July 22, 2021 By Aown272 0

Αντιμετώπιση του φόβου και της αβεβαιότητας – Προπονήσεις για τη ζωή

Η έμπνευση για τη σημερινή ανάρτηση ήρθε από ένα πιο απίθανο μέρος.

Ο Λι Σανγκ Λονγκ είναι ένας νεαρός Κινέζος συγγραφέας και σκηνοθέτης που έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Αντίο Σταθερότητα, Morning My Life» (Αυτή είναι η αγγλική μετάφραση).

Σε αυτό, ο Shang Long (αυτό είναι το όνομά του) καλεί τους νεότερους να εκμεταλλευτούν τη νιότη τους.

Τους ενθαρρύνει να κυνηγούν τα όνειρά τους, να παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα και να απολαμβάνουν νέες προκλήσεις, αντί να «παίζουν καλά» και να μαραζώνουν σε μια σταθερή δουλειά ή να μένουν σε αυτά που ξέρουν και νιώθουν άνετα. Ο Shang Long υποστηρίζει ότι οι νέοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους κατά μέτωπο, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθούν ως άτομα.

Αντιμετώπιση του φόβου και της αβεβαιότητας (συνέχεια)

Θα επιστρέψω στο Li Shang Long σε λίγο, αλλά πρώτα επιτρέψτε μου να μοιραστώ πρώτα κάποιο πλαίσιο.

Περισσότερο από ποτέ

Πριν από λίγες μέρες, ο γιος μου, ο Κέισι, και εγώ είχαμε μια συγκινητική συζήτηση για την επισφαλή κατάσταση του κόσμου σήμερα. Είμαστε και οι δύο αισιόδοξοι από τη φύση μας, αλλά έπρεπε διστακτικά να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος μας χαρακτηρίζεται από περισσότερο φόβο και αβεβαιότητα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη συλλογική μας μνήμη.

Κοιτάξτε πίσω στην προηγούμενη ιστορία μας ως πολιτισμού και θα δείτε πόσο επιτυχώς ο φόβος και η αβεβαιότητα έχουν χρησιμοποιηθεί από αυταρχικά συμφέροντα για να διχάσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους για να επιτύχουν συγκεκριμένες ατζέντες.

Συνδέοντας τις τελείες

Δυστυχώς, για όσους αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να συνδέσουν τις κουκκίδες, μπορεί να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σύγχρονος πολιτισμός δεν διαφέρει, παρόλο που η ταυτότητα και οι μέθοδοι εκείνων που τραβούν τα νήματα είναι πιο σκοτεινές.

Οι παγκόσμιες επιθέσεις κατά των πολιτικών ελευθεριών που γινόμαστε μάρτυρες είναι άνευ προηγουμένου. Αυτό το προπύργιο της δημοκρατίας και της ελεύθερης κοινωνίας, το δικαίωμα στην προσωπική επιλογή, διαβρώνεται γρήγορα από δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι είναι αποδεκτό να συμβιβάζεται η προσωπική επιλογή για την εξυπηρέτηση του «ευρυτέρου συμφέροντος».

Οι άνθρωποι ποθούν σταθερότητα

Σε περιόδους μεγάλου φόβου και αβεβαιότητας, οι άνθρωποι ποθούν τη σταθερότητα. Οι εξουσιαστές παίζουν σε αυτό παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι ο πιο γρήγορος δρόμος επιστροφής στη σταθερότητα έγκειται στην αποδοχή των δρακόντειων περιορισμών στις πολιτικές ελευθερίες που θέτουν σε εφαρμογή για να «προστατέψουν το κοινό συμφέρον».

Όσοι πιστεύουν στο επιχείρημα ότι οι περιορισμοί είναι προσωρινά μέτρα, προς το συμφέρον του ευρύτερου καλού, έρχονται αντιμέτωποι με εκείνους που τους βλέπουν ως το λεπτό άκρο της σφήνας και την αρχή μιας ολοένα και πιο αυταρχικής «νέας κανονικότητας».

Δυνατό όπλο

Το Division είναι ένα ισχυρό όπλο για όσους έχουν ένα κρυφό κίνητρο ελέγχου. Ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου είναι το τέλειο έδαφος για μισαλλοδοξία.

Όσοι ισχυρίζονται ότι ενεργούν προς το ευρύτερο συμφέρον σπεύδουν να αποδώσουν ταμπέλες στους διαφωνούντες. Οι διαφωνούντες, με τη σειρά τους, παλεύουν για να ακουστεί η φωνή τους πάνω από τον θόρυβο. Και οι δύο ομάδες γίνονται όλο και πιο απογοητευμένες σε σημείο να κοροϊδεύουν και να γελοιοποιούν η μία την άλλη.

Ας επιστρέψουμε στον Κινέζο φίλο μας, Λι Σανγκ Λονγκ.

Ένας κόσμος γυρισμένος με το κεφάλι του

Ο Κέισι και εγώ προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πώς και γιατί ο κόσμος μας έχει ανατραπεί τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.

Σκεφτήκαμε το μεγάλο θάρρος που χρειάζεται για να υπερασπιστούν αυτό που πιστεύουν άνθρωποι με αντίθετη άποψη από αυτή που έχει το mainstream. Καθώς το κάναμε, η συζήτησή μας στράφηκε στους παραλληλισμούς που υπάρχουν στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης.

Μαθητής του Mandarin

Ο Κέισι, ο οποίος είναι παθιασμένος μαθητής της Μαδαρινικής γλώσσας, μου μίλησε για το τελευταίο βιβλίο που διαβάζει, του Λι Σανγκ Λονγκ.

Το βασικό μήνυμα που δίνει ο Σανγκ Λονγκ στη νεολαία του σήμερα είναι να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο, παραιτώντας την επιδίωξη αυτής της άπιαστης ιδέας της σταθερότητας και, αντί αυτού, αγκαλιάζοντας όλους τους κινδύνους και την αβεβαιότητα που έχει να προσφέρει η ζωή.

Ο Κέισι κι εγώ γελάσαμε με την ειρωνεία ότι ένα τόσο βαθύ μήνυμα θα μπορούσε να προέλθει από κάποιον σε μια από τις πιο αυταρχικές χώρες του κόσμου!

Απήχηση με βασικές αρχές στο life coaching

Αφού διάβασα μια σύντομη περίληψη της δουλειάς του Shang Long, δεν μπορούσα να μην σκεφτώ πώς το βασικό μήνυμά του είχε απήχηση με ορισμένες από τις βασικές αρχές που ασπαζόμαστε στο life coaching:

  • Αν θέλετε αληθινή εσωτερική ειρήνη, κάντε μια συνήθεια να ακολουθείτε την εσωτερική σας φωνή, όχι τις φωνές των σειρήνων του εξωτερικού κόσμου.
  • Αναλάβετε την πλήρη, προσωπική ευθύνη για τη ζωή σας. Μην αφήνετε ποτέ τον έλεγχο της ζωής σας σε άλλους καθώς αυτός είναι ο δρόμος προς τη μετριότητα, την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια.
  • Σταματήστε να αναβάλλετε στους λεγόμενους ειδικούς. Είστε ο μόνος αληθινός ειδικός όσον αφορά τη ζωή σας και το πώς να τη ζήσετε.
  • Αντιμετωπίστε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σαν να ήταν μια ευκαιρία για ανάπτυξη και εξέλιξη.
  • Να είστε έτοιμοι να πάρετε θέση για αυτό στο οποίο πιστεύετε. Αυτό είπε…
  • Διατηρήστε ανοιχτό μυαλό και εξασκηθείτε στην ανοχή και την αποδοχή διαφορετικών απόψεων και προοπτικών.
  • Να έχετε υπόψη σας τη διαφορά μεταξύ αποδεδειγμένων γεγονότων και πεποιθήσεων. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι πεποιθήσεις, εξακολουθούν να είναι ακριβώς αυτές, πεποιθήσεις.
  • Πάνω από όλα, αγκαλιάστε την εσωτερική σας δύναμη, αποδεχτείτε την εξωτερική αβεβαιότητα και ζήστε τη ζωή σας στο έπακρο χωρίς φόβο.

Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτή τη δημοσίευση.

Είθε να ζήσετε χωρίς φόβο και να δείτε την αβεβαιότητα υπό ένα εντελώς νέο πρίσμα!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ LIFE COACH ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

New Insights Life Coach Training

www.life-coach-training-sa.com (SA/Αφρική)
www.life-coach-training-uk.com (Ηνωμένο Βασίλειο/Διεθνές)