October 2, 2021 By Aown272 0

Μερικά από τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου

Κρότο


Εγγενές στις τροπικές περιοχές, αυτό το σούπερ σταρ φυτών εσωτερικού χώρου διαθέτει μεγάλα, γυαλιστερά φύλλα. Το καλύτερο από όλα, το Croton (Codiaeum) ταιριάζει με την εποχή του φθινοπώρου με το υπέροχο φύλλωμά του. Ο Κρότωνας χρειάζεται ζεστασιά, υγρασία και υγρό χώμα. Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός, δώστε ένα πιατάκι μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται γεμάτο με βότσαλα για να στήσετε τη γλάστρα σας.

Φυτό ZZ


Το φυτό ZZ, γνωστό και ως Zanzibar Gem, είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια φυτό εσωτερικού χώρου που σίγουρα θα είναι το αστέρι της έκθεσης φυτών εσωτερικού χώρου. Αγαπάμε τα γυαλιστερά, πράσινα φύλλα του φυτού ZZ που αναπτύσσονται σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ. Είναι ανεκτικό σε μια σειρά συνθηκών φωτός, υγρασίας και ποτίσματος…και θα ευδοκιμήσει σχεδόν οπουδήποτε — ακόμη και κάτω από φώτα φθορισμού. Ο ZZ είναι σίγουρα Super Star!

Η Δράκαινα (γνωστή και ως Dragon Tree και Corn Plant) είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στην καλλιέργεια. Αυτά τα ψηλά, λεπτά φυτά μπορούν να ανεχθούν φωτεινά έως αμυδρά δωμάτια. είναι εξαιρετικά για να προσθέσετε ένα γυαλιστερό ποπ χρώμα σε εσωτερικούς χώρους. Έχουμε πολλές διαθέσιμες ποικιλίες — όλες ευδοκιμούν σε έντονο, έμμεσο φως. Η δράκαινα είναι επίσης καλά φυτά που καθαρίζουν τον αέρα.

Φυτό φιδιού (Sansevieria)

Δεν χορταίνουμε αυτό το μοντέρνο, μη απαιτητικό, προσαρμόσιμο, χαμηλής συντήρησης φυτό εσωτερικού χώρου της οικογένειας Agave. Θα ανθίσει σε κάθε τύπο φωτός και μπορεί να αντέξει τον ξηρό αέρα, τις κυμαινόμενες θερμοκρασίες και το λίγο νερό. Οι περισσότεροι κηπουροί της Bay Area είναι εξοικειωμένοι με την Sansevieria Laurentii, αλλά νέες ποικιλίες όπως η Cylindrica και η Moonshine μας έχουν πραγματικά εντυπωσιάσει. Γνωρίστε τη «νέα Sansevierias»!

Φιλόδενδρο

«Λατρεύω τα Philodendrons γιατί είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει εύκολα τον αέρα», λέει η Cindy Bonilla, αγοραστής φυτών εσωτερικού χώρου και Assistant Manager στην τοποθεσία μας στο Sloat Blvd SF. Τα φιλόδενδρα είναι εντυπωσιακά όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που φροντίζονται εύκολα. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες: Οι δενδρώδεις τύποι είναι φυτά σε μέγεθος θάμνου που έχουν τεράστια φύλλα και αυτοφερόμενους κορμούς. Είναι εξαιρετικά για δοχεία, αλλά μεγαλώνουν τόσο πολύ που χρειάζονται περισσότερο χώρο από τους τύπους αναρρίχησης. Δενδρώδεις τύποι: Selloum (γνωστός και ως Tree Philodendron) απεικονίζεται παραπάνω, Κονγκό κόκκινο & πράσινο, Prince of Orange και Xanadu. Τύποι αναρρίχησης. Ποικιλίες: Πράσινο καρδιόφυλλο και Brasil (μια μορφή Philodendron cordatum).


Κρεμαστά παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους

Αγαπάτε τα παχύφυτα; Κρεμάστε τα μέσα! Θα κοσμήσουν το σπίτι σας με κληματαριές, αμπέλια σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Μερικά αγαπημένα είναι: String of Pearls, String of Bananas, Fish Hooks (όλα Senecio) και Sedum Donkey Tail. Μια άλλη επιλογή είναι το Epiphyllum. έναν τροπικό κάκτο που βρίσκεται σε κλαδιά δέντρων ως επίφυτο. Αυτά τα φυτά θα παράγουν λουλούδια μεγέθους 6″ σε μια σειρά χρωμάτων: λευκό, κρεμ, κίτρινο, ροζ, τριαντάφυλλο και μωβ.

Pothos

Αυτό το ελκυστικό και δημοφιλές φυτό θα κοσμήσει κάθε εσωτερικό χώρο με τα πλούσια φύλλα του. Αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό, αλλά το φύλλωμα θα αποκτήσει ακόμα πιο φωτεινό χρώμα αν δεχθεί λίγο ήλιο. Εκπαιδεύστε τα κλήματα να τυλίγονται γύρω από έναν πάσσαλο, ένα ράφι ή μια βιβλιοθήκη.

Αγλαόνεμα
Υπάρχει ένας εκθαμβωτικός αριθμός διαθέσιμων ποικιλιών και όλες είναι βραβευμένες για το φύλλωμά τους. Αυτά τα πλούσια φυτά θα ευδοκιμήσουν σε σκοτεινά δωμάτια. Το Αγλαόνεμα είναι επίσης ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μας φυτά καθαρισμού αέρα!

Kimberly Queen Ferns είναι πιο συμπαγής ποικιλία από τις φτέρες της Βοστώνης. Συχνά χρησιμοποιούνται ως αυτόνομο κρεμαστό καλάθι ή το καλύτερο από όλα, ως φυτό εσωτερικού χώρου. Χαμηλή συντήρηση και εύκολο στην ανάπτυξη, τα σκούρα πράσινα φύλλα προσδίδουν όλο το χρόνο, τροπική υφή σε εσωτερικούς χώρους ή σε σκιερά καταστρώματα, μπροστινές βεράντες, μπαλκόνια και αυλές.

Neanthe Bella Palm
Ξεκινήστε μια τροπική ζούγκλα στο σπίτι σας με αυτούς τους φτερωτούς φοίνικες! Οι Neanthe Bella είναι μικρότεροι, αργά αναπτυσσόμενοι φοίνικες που κάνουν τέλεια φυτά εσωτερικού χώρου. Ανέχεται τις συνωστισμένες ρίζες και το κακό φως.

Ανθούριο Αυτό το εξωτικό, ασυνήθιστο φυτό εσωτερικού χώρου περνάει πραγματικά τη στιγμή του! Ευδοκιμεί σε υγρασία και μέτρια σκιά. Τα γυαλιστερά του φύλλα και τα λαμπερά βράκτια του θα φαίνονται υπέροχα σε όλα τα νέα αγγεία που μόλις έφτασαν στα καταστήματά μας.

Φυτά αράχνη είναι ζωηρά, εύκολα στην ανάπτυξη-παρασυρόμενα φυτά με χαριτωμένους τοξωτούς μίσχους. Ως ένα από τα λιγότερο απαιτητικά φυτά εσωτερικού χώρου, ευδοκιμούν σε έντονο φως, αλλά μπορούν να ανεχθούν και το χαμηλό φως. Τα φυτά αράχνη δεν τους πειράζει να ποτίζονται συχνά, αλλά μπορούν να διαρκέσουν χωρίς νερό και να δείχνουν πλούσια. Τα φυτά αράχνης είναι ίσως περισσότερο γνωστά για τον τρόπο που παράγουν νέα μωρά φυτά στα άκρα τους. Συχνά που καλλιεργούνται σε κρεμαστά καλάθια, τα φυτά αράχνης μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε παραδοσιακά δοχεία σε επιτραπέζια και γραφεία.

Bromeliads είναι γνωστά για τα μεγάλα και επιδεικτικά βράκτια λουλουδιών τους σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (ροζ, κρεμ, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και βυσσινί). Εγγενή στα τροπικά δάση, τα Bromeliads τα πάνε καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και επίσης σε τεχνητό φως. Οι βρωμέλιες δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθούν και θα σας ανταμείψουν με πολλές εβδομάδες χρώματος με λίγη έως καθόλου προσπάθεια.

Κατάλογος της ASPCA με τοξικά/μη τοξικά φυτά για σκύλους και γάτες

https://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-non-toxic-plants

Είστε περίεργοι αν έχουμε το αγαπημένο σας φυτό ή προϊόν σε απόθεμα; Καλέστε απευθείας μια από τις τοποθεσίες μας και θα χαρούμε να το ελέγξουμε.