February 12, 2020 By Aown272 0

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Love, and Life Coaching

Τι σχέση έχει η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το life coaching, ίσως ρωτήσετε;

Καλή ερώτηση!

Πριν προσπαθήσω να απαντήσω σε αυτό, ας εξερευνήσουμε πρώτα την προέλευση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Δεν είναι τόσο ρομαντικό όσο νομίζετε!

Διάδωσε την αγάπη

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Love and Life Coaching (συνέχεια)

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Οι ρίζες της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου μπορούν να εντοπιστούν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Το ρωμαϊκό ημερολόγιο χαρακτήριζε μια αργία στα μέσα Φεβρουαρίου που ονομαζόταν Lupercalia, η οποία πιστεύεται ότι περιλάμβανε έναν εορτασμό της γονιμότητας και το ζευγάρωμα ανδρών και γυναικών με το σχέδιο ονομάτων από ένα βάζο.

Το έτος 268 ένας αξιωματικός του στρατού με το όνομα Claudius Gothicus ανακηρύχθηκε Ρωμαίος αυτοκράτορας Claudius II. Η σύντομη βασιλεία του κράτησε μέχρι το έτος 270.

Μια αιματηρή βασιλεία

Και, σύμφωνα με την παράδοση των περισσότερων Ρωμαίων αυτοκρατόρων, ήταν μια αιματηρή βασιλεία που περιελάμβανε την εκτέλεση, στις 14 Φεβρουαρίου (αν και σε διαφορετικά χρόνια) δύο ανδρών, που ονομάζονταν και οι δύο Βαλεντίνος.

Αυτοί οι άνδρες ήταν προφανώς πιστοί Χριστιανοί που αρνήθηκαν να μεταστραφούν στον παγανισμό. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι εξόργισε τον αυτοκράτορα καθώς ήταν καταλύτης της αγάπης, λειτουργώντας σε γάμους για Ρωμαίους στρατιώτες.

Τιμώντας τους Αγίους Βαλεντίνους

Αργότερα, το έτος 500, ο Πάπας Γελάσιος Α΄, ανησυχώντας για το επίπεδο της ακολασίας και της βίαιης κακομεταχείρισης των γυναικών που εμπλέκονταν στο φεστιβάλ Lupercalia, πήρε την απόφαση να το αντικαταστήσει με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τιμώντας έτσι τους δύο εκτελεσθέντες Βαλεντίνους και καθιερώνοντας την ημέρα ως διακοπές για ρομαντική αγάπη.

Γρήγορη προώθηση

Γρήγορα προς τα εμπρός στη σύγχρονη ημέρα και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – αν και έχει γίνει πολύ εμπορευματοποιημένη – εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία για την έκφραση και τον εορτασμό της ρομαντικής αγάπης.

Από το σκοτάδι βγαίνει φως.

Από τις κακές στιγμές έρχεται το καλό.

Από τη δίωξη βγαίνει η αγάπη!

Όπως γνωρίζουμε, η αγάπη είναι αυτό που κάνει τον κόσμο να κυκλοφορεί. Το να αγαπάς σημαίνει να βάζεις την ευημερία κάποιου άλλου πάνω από τη δική σου άνεση.

Η σύνδεση με το life coaching

Και εκεί, αγαπητοί αναγνώστες, γίνεται εμφανής η σχέση μεταξύ της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και του life coaching.

Οι καλοί life coaches βάζουν τα συμφέροντα των πελατών τους στην πρώτη γραμμή της καθοδήγησής τους. Είναι καταλύτες για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του πελάτη τους, αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους πελάτες τους να ανακαλύψουν την πραγματική τους εσωτερική δύναμη και να δημιουργήσουν τη ζωή που επιθυμούν.

Στους εκπαιδευμένους life coaches της New Insights παρέχονται τα εργαλεία για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να βρουν το σκοπό τους και να ζήσουν το πάθος τους.

Αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη, είναι μια διαδικασία προσωπικής μεταμόρφωσης. Η έκθεση σε πολλές ισχυρές νέες ιδέες (με συγχωρείτε) μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη νοοτροπία και τις προοπτικές.

Αλλά όταν συμβαίνει δεν υπάρχει καμία ματιά πίσω. Η ζωή αλλάζει, προς το καλύτερο, για πάντα!

Διαδίδοντας την αγάπη

Το life coaching περιλαμβάνει τη διάδοση της αγάπης.

Έτσι, εύχομαι να περάσετε μια πολύ χαρούμενη, γεμάτη αγάπη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σας αφήνω με λίγη τροφή για σκέψη:

Γιατί να μην απορρίψετε τις συνηθισμένες σοκολάτες, κόκκινα τριαντάφυλλα και σαμπάνια και να αφεθείτε στον εαυτό σας και τον ρομαντικό σύντροφό σας σε ένα μεταμορφωτικό πρόγραμμα life coaching που μπορεί να ανεβάσει τη σχέση σας σε εντελώς νέα επίπεδα αγάπης;

Με αγάπη 🙂


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ LIFE COACH ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ
New Insights Life Coach Training
www.life-coach-training-sa.com (SA/Αφρική)
www.life-coach-training-uk.com (Ηνωμένο Βασίλειο/Διεθνές)