April 6, 2021 By Aown272 0

Πώς να δημιουργήσετε το Personal Brand of You. Εγώ, Inc.

Σε προηγούμενη ανάρτηση συζήτησα τις δηλώσεις επωνυμίας – Δηλώσεις επωνυμίας. Η ουσία του ποιος είσαι. Σε αυτήν την ανάρτηση θα μπούμε στο «Πώς» της δημιουργίας της επωνυμίας σας και θα συζητήσουμε ακόμη και τη συνέπεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ζούμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό και περίπλοκο επιχειρηματικό κόσμο. Δεν είμαστε πλέον τόσο απομονωμένοι όσο κάποτε. Πέρασαν οι μέρες που εργάζεσαι για μια μόνο εταιρεία από τη στιγμή που τελείωσες το κολέγιο μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκες. Όλο και πιο συχνά, καθώς οι επιχειρηματικοί κύκλοι πέφτουν και πέφτουν, διαπιστώνουμε ότι πρέπει να επανεφεύρουμε την ουσία του ποιοι και τι είμαστε για να προσαρμόσουμε και να ανταποκριθούμε στη δυναμική ενός μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού κόσμου.

Σε αυτό το blog θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσετε μια προσωπική επωνυμία που είναι η ουσία σας. Είτε είστε υπάλληλος είτε ιδιοκτήτης επιχείρησης ή ακόμα και ανεξάρτητος σύμβουλος, μια προσωπική επωνυμία είναι αυτό που είστε. Ας το παραδεχτούμε; είστε το στέλεχος, ο θυρωρός, ο διευθυντής πωλήσεων, ο συντονιστής εκπαίδευσης, ο έμπορος της επιχείρησης που ονομάζεται “Me, Inc.” Το να ευθυγραμμίσετε ποιος και τι κάνετε με τις δεξιότητές σας και πώς αυτό ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες δεξιότητες που απαιτούνται στο μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό κλίμα μπορεί να είναι η δύσκολη διαφορά μεταξύ της μεγάλης επιτυχίας ή όχι.

Γιατί να έχετε μια προσωπική δήλωση επωνυμίας

Ζούμε σε έναν ολοένα και πιο γρήγορο τρόπο ζωής και όλο και περισσότερα από τα σημεία γραφής μας περιορίζονται σε όλο και μικρότερες μπουκιές. Για παράδειγμα, το Twitter σάς περιορίζει σε 140 χαρακτήρες από τους οποίους μπορείτε να σχολιάσετε. Τα γραπτά μηνύματα γίνονται η κύρια μορφή επικοινωνίας όχι μόνο εδώ και χιλιετίες, αλλά και για οποιονδήποτε διαθέτει έξυπνο τηλέφωνο. Ομοίως, σήμερα οι διευθυντές προσλήψεων και οι πιθανοί πελάτες θέλουν να μάθουν ποιοι είστε, τι φέρνετε στο τραπέζι και πώς οι λύσεις σας θα λύσουν το πρόβλημά τους. ιδανικά γρήγορο, εύκολο και ανώδυνο. Πρέπει να σκεφτούμε με όρους «αντίστροφης μηχανικής» τι κάνουν αυτοί (οι πελάτες Εγώ, Inc.) θέλω. Ποιες είναι οι ειδικές σας δεξιότητες, τα προσόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε αυτές τις προκλήσεις. Αυτή είναι η ουσία για την επωνυμία σας.

Χαρακτηριστικά του Personal Brand

Η επωνυμία σας πρέπει να είναι απλή και συνοπτική. Θα πρέπει να συνδέεται άμεσα με την επιχείρηση στην οποία είστε ειδικός. Θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο σαν αυτό ενός ανελκυστήρα. Συνοπτικά γραμμένα σε μία παράγραφο σας αναγκάζουν να ορίσετε την επωνυμία σας έτσι ώστε να μπορείτε να διαβάσετε γρήγορα. Θα πρέπει να απαντήσει στο τι κάνετε για τους πελάτες του Εγώ, Inc. και πώς αυτό είναι ένα όφελος για αυτούς. Είναι η εικόνα σας και πρέπει να ευθυγραμμίζεται με αυτό που θέλετε να προβάλετε στον κόσμο. Όταν ένας διευθυντής προσλήψεων ή ένας προοπτικός πελάτης είναι η Google, θα είναι το πρώτο πράγμα που θα διαβάσει για εσάς. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι συνεπής σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn, Twitter, Facebook, Blog, κ.λπ.). Είναι η μοναδικότητά σου και αυτό που φέρνεις στο τραπέζι. Ποιες είναι οι δεξιότητες και τα προσόντα σας που παρέχουν όφελος στους πελάτες σας; Μια απλή και ρεαλιστική δήλωση αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Βήματα για τη δημιουργία μιας προσωπικής δήλωσης επωνυμίας

Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να γράφετε σε ενεστώτα και ιδανικά σε φωνή τρίτου προσώπου, όπως η περιγραφή για την πιο πρόσφατη θέση σας σε ένα βιογραφικό.

Καταιγισμός ιδεών, καταιγισμός ιδεών, καταιγισμός ιδεών! Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να καθίσετε και να βρείτε λέξεις που προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά σας. Από τη δική μου εμπειρία παρακάτω είναι μια σύντομη λίστα με αυτά που κατέληξα.

Προπονητής

Αξιόπιστος Σύμβουλος

Χρήσιμος ειδικός

Ειδικός

Γνώσεις κλάδου

Φροντίδα

Επαγγελματίας

Ακολουθήστε όμως

αξία

Ακροατής

Ευπαρουσίαστος

Πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά προήλθαν από κριτικές που άφησαν διευθυντές προσλήψεων και υποψηφίων στο προφίλ μου στο LinkedIn. Είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε πώς σας αντιλαμβάνονται στην αγορά.

Στη συνέχεια, οργανώστε τις λέξεις-κλειδιά σας σε «μπλοκ σκέψης» από τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια λίστα με δηλώσεις μιας γραμμής. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Υπάλληλος προσλήψεων/προπονητής που πλοηγείται στη διαδικασία της συνέντευξης
  • Ακούει και θέλει χρόνο για να καταλάβει
  • Συνεχίστε με έγκαιρα σχόλια
  • Βαθιά γνώση του κλάδου
  • Μια εξειδίκευση
  • Εμφάνιση αξίας στη διαδικασία αναζήτησης
  • Χρήσιμος ειδικός
  • Προσωπικό και εύκολο στη συνομιλία

Μόλις έχετε μια σύντομη λίστα με «μπλοκ σκέψης», μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική δήλωση επωνυμίας από εκεί. Μην ανησυχείτε αν δεν βγει σωστά στο πρώτο σχέδιο. Όπως έλεγε ένας καθηγητής στο κολέγιο, «…δεν υπάρχει καλό γράψιμο, απλά καλό ξαναγράψιμο». Πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια. Οπότε αφιερώστε χρόνο και δουλέψτε στη διαδικασία. Μια καλή δοκιμή όταν έχετε κάτι σε χαρτί για να ζητήσετε από φίλους/συναδέλφους να το διαβάσουν και να λάβετε τα σχόλιά τους. Άλλωστε σε ξέρουν.

Συνέπεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το επόμενο βήμα για τη δημιουργία μιας επωνυμίας για την Me Inc., είναι να γίνει ένα συνεπές μήνυμα σε όλους τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn, Google+, Facebook, Twitter, Blogs, κ.λπ.) Αυτό είναι σημαντικό εάν αναζητάτε μια νέα δουλειά , ιδιοκτήτης επιχείρησης ή ανεξάρτητος σύμβουλος. Εάν επικοινωνήσετε με κάποιον σχετικά με μια θέση εργασίας ή μια υπηρεσία που σας προσφέρει, το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά είναι να σας Google στο Διαδίκτυο για να δει ποιος είστε. Ή τουλάχιστον να σας ελέγξει στο LinkedIn. Οι ασυνέπειες θα οδηγήσουν σε ερωτηματικά στο μυαλό των αναγνωστών και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μιας μεγάλης ευκαιρίας.

Σε ένα προσεχές ιστολόγιο θα συζητήσω τη δημιουργία μιας δήλωσης επωνυμίας (POWER) συνοπτικής έκδοσης (μιας γραμμής) για ένα βιογραφικό.

75% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ. ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. Σας βοηθάμε να γίνετε προσηλωμένοι με μια προσωπική συνεδρία για έλεγχο βιογραφικού και βελτίωση της προσωπικής σας επωνυμίας. Μάθετε περισσότερα..

Dan Counts, Ιδρυτής της fairwindslogiX, ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. . Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.fairwindslogix.com