September 9, 2021 By Aown272 0

The Power of the Post Συνέντευξη Ευχαριστώ Σημείωση

Η σύνταξη ενός σταθερού ευχαριστήριου σημειώματος μπορεί να είναι τρομακτική δουλειά για πολλούς υποψηφίους. Κατά τη διάρκεια των ετών, είχα την ευκαιρία να διαβάσω πολλές ευχαριστίες σημειώσεων και να παρέχω γνώσεις στους υποψηφίους σχετικά με την αξία του να το κάνουν. Είναι ένα από αυτά τα περίεργα πράγματα. Προσθέστε πάρα πολλές λεπτομέρειες ή κάντε τις πολύ μακροσκελείς και έχετε χάσει το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα, ειδικά εάν δείξατε ακούσια στον υπεύθυνο προσλήψεων ένα ελάττωμα στις δεξιότητες γραφής σας. Από την άλλη πλευρά, το να μην γράψετε ένα ευχαριστήριο σημείωμα μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιο και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το τέλος της υποψηφιότητάς σας.

Ένα ευχαριστήριο σημείωμα πρέπει να είναι καλά μελετημένο. Μην το βιάζεσαι! Η σημείωση χρησιμεύει ως στρατηγικό εργαλείο για την προσθήκη ενός άλλου σημείου δεδομένων σχετικά με το γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για τη θέση. Παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν δημιουργείτε ένα ευχαριστήριο σημείωμα μετά από μια συνέντευξη.

Είναι καλή φόρμα. Είναι πάντα καλή μορφή να ευχαριστείτε έναν συνεντευκτή για τον χρόνο του στη συζήτηση μιας θέσης. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές στους περισσότερους, αλλά αυτό που χάνουν πολλοί είναι ο χρόνος και η προσπάθεια από την άλλη πλευρά του φράχτη για να συντονίσουν πολλαπλά προγράμματα με την ομάδα συνέντευξης για να μιλήσουν μαζί σας. Ουσιαστικά τους ζητείται να απομακρυνθούν από τη δουλειά πλήρους απασχόλησης με όλες τις απαιτήσεις και τις προθεσμίες, για να συνομιλήσουν με κάποιον που δεν γνωρίζουν. Ειδικά για εταιρείες συμβούλων, αυτό μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρό. Δηλαδή, να αφαιρέσετε έναν σύμβουλο από τον χρεώσιμο χρόνο για παράδειγμα. Τελικά ο χρόνος είναι χρήμα!

Κάντε το κρέας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους υποψηφίους να μου δίνουν CC στις ευχαριστίες τους που στέλνουν στους διευθυντές προσλήψεων. Συνήθως σε αυτό το σημείο της συνέντευξης είτε χαμογελώ (μπράβος προς τα πάνω) είτε ανατριχιάζω (ΜΕΓΑΛΟ αντίχειρα προς τα κάτω). Αυτοί που είναι πιο εντυπωσιακοί είναι αυτοί που έχουν ανακεφαλαιώσει την ουσία της συνέντευξης/συζήτησής τους σε γραπτή μορφή.

Αυτό δείχνει στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι ήσασταν προσεκτικός κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ότι μπορείτε να ανακεφαλαιώσετε τις συζητήσεις (συνήθης στην καθημερινή επαγγελματική ζωή) και να του παρέχει ένα δείγμα γραφής ad-hoc. Τα φτωχά ευχαριστήρια σημειώματα είναι αυτά που απλά λένε… “Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ανυπομονώ για τα επόμενα βήματα”. Επιπλέον, αυτή είναι επίσης η ευκαιρία σας να πάρετε όσα μάθατε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και να αντιστοιχίσετε τις δεξιότητές σας στις απαιτήσεις της θέσης, δείχνοντας έτσι στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι είστε η καλύτερη επιλογή. Για παράδειγμα, «…συζητήσαμε αυτό…, εκείνο… και το άλλο… και οι δεξιότητές μου εδώ…, εδώ… και εδώ… θα ήταν ωφέλιμες εξαιτίας αυτού… και αυτού….”

Ο ελιγμός της συνέχειας απάντησης. Ο άλλος σημαντικός λόγος για ένα ευχαριστήριο σημείωμα είναι ότι σας παρέχει την ευκαιρία να απαντήσετε ξανά σε μια ερώτηση σε μια συνέντευξη που ίσως δεν απαντήσατε όσο καλά θα μπορούσατε. Για πολλούς από εμάς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να σκεφτόμαστε. Όλοι το έχουμε πει στον εαυτό μας μια ή την άλλη φορά, «Δεν έπρεπε να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση με αυτόν τον τρόπο. Ξέρω καλύτερα από αυτό, τι σκεφτόμουν;» Ένα καλό ευχαριστήριο σημείωμα σάς δίνει την ευκαιρία να επιστρέψετε στο χρόνο για να επαναλάβετε τις απαντήσεις σας.

Και μην ξεχνάτε! Προσθέστε μια υπογραφή. Θυμηθείτε επίσης ότι αυτή είναι επαγγελματική αλληλογραφία και θα πρέπει να περιλαμβάνει μια υπογραφή στο κάτω μέρος του email σας. Όπως μπορείτε να θυμάστε από το μάθημα επιχειρηματικής επικοινωνίας του γυμνασίου, υπάρχει η ημερομηνία, ο χαιρετισμός, το σώμα και η υπογραφή. Σήμερα στον κόσμο της διαδικτυακής επικοινωνίας στον κυβερνοχώρο, είναι εξίσου σημαντικό να υπογράψετε το όνομά σας και να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ως κλείσιμο στο ευχαριστήριο σημείωμα. Φαίνεται και αισθάνεται πολύ πιο επαγγελματικό.

Μην το κάνετε ποτέ αυτό! Μην στέλνετε φωτογραφίες της οικογένειάς σας ανεξάρτητα από το πόσο ωραία και φιλική ήταν η συνομιλία με τον συνεντευκτή. Για παράδειγμα τα παιδιά σας ντυμένα με κοστούμι ή εσείς στην παραλία. Μη γελάτε! Το ειδα.

Ο Dan Counts στο fairwindslogix
Dan Counts, Ιδρυτής της fairwindslogiX, ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.fairwindslogix.com | www.linkedin.com/in/dancounts/