December 7, 2021 By Aown272 0

4 Βασικές Δυνατότητες που μπορεί να αντέξει οικονομικά το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα μια σωστή λύση αναφοράς AML

Στον κόσμο της συμμόρφωσης κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML), τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες λύσεις. Καθώς όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άρχισαν να εφαρμόζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις συμμόρφωσης με την AML, οι απατεώνες και οι εγκληματίες χρηματοδότες έχουν γίνει ολοένα και πιο εξελιγμένοι στις προσπάθειές τους να αποφύγουν τον εντοπισμό.

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα πράγματα στα οικονομικά, το ελάχιστο είναι σπάνια αρκετό. Οι ξέπλυμα χρήματος συχνά έχουν πλήρη επίγνωση των βημάτων που έχουν εξουσιοδοτηθεί να κάνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ως εκ τούτου, οι πιο έμπειροι ξέπλυμα χρήματος είναι συχνά ένα βήμα μπροστά όταν πρόκειται για τη μεταφορά μεγάλων ποσών βρώμικου χρήματος. Δυστυχώς, εάν επιτραπεί σε αυτούς τους εγκληματίες να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις για τα επηρεαζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε οργανισμός που θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητα της επωνυμίας του πρέπει να εφαρμόζει λύσεις AML που μπορούν να εντοπίσουν αποτελεσματικά τον τύπο δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν οι σύγχρονοι εγκληματίες. Η χρήση μιας κατάλληλης λύσης αναφοράς AML μπορεί να είναι το πρώτο σας βήμα για την πρόληψη και τη διακοπή της σοβαρής δραστηριότητας ξεπλύματος χρήματος.

Ακολουθούν τέσσερις βασικές δυνατότητες που μπορεί να αποκτήσει ο οργανισμός σας υιοθετώντας μια σωστή λύση αναφοράς AML.

1) Καλύτερη αποτελεσματικότητα

Πριν από την εμφάνιση των κατάλληλων λύσεων αναφοράς AML, η παρακολούθηση της εγκληματικής δραστηριότητας μέσω συναλλαγών ήταν μια επίπονη και επίπονη διαδικασία που απαιτούσε συχνά ομάδες εξαιρετικά εξειδικευμένων αναλυτών AML που εκτελούσαν αυτό που ήταν ουσιαστικά χειρωνακτική εργασία. Αυτοί οι αναλυτές θα πρέπει στη συνέχεια να ερμηνεύσουν και να παρουσιάσουν τα δεδομένα, ώστε οι ανώτεροι υπάλληλοι να μπορούν να λάβουν αποφάσεις.

Ένα καλό σύστημα AML που χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να κάνει μεγάλο μέρος της βαρύτητας αυτοματοποιώντας διαδικασίες που παραδοσιακά γίνονταν χειροκίνητα, όπως η αναγνώριση προτύπων, η ανίχνευση σχέσεων και η δημιουργία αναφορών. Αυτό επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μειώσουν εκατοντάδες ώρες σε εργασίες ρουτίνας, ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να απασχολούν μικρότερες ομάδες αναλυτών AML ενώ τηρούν τις υψηλότερες συμμόρφωση AML πρότυπα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου και εργασίας, αυτό σημαίνει τελικά ότι ακόμη και μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να απολαμβάνουν την κλίμακα και το βάθος εφαρμογής που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο σε μεγαλύτερους οργανισμούς.

2) Καλύτερη Οπτικοποίηση Μοτίβου

Δεν είναι μόνο οι αναλυτές που μπορούν να επωφεληθούν από καλύτερες λύσεις αναφοράς AML. Πολλοί υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων εξαρτώνται συχνά από την οπτικοποίηση δεδομένων για να τους δώσουν μια σαφέστερη κατανόηση του τι σημαίνουν τα ακατέργαστα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι η κατανόησή τους για πιθανά θέματα απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ικανότητες των αναλυτών να παρουσιάζουν δεδομένα.

Η χρήση κατάλληλου λογισμικού αναφοράς AML μπορεί να εξαλείψει πολλά από τα εγγενή ζητήματα των αναφορών που δημιουργούνται με μη αυτόματο τρόπο, όπως το ανθρώπινο λάθος, καθώς και μεμονωμένες ιδιορρυθμίες και προκαταλήψεις προς συγκεκριμένα σύνολα δεδομένων.

Επιπλέον, οι καλύτερες λύσεις λογισμικού επιτρέπουν στα δεδομένα να παρουσιάζονται άμεσα με διαφορετικούς τρόπους, επιτρέποντας στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον οργανισμό να έχουν μια πιο τρισδιάστατη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

3) Απλοποιημένη Παρακολούθηση Σχέσεων

Σε σχέση με το προηγούμενο σημείο, τα άτομα που ξεπλύνουν χρήματα θα προσπαθούν σχεδόν πάντα να αποφύγουν τον εντοπισμό δημιουργώντας περίπλοκα δίκτυα λογαριασμών. Λόγω της ανθρωποκεντρικής φύσης των παραδοσιακών λύσεων AML, αυτός ο τύπος συσκότισης ήταν, και εξακολουθεί να είναι, συχνά αποτελεσματικός, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε οργανισμούς που δεν λαμβάνουν στα σοβαρά την AML.

Το καλό λογισμικό αναφοράς διευκολύνει τη γρήγορη αποκάλυψη λογαριασμών που σχετίζονται με πιθανή εγκληματική ή τρομοκρατική δραστηριότητα, ανιχνεύοντας αυτόματα τις σχέσεις και δημιουργώντας απλές στην κατανόηση οπτικοποιήσεις.

Όταν ρυθμιστεί σωστά, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων, εταιρειών κελύφους και άλλων οντοτήτων θα μπορούσαν εύκολα να αποκαλυφθούν κατά τη χρήση λογισμικού αναφοράς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες AML και στις αρχές να ανακαλύψουν γρήγορα εάν απαιτείται κάποια προληπτική ή ρυθμιστική δράση.

4) Αξιόπιστη Εκτίμηση Κινδύνου

Όλες οι συναλλαγές που επισημαίνονται δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα εγκληματικής ή τρομοκρατικής δραστηριότητας. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με το πώς έχει ρυθμιστεί ένα σύστημα AML, μόνο μια μειοψηφία επισημασμένων συναλλαγών και λογαριασμών μπορεί να έχει κάτι κακό πίσω τους.

Αυτό σημαίνει ότι τα υπερβολικά ευαίσθητα συστήματα AML ενδέχεται συχνά να επισημαίνουν αθώες συναλλαγές και λογαριασμούς. Όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά, αυτή η επισήμανση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αρνητική εμπειρία πελάτη, με αποτέλεσμα οι πελάτες να πηγαίνουν με ανταγωνιστικά ιδρύματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι καλύτερες λύσεις αναφοράς AML μειώνουν δραματικά αυτά τα περιστατικά ψευδούς επισήμανσης, προσφέροντας πιο εις βάθος ανάλυση. Επιτρέπουν επίσης στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να αναλύουν γρήγορα και με ακρίβεια επισημασμένους λογαριασμούς, πελάτες και συναλλαγές για να δουν ποιοι πιθανοί κίνδυνοι υπάρχουν, εάν υπάρχουν, για να τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Όταν ρυθμιστεί σωστά, ένα σύστημα αναφοράς AML μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την εμπειρία των περισσότερων κατόχων λογαριασμού.

Ήρθε η ώρα να λάβετε σοβαρά υπόψη την αναφορά AML

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να αποφεύγουν να σκέφτονται το λογισμικό αναφοράς AML όσον αφορά την ελάχιστη συμμόρφωση. Όταν οι λύσεις αναφοράς AML επιλέγονται και ρυθμίζονται σωστά, δεν παρέχουν απλώς έναν τρόπο ικανοποίησης των κανονιστικών απαιτήσεων, μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρόνο, να μειώσουν τα γενικά έξοδα και να προστατεύσουν τον οργανισμό σας από πιθανές υποχρεώσεις.