August 15, 2021 By Aown272 0

Γιατί, πού και πόσο

Η διαχείριση του προϋπολογισμού σας μπορεί να είναι αγχωτική, ειδικά αν εμφανιστεί μια απροσδόκητη έκτακτη ανάγκη. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να προετοιμαστείτε για απροσδόκητες οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δημιουργώντας ένα απόθεμα αποταμίευσης – που ονομάζεται ταμείο έκτακτης ανάγκης – μπορείτε να είστε έτοιμοι να πληρώσετε για απροσδόκητες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης χωρίς να χρειάζεται να στραφείτε σε χρέη πιστωτικών καρτών, οικογενειακά δάνεια ή άλλες επιλογές δανεισμού που δημιουργούν περιττό άγχος.

Αν και ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης δεν θα λύσει όλα τα χρηματικά σας προβλήματα, είναι μια καλή αρχή για να κατευθύνετε τα οικονομικά σας προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε τι ακριβώς είναι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Τι είναι το ταμείο έκτακτης ανάγκης;

Πριν αναλύσουμε τι ακριβώς είναι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, ας ορίσουμε τι δεν είναι:

 • Δεν χρησιμοποιείται για προγραμματισμένες αγορές όπως σπίτι, νέο αυτοκίνητο, πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ούτω καθεξής.
 • Δεν χρειάζεται σε μεγάλο, ανέφικτο ποσό. μπορεί να ξεκινήσει από μικρό.
 • Δεν είναι ένα καθορισμένο ποσό για όλους – ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας.

Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι χρήματα για τα οποία διαθέτετε όταν μια έκτακτη ανάγκη αναστατώνει τον κόσμο σας και χρειάζεστε χρήματα για να κάνετε ό,τι πρέπει να γίνει.

Έχοντας ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης σας δίνει την ηρεμία να γνωρίζετε ότι εάν συμβεί κάτι πραγματικά απαίσιο, όπως η απώλεια της δουλειάς σας, μπορείτε να ανησυχείτε για το πώς να αντιμετωπίσετε την ίδια την έκτακτη ανάγκη και να μην ανησυχείτε για το πώς θα επιβιώσετε οικονομικά.

Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ταμείο έκτακτης ανάγκης μου;

Ενώ το ταμείο έκτακτης ανάγκης ενός ατόμου διαφέρει από κατάσταση σε κατάσταση, οι περισσότεροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι ένα πλήρως εφοδιασμένο ταμείο έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να περιέχει από τρεις έως οκτώ μήνες μηνιαίων δαπανών.

Ο Dave Ramsey προτιμά τρεις έως έξι μήνες δαπανών, ενώ η Suze Orman προτιμά οκτώ μήνες εξόδων σε ένα πλήρως εφοδιασμένο ταμείο έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την εξοικονόμηση δαπανών τριών έως οκτώ μηνών από τη μια μέρα στην άλλη.

Μόλις ξεκινάω? Δημιουργήστε πρώτα ένα μικρό ταμείο έκτακτης ανάγκης

Η έναρξη ενός μικρού ταμείου έκτακτης ανάγκης περίπου $500 έως $1.500 είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός πλήρως εφοδιασμένου ταμείου έκτακτης ανάγκης. Αυτός ο μικρότερος στόχος είναι πολύ πιο εύκολος να επιτευχθεί και σας επιτρέπει να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι μόλις φτάσετε σε αυτό το φοβερό ορόσημο στα οικονομικά σας.

Μόλις δημιουργήσετε το μικρό ταμείο έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να χειριστείτε μικρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης της ζωής χωρίς να επιστρέψετε σε χρέη. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε στην απόκτηση δυναμικής όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων αντί να επικεντρωθείτε στην εξόφληση του χρέους που προέκυψε από μικρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πώς μπορώ να προσδιορίσω ποιον αριθμό θα χρησιμοποιήσω για τα μηνιαία έξοδά μου;

Ενώ τα μηνιαία έξοδα θα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ουσιαστικά διασφαλίζετε ότι θα μπορούσατε να συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας χωρίς να έχετε εισόδημα. Μερικοί άνθρωποι διασφαλίζουν ότι το ταμείο έκτακτης ανάγκης τους μπορεί να καλύψει πολυτέλειες, ενώ άλλοι μένουν σε ένα πιο γυμνό ταμείο έκτακτης ανάγκης που παρέχει αρκετά χρήματα για την πληρωμή των λογαριασμών.

Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποιον αριθμό μηνιαίων εξόδων θέλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλά σας προτείνουμε να επιλέξετε έναν άνετο αριθμό που δεν θα σας κάνει να αισθάνεστε άγχος, εάν ξαφνικά βρεθείτε ότι πρέπει να κάνετε τις περικοπές για τις οποίες έχετε προγραμματίσει.

Γιατί χρειάζεστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης

Τώρα λοιπόν που καταλαβαίνετε τι είναι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, μπορεί να νομίζετε ότι είναι εξαιρετικό για άλλους ανθρώπους, αλλά δεν το χρειάζεστε πραγματικά αυτήν τη στιγμή.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η δουλειά σας είναι ασφαλής ή βρίσκεστε σε έναν τομέα υψηλής ζήτησης στον οποίο θα μπορούσατε να βρείτε γρήγορα μια νέα δουλειά. Μπορεί να πιστεύετε ότι η χρήση πιστωτικής κάρτας είναι ένα αρκετά καλό ταμείο έκτακτης ανάγκης, επειδή θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα με εισαγωγικό 0% για τις μεταφορές υπολοίπου μέχρι να εξοφλήσετε το χρέος.

Δυστυχώς, όλοι πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον μερικές οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη ζωή τους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε γνώμη, ώστε να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης.

Σε περίπτωση που χάσετε το εισόδημά σας

Ενώ οι περισσότεροι σκέφτονται να απολυθούν, δεν είναι πάντα αυτός ο λόγος που καταλήγεις να χάνεις το εισόδημά σου. Τι θα συμβεί αν ξαφνικά ανακαλύψετε ότι πρέπει να μετακινηθείτε σε όλη τη χώρα για να βοηθήσετε στη φροντίδα ενός μέλους της οικογένειας επειδή έπεσε και έσπασε το ισχίο;

Τι θα συνέβαινε εάν η εταιρεία σας εξαγοραστεί ξαφνικά από μια μεγαλύτερη εταιρεία, το τμήμα σας απολυθεί και απολυθείτε;

Τι θα συνέβαινε εάν η οικονομία καταρρεύσει ξαφνικά τους επόμενους έξι μήνες και η γραμμή ή η εργασία σας δεν έχουν πλέον μεγάλη ζήτηση; Όλες αυτές είναι πραγματικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβούν σε οποιονδήποτε.

Ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Φυσικά, τα ταμεία έκτακτης ανάγκης δεν σας καλύπτουν μόνο σε περίπτωση απώλειας εργασίας. Άλλες σημαντικές οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν επίσης να εμφανιστούν. Μπορεί να πάθετε σκωληκοειδίτιδα και να χρειαστεί να πληρώσετε το ποσό των 5.000 $ που εκπίπτει στην ασφάλιση υγείας σας για να κάνετε την απαραίτητη επέμβαση.

Επείγουσες καταστάσεις για παιδιά και/ή κατοικίδια

Τι θα συμβεί αν ο σκύλος σας χτυπηθεί από αυτοκίνητο και χρειαστεί 2.000 $ κτηνίατρο για να ζήσει;

Ή μπορεί να ανακαλύψετε ότι το παιδί σας χρειάζεται πρόσθετες εκπαιδευτικές υπηρεσίες για να το βοηθήσει να συνεχίσει στο σχολείο που κοστίζουν χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι θα ελπίζατε και μπορούν να καταστρέψουν τα οικονομικά σας εάν δεν έχετε τα μετρητά σε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για να σας βοηθήσετε να πληρώσετε για αυτά.

Τι είναι έκτακτη ανάγκη;

Τώρα που καταλαβαίνετε ότι ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι ένα απαραίτητο χρηματοδοτικό εργαλείο, πρέπει να καταλάβετε τι είναι και τι δεν είναι μια οικονομική έκτακτη ανάγκη.

Οι οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι απροσδόκητα σημαντικά έξοδα που απαιτούν να χρησιμοποιήσετε αμέσως χρήματα. Για να είναι έκτακτη ανάγκη, αυτά τα έξοδα πρέπει να σχετίζεται με τη διατήρηση του οικονομικού σας μέλλοντος, της υγείας ή των περιουσιακών σας στοιχείων.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα πραγματικών οικονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπου θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

 • Απώλεια εργασίας
 • Απροσδόκητα ιατρικά έξοδα για τη διατήρηση της υγείας σας
 • Ξαφνική απροσδόκητη βλάβη αυτοκινήτου ή ατύχημα
 • Ξαφνικό απροσδόκητο πρόβλημα με ένα σημαντικό σύστημα σε ιδιόκτητο σπίτι, όπως κλιματιστικό, στέγη ή ηλεκτρικό σύστημα
 • Ένα μέλος της οικογένειας πεθαίνει και πρέπει να αγοράσετε το ταξίδι της τελευταίας στιγμής για την κηδεία
 • Ένα μέλος της οικογένειας πληγώνεται και πρέπει να πάρετε άδεια από τη δουλειά για να παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα

Τι δεν είναι έκτακτη ανάγκη;

Ενώ τα κεφάλαια έκτακτης ανάγκης υπάρχουν για να σας βοηθήσουν να πληρώσετε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μερικές φορές οι άνθρωποι διευρύνουν την ιδέα του τι είναι έκτακτη ανάγκη για να αποκτήσουν πρόσβαση στα μετρητά που έχουν αφήσει.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα δαπανών που δεν θα δικαιολογούσαν την εισβολή στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

 • Προαιρετική υγειονομική περίθαλψη όπως πλαστική χειρουργική
 • Μια μεγάλη προσφορά σε διακοπές κρουαζιέρας
 • Ένα αίτημα της τελευταίας στιγμής για να πετάξετε σε έναν γάμο προορισμού
 • Θέλετε να αντικαταστήσετε το φθαρμένο χαλί στο σπίτι σας με ξύλινα πατώματα
 • Τα ελαστικά σας φθείρονται από την κανονική φθορά (αυτό πρέπει να είναι προϋπολογισμένο, όχι έκτακτης ανάγκης)
 • Θέλετε πραγματικά να αγοράσετε μια νέα τηλεόραση για το Super Bowl αλλά δεν εξοικονομήσατε αρκετά

Πού να βάλετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης

Μας αρέσει να διατηρούμε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σε λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης ή σε λογαριασμό χρηματαγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε σχεδόν άμεση πρόσβαση στα χρήματα όταν τα χρειάζεστε.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί υψηλής απόδοσης σάς επιτρέπουν να κερδίσετε τουλάχιστον ένα μικρό ενδιαφέρον για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε την επίδραση του πληθωρισμού. Εάν κρατάτε τα χρήματά σας σε έναν ασφαλισμένο λογαριασμό FDIC ή NCUA, τα χρήματά σας είναι ασφαλισμένα έως και 250.000 $.

Είναι συχνά λογικό να διατηρείτε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σε μια τράπεζα χωριστά από τους κύριους τραπεζικούς λογαριασμούς σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπείτε στον πειρασμό να μπαίνετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης για καθημερινά έξοδα. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας τράπεζες που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πού να κρατήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

Citi®

Η Citi® είναι μια από τις πιο σεβαστές τράπεζες στις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή προσφέρουν καταπληκτικά 0,50% ΑΠΥ στο Citi® Επιτάχυνση λογαριασμού Ταμιευτηρίου. Δεν απαιτείται ελάχιστη κατάθεση για το άνοιγμα λογαριασμού και 1 $ ελάχιστο υπόλοιπο που απαιτείται για να κερδίσετε ενδιαφέρον.

Εκτός από τον λογαριασμό ταμιευτηρίου, η Citi προσφέρει επίσης τον λογαριασμό επιταγής CitiGold® και Citi Priority Λογαριασμός που αυτή τη στιγμή πείθει νέους πελάτες με έως Μπόνους 1.500 $ σε μετρητά.

Ανακαλύπτω

Ανακαλύψτε τις Ηλεκτρονικές Αποταμιεύσεις

ο Ανακαλύψτε διαδικτυακό λογαριασμό ταμιευτηρίου επί του παρόντος προσφορά 0,70% ΑΠΥ στις αποταμιεύσεις σας.

Ανατοκίζουν καθημερινά αλλά πληρώνουν τόκους σε μηνιαία βάση. Δεν υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις για να έχετε έναν λογαριασμό αποταμίευσης Discover Online και δεν απαιτείται ελάχιστη κατάθεση για το άνοιγμα του λογαριασμού σας.

Συνδυάστε όλους αυτούς τους παράγοντες και είναι σαφές γιατί οι λογαριασμοί αποταμίευσης Discover Online είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος για το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

Δείτε τα τραπεζικά στοιχεία/υποβάλετε αίτηση ή διαβάστε την κριτική μας στο Discover Online Savings Account.

Πώς να συνεισφέρετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας

Δημιουργήστε ένα Buffer™ τραπεζικού λογαριασμού

Έχουμε γράψει στο παρελθόν περίπου 6,5 μισά βήματα προς την οικονομική σταθερότητα. Το πρώτο και αναμφισβήτητα πιο σημαντικό βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα buffer™ τραπεζικού λογαριασμού από 500 έως 800 $.

Εάν χρωστάτε, είναι δελεαστικό να ρίξετε κάθε επιπλέον δεκάρα στο χρέος σας. Ωστόσο, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε τουλάχιστον ένα μικρό buffer™ τραπεζικού λογαριασμού από 500 $ έως 800 $ δολάρια σε αποταμίευση πριν επιτεθεί στο χρέος σας.

Αυτά τα ποσά μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά όταν χρωστάς, στην πραγματικότητα δεν είναι.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης με αυτόματες τραπεζικές μεταφορές ή μια ξεχωριστή απευθείας κατάθεση μέρους του μισθού σας στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας.

Δεδομένου ότι αυτές οι ενέργειες είναι αυτόματες, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την αποταμίευση για έναν ή δύο μισθούς. Αντίθετα, το ταμείο έκτακτης ανάγκης θα αυξάνεται με πειθαρχημένο τρόπο κάθε μήνα.

Επενδύω

Τώρα που έχετε αποταμιεύσει κάποια χρήματα, ήρθε η ώρα να επενδύσετε και να αυξήσετε αυτά τα χρήματα ακόμα περισσότερο.

Αν είστε νέος στις επενδύσεις, ακολουθεί ένας οδηγός για να ξεκινήσετε.

Ανοίξτε ένα 401(k) και αν ο εργοδότης σας ταιριάζει με τις εισφορές σας, επωφεληθείτε πλήρως. Και, για να διατηρήσετε το 401(k) σας στο σωστό δρόμο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Blooom—ένα εργαλείο βελτιστοποίησης 4o1(k). Μάθε περισσότερα για ανθίζουν διαβάζοντας την κριτική μας στο Blooom και επίσης κερδίστε 15 $ έκπτωση για τον πρώτο χρόνο του Blooom με τον κωδικό BLMSMART

Συνεχίστε να αυξάνετε τις αποταμιεύσεις σας

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, η έναρξη ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης είναι μόνο η αρχή της οικονομικής επιτυχίας. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:

Πώς να ελευθερώσετε χρήματα για να δημιουργήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης πιο γρήγορα

Εάν θέλετε να αρχίσετε να δημιουργείτε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας ακόμη πιο γρήγορα, έχετε τέσσερις τρόπους για να το πραγματοποιήσετε.

Κόψτε τα έξοδά σας

Πρώτον, μπορείτε να μειώσετε τα έξοδά σας και να εξοικονομήσετε χρήματα από τον προϋπολογισμό σας. Οι εύκολες νίκες που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των φορών που τρώτε έξω κάθε μήνα, τη διαπραγμάτευση του καλωδίου, του κινητού σας τηλεφώνου και άλλων επαναλαμβανόμενων μηνιαίων λογαριασμών, καθώς και την προσωρινή περικοπή των δαπανών ψυχαγωγίας και άλλων πολυτελών εξόδων έως ότου το ταμείο έκτακτης ανάγκης φτάσει στο υγιής ισορροπία.

Τράπεζα όλων των απροσδόκητων κερδών

Εάν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω τα έξοδά σας, μπορείτε να εστιάσετε στη χρήση χρημάτων «έκπληξης» ή «βρέθηκαν» αποκλειστικά για να προσθέσετε στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

Τυπικές πηγές «βρεθέντων» χρημάτων είναι οι επιστροφές φόρων, τα μπόνους από την εργασία, τα χρήματα από την πώληση οικιακών ειδών που δεν χρειάζεστε πλέον και τα χρήματα που λαμβάνετε ως δώρα.

Πουλήστε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον

Καταθέστε τυχόν διαθέσιμα μετρητά που έχετε ή χρήματα που μπορείτε να κερδίσετε από την πώληση πραγμάτων που δεν χρησιμοποιείτε πλέον στο σπίτι. Μπορείτε να πουλάτε αντικείμενα τοπικά στο craigslist ή στο Facebook Marketplace ή μπορείτε να πουλάτε πράγματα στο διαδίκτυο μέσω του eBay ή να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες όπως το Decluttr.

Κερδίστε περισσότερα χρήματα

Τέλος, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας είναι να αυξήσετε το εισόδημά σας. Εξάλλου, οι δυνατότητες εισοδήματός σας είναι τεχνικά απεριόριστες.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια δευτερεύουσα φασαρία, να πάρετε μια δουλειά μερικής απασχόλησης, να κάνετε υπερωρίες ή να ξεκινήσετε μια μικρή επιχείρηση στον ελεύθερο χρόνο σας. Εάν εξοικονομήσετε όλα τα επιπλέον χρήματα στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας, εκτός από τυχόν χρήματα που διαθέτετε για να πληρώσετε για φόρους στο πρόσθετο εισόδημα, το ταμείο έκτακτης ανάγκης θα αυξηθεί γρήγορα.

Περίληψη

Εάν δεν έχετε ταμείο έκτακτης ανάγκης, πρέπει να ξεκινήσετε να το χτίζετε σήμερα. Ανοίξτε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου ή χρηματαγοράς στο Ανακαλύπτω ή Τράπεζα CIT και κάντε την πρώτη σας κατάθεση σήμερα. Εργαστείτε για να μειώσετε τα έξοδά σας, να εξοικονομήσετε χρήματα ή να δημιουργήσετε επιπλέον ροές εσόδων για να δημιουργήσετε το ταμείο έκτακτης ανάγκης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Διαβάστε περισσότερα