November 23, 2021 By Aown272 0

Υποτροφίες και επιχορηγήσεις: Χρήματα για το κολέγιο

Αν για κάτι μετανιώνω από τις μέρες του κολεγίου μου, είναι πιθανώς το γεγονός ότι δεν έκανα αίτηση για υποτροφίες ή υποτροφίες. Στο μυαλό μου, αυτά ήταν μόνο για υπερ-ταλαντούχους ή εξαιρετικούς μαθητές, οπότε γιατί να ασχοληθώ, σωστά;

Αγόρι έκανα λάθος.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν υποτροφίες και υποτροφίες για σχεδόν οτιδήποτε. Εννοώ, Το College Board έχει ακόμη και υποτροφία για την εξερεύνηση άλλων υποτροφιών. Χρειάζεται να πω περισσοτερα?

Γιατί οι υποτροφίες και οι επιχορηγήσεις είναι τα καλύτερα είδη βοήθειας

Υποτροφίες και επιχορηγήσεις: Πώς να κερδίσετε δωρεάν χρήματα για το κολέγιο - Γιατί οι υποτροφίες και οι υποτροφίες είναι οι καλύτερες

Πηγή: fizkes/Shutterstock.com

Όταν είστε φοιτητής κολεγίου, έχετε συνήθως πρόσβαση σε τέσσερις τύπους οικονομικής βοήθειας:

 • Υποτροφίες.
 • Επιχορηγήσεις.
 • Προγράμματα εργασίας-μελέτης.
 • Φοιτητικά δάνεια.

Διαφορετικός φοιτητικά δάνειατα οποία πρέπει να επιστραφούν αφού τελειώσετε το σχολείο και προγράμματα εργασίας-μελέτης, που σας επιτρέπουν να κερδίζετε χρήματα ενώ είστε στο σχολείο, Οι υποτροφίες και οι επιχορηγήσεις είναι και οι δύο μια μορφή «βοήθειας δώρων». Με άλλα λόγια, χρήματα που είναι διαθέσιμα σε εσάς ΔΩΡΕΑΝ.

Η λήψη δωρεάν χρημάτων για το κολέγιο σημαίνει…

 • Θα μπορούσατε να αποφοιτήσετε με λιγότερα χρέη — ή καθόλου.
 • Θα έχετε περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στις σπουδές σας, καθώς θα μπορούσατε να μειώσετε τον αριθμό των ωρών που εργάζεστε για να πληρώσετε για το κολέγιο.
 • Θα έχετε λιγότερο άγχος που προκαλείται από χρήματα, γνωρίζοντας ότι ορισμένα από τα έξοδά σας έχουν ληφθεί μέριμνα.

Το πόση βοήθεια για δώρο θα λάβετε, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Αλλά για να σου δώσω μια ιδέα, Ρικ Καστελάνοεκπρόσωπος της Sallie Mae, το λέει αυτό πέρυσι, οι υποτροφίες και οι υποτροφίες βοήθησαν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους να καλύψουν περίπου το 25% των δαπανών του κολεγίου.

Λοιπόν, ναι, έχετε πολλά να κερδίσετε και βασικά τίποτα να χάσετε κάνοντας αίτηση (εκτός ίσως από λίγο χρόνο).

Υποτροφίες έναντι επιχορηγήσεων: ποια είναι η διαφορά;

Αν και τόσο οι υποτροφίες όσο και οι επιχορηγήσεις ανήκουν στην ίδια κατηγορία οικονομικής βοήθειας, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων επιλεξιμότητας και του πού να τις αποκτήσετε.

Υποτροφίες

Οι υποτροφίες χορηγούνται από σχολεία, κοινοτικές ομάδες, κερδοσκοπικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μπορούν να βασίζονται στην αξία ή στις ανάγκεςκαι τα βραβεία κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως το πλήρες κόστος των διδάκτρων.

Υποτροφίες με βάση την αξία

Οι υποτροφίες που βασίζονται στην αξιοκρατία είναι αυτές που σας δίνονται βάσει των δεξιοτήτων, των επιτευγμάτων σας ή για την εκπλήρωση ορισμένων κριτηρίων. Είναι επίσης ο πιο κοινός τύπος υποτροφιών.

Θα μπορούσατε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποτροφίες βάσει αξίας εάν…

 • Διαπρέψατε σε ακαδημαϊκούς, αθλητισμό ή εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως γράφοντας ποίηση ή gaming (ναι, όπως στα eSports).
 • Ανήκετε σε μια υποεκπροσωπούμενη ομάδα.
 • Σπουδάζουν μια επαγγελματική πορεία που θα μπορούσε να ωφελήσει την κοινότητα, όπως η διδασκαλία ή η νοσηλευτική.
 • Ειδικεύεστε σε έναν τομέα υψηλής ζήτησης, όπως η τεχνολογία ή η μηχανική.

Υποτροφίες με βάση τις ανάγκες

Υποτροφίες με βάση τις ανάγκες δίνονται σε φοιτητές που αποδεικνύουν έλλειψη οικονομικών πόρων για να πληρώσουν για το κολέγιο.

Θα μπορούσατε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για υποτροφίες με βάση τις ανάγκες εάν…

 • Είσαι μια ανεξάρτητος μαθητής που δεν κερδίζει πολλά — ή καθόλου.
 • Προέρχεστε από οικογένεια χαμηλού εισοδήματος.

Επιχορηγήσεις

Ενώ ορισμένοι απονέμονται βάσει αξίας, οι υποτροφίες συχνά χορηγούνται σε φοιτητές με βάση τις οικονομικές ανάγκες.

Οι υποτροφίες δίνονται συνήθως από την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή κυβέρνηση, εκτός από τα κολέγια και τα πανεπιστήμια. Τα ποσά των βραβείων κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως αρκετές χιλιάδες, αλλά σπάνια καλύπτουν το πλήρες κόστος των διδάκτρων.

Μία από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες επιχορηγήσεις είναι η Πελ Γκρανττο οποίο απονέμεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε φοιτητές που «εμφανίζουν εξαιρετική οικονομική ανάγκη» και έχει όριο 6.495 $ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Υπάρχουν μειονεκτήματα στην υποβολή αίτησης για αυτές τις μορφές ενίσχυσης;

Neeta Vallabιδρυτής του MeritMoreένας ιστότοπος που βοηθά τους μαθητές να ταιριάζουν με κολέγια που προσφέρουν βοήθεια με βάση την αξία, λέει ότι το μόνο σημαντικό μειονέκτημα στην υποβολή αίτησης, ιδιαίτερα στην περίπτωση των ιδιωτικών υποτροφιών, είναι ότι το σχολείο σας θα μπορούσε να μειώσει το ποσό που σας δίνει ως θεσμική βοήθεια.

«Αυτό λέγεται μετατόπιση υποτροφιών. Έτσι, πολλές φορές είναι καλύτερο να καταλάβετε πού θα πάτε στο σχολείο, να απευθυνθείτε στο γραφείο τους και μετά να τους ρωτήσετε: «Επιτρέπετε στους υποψηφίους να φέρουν ιδιωτικές υποτροφίες χωρίς να τιμωρούνται;»

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι ορισμένες υποτροφίες και επιχορηγήσεις απαιτούν τέλος αίτησης, το οποίο δεν επιστρέφεται.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες και υποτροφίες

Υποτροφίες και επιχορηγήσεις: Πώς να κερδίσετε δωρεάν χρήματα για το κολέγιο - Πώς να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες και υποτροφίες

Πηγή: panitanphoto/Shutterstock.com

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είτε θέλετε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες είτε για υποτροφίες, είναι να συμπληρώσετε το Δωρεάν Αίτηση για Ομοσπονδιακή Φοιτητική Βοήθεια, γνωστό και ως «FAFSA». Ο Castellan, από το Sallie Mae, λέει:

«Η FAFSA μπορεί να βοηθήσει φοιτητές και οικογένειες να ξεκλειδώσουν δυνητικά χιλιάδες δολάρια σε βοήθεια και η μη υποβολή αίτησης μπορεί να είναι ένα από τα πιο δαπανηρά λάθη που μπορεί να κάνει ένας φοιτητής σε όλη τη διαδικασία του κολεγίου».

Η συμπλήρωση αυτής της αίτησης θα σας επιτρέψει να δείτε ποιες μορφές οικονομικής βοήθειας πληροίτε τις προϋποθέσεις, όπως ομοσπονδιακές, κρατικές και σχολικές υποτροφίες, προγράμματα σπουδών εργασίας και ομοσπονδιακές φοιτητικά δάνεια.

Εάν δεν ξέρετε πώς να συμπληρώσετε το FAFSA, εδώ είναι ο γρήγορος οδηγός μας για να σας βοηθήσουμε.

Αίτηση για υποτροφίες

Όσον αφορά την υποβολή αίτησης για υποτροφίες, δεν υπάρχει ένας «ένας και κατάλληλος» τρόπος για να το κάνετε, καθώς καθένα από αυτά έχει τις δικές του απαιτήσεις επιλεξιμότητας.

Ωστόσο, υπάρχει κάποιο κοινό έδαφος όσον αφορά το τι θα χρειαστείτε για να συμπληρώσετε το προφίλ σας.

Προφίλ αίτησης υποτροφίας

Για να συμπληρώσετε αυτό το προφίλ, θα πρέπει να παρέχετε τα εξής:

 • Προσωπικές πληροφορίες. Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, το φύλο σας, πληροφορίες σχετικά με την ιθαγένειά σας, εάν ανήκετε σε μειονοτική ομάδα και εάν έχετε κάποια αναπηρία.
 • Ακαδημαϊκές πληροφορίες. Το τρέχον επίπεδο εκπαίδευσής σας, για το επίπεδο πτυχίου που αναζητάτε υποτροφία (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό), το ΣΔΣ σας και τον τομέα σπουδών που θα ακολουθήσετε.
 • Συνεταιρισμοί. Είτε εσείς είτε οι γονείς σας είστε μέλη οποιωνδήποτε ενώσεων ή άλλων οργανώσεων.
 • Μεταγραφές Γυμνασίου και τυποποιημένες βαθμολογίες εξετάσεων (εάν κάνετε αίτηση για υποτροφία πρωτοετούς έτους).
 • Τα οικονομικά στοιχεία των γονιών σου — ή το δικό σας, εάν είστε ανεξάρτητος φοιτητής (μόνο για υποτροφίες βάσει αναγκών).
 • Συστατικές επιστολές.
 • Αντίγραφο του βιογραφικού σας.
 • Απόδειξη ιδιότητας μέλους εάν κάνετε αίτηση για υποτροφία που χορηγείται από μια συγκεκριμένη ομάδα.

Επιπλέον, ορισμένες υποτροφίες απαιτούν από εσάς να γράψετε και να υποβάλετε ένα δοκίμιο μαζί με την αίτησή σας, εξηγώντας γιατί θα ήσασταν ο καλύτερος υποψήφιος για να λάβετε το βραβείο.

Αίτηση για επιχορηγήσεις

Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχορηγήσεις χορηγούνται με βάση τις οικονομικές σας ανάγκες και χορηγούνται από σχολεία, ομοσπονδιακές και κρατικές κυβερνήσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι πολύ απλή και απλή από την υποβολή αίτησης για υποτροφίες.

Για να υποβάλετε αίτηση για επιχορηγήσεις, θα πρέπει συνήθως απλώς να συμπληρώσετε το FAFSA και, στη συνέχεια, τα σχολεία και το Ed Department θα το πάρουν από εκεί.

Ορισμένα κολέγια και πανεπιστήμια χρησιμοποιούν επίσης College Board’s Προφίλ Υπηρεσίας Υποτροφιών Κολλεγίου (CSS), για να προσδιορίσετε την καταλληλότητά σας για θεσμικές επιχορηγήσεις. Εάν το σχολείο σας είναι ένα από αυτά, θα πρέπει να το κάνετε δημιουργήστε έναν λογαριασμό χρήστη και δώστε ορισμένες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με το εισόδημα της οικογένειάς σας.

Ελέγξτε το πλήρης κατάλογος σχολείων που απαιτούν αυτό το έντυπο.

Σε αντίθεση με το FAFSA, το οποίο είναι δωρεάν, το CSS έχει ένα τέλος αίτησης 25 $ και 16 $ για κάθε πρόσθετη αναφορά που ζητάτε, ωστόσο, υπάρχουν απαλλαγές τελών διαθέσιμος.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να συμπληρώσετε το προφίλ CSS

Πού θα βρείτε υποτροφίες ή υποτροφίες

Όταν ψάχνετε για βοήθεια δώρου, Έριν Πάουερςεκπρόσωπος της Εθνική Ένωση Διαχειριστών Οικονομικής Βοήθειας Φοιτητών (NASFAA), συνιστά να ξεκινήσετε τοπικά και να κάνετε κάποια έρευνα στην κοινότητά σας για να δείτε εάν υπάρχουν τοπικές επιχειρήσεις, κοινοτικοί οργανισμοί, ιδιωτικά ιδρύματα, φιλάνθρωποι ή συνδικάτα που προσφέρουν υποτροφίες.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα εξής:

 • Εγγραφείτε για δωρεάν πλατφόρμες αναζήτησης υποτροφιών όπως Fastweb, MeritMore, Υποτροφία Κουκουβάγιακαι του Συμβουλίου του Κολλεγίου Μεγάλο Μέλλον.
 • Μιλήστε με τον σύμβουλο ή τον υπεύθυνο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τις κατάλληλες υποτροφίες και υποτροφίες που ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ σας.
 • Ελέγξτε εάν ο εργοδότης των γονιών σας — ή ο δικός σας εάν εργάζεστε, προσφέρει κάποιο είδος βοήθειας για να πληρώσετε για το κολέγιο.
 • Εγγραφείτε σε έναν οργανισμό που σχετίζεται με τον τομέα σπουδών σας, καθώς αυτοί συνήθως παρέχουν υποτροφίες ή υποτροφίες για τα μέλη τους.
 • Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Παίρνοντας τα χρήματά σας

Υποτροφίες και επιχορηγήσεις: Πώς να κερδίσετε δωρεάν χρήματα για το κολέγιο - Αποκτήστε τα χρήματά σας

Πηγή: OlgaLis/Shutterstock.com

Εντάξει, έκανες αίτηση και νίκησες. Λοιπόν, πώς πληρώνεστε;

Καλά, τόσο τα χρήματα των υποτροφιών όσο και των επιχορηγήσεων τείνουν να πηγαίνουν κατευθείαν στον λογαριασμό του σχολείου σας για να πληρώσετε για τυχόν εκκρεμή υπόλοιπα σχετικά με τα δίδακτρα και τις αμοιβές σας. Οποιαδήποτε χρήματα έχουν απομείνει στη συνέχεια σας δίνονται είτε με επιταγή είτε με απευθείας κατάθεση.

Το βραβείο σας μπορεί επίσης να έρθει σε εφάπαξ ή δόσεις. Ανεξάρτητα από αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε πώς θα πληρωθείτε είναι να απευθυνθείτε στον οργανισμό που χορηγεί το βραβείο.

Συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε το ποσό της βοήθειας για δώρο που λαμβάνετε

Μην κάνετε υποθέσεις

Τα περισσότερα της Sallie Mae πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι περίπου το ένα τρίτο των οικογενειών που συμμετείχαν στην έρευνα παρέλειψαν να συμπληρώσουν το FAFSA για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. «Ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από την πρώτη έκθεση της Sallie Mae το 2008», λέει ο Castellano.

Ο κύριος λόγος? Σκέφτηκαν ότι δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για βοήθεια, κάτι που λέει ο Castellano δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

“Η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι όσοι κάνουν αίτηση θα πληρούν τις προϋποθέσεις για κάτι.”

Κάντε αίτηση το συντομότερο δυνατό

Λένε ότι το πρώιμο πουλί παθαίνει το σκουλήκι – το ίδιο ισχύει και για τη βοήθεια δώρου.

Ο Castellano επισημαίνει ότι πολλές ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, καθώς και κρατικές επιχορηγήσεις, χορηγούνται με σειρά προτεραιότητας.

Μην παραβλέπετε μικρές ποσότητες

Ναι, υπάρχουν εξαψήφιες υποτροφίες, όπως αυτό το $100.000 από τον Dr. Pepperαλλά μόνο και μόνο επειδή μια υποτροφία ή επιχορήγηση αξίζει μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτήν.

«Κάθε λίγο βοηθά στη μείωση του συνολικού κόστους του κολεγίου», λέει ο Castellano και, καθώς δεν υπάρχει όριο στο πόσες υποτροφίες μπορείτε να πάρετε, μικρότερα ποσά μπορεί να μετατραπούν σε τζάκποτ όταν συνδυάζονται.

Δούλεψε σκληρά για τους βαθμούς σου

Πολλές υποτροφίες και επιχορηγήσεις εξαρτώνται από το γεγονός ότι πληροίτε ορισμένες απαιτήσεις ΣΔΣ ή ότι θα παραμείνετε σε καλή ακαδημαϊκή υπόσταση. Μερικά μπορούν ακόμη και να ανανεώνονται κάθε χρόνο με βάση τους βαθμούς σας, οπότε φροντίστε να συνεχίσετε την καλή δουλειά.

Ζήτα περισσότερα

Ναι, έτσι είναι, μπορείς πάντα ζητήσει περισσότερη βοήθεια!

Ο Vallab, από το MeritMore, λέει ότι πολλοί φοιτητές και οικογένειες δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να υποβάλουν ένσταση για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα εάν πιστεύουν ότι το ποσό της οικονομικής βοήθειας που τους προσφέρεται δεν θα είναι αρκετό.

«Τα κολέγια δημιουργούνται συχνά για να επεξεργάζονται τέτοιου είδους αιτήματα. Ακόμα κι αν παίρνετε 1.000 $ περισσότερα ετησίως, είναι 4.000 $ στη διάρκεια τεσσάρων ετών, που είναι ένα σημαντικό ποσό.»

Περίληψη

Οι υποτροφίες και οι επιχορηγήσεις είναι βασικά η Cadillac της οικονομικής βοήθειας, καθώς είναι και οι δύο πηγές δωρεάν χρημάτων. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις ή όχι — κάντε αίτηση ούτως ή άλλως! Δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Διαβάστε περισσότερα: