January 4, 2020 By Aown272 0

Πώς να διδάξετε τις δεξιότητες παρουσίασης, τη νέα τεχνολογία και την έρευνα χρησιμοποιώντας το CES

Το Consumer Electronics Show είναι στο Λας Βέγκας αυτήν την ερχόμενη εβδομάδα, 7-10 Ιανουαρίου 2020. Το φθινοπωρινό εξάμηνο, οι φοιτητές παρουσιάζουν ιστορικά στοιχεία στον τομέα της πληροφορικής. Ωστόσο, τον Ιανουάριο, στρέφουμε τα φώτα της δημοσιότητας στην ανάλυση των νέων τεχνολογιών με κριτική αλλά φουτουριστική ματιά. Τα μέσα ενημέρωσης, τα βίντεο και τα δελτία τύπου μάς δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσουμε στην κορυφαία αιχμή της τεχνολογίας, όπου γίνεται δύσκολο να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ του επόμενου μεγάλου πράγματος και του επόμενου μεγάλου αποτυχίας.

σχέδια μαθημάτων ces

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μάθημα ανά πάσα στιγμή.

Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, τα έχω φτιάξει όλα αυτά μόνος μου, και αλλάζει συνεχώς. Θα δείτε πόρους από καλεσμένους στο podcast που έχουν αλλάξει τη σκέψη μου, ώστε να μπορείτε να εμβαθύνετε στην παιδαγωγική. Έχω επίσης όλους αυτούς τους πόρους σε ένα φυλλάδιο για όσους εγγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο μου στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης. Μην ανησυχείτε, εάν λαμβάνετε ήδη το ενημερωτικό δελτίο μου, θα λαμβάνετε όλα αυτά σήμερα αυτόματα στο σημερινό ενημερωτικό δελτίο. Πάντα στέλνω τους πόρους μου στο ενημερωτικό δελτίο κάθε εβδομάδα.

Αυτή η ενότητα διδάσκει σχετικά με τη νέα τεχνολογία, ορισμένες βασικές έννοιες CS, τις ερευνητικές δεξιότητες, τη λογοκλοπή, την επαλήθευση των πηγών και τις δεξιότητες παρουσίασης. Συνήθως αφιερώνω τρεις εβδομάδες σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά σημειώστε επίσης ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε στον αυτόματο πιλότο. Πρέπει να ασχοληθείτε και να συνεργαστείτε με τους μαθητές για να το κάνετε να λειτουργήσει!

Βήμα 1: Συλλογή Iron Chef

Αρχικά, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε μαθητής επιλέγει μια διαφορετική τεχνολογία. Έτσι, ξεκινώ με μια προσέγγιση «Iron Chef» που έμαθα από τον φίλο μου Jon Corrippo.

Σε αυτήν την εργασία, οι μαθητές θα επιλέξουν γρήγορα μια τεχνολογία και ένα συνοδευτικό βίντεο και πόρο για να προετοιμάσουν μια παρουσίαση για την τάξη. Μια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά.

Σημειώστε ότι αυτό ακολουθεί μια ανασκόπηση των τεχνολογιών ιστού και των τύπων διεπαφών: CLI (διεπαφή γραμμής εντολών), GUI (γραφική διεπαφή χρήστη), NUI (φυσική διεπαφή χρήστη) και αυτό που αποκαλώ BUI (βιολογική διεπαφή χρήστη) που θα είναι αναμφίβολα όταν διασυνδεόμαστε απευθείας με μηχανές.

Σε αυτό το μάθημα, θα χρησιμοποιήσετε τις διαφάνειες «Iron Chef» για να βάλετε πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία σας για να τις μοιραστείτε με την τάξη. Θα ενσωματώσετε επίσης ένα βίντεο στη διαφάνεια για κοινή χρήση. Μην εργάζεστε σε διαφάνειες κάποιου άλλου. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να το μοιραστείτε με την τάξη.
10 Πόντοι – Παραδόθηκε έγκαιρα
30 βαθμοί – Βίντεο – Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα βίντεο στο Google για να εμφανίσετε μόνο έως 2 λεπτά από το βίντεο που επιλέξατε. Μπορείτε να κάνετε κλιπ και να εμφανίσετε μόνο μέρος του. Δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 2 λεπτά.
20 βαθμοί – Πληροφορίες τοποθετημένες στη διαφάνεια, συμπεριλαμβανομένης της περιγραφής, του ονόματός σας
30 βαθμοί – Στην παρουσίαση της τάξης σε άλλον μαθητή – θα πρέπει να μοιραστείτε μια απλή εξήγηση της τεχνολογίας και του είδους διεπαφής που χρησιμοποιεί (CLI, GUI, NUI, BUI, κ.λπ.) και να παίξετε το βίντεο για αυτούς. Θα εργαστείτε για να κάνετε μια πλήρη παρουσίαση για αυτό το μάθημα για την τάξη.

Έχουν περάσει χρόνια που σταμάτησα εδώ και άφησα τους μαθητές να μοιραστούν τις τεχνολογίες τους και τελείωσα με την παρουσίαση. Ωστόσο, οι δεξιότητες παρουσίασης είναι απαραίτητες, επομένως έχω ενσωματώσει ορισμένες τεχνικές που έχω μάθει από ορισμένους καλεσμένους στο podcast για να το κάνω πιο δυνατό μάθημα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων παρουσίασης.

Πάρτε το πρότυπο για την παρουσίαση της Google εδώ. (Κάνε ένα αντίγραφο.)

Σημείωση: Εάν πληκτρολογήσετε το email σας παρακάτω για να εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου, θα σας στείλω ένα αντίγραφο των διαφανειών του Iron Chef που έχουμε φτιάξει στο παρελθόν και μερικές από τις ρουμπρίκες που χρησιμοποιώ.

Εργασία στο Google Classroom: όλοι οι μαθητές επεξεργάζονται το πρότυπο και προσθέτουν τις πληροφορίες τους. (1 περίοδος τάξης)

Βήμα 2: Έρευνα με χρήση του Google Keep

Στη συνέχεια, βάζω τους μαθητές μου να ρυθμίσουν την ετικέτα τους στο Google Keep καθώς περνούν από το εκπαιδευτικό μου βίντεο στο Google Keep. Προχωρώ επίσης και τους δίνω τη βασική ρουμπρίκα περιεχομένου για το τι θα χρειαστούν. (Αποθηκεύω την πλήρη ρουμπρίκα για αργότερα.) Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν μόνο σε αυτές τις ερωτήσεις αυτή τη στιγμή:

  • Τι είναι αυτή η τεχνολογία;
  • Ποιος είναι ο κατασκευαστής;
  • Αυτός ο μαθητής εξήγησε πώς λειτουργεί η τεχνολογία;
  • Τι τύπος διεπαφής χρησιμοποιείται για την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους;
  • Υπάρχει κάποιο AI ή αλγόριθμος που εμπλέκεται;
  • Ποια είναι η αγορά-στόχος για αυτήν την τεχνολογία;

Πόρος:

Εργασία στο Google Classroom:

  1. Ο οδηγός Google Keep είναι μία εργασία. (1 περίοδος τάξης)
  2. Η δεύτερη εργασία περιλαμβάνει ένα περίγραμμα χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google και τις πληροφορίες από το Google Keep. Οι μαθητές εμβαθύνουν στο θέμα με βάση τη ρουμπρίκα. Χρειάζομαι τουλάχιστον δύο πηγές για κάθε μέρος της ρουμπρίκας που αναφέρεται παραπάνω. (2 τάξεις)

Βήμα 3: Πρόχειρα παρουσίασης και παρουσίαση ταχύτητας Γύρος 1

Σε αυτό το στάδιο, δίνω στους μαθητές δύο ρουμπρίκες. Τους παρέχω τη ρουμπρίκα για αυτό το στάδιο του έργου (που δίνεται στο βήμα 2), που απλώς τους βοηθά να ερευνήσουν το θέμα. Προχωρώ και τους αφήνω να καταλάβουν πού πάνε με αυτό, ώστε να μπορούν να ψάξουν για το “ουάου” και τα βίντεο κ.λπ.

Εργάζονται στις Παρουσιάσεις τους Google για περίπου μία ημέρα. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουν την τεχνική παρουσίασης ταχύτητας που έμαθα από τον Rob Donatelli. Συνήθως θα κάνουμε τρεις παρουσιάσεις στην τάξη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συνειδητοποιούν συχνά ότι πρέπει να βελτιώσουν την εργασία τους και μπορούν να την κάνουν πιο συναρπαστική. Λοιπόν, θα προχωρήσω και θα τους διδάξω πώς να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους παρουσίασης.

Εργασίες στο Google Classroom:

  1. Πρόχειρα διαφανειών – Σημειώστε ότι δεν έχω να το παραδώσουν, αλλά εξετάζω το προσχέδιο εδώ. Αν το παραδώσουν, χάνουν την πρόσβαση και θέλω να δημιουργήσουν τις διαφάνειες για να μπορώ να δω την πρόοδό τους. Όταν τελειώσουν, θα επιστρέψουν και θα τελειώσουν και θα τα παραδώσουν εδώ για να μπορέσουμε να τα παρουσιάσουμε στην τάξη (περίοδος 1 τάξης)
  2. Ρουμπρίκες στρογγυλής ταχύτητας – οι μαθητές βαθμολογούνται με βάση τις τρεις ρουμπρίκες που παραδίδουν για την ποιότητα της αξιολόγησης της παρουσίασής τους. Συζητάμε ένα «σάντουιτς κομπλιμέντου» και δίνουμε ένα αυθεντικό κομπλιμέντο καθώς και σχόλια. Χρησιμοποιούν τη βασική ρουμπρίκα σε αυτό το σημείο. (1 περίοδος τάξης)

Βήμα 4: Περιεχόμενο Παρουσίασης Δεξιοτήτων

Αυτή τη στιγμή, έχω μια παρουσίαση σχετικά με την παροχή παρουσιάσεων στο Nearpod.

Επίσης, συνήθως θα τραβήξω περίπου πέντε λεπτά από μια από τις βασικές μου ομιλίες και θα τους την παραδώσω, ώστε να δουν και οι δύο το όραμά μου για αυτό που ονειρεύομαι ότι μπορεί να είναι η εκπαίδευση στην τάξη μας και τις τεχνικές «παρουσίασης Ζεν» που διδάσκω. Οι μαθητές που βλέπουν καθηγητές μόνο να κάνουν διάλεξη πιστεύουν ότι έτσι γίνεται μια παρουσίαση. Πάντα με προκαλούν να κάνω αυτό το μάθημα το είδος της απόδοσης που θέλω να προσφέρουν. Οι μαθητές μοντελοποιούν αυτό που βλέπουν – όχι αυτό που τους λένε. Έτσι το μάθημα που βλέπουν να παρουσιάζουν από εμένα πρέπει να είναι θεαματικό.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε Παρουσίαση Ζεν από τον Garr Reynolds, ο οποίος δημιούργησε αυτήν την ισχυρή τεχνική για να προσελκύσει το κοινό σας.

Εργασία: Οι μαθητές κρατούν σημειώσεις και τις μεταδίδουν (1 περίοδος τάξης)

Βήμα 5: Αναθεωρήσεις παρουσίασης

Τώρα, τους δίνω την τελική ρουμπρίκα και λαμβάνουν τα σχόλια από τους συνομηλίκους τους για να αναθεωρήσουν όχι μόνο τις παρουσιάσεις τους αλλά και να εξασκήσουν την αναθεώρηση.

Εργασία: Οι μαθητές κάνουν περαιτέρω αναθεωρήσεις στις διαφάνειές τους (1 περίοδος τάξης) Εάν πουν ότι έχουν τελειώσει, μερικές φορές θα τους δώσω σχόλια.)

Βήμα 6: Ταχύτητα Γύρος 2

Οι μαθητές παίρνουν τώρα τη ρουμπρίκα της τελικής παρουσίασης, η οποία περιλαμβάνει ένα άνοιγμα με ένα Wow και ένα συναρπαστικό συμπέρασμα. Παρουσιάζονται άλλες τρεις φορές στους συνομηλίκους τους.

Εργασία: Οι μαθητές θα αξιολογήσουν τρεις ακόμη συμμαθητές τους χρησιμοποιώντας την τελική ρουμπρίκα. (1 περίοδος τάξης)

Βήμα 7: Αναθεώρηση και υποβολή τελικής παρουσίασης

Οι μαθητές αναθεωρούν άλλη μια φορά και προετοιμάζονται για τις τελικές παρουσιάσεις. Μετατρέπουν τις διαφάνειές τους σε Google Classroom.

Εργασία: Οι τελικές διαφάνειες παρατέθηκαν στην ώρα τους. (1 περίοδος τάξης)

Βήμα 8: Τελικές Παρουσιάσεις

Είμαστε έτοιμοι. Μερικές φορές οι μαθητές θέλουν να ντυθούν, και είμαι εντάξει με αυτό. Διαφορετικά, βγάζουμε αριθμούς!

Εργασία: Τελικές παρουσιάσεις (4-5 περίοδοι μαθημάτων ανάλογα με το πόσο ενθουσιαζόμαστε!)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει