αυτές οι φιλίες δεν βασίζονται πλέον σε αξίες που μοιραζόμαστε.

Μετά την πρώτη μου κρουαζιέρα, ερωτεύτηκα και την κοινότητα γιατί ένιωσα, εδώ, δεν είμαι περίεργη και οι άνθρωποι γύρω μου με καταλαβαίνουν. Σιγά σιγά ασχολήθηκα όλο και περισσότερο με τη δημιουργία και την επιμέλεια του Nomad Cruise.

Γιατί λοιπόν το Nomad Cruise; Τι το κάνει τόσο μοναδικό που σπάνια βρίσκετε σε οποιοδήποτε άλλο συνέδριο; Πώς είναι δυνατόν αυτή η κρουαζιέρα να δημιουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα δίκτυα νομάδων;

Ψηφιακή αποτοξίνωση

Πολλοί ρωτούν αν δουλεύουμε ασταμάτητα στην κρουαζιέρα, γιατί με βάση το Instagram, βλέπεις νομάδες να δουλεύουν σε παραλίες και σε αιώρες ακόμα.
(Ναι καλά…). Περιέργως, η πλειονότητα των ανθρώπων που φτάνουν για την κρουαζιέρα δεν φέρνουν τη δουλειά τους μαζί τους, ούτε αγοράζουν τη συμφωνία στο Διαδίκτυο. Έχουμε internet, αλλά φυσικά, καθώς βρισκόμαστε στη μέση του ωκεανού τις περισσότερες φορές, δεν είναι αρκετά καλό για να δουλεύουμε στη ροή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε σε ένα εστιατόριο και δεν ελέγξατε το τηλέφωνό σας, ούτε κάποιος άλλος στο τραπέζι για αυτό το θέμα; Πότε ήταν η τελευταία φορά, δεν χρειάστηκε να σηκώνετε το τηλέφωνό σας, 30-130 φορές την ημέρα επειδή λάβατε ειδοποίηση;

Μετά τις πρώτες 3 ημέρες, αρχίζεις σιγά σιγά να μπαίνεις σε μια πιο χαλαρή κατάσταση. Τότε είναι που συνειδητοποιείς ότι μπορείς να αφιερώσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου στους ανθρώπους γύρω σου. Δεν υπάρχει διαφυγή πίσω στη ζώνη άνεσής σας, εδώ, στην κρουαζιέρα, είστε πραγματικά εδώ και πρέπει να είστε παρόντες. Ακόμα κι αν είναι περίεργο στην αρχή. Αλλά ω, κύριε, αξίζει τον κόπο. Μετά από μια κρουαζιέρα δύο εβδομάδων, το άνοιγμα του τηλεφώνου μου δεν δημιουργεί πλέον αυτό το χτύπημα ντοπαμίνης, δεν με ενδιαφέρει να δημοσιεύσω ή να διαβάσω για άτομα που δεν γνωρίζω προσωπικά. Αίρεται το βάρος των Social Media.

Δείπνο Ραντεβού με τυχαίους ανθρώπους

Κάθε βράδυ έχουμε καθιστό δείπνο. Δύο ώρες καθισμένοι με άλλα 6-8 άτομα, απολαμβάνοντας ένα ωραίο γεύμα και συζητώντας. Λοιπόν, στην αρχή, κουβεντιάζοντας και μετά από λίγες μέρες: μιλάμε πραγματικά. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι ξεχνούν να κάνουν τις τυπικές ερωτήσεις: από πού είστε, τι κάνετε, γιατί υπάρχει περιορισμένος χρόνος που μπορείτε να κάνετε τις ίδιες ακριβώς συζητήσεις. Έτσι, οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν πραγματικά φοβερές αυθεντικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ξέρεις απλά, θα κάθεσαι δίπλα σε αυτά τα δύο άτομα για δύο ώρες, οπότε η συζήτηση πρέπει και θα πάει πιο βαθιά από μια «χεραψία».

Καμία κούραση απόφασης

Κάποτε άκουσα κάπου ότι μπορείς να πάρεις μόνο 21 αποφάσεις την ημέρα, και μετά εμφανίζεται η κούραση των αποφάσεων. Λοιπόν, αν όχι-που αλλού, σε αυτή την κρουαζιέρα, είναι εύκολο για εσάς. Δεν χρειάζεται απόφαση για το πού θα φάτε, (εντάξει, πρέπει να καταλάβετε τι θα φάτε), ή πού θα πάρετε τον καφέ σας ή τι να κάνετε εκείνη την ημέρα. Όλα όσα χρειάζεστε είναι ακριβώς εκεί, στην κρουαζιέρα.

Δέσμευση σε αγνώστους

Η δέσμευση είναι δύσκολη για έναν νομάδα. Το να πεις ναι στο να μείνεις στο ίδιο σκάφος για 2 εβδομάδες με εκατοντάδες νομάδες χρειάζεται θάρρος. Θυμάμαι, όταν μπήκα στο NC 3, σκέφτηκα ότι από τα 150 άτομα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που είναι cool. Αυτό το κορίτσι που γνώρισα στην κρουαζιέρα (και που έκτοτε έγινε ένας από τους καλύτερους φίλους μου) σκεφτόταν, αν δεν έβρισκε κανέναν καλό, θα μπορούσε απλώς να κάνει παρέα στην καμπίνα της όλη την ώρα. Τώρα απλώς γελάμε με αυτούς τους φόβους. Η πραγματικότητα είναι: Για κάποιο λόγο, το NC είναι ένα χωνευτήρι για ομοϊδεάτες: Ενδιαφέρονται για επιχειρήσεις, ταξίδια και προσωπική ανάπτυξη. Και επίσης όσοι έχουν παρόμοια ήθη. (Μετά από μερικές κρουαζιέρες καταλήξαμε να τις δημιουργήσουμε στις Επτά Αρχές μας).

Δεν με νοιάζει από πού είσαι…

Θέλω να πω, μπορεί να σε ρωτήσω όταν βρεθούμε, μόνο και μόνο για να σπάσουμε τον πάγο, αλλά τελικά δεν με νοιάζει. Συμβαίνει συχνά να ξεχνάω από πού προέρχεσαι, αλλά θυμάμαι εκείνη την υπέροχη συζήτηση που είχαμε ή εκείνη τη φορά που κάναμε στο κατάστρωμα 7 και γελούσαμε μέχρι να κλάψουμε. Και ξέρεις τι? Δεν είναι μόνο για τη χώρα. Εδώ έχουμε ανείπωτη ισότητα: δεν έχει επίσης σημασία πού βρίσκεστε στην καριέρα σας ή πόσα χρήματα βγάζετε. Δεν υπάρχει τραπέζι για δροσερά παιδιά. Είμαστε όλοι προσιτοί – συμπεριλαμβανομένων των ομιλητών, των οικοδεσποτών, του ιδρυτή και εκείνου του τύπου που μόλις κέρδισε ένα Emmy.

Χορός και πάρτι

Ας μην ξεχνάμε ότι τελειώνουμε τις νύχτες μας στο μπαρ της πισίνας, και στην πίστα, ή σε ένα μουσικό jam session. Ένας άλλος έξυπνος είπε κάποτε ότι αν θέλετε να δικτυωθείτε: φάτε, γελάστε και χορέψτε με τους ίδιους ανθρώπους. Μετά μιλάς για επιχειρήσεις.

Προσεκτική επιμέλεια και αρχιτεκτονική κοινότητας

Θα είμαι ειλικρινής, μερικά από τα στοιχεία αυτού του κοινοτικού κτιρίου προήλθαν από την τύχη. Δεν είχαμε ιδέα ότι το να δειπνούμε μαζί κάθε μέρα είναι τόσο σημαντικό. Ή ότι το γεγονός ότι το ασταθές wifi θα ήταν δώρο, όχι ενόχληση.

Ναι, πρώτα σταθήκαμε τυχεροί. Αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε εξαιρετικά τον ρόλο και την ευθύνη μας για τη σύνδεση των ανθρώπων. Άλλωστε, η δημιουργία μιας κοινότητας δεν είναι απλώς να προσκαλείς ανθρώπους στο ίδιο σημείο και να περιμένεις να συμβεί η μαγεία. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από μια κοινότητα που βασίζεται στην αξία. Η ομάδα του Nomad Cruise χρησιμοποιεί πολλά εργαλεία και δομικά στοιχεία για να δημιουργήσει τη μαγεία που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν νοσταλγία για την κρουαζιέρα και κάνει τα μέλη αυτής της κοινότητας να γίνουν οικογένεια. Ενθάρρυνση της ειλικρινούς επικοινωνίας, της ανταλλαγής δεξιοτήτων, της διαφάνειας και όλα αυτά χωρίς καμία βλακεία. Και αυτό είναι μοναδικό.

Έχετε πάει ποτέ σε ένα συνέδριο, όπου σας είπαν ότι θα ήταν μια εμπειρία που θα άλλαζε τη ζωή σας; Λοιπόν, όταν το ακούω αυτό γυρίζει το στομάχι μου. Πολλές εκδηλώσεις χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις για να προσελκύσουν κόσμο, να πουλήσουν περισσότερα εισιτήρια και απλά δεν αισθάνομαι καμία ειλικρίνεια σε αυτό. Επιπλέον, ‘γεια! Η ζωή μου είναι φοβερή, μην την αλλάξεις».

Δεν πρόκειται λοιπόν να πω ότι το Nomad Cruise είναι μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή. Θα σε αφήσω να αποφασίσεις αν είναι για σένα.

Για μένα προσωπικά, έφερε ειρήνη. Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ότι δεν είμαι μόνος που αναζητώ κάτι διαφορετικό, έναν νέο, ελεύθερο τρόπο ζωής. Επιπλέον: Έχω όλους αυτούς τους καταπληκτικούς, εμπνευσμένους και έξυπνους ανθρώπους παντού στον κόσμο, που είναι ακριβώς σαν εμένα! Πολλά από αυτά έχουν γίνει μέρος του στενού μου κύκλου, αυτά που τηλεφωνώ όταν χρειάζομαι έναν εικονικό ώμο για να κλάψω ή όταν θέλω να μοιραστώ την ευτυχία μου. Δεν συναντιόμαστε μόνο στην κρουαζιέρα, αλλά φροντίζουμε επίσης να διασχίζουμε μονοπάτια πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους: από το Μπαλί στο Ρίο, από τη Λισαβόνα στο Κέιπ Τάουν. Ταξιδεύουμε, ανακαλύπτουμε, παίζουμε, ενθαρρύνουμε, εμπνέουμε, συνεργαζόμαστε και κάνουμε ο ένας τον άλλον υπόλογο.

Επιτέλους επανεφευρίσκουμε τον σκοπό της δικτύωσης: συνδεόμαστε για να ανήκουμε.


Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο Bori είναι ο διευθυντής προγράμματος και ο κοινοτικός αρχιτέκτονας της Nomad Cruise.

Έγινε μαζί μας στο Nomad cruise 3, ως συμμετέχουσα, αλλά από το 2017 είναι μέλος της βασικής ομάδας. Σύμφωνα με τον Μπόρι, το χαρούμενο μέρος της είναι η σκηνή του συνεδρίου και η αγαπημένη της δραστηριότητα στο πλοίο είναι τα ποτά του ηλιοβασιλέματος.