August 15, 2021 By Aown272 0

Οι 10 κορυφαίες ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν οι αναζητούντες εργασία σε μια συνέντευξη

Στην αναζήτηση αυτής της «τέλειας» επόμενης ευκαιρίας καριέρας, πολλά άτομα που αναζητούν εργασία επικεντρώνονται τόσο σκληρά στην απάντηση σε ερωτήσεις συνέντευξης που ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό: Είναι εκεί για να παρακαλώ ερωτήσεις επίσης!

Το να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, όταν γίνει σωστά, οι ερωτήσεις που κάνετε επιβεβαιώνουν τα προσόντα σας ως υποψήφιος για τη θέση. Δεύτερον, παίρνετε συνέντευξη από τον εργοδότη ακριβώς όπως ο εργοδότης σας παίρνει συνέντευξη. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να μάθετε εάν πρόκειται για έναν οργανισμό στον οποίο θέλετε να εργαστείτε.

Πολλοί διαχειριστές προσλήψεων λένε ότι μετρούν τη δύναμη ενός υποψηφίου από το είδος των ερωτήσεων που κάνουν.

Όταν κάνετε τις σωστές ερωτήσεις, θέλετε να πετύχετε τρία πράγματα: (1) Βεβαιωθείτε ότι ο ερευνητής δεν έχει επιφυλάξεις για εσάς. (2) Δείξτε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία με τον εργοδότη. και (3) Μάθετε εάν ο εργοδότης είναι ο κατάλληλος για εσάς – η εταιρική κουλτούρα για παράδειγμα.

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός ερωτήσεων που θα μπορούσατε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά, αλλά αν παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτούς τους τρεις στόχους, οι ερωτήσεις θα σας φανούν εύκολες.

1. Ποιες δεξιότητες και εμπειρίες θα ήταν ένας ιδανικός υποψήφιος; Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση ανοιχτού τύπου που θα κάνει τον ερευνητή να βάλει τις κάρτες του στο τραπέζι και να δηλώσει τι ακριβώς αναζητά ο εργοδότης. Εάν ο ερευνητής αναφέρει κάτι που δεν έχετε καλύψει ακόμα, τώρα είναι η ευκαιρία σας.

2. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το προσωπικό σας και θα ήμουν σε θέση να σας βοηθήσω να λύσετε αυτό το πρόβλημα; Αυτή η ερώτηση όχι μόνο δείχνει ότι σκέφτεστε αμέσως πώς μπορείτε να βοηθήσετε την ομάδα, αλλά ενθαρρύνει επίσης τον συνεντευκτή να σας οραματιστεί να εργάζεστε στη θέση.

3. Τι σας άρεσε περισσότερο όταν εργάζεστε εδώ; Αυτή η ερώτηση επιτρέπει στον συνεντευκτή να συνδεθεί μαζί σας σε πιο προσωπικό επίπεδο, μοιράζοντας τα συναισθήματά του. Η απάντηση θα σας δώσει επίσης μοναδική εικόνα για το πόσο χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι με τη δουλειά τους εκεί. Εάν ο ερευνητής δυσκολεύεται να βρει μια απάντηση στην ερώτησή σας, είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία.

4. Τι σημαίνει επιτυχία σε αυτή τη θέση και σε αυτήν την εταιρεία; Αυτή η ερώτηση δείχνει το ενδιαφέρον σας να πετύχετε εκεί και η απάντηση θα σας δείξει πώς να προχωρήσετε και αν σας ταιριάζει.

5. Έχετε δισταγμούς σχετικά με τα προσόντα μου; Αυτή είναι μια τολμηρή ερώτηση που θα δείξει πόσο σίγουροι είστε για τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας. Σκεφτείτε το soft-close για να δοκιμάσετε τα νερά ως προς το εάν ο εργοδότης είναι έτοιμος να αγοράσει. Ψάξτε για σήματα αγοράς!

6. Προσφέρετε συνεχή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση; Αυτή είναι μια εξαιρετική ερώτηση τοποθέτησης, που δείχνει ότι ενδιαφέρεστε να διευρύνετε τις γνώσεις σας και τελικά να αναπτυχθείτε με τον εργοδότη.

7. Μπορείτε να μου πείτε για την ομάδα με την οποία θα συνεργαστώ; Παρατηρήστε πώς διατυπώνεται η ερώτηση. προϋποθέτει ότι θα βρεις τη δουλειά. Αυτή η ερώτηση σας λέει επίσης για τα άτομα με τα οποία θα αλληλεπιδράτε σε καθημερινή βάση, γι’ αυτό ακούστε προσεκτικά την απάντηση.

8. Τι μπορείτε να μου πείτε για τα νέα σας προϊόντα ή τα σχέδια ανάπτυξης; Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να προσαρμοστεί για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Κάντε την εργασία σας στον ιστότοπο του εργοδότη εκ των προτέρων και αναφέρετε ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία που λανσάρουν για να δείξετε την έρευνα και το ενδιαφέρον σας. Η απάντηση στην ερώτηση θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το πού κατευθύνεται ο εργοδότης.

9. Ποιος κατείχε προηγουμένως αυτή τη θέση; Αυτή η φαινομενικά απλή ερώτηση θα σας πει εάν αυτό το άτομο προήχθη ή απολύθηκε ή εάν παραιτήθηκε ή συνταξιοδοτήθηκε. Αυτό, με τη σειρά του, θα δώσει μια ένδειξη για το εάν: υπάρχει πιθανότητα για πρόοδο, οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι, ο τόπος είναι σε αναταραχή ή ο εργοδότης έχει εργαζομένους στην ηλικία σας.

10. Ποιο είναι το επόμενο βήμα στη διαδικασία; Αυτή είναι η ουσιαστική τελευταία ερώτηση και πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε. Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε στη διαδικασία και καλεί τον ερευνητή να σας πει πόσα άτομα είναι υποψήφιοι για τη θέση.

Πηγή: Joe Konop – Συνεργάτης της Next Avenue, άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Forbes.com

Αυτό είναι ένα ιστολόγιο παρακολούθησης ενός προηγούμενου ιστολογίου με τίτλο «10 κοινές ερωτήσεις συνέντευξης που απαντήθηκαν» για να προετοιμαστείτε.

Ο Dan Counts στο fairwindslogix
Και μετράει
, Ιδρυτής της fairwindslogiX ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.fairwindslogix.com | www.linkedin.com/in/dancounts/