December 8, 2021 By Aown272 0

Μικρό υπαίθριο θερμοκήπιο στο Evergreen Colorado

μέσα σε ένα μικρό υπαίθριο θερμοκήπιο

Ο Jeff Forristall υπήρξε μακροχρόνιος υποστηρικτής και φίλος του Growing Spaces από τότε που μας συνάντησε σχεδόν πριν από δέκα χρόνια βλέποντας τα πρώτα βίντεο του Udgar στο Youtube.

«Όταν είδα για πρώτη φορά το Growing Domes, θυμήθηκα μια ταινία που έβλεπα ως παιδί που ονομάζεται Silent Running. Βασίζεται σε μια μελλοντική Γη άγονη από κάθε χλωρίδα και πανίδα, όπου τα οικοσυστήματα του πλανήτη υπάρχουν μόνο σε μεγάλους λοβούς βιόσφαιρας που συνδέονται με ένα διαστημόπλοιο.»

Ο Τζεφ είπε ότι πίστευε ότι το Growing Domes ήταν ένα τόσο «cool μελλοντικό έργο και κάποια μέρα θα το είχε». Όταν η αδελφή του Λιζ και ο κουνιάδος του Λεμ έψαχναν να αγοράσουν την εταιρεία το 2018, έπρεπε να το υποστηρίξει. Γρήγορα στο σήμερα, ο Jeff είναι πλέον περήφανος ιδιοκτήτης ενός κιτ θερμοκηπίου 22′ Growing Dome και ο Lem και η Liz Tingley είναι οι ιδιοκτήτες του Growing Spaces. Υποθέτουμε ότι θα μπορούσατε να το πείτε μοίρα ή όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Περιοδεία 22′ Growing Dome Greenhouse του Jeff Foristall στο Evergreen του Κολοράντο

Η τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Jeff και το κουτάβι του Theo ήταν τον Δεκέμβριο του 2020, λίγο καιρό αφότου φύτεψε τον πρώτο γύρο των καλλιεργειών του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε ένα χρόνο αργότερα και θα σας πούμε λίγα λόγια για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχει κάνει ο Jeff από τότε.

Αυτοματισμός Θερμοκηπίου

Στόχος του Τζεφ ήταν πάντα να παρατείνει την καλλιεργητική του περίοδο και να παρέχει τροφή στην οικογένειά του. Ωστόσο, όπου οι περισσότεροι κηπουροί με θόλο επιλέγουν να είναι εκτός δικτύου, ο Jeff ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση – επέλεξε να πάει σε έναν αυτοματοποιημένο υπαίθριο κήπο θερμοκηπίου που, προς το παρόν, απαιτεί λίγη ηλεκτρική ενέργεια.

Μερικά πράγματα που πρόσθεσε για να αυτοματοποιήσει το υπαίθριο θερμοκήπιό του περιλαμβάνουν ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης, ένα εν σειρά θερμαντήρας λίμνης με φίλτρο που ρυθμίζει και διατηρεί σταθερή θερμοκρασία νερού 70 Fahrenheit, και αφυγραντήρα βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής.

«Ο θερμαντήρας λίμνης είναι κυρίως για να διατηρεί το koi μου χαρούμενο και ασφαλές, αλλά βοηθά επίσης στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τις λεμονιές μου Meyer. Είναι τρυφερά φυτά και πρακτικά θα πέθαιναν κάθε χειμώνα στο σπίτι μου. Τώρα ευδοκιμούν.

Ο Τζεφ έχει επί του παρόντος μερικά koi και μια χελώνα παγώνι που αναζητούν ένα νέο σπίτι. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συνδεθείτε με τον Jeff στην ομάδα μας στο Facebook ή να στείλετε email στο kenzie@growingspaces.com.

Σύστημα Υδροπονίας – Αεροπονίας

Εκτός από την αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου, ο Jeff δοκίμασε τις δυνάμεις του και στην aquaponics. Χρησιμοποιούσε την τεχνική του θρεπτικού φιλμ σε συνδυασμό με την υπέργεια λίμνη του. Η τεχνική του θρεπτικού φιλμ (NFT) είναι μια τεχνική υδροπονικής καλλιέργειας όπου ένα μικρό, ρηχό ρεύμα νερού πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά ανακυκλώνει τις ρίζες μέσω ενός καναλιού, υδρορροής ή σωλήνα.

Στην αρχή, το σύστημα αεροπονικής στο μικρό του θερμοκήπιο παρήγαγε πολλά μικροπράσινα, αλλά παραδέχεται ότι ήταν ένα τεράστιο έργο και αν «δεν έπρεπε να δουλέψει», θα μπορούσε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτό. . Καθώς ήταν μια “καλή ρύθμιση”.

Συμβουλές για μελλοντικούς καλλιεργητές θόλου

Ο Τζεφ θέλει όλοι να «πάνε όσο πιο μεγάλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να τεκμηριώσουν την όλη διαδικασία για να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή μέσα στο μικρό σου θερμοκήπιο».

Πιστεύει ότι η κηπουρική είναι «Μια τέχνη, μια επιστήμη και μια χαρά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την καλλιέργεια φυτών σε ένα θερμοκήπιο στη μέση του χειμώνα. Το θερμοκήπιο του κήπου είναι τέλειο και τα πάνελ πολυανθρακικού που προστατεύονται από την υπεριώδη ακτινοβολία κάνουν εξαιρετική δουλειά για την προστασία των φυτών από τις σκληρές και βαριές καιρικές συνθήκες».

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο Happy Grower για να δείτε περισσότερα


Μπορείτε να βρείτε όλα τα Featured Growing Dome που επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “Ο ευτυχισμένος καλλιεργητής» στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας (Facebook και Ίνσταγκραμ), και στο blog μας. Στο τέλος του έτους, δημιουργούμε ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει κάθε Dome of the Month. Τα στέλνουμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Dome of the Month, μαζί με δώρο καλούδια κηπουρικής του Growing Spaces! Κάντε αίτηση εδώ.

Εγγραφείτε στον Εσωτερικό Κύκλο

Ένα αποκλειστικό μέρος για κηπουρούς όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας για να λαμβάνετε το μηνιαίο νέο μας δημοσίευμα, “The Happy Grower”. Όπου παρέχουμε ιστορίες κοινότητας, ενημερώσεις εκδηλώσεων, συμβουλές ειδικών κηπουρικής και αποκλειστικές προσφορές.