July 9, 2020 By Aown272 0

Πώς κυλάει ο χρόνος όταν διασκεδάζετε!

Ήταν μια περίεργη παλιά χρονιά, όχι και τόσο!

Αλλά μην ανησυχείτε, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ΠΟΛΥ καλύτερα.

Πώς ξέρω?

Δεκατρείς

Πόσο περνάει ο χρόνος όταν διασκεδάζετε (συνέχεια)

Δεκατρία σήμερα!

… Επειδή το New Insights Africa γίνεται δεκατρία σήμερα!!

Και με αυτόν τον τρόπο, ξεπερνάμε τους σκοτεινούς κινδύνους του «annus superstitious» μας και βγαίνουμε στο πολλά υποσχόμενο φως του δέκατου τέταρτου έτους λειτουργίας μας!

Εντάξει, ομολογώ ότι έχω χρησιμοποιήσει μια μικρή «καλλιτεχνική άδεια» εδώ 🙂

Δεν είμαι επιρρεπής στην τρισκαϊδεκαφοβία – ή στον φόβο του αριθμού 13 – αλλά ο αισιόδοξος μέσα μου ήθελε να βρει μια καλή δικαιολογία για να γιορτάσει και να αγκαλιάσει το μέλλον, δεδομένων των θλιβερών ειδήσεων που όλοι ξυπνάμε κάθε μέρα σε αυτές τις ταραγμένες και μπερδεμένοι καιροί.

Μακροζωία

Καθώς σκουπίζω τα μάτια μου και σκέφτομαι πόσο γρήγορα πέρασαν τα τελευταία 13 χρόνια, μου υπενθυμίζεται ότι το New Insights, διεθνώς, μπορεί να καυχηθεί για ακόμη μεγαλύτερη μακροζωία.

Ο «ιδρυτής», Neil Asher, πλέον γνωστός διεθνής επιχειρηματίας και παγκόσμιος πολίτης, ξεκίνησε το New Insights πολύ πίσω το 2003.

Το ιδιαίτερο… καγκουρό του σεφ;;

Η εταιρεία έχει τις ρίζες της στην Αυστραλία, όπου ο βρετανικής καταγωγής Neil εργαζόταν ως σεφ σε μια σειρά από πολυτελή καταστήματα.

Όπως θα γνωρίζει όποιος έχει ακολουθήσει τις επιδιώξεις όπως ο Gordon Ramsay, ο Marco Pierre White ή ο Robert Irvine, αυτή δεν είναι μια καριέρα για τους λιπόψυχους!

Αρκεί να πούμε ότι η ύπαρξή του στο τρενάκι του λούνα παρκ ως καλοπληρωμένος αλλά καταπονημένος σεφ, έστειλε τον Νιλ από τα κάγκελα και αναζητούσε κάποια σοβαρή κατεύθυνση και καθοδήγηση.

Έπρεπε να το ανακαλύψει με τη μορφή ενός Αυστραλιανού προπονητή ζωής!

Ενδιαφέρον και εμπνευσμένο

Ο Neil κίνησε το ενδιαφέρον και εμπνεύστηκε από τις πολλές ισχυρές νέες ιδέες που άρχισε να αντιμετωπίζει για τη ζωή γενικά και τον δικό του ρόλο σε αυτήν.

Σύντομα, ήξερε ότι οι μέρες του που εργαζόταν ως σεφ είχαν τελειώσει. Αυτή ήταν μια σταδιοδρομία που είχε ουσιαστικά φτιαχτεί πάνω του, αντί να είναι μια καριέρα που είχε επιλέξει σκόπιμα για να δώσει διέξοδο στο πάθος του.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών προπόνησης, ο Neil είδε τον life coach του να μετατρέπεται σε πρότυπο για τη ζωή του που σύντομα θα επανεφευρεθεί.

Καθώς κοίταζε το μέλλον, ένιωθε έμπνευση να πάρει τις πολλές ιδέες και αποκαλύψεις στις οποίες ο προπονητής του συνέβαλε καθοριστικά στο να του ανοίξει τα μάτια, να τα συσκευάσει αποτελεσματικά και να βρει έναν τρόπο να τα παραδώσει στον κόσμο!

Το New Insights γεννιέται

Το 2003, μετά από ένα ταξίδι πίσω στη γενέτειρά του και πολλούς μήνες επένδυσης στην έρευνα και την ανάπτυξη αργότερα, το New Insights UK (και το αρχικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα New Insights Life Coach) ανέλαβε.

Το Σύμπαν λειτουργεί με συναρπαστικούς και απρόβλεπτους τρόπους…

Τρία χρόνια αργότερα, ενώ αντιμετώπιζα ένα διαφαινόμενο πιρούνι στη δική μου, πολύ διαφορετική επαγγελματική πορεία, επρόκειτο να συναντηθώ με τον Neil για πρώτη φορά για μεσημεριανό γεύμα σε ένα εστιατόριο του Λονδίνου.

Life coaching, τι είναι αυτό;

Ένας στενός συγγενής στη Νότια Αφρική είχε περάσει δύσκολες στιγμές και η σύζυγός μου, η Τζένι, μου πρότεινε να επιστρατεύσω τις υπηρεσίες ενός προπονητή ζωής για να βοηθήσω στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης αυτού του ατόμου.

Για να γεφυρώσω το χασμουρητό χάσμα στις γνώσεις μου σχετικά με το life coaching, επανήλθα στον «θείο Google» που με καθοδήγησε, φαινομενικά άθελά μου, στον ιστότοπο New Insights.

Για να συντομεύσω, το ένα πράγμα οδήγησε στο άλλο και σύντομα βρήκα τον Νιλ να συνταγογραφεί μια καλή δόση life coaching για τη δική μου κατάσταση που μοιράστηκα μαζί του σε ένα μεγάλο γεύμα.

Δυνατό τονωτικό

Ακριβώς όπως είχε βιώσει ο Neil στην Αυστραλία, σύντομα με εξέπληξε το απλό, αλλά ισχυρό τονωτικό που ήταν life coaching και – πιο συγκεκριμένα – το σύστημα προπόνησης που είχε σχεδιάσει ο Neil.

Το 2007 επέστρεψα στη Νότια Αφρική για να ξεκινήσω το New Insights Africa μετά από έξι χρόνια εργασίας στα κεντρικά γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας στο Λονδίνο. Η κυκλοφορία ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου για να συμπέσει με τα γενέθλια της Jenni και να αποτελέσει αφορμή για μια διπλή γιορτή!

Αναλαμβάνοντας

Ο ενθουσιασμός μου για το New Insights γινόταν από δύναμη σε δύναμη και στα τέλη του 2011, ανέλαβα τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Geoff Fairfield, έναν υπέροχο, στοργικό άνθρωπο που είχε ακολουθήσει τα βήματα του Neil αλλά του οποίου οι άλλες επιχειρηματικές επενδύσεις είχαν τεντώσει λίγο το χρόνο και την προσοχή του μακριά.

Έχοντας τον συνολικό έλεγχο του New Insights μου επέτρεψε το περιθώριο να φέρω συνέπεια στην επωνυμία και να βελτιώσω, να αναπτύξω και να επεκτείνω το προϊόν και την υπηρεσία για ένα διεθνές κοινό.

Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη

Καθώς σκέφτομαι σήμερα και ανυπομονώ να γιορτάσω με την Jenni, αισθάνομαι, πάνω από όλα, μια αίσθηση μεγάλης υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης…

… Υπερηφάνεια για την ποιότητα, τη συνέπεια και την εστίαση σαν λέιζερ στην εκπαίδευση προπονητών ζωής που πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει η μάρκα New Insights σήμερα… και ευγνωμοσύνη για τους πολλούς υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους είχα το προνόμιο να ασχοληθώ τα τελευταία 13 χρόνια – προπονητές, εκπαιδευόμενοι προπονητές , πιστοί αναγνώστες αυτού του διαρκούς ιστολογίου και άλλοι.

Στο New Insights μου αρέσει να πιστεύω ότι έχουμε διατηρήσει μια ακλόνητη δέσμευση να φέρουμε προσωπική ελευθερία, αυτοπεποίθηση και ανάπτυξη σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα μέσω ενός δικτύου πραγματικά καλά εκπαιδευμένων, καλά εξοπλισμένων, πιστοποιημένων life coaches.

Πλούσια εμπειρία

Αυτή η αυθεντική και ικανοποιητική επιδίωξη έχει φέρει έναν μεγάλο πλούτο εμπειρίας όλα αυτά τα χρόνια για τον οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Πόσο πέρασε ο χρόνος όσο εμείς διασκεδάζαμε!

Ευχαριστώ όλους 🙂


ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ LIFE COACH ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣNew Insights Life Coach Trainingwww.life-coach-training-sa.com (SA/Αφρική)
www.life-coach-training-uk.com (Ηνωμένο Βασίλειο/Διεθνές)