October 21, 2021 By Aown272 0

Ρύθμιση για αποτυχίες: Οδηγός ιδρυτών για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής ιδρυτικής ομάδας

Ανάμεσα στην απέραντη ερημιά του κόσμου FinTech, οι ιδρυτές startup είναι μια ιδιαίτερα περίεργη φυλή. Με οράματα προώθησης της βιομηχανίας και δημιουργίας διαρκούς σφραγίδας στον κόσμο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, η αποτυχία δεν είναι ποτέ μακρινή πιθανότητα. Αντί για αποτρεπτικό παράγοντα, αυτή η αποτυχία-εξοικείωση είναι συχνότερα πηγή κινήτρου για τους ιδρυτές που συνεχίζουν να έχουν αντίκτυπο στον κλάδο.

«Η εικόνα του κακού ιδρυτή είναι καλά χαραγμένη στην αμερικανική φαντασία», λέει Ζέιν Τζάφερ, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zain Ventures. «Είναι ο καπετάνιος που κοιτάζει στα σύνορα της καταιγίδας, απτόητος και απτόητος». Προηγουμένως, ο Zain ίδρυσε τη start-up τεχνολογίας Vungle της Silicon Valley, η οποία πούλησε στη Blackstone το 2019 για μια απίστευτη έξοδο. Είναι πλέον ενεργός μέντορας και επενδυτής σε πολλαπλές startups.

«Δεν έχω δει ποτέ μια ισχυρή startup FinTech που να έχει δημιουργηθεί μόνη της. Η μακροπρόθεσμη επιτυχία απαιτεί τη γενναιότητα του ιδρυτή που υποστηρίζεται από την ανθεκτικότητα της ομάδας του/της. Και η οικοδόμηση αυτής της ομάδας δεν γίνεται τυχαία – η ανθεκτικότητα μπορεί και πρέπει να εκπαιδευτεί.

Παρακάτω είναι μερικά μέρη στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι ιδρυτές της FinTech καθώς χτίζουν την ομάδα τους που είναι σκληρή σαν νύχια.

Εκπαίδευση διαφάνειας—Κρατήστε τις αποτυχίες σας σε κοινή θέα

Ο Tony Robbins, ένας από τους πιο διάσημους στρατηγούς της ζωής και των επιχειρήσεων στον κόσμο, επινόησε την ακόλουθη φράση: «Ο καθορισμός στόχων είναι το πρώτο βήμα για τη μετατροπή του αόρατου σε ορατό». Πολλοί επαγγελματίες και life coaches έχουν επεκτείνει το αξίωμα, ενθαρρύνοντας τους ιδρυτές και τους ηγέτες επιχειρήσεων να διατηρήσουν τους στόχους τους όπου μπορούν να τα δουν, εκπαιδεύοντας το μυαλό και το μάτι να πιστεύουν στον στόχο πριν αυτός υλοποιηθεί.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να κρατάμε τις αποτυχίες σε κοινή θέα. Φυσικά, η αμηχανία ακολουθεί κάθε οπισθοδρόμηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει αυτούς τους στόχους πωλήσεων με μεγάλους λευκούς αριθμούς στον πίνακα κιμωλίας που βλέπει στο γραφείο, αλλά σπάνια κάνουμε ορατή καταγραφή των φορών που χάσαμε το σημάδι.

Η Reddit, μια κοινωνική πλατφόρμα ειδήσεων που ιδρύθηκε το 2005, ακολούθησε την αντίθετη προσέγγιση. Όταν οι ιδρυτές Alexis Ohanian και Steve Huffman είχαν μια μεγάλη συνάντηση με το Yahoo! στη Silicon Valley, αντιμετώπισαν την ανατροφοδότηση που κανένας ιδρυτής δεν θέλει να ακούσει: ένα στέλεχος στη συνάντηση χαρακτήρισε τους αριθμούς επισκεψιμότητας ιστού ισοδύναμο με ένα «σφάλμα στρογγυλοποίησης» για μια εταιρεία όπως η Yahoo!. Πληγωμένοι αλλά απτόητοι, οι ιδρυτές διαμόρφωσαν για τις ομάδες τους μια σταθερή στάση όταν έγραψαν με μεγάλα, πανταχού παρόντα γράμματα «You Are A Rounding Error» στον τοίχο του γραφείου τους.

Εάν το παράδειγμα σφάλματος στρογγυλοποίησης ακούγεται ακραίο, η επιτυχία του Reddit έχει σίγουρα αντικατοπτρίσει αυτό το άκρο. Η αποτυχία και το κίνητρο δεν θα λειτουργήσουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για κάθε ιδρυτική ομάδα, αλλά παραμένει ένα σημαντικό μάθημα για τους ιδρυτές να αντισταθούν στον πειρασμό να κρύψουν τις αποτυχίες τους και αντί να προσκαλέσουν τις ομάδες τους στις εμπειρίες δημιουργίας χαρακτήρων που έχουν μαζί τους ο ΤΡΟΠΟΣ.

Η δύναμη των διαλειτουργικών ομάδων

Η McKinsey & Company έχει ονομάσει την ενδυνάμωση της διαλειτουργικής δραστηριότητας και της συνεργασίας μεταξύ ομάδων μια από τις βασικές αρχές βελτίωση της απόδοσης της ομάδας. Διαπίστωσαν ότι με τη μεταρρύθμιση των παραδοσιακών σιλό των υπερβολικά συγκεκριμένων ρόλων εργασίας, τα μέλη της ομάδας μπόρεσαν να υιοθετήσουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, να γίνουν πιο προσανατολισμένα στην εκτέλεση και να προσδώσουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας.

Για την επίτευξη αυτού του είδους συνεργατικής εταιρικής αρχιτεκτονικής, οι ιδρυτές πρέπει να μοντελοποιήσουν την προθυμία να θυσιάσουν κάποια αποτελεσματικότητα στην πορεία. Η διαλειτουργική προσέγγιση ζητά από τα μέλη της ομάδας να συνεισφέρουν εκτός των ρόλων τους, να μάθουν νέες δεξιότητες και να δοκιμάσουν το χέρι τους σε μια νέα προσέγγιση. Όχι μόνο θα αισθάνεται άβολη η διαδικασία, αλλά θα φαίνεται και εξαιρετικά αναποτελεσματική από όλα τα μέτρα μέχρι η ζυγαριά γέρνει και η πρόοδος αρχίζει να αποδίδει. Αυτό το χρονικό διάστημα, μεταξύ της εισαγωγής της πολλαπλής λειτουργικότητας και της προβολής των πλεονεκτημάτων της, θα είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να το ξεπεράσει. Αλλά αν οι ιδρυτές δίνουν το παράδειγμα και επιδείξουν προθυμία να πέσουν πριν τρέξουν, οι ομάδες θα υιοθετήσουν την ίδια στάση και θα παραμείνουν πιστές στη διαδικασία.

Μικρές απώλειες (αργά παρά αργότερα)

Ο βαθμός στον οποίο οι ιδρυτές μπορούν να απομακρύνουν τον τρόμο της αποτυχίας θα είναι ο βαθμός στον οποίο τα μέλη της ομάδας τους αισθάνονται εξουσιοδοτημένα να αναλαμβάνουν ρίσκα, να σκέφτονται δημιουργικά και να επιδιώκουν τις πιο οραματικές ιδέες τους – όλα αυτά είναι βασικά συστατικά για τη μακροπρόθεσμη προετοιμασία επιτυχία στην αγορά. Αναπλαισιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται για τις πρώτες μέρες λειτουργίας – με στόχο τη διαλειτουργικότητα και τη δημιουργικότητα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή δαπανηρή είναι η διαδικασία – οι ομάδες θα έχουν αυτές τις πρακτικές ενσωματωμένες στον ψυχισμό τους από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν. Και προσεγγίζοντας το θέμα της αποτυχίας με ειλικρίνεια, ακόμη και με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, μπορούν να ενθαρρύνουν τα μέλη της ομάδας τους να υιοθετήσουν την ίδια προσέγγιση, κατανοώντας την αποτυχία ως ενθαρρυντικό οδικό σήμα στην πορεία προς την αλλαγή της βιομηχανίας, παρά ως νεκρό που προκαλεί φόβο τέλος.

Οι ιδρυτές στον χώρο του FinTech έχουν την απίστευτη ευκαιρία να ξεκινήσουν από την αρχή. να ενσταλάξουν αυτές τις πολλά υποσχόμενες αρχές στο βασικό θεμέλιο της ομάδας τους. Ο ρόλος της αποτυχίας είναι ένα ισχυρό και σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία μιας ομάδας για μελλοντική επιτυχία. Οι ιδρυτές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτές τις αναπόφευκτες οπισθοδρομήσεις και τις μικρές απώλειες στο μέγιστο βαθμό.