November 20, 2021 By Aown272 0

Resume Writing The 7 Deadly Sins

Ως έμπειρος υπεύθυνος προσλήψεων, έχω την ευκαιρία να βλέπω και να εξετάζω εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες βιογραφικά ετησίως. Οι καλοί και οι κακοί πετούν στο γραφείο μου… εντάξει μέσω των εισερχομένων του email μου… αλλά αρκετά συχνά. Αυτά που τείνουν να τραβούν την προσοχή μου είναι αυτά που είναι καλά μελετημένα, συναρμολογημένα λογικά, οργανωμένα, που δεν παραβιάζουν κανέναν από τους κανόνες της σύνταξης βιογραφικών. Δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους, αλλά ας το παραδεχτούμε, το βιογραφικό σας είναι μια αναπαράσταση του προϊόντος που προσφέρετε σε έναν πιθανό εργοδότη. Ας δούμε μερικά από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα της σύνταξης βιογραφικών και μερικές συμβουλές για να τα διορθώσετε.

1. Η χρήση του «εγώ»

Η χρήση του “εγώ” στη σύνταξη βιογραφικού είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα οποιουδήποτε που αξιολογεί ένα βιογραφικό. Υπάρχει γενική συναίνεση ότι ένα βιογραφικό πρέπει να γράφεται σε τρίτο πρόσωπο. Η χρήση φράσεων όπως “Διαχείρισα τη Δυτική περιοχή πωλήσεων” ή “Έκλεισα την επιχείρηση με αποτέλεσμα” δεν είναι αποδεκτή. Έχει ειπωθεί ότι οι άνθρωποι σε κρίνουν από τις λέξεις που χρησιμοποιείς. Το βιογραφικό σας είναι ένας άμεσος δείκτης της συγγραφικής ικανότητας κάποιου και επομένως μια ένδειξη του πόσο αποτελεσματικός θα ήσασταν στην επικοινωνία με τους συναδέλφους. Ας το παραδεχτούμε, ένα βιογραφικό είναι ένα επίσημο έγγραφο και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.

2. Ενεστώτας εναντίον παρελθόντος

Είμαι βέβαιος ότι όλοι φταίμε ότι ενημερώσαμε γρήγορα το βιογραφικό μας για μια νέα ευκαιρία εργασίας για την οποία μόλις ακούσαμε και ξεχνάμε ότι η μόνη θέση στο βιογραφικό σας που θα έπρεπε να είναι σε ενεστώτα είναι η τρέχουσα θέση σας. Αυτό σημαίνει ότι όλα πριν από την τρέχουσα θέση σας πρέπει να είναι γραμμένα σε τρίτο πρόσωπο καθώς και σε παρελθόν. Για παράδειγμα, “Πουλήστε λογισμικό εφαρμογών και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες του Fortune 500”, θα ήταν μια καλή δήλωση για μια θέση που κατέχετε αυτήν τη στιγμή. Ενώ, το “Πωλήθηκε Λογισμικό Επιχειρήσεων σε επώνυμους λογαριασμούς στην περιοχή της Silicon Valley” θα ήταν ένα παράδειγμα δήλωσης που προέρχεται από προηγούμενη θέση. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση ενεστώτα και παρελθοντικού χρόνου δεν είναι επίσης αποδεκτή.

3. Τα επιτεύγματα και οι ευθύνες είναι δύο διαφορετικά πράγματα!

Πολύ συχνά βλέπουμε βιογραφικά στα οποία το πλαίσιο δεν κάνει διαφοροποίηση μεταξύ των επιτευγμάτων και των ευθυνών. Είναι σημαντικό να δείξετε τις ευθύνες σας (καθήκοντα) σε μια δεδομένη θέση, ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να δείξετε ποια ήταν τα επιτεύγματά σας σε συνδυασμό με αυτές τις ευθύνες. Οι εργοδότες θέλουν να ξέρουν όχι μόνο ότι διαχειριστήκατε με επιτυχία τα καθήκοντα και τις ευθύνες σας αλλά και πώς πετύχατε τις προσδοκίες και τα επιτεύγματα. Ακολουθεί ένα γρήγορο παράδειγμα:

  • Υπεύθυνος για τη Δυτική περιοχή ανάπτυξης πωλήσεων για μια εθνική εταιρεία λογισμικού που εστιάζει στον χώρο του ERP. Πρόσληψη, πρόσληψη, διαχείριση και οδήγησε τις πωλήσεις από το προβάδισμα στο κλείσιμο
  • Υπέρβαση του σχεδίου πωλήσεων κατά 153%
  • Μειώθηκε το κόστος πωλήσεων κατά 30% μέσω αυτών των αποτελεσματικών στρατηγικών πωλήσεων
  • Αυξημένη ευαισθητοποίηση των μελλοντικών πελατών στη Δυτική περιοχή μέσω άμεσων και έμμεσων δραστηριοτήτων πωλήσεων όπως…”

Όπως μπορείτε να δείτε, ήταν ευκολότερο για έναν διευθυντή προσλήψεων ή έναν υπεύθυνο προσλήψεων να προσδιορίσει τους τομείς της εξειδίκευσης και των επιτευγμάτων σας και στη συνέχεια να τους ταιριάξει με τη θέση που επιδιώκει να καλύψει.

4. Τυπογραφικά και γραμματικά λάθη

Επόμενο στη λίστα είναι η ακατάλληλη χρήση της γραμματικής καθώς και τα τυπογραφικά λάθη σε ένα βιογραφικό. Σε πολλές περιπτώσεις, έχω βιώσει διευθυντές προσλήψεων να μεταβιβάζουν καλούς υποψηφίους των οποίων το βιογραφικό περιείχε πολυάριθμα γραμματικά λάθη και ασυνέπειες. Η λανθασμένη χρήση τελείων, ερωτηματικών, άνω τελείων, η έλλειψη σωστής κεφαλαιοποίησης, προτάσεις και η ακατάλληλη χρήση λέξεων όπως «συμπληρωματικό» έναντι «συμπληρωματικό» είναι ένα μεγάλο όχι!

Με την πρώτη ματιά, αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο χονδροειδές, αλλά θυμηθείτε, οι υποψήφιοι διευθυντές προσλήψεων σας κρίνουν με βάση την εμφάνιση του βιογραφικού σας. Είναι η επωνυμία σας, η διαφημιστική σας πινακίδα, η διαφήμισή σας, είναι η αντανάκλασή σας ως δυνητικό πλεονέκτημα για τον οργανισμό τους. Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία!

5. Κακή περιγραφή του τρέχοντος εργοδότη σας

Πολλοί διευθυντές προσλήψεων θέλουν να γνωρίζουν τις ομοιότητες του εργοδότη στον οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή και πώς αυτό σχετίζεται με τον οργανισμό τους. Για παράδειγμα, εάν είστε Διαχειριστής Επιτυχίας Πελατών στον τομέα λογισμικού cloud ERP, είναι πολύ πιθανό ένας υπεύθυνος προσλήψεων να αναγνωρίσει ότι μια εταιρεία όπως η Intacct είναι παρόμοια με τη NetSuite (και οι δύο πάροχοι λύσεων cloud ERP). Ωστόσο, εάν εργάζεστε σε μια εταιρεία που είναι λιγότερο γνωστή, πρέπει να δώσετε μια περιγραφή του ποιος και τι κάνει αυτή η εταιρεία, ώστε ο υπεύθυνος προσλήψεων να μπορεί να δει γρήγορα τις ομοιότητες της δουλειάς που έχετε κάνει με αυτήν και πώς σχετίζεται με τι χρειάζονται στην ομάδα τους.

Συμβουλεύω πάντα τους υποψηφίους να προσθέτουν μια ή δύο γραμμές περιγραφή (με πλάγιους χαρακτήρες) της τρέχουσας εταιρείας τους. Πάντα καλύτερα να σφάλλετε από την πλευρά της δημιουργίας ομοιοτήτων στην εργασιακή σας εμπειρία τώρα και πώς αυτή σχετίζεται με έναν νέο πιθανό εργοδότη.

6. Κακή μορφοποίηση

Κάντε το εύκολο στην ανάγνωση! Εάν το βιογραφικό σας είναι αποδιοργανωμένο ή η μορφοποίηση δεν είναι κατάλληλη, θα είναι μια πρόκληση να το διαβάσετε και επομένως δεν θα τραβήξετε την προσοχή που του αξίζει. Επιπλέον, μην αισθάνεστε την ανάγκη να αναφέρετε κάθε λεπτομέρεια αυτού που έχετε κάνει από το γυμνάσιο. Υπάρχει ένας παλιός εμπειρικός κανόνας: μην έχετε ποτέ βιογραφικό μεγαλύτερο από μία σελίδα. Αυτό ίσχυε στις παλιές μέρες της φυσικής αποστολής έντυπων αντιγράφων βιογραφικών. Σήμερα στον κόσμο των υπολογιστών, είναι πιο εύκολο να έχεις ένα μεγαλύτερο βιογραφικό που να αποτυπώνει την ουσία του ποιος είσαι. Το μειονέκτημα αυτού είναι πολύ μακριά. Τα βιογραφικά που είναι πέντε έως εννέα και ακόμη και 10 σελίδων είναι πολύ εκτός του αποδεκτού κανόνα των δύο έως τριών σελίδων.

Να σκέφτεστε πάντα να χρησιμοποιείτε λευκά κενά, γραμμές, εσοχές (και πρέπει να πω σταθερές εσοχές) κ.λπ. που θα κάνουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει στο πλήθος.

7. Cyber ​​Friendly

Μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον αναζήτησης λέξεων-κλειδιών. Για να βγει στην επιφάνεια το βιογραφικό σας είτε το υποβάλετε στο σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων σε μια μεγάλη εταιρεία, σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων ή ακόμα και αν το δημοσιεύσετε στον ιστότοπο, σκεφτείτε τις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν καλύτερα το ιστορικό σας.

Συνήθως συμβουλεύω τους υποψηφίους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνθέσουν ένα «Βασικές Ικανότητες» ή «Περιοχή Εξειδίκευσης» που αποτελείται από δύο έως τρεις στήλες στην κορυφή του βιογραφικού με λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το μοναδικό υπόβαθρο και τις δεξιότητές σας. Η ενότητα έχει δύο σκοπούς. Το ένα είναι να χρησιμεύσει ως περιοχή λέξης-κλειδιού/ετικέτας για να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να βρουν το βιογραφικό σας και το δεύτερο είναι να παρέχετε μια σύνοψη όπου οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να δουν γρήγορα τους τομείς εξειδίκευσής σας, κάτι που θα τους κάνει να θέλουν να μάθουν περισσότερα για το ιστορικό και τις εμπειρίες σας σε επόμενες ενότητες του βιογραφικού σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν συντάσσετε ένα βιογραφικό ή ακόμα και όταν το ενημερώνετε. Στη Fairwinds προσφέρουμε μια υπηρεσία αξιολόγησης και αξιολόγησης βιογραφικών, η οποία αποτελείται από μια ωριαία διαβούλευση, έναντι μικρής ονομαστικής αμοιβής. Συζητάμε πού βρίσκεστε στην καριέρα σας, πού θέλετε να πάτε, ποιοι είναι οι στόχοι σας, η ιδανική δουλειά που αναζητάτε κ.λπ. για να κατανοήσετε πλήρως τι έχει νόημα για εσάς. Επιπλέον, παρέχουμε επίσης μια λεπτομερή γραπτή ανατροφοδότηση με συστάσεις και προτάσεις που θα σας βοηθήσουν κατά την επόμενη μετάβαση σταδιοδρομίας σας.

Σε ένα επόμενο ιστολόγιο θα συζητήσω πώς να δημιουργήσετε μια δήλωση επωνυμίας, περισσότερα πλεονεκτήματα της ενότητας βασικών ικανοτήτων, προτεινόμενες μορφές βιογραφικών και πώς να ευθυγραμμίσετε το προφίλ σας στο LinkedIn σε συνδυασμό με το βιογραφικό σας.

Ο Dan Counts στο fairwindslogix
Dan Counts, Ιδρυτής της fairwindslogiX, ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό του στη διεύθυνση www.fairwindslogix.com | www.linkedin.com/in/dancounts/