October 18, 2021 By Aown272 0

Τι είναι οι εικονικές πιστωτικές κάρτες; Και πρέπει να πάρετε ένα;

Πάνω από 230 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν αγορές μέσω Διαδικτύου πέρυσι.

Εάν είστε ένας από αυτούς τους 230 εκατομμύρια ανθρώπους, στοιχηματίζω ότι ψωνίσατε μέσω Διαδικτύου για δύο λόγους, αλλά ο μεγαλύτερος;

Ευκολία.

Λοιπόν, η ευκολία δεν είναι πάντα ίση με την ασφάλεια. Γι’ αυτό όλοι χρησιμοποιούμε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για όλες τις συνδέσεις μας εδώ και χρόνια.

Αν θέλετε να κάνετε την εμπειρία των διαδικτυακών αγορών σας όσο το δυνατόν πιο απλή και ασφαλή, οι εικονικές πιστωτικές κάρτες μπορεί να είναι η απάντηση που αναζητούσατε.

Τι είναι οι εικονικές πιστωτικές κάρτες;

Πηγή: ImageFoto/Shutterstock.com

Η εικονική πιστωτική κάρτα (VCC) είναι μια διαδικτυακή έκδοση της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας. Δεν είναι μια φυσική κάρτα, αλλά ένας τυχαία δημιουργημένος, μοναδικός 16ψήφιος αριθμός (με τη δική του ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας) συνδεδεμένο με την πραγματική σας κάρτα. Αυτοί οι αριθμοί είναι προσωρινοί, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν.

Ο κύριος λόγος για να χρησιμοποιήσετε VCC – που ίσως έχετε ήδη μαντέψει – είναι να κρύψετε τα πραγματικά ψηφία της πιστωτικής σας κάρτας. Αυτό βοηθά στην προστασία σας από παραβιάσεις δεδομένων, απάτη πιστωτικής κάρτας, και κλοπή ταυτότητας.

Πώς λειτουργούν οι εικονικές πιστωτικές κάρτες;

Η εικονική πιστωτική σας κάρτα δημιουργεί έναν νέο αριθμό (μερικές φορές ονομάζεται “κουπόνι”) για κάθε συναλλαγή που κάνετε. Αυτός ο αριθμός δεν είναι αποθηκευμένος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα ρυθμίσετε μια εικονική έκδοση μιας υπάρχουσας πιστωτικής κάρταςπράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιστωτικός έλεγχος ή εφαρμογή.

Μπορείτε να ζητήσετε όσους αριθμούς εικονικών καρτών θέλετε (είναι αποθηκευμένοι με ασφάλεια, επομένως δεν χρειάζεται να τους απομνημονεύσετε).

Κάθε υπηρεσία εξυπηρέτησης καρτών έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό σύστημα, αλλά συνήθως, θα λάβετε έναν από τους δύο τύπους VCC:

  • VCC μιας χρήσηςή αριθμούς που λήγουν μετά από μία μόνο συναλλαγή.
  • VCC επαναλαμβανόμενης χρήσης, ή αριθμούς που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία φορές (αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν τους χρησιμοποιείτε για να πληρώσετε για μια συνδρομή, για παράδειγμα). Τα επαναλαμβανόμενα VCC είναι εξίσου ασφαλή, καθώς εξακολουθούν να μην συνδέονται με τα πραγματικά δεδομένα της πιστωτικής σας κάρτας.

Ορισμένοι εκδότες καρτών σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ημερομηνίες λήξης για VCC έως και ένα έτος μετά την ημερομηνία δημιουργίας. άλλοι επιλέγουν ημερομηνίες λήξης για εσάς. Επίσης, ο εκδότης της κάρτας σας μπορεί να σας επιτρέψει να καθορίσετε τα μέγιστα όρια δαπανών για κάθε VCC επίσης.

Πού μπορώ να βρω μια εικονική πιστωτική κάρτα;

Πολλές μεγάλες τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών προσφέρουν εικονικές πιστωτικές κάρτες ως δωρεάν ευκολία. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ο εκδότης της κάρτας σας προσφέρει εικονικές κάρτες, απλώς καλέστε τους και ρωτήστε τους. Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο εύκολες επιλογές VCC:

  • Πρωτεύουσα Ένα – Ο εικονικός βοηθός της Capital One, Eno, έχει ένα επέκταση προγράμματος περιήγησης μπορείτε να κατεβάσετε. Η επέκταση, η οποία είναι συνδεδεμένη με την προσωπική σας κάρτα Capital One, θα δημιουργήσει αυτόματα τον αριθμό της εικονικής σας κάρτας όταν κάνετε αγορές στο διαδίκτυο.
  • Citi – Με επιλεγμένες πιστωτικές κάρτες Citi, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα VCC της Citi. Απλά Συνδεθείτε στο λογαριασμό σαςκαι θα πρέπει να μπορείτε να δείτε εάν η κάρτα σας έχει επιλογή εικονικού αριθμού λογαριασμού.
  • μήλο – Η Apple Card προσφέρει έναν εικονικό αριθμό πιστωτικής κάρτας μέσω της εφαρμογής Apple Wallet. Αυτός ο αριθμός κάρτας είναι διαφορετικός από αυτόν της φυσικής σας κάρτας, καθιστώντας τον πιο ασφαλή.

Τα οφέλη των εικονικών πιστωτικών καρτών

Πηγή: luckyraccoon/Shutterstock.com

Επιπλέον ασφάλεια

Εάν ένας χάκερ ή ένας κλέφτης ταυτότητας λάβει έναν αριθμό VCC, δεν θα μπορεί να κάνει αγορές με αυτόν ή συνδέστε το με άλλα δεδομένα που συνδέονται με την ταυτότητα που έχετε αποθηκεύσει στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αν ο αριθμός VCC σας καταλήξει σε λάθος χέρια, είναι πολύ πιο εύκολο να ακυρώσετε ένα VCC παρά να κλείσετε ή να αντιστρέψετε χρεώσεις σε μια πραγματική πιστωτική κάρτα.

Ως μπόνους, τα VCC καθιστούν πιο δύσκολο για τους διαφημιστές να παρακολουθούν τις αγοραστικές σας συνήθειες.

Διαχείριση αυτόματων πληρωμών

Πόσες φορές έχετε ξεχάσει να ακυρώσετε μια συνδρομή; (Κοιτάω όλα τα μέλη του Planet Fitness εκεί έξω).

Η χρήση μιας εικονικής κάρτας για να δοκιμάσετε υπηρεσίες που γνωρίζετε ότι μπορεί να ξεχάσετε να ακυρώσετε στο μέλλον είναι η τέλεια λύση. Δεδομένου ότι ο αριθμός VCC σας θα λήξει τελικά, οι αυτόματες πληρωμές δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη συνδρομή για εσάς.

Τώρα, δεν θα το συνιστούσα για εκείνες τις πληρωμές που γνωρίζετε ότι θέλετε να κάνετε κάθε μήνα – τους λογαριασμούς σας, τον λογαριασμό σας στο Netflix κ.λπ. Μπορεί να είστε έτοιμοι να απορρίψετε πληρωμή εάν λήξει το VCC σας και δεν το θυμάστε επαναφέρετε το.

Οι λογαριασμοί είναι εύκολο να κλείσουν

Εάν τα δεδομένα σας διακυβεύονται όταν χρησιμοποιείτε VCC, η ρύθμιση προσωρινού αριθμού κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να ακυρώσετε το VCC χωρίς να ταλαιπωρηθείτε να αποκτήσετε μια εντελώς νέα πιστωτική κάρτα.

Οι κάρτες λειτουργούν με πολλούς εμπόρους

Τα VCC λειτουργούν σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να πληρώνετε με πραγματική κάρτα.

Οι κάρτες μπορούν να μοιραστούν

Εάν έχετε ένα κοινό λογαριασμό πιστωτικής κάρτας με έναν σύντροφο ή μέλος της οικογένειας, τα VCC μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε ποιος ξοδεύει τι. Ένα VCC με ενσωματωμένα όρια δαπανών μπορεί επίσης να είναι ένα καλό εργαλείο ασφαλείας για γονείς των οποίων τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κάνουν κάποιες αγορές μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι καλή ιδέα οι Κοινοί λογαριασμοί πιστωτικών καρτών;

Πώς ψωνίζετε με μια εικονική πιστωτική κάρτα;

Πηγή: Iryna Kalamurza /Shutterstock.com

Οι αγορές με VCC είναι λίγο πιο περίπλοκες από τις αγορές με τα κανονικά σας ψηφία, αλλά όχι εξαιρετικά περίπλοκες.

Δεδομένου ότι δεν είναι φυσικά ή με δυνατότητα σάρωσης, Τα VCC μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ηλεκτρονικές αγορές ή τηλεφωνικές συναλλαγές. Αλλά θα πρέπει να γίνονται δεκτά οπουδήποτε μπορείτε να πληρώσετε με την κανονική σας κάρτα στο διαδίκτυο.

  1. Μόλις είστε έτοιμοι να κάνετε μια αγορά, θα το κάνετε συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό που έχει ρυθμιστεί για το VCC σας. Ορισμένες εταιρείες πιστωτικών καρτών διαθέτουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης VCC, εφαρμογές ή ιστότοπους για αυτόν τον σκοπό.
  2. Επόμενο, ο λογαριασμός δημιουργεί έναν μοναδικό αριθμό κάρτας και κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε.
  3. Εάν έχετε επαναλαμβανόμενο VCC, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα στοιχεία για αυτόματη πληρωμή την επόμενη φορά στον ιστότοπο του ίδιου εμπόρου.
  4. Οι χρεώσεις θα εμφανίζονται στο αντίγραφο κίνησης της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας ως κανονικές συναλλαγέςακριβώς όπως με μια φυσική κάρτα.

Οπου κλίση χρησιμοποιείτε εικονικές πιστωτικές κάρτες;

Καταστήματα αυτοπροσώπως

Όπως πολλά χρηματοοικονομικά προϊόντα, τα VCC λειτουργούν καλύτερα όταν ταιριάζουν με τις συνήθειες δαπανών που έχετε ήδη. Οι εικονικές κάρτες είναι εξαιρετικές εάν είστε αποκλειστικά διαδικτυακός αγοραστής, αλλά εάν τις περισσότερες φορές ψωνίζετε σε καταστήματα από τούβλα και κονιάματα, τα VCC μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμα.

Προσωπικές παραλαβές και επιστροφές

Εάν κάνετε μια αγορά στο διαδίκτυο και την παραλάβετε αργότερα αυτοπροσώπως, οι έμποροι μπορεί να θέλουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας κοιτάζοντας μια φυσική πιστωτική κάρτα — η οποία, φυσικά, δεν θα ταιριάζει με τον αριθμό στο VCC σας.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί εάν επιστρέφετε αυτοπροσώπως μια ηλεκτρονική αγορά. Ανάλογα με τον πωλητή, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε με πίστωση καταστήματος αντί για επιστροφή χρημάτων.

Κάνοντας κρατήσεις

Εάν κάνετε κράτηση πτήσης ή ξενοδοχείου, νοικιάσετε αυτοκίνητο ή αγοράσετε εισιτήρια εκδηλώσεων μέσω Διαδικτύου, πιθανότατα θα χρειαστεί να προσκομίσετε την πραγματική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την κράτηση της κράτησης όταν εμφανιστείτε αυτοπροσώπως. Οι αριθμοί των καρτών δεν ταιριάζουν εάν έχετε χρησιμοποιήσει VCC.

Για εκδηλώσεις, ίσως μπορέσετε να παρακάμψετε αυτήν την απαίτηση εκτυπώνοντας τα εισιτήριά σας ή εμφανίζοντας τη σελίδα επιβεβαίωσης στο τηλέφωνό σας στο διαδίκτυο. Αλλά συνήθως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την πραγματική σας κάρτα και να είστε ασφαλείς.

Περίληψη

Καθώς οι αγορές γίνονται όλο και πιο ψηφιακές κάθε λεπτό, οι εικονικές πιστωτικές κάρτες μπορούν να διατηρήσουν τα οικονομικά σας στοιχεία πολύ πιο ασφαλή στον ιστό. Δεν αντικαθιστούν βασικά μέτρα ασφαλείας, όπως το να παρακολουθείτε την κίνηση της πιστωτικής σας κάρτας, αλλά είναι ιδανικά για διαδικτυακές συναλλαγές.

Έτσι, συνδυάστε μια εικονική πιστωτική κάρτα με μία από τις οι πιο ανταποδοτικές φυσικές κάρτες (και εξοφλήστε και τα δύο εξ ολοκλήρου κάθε μήνα, φυσικά), και οι πληροφορίες σας θα είναι λίγο πιο ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα: