December 10, 2021 By Aown272 0

Εδώ είναι 10 τρόποι να πληρώσετε για το κολέγιο

Όταν έκανα αίτηση για το κολέγιο, έκανα κάποια σημαντική έρευνα για καθεμία από τις σχολές που σκεφτόμουν. Από τις εγκαταστάσεις τους και τις γύρω περιοχές μέχρι τους καθηγητές που διδάσκουν τα μαθήματα — δεν άφησα κουβέντα (ή έτσι νόμιζα).

Αποδεικνύεται ότι παρέβλεψα έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη σχολή της επιλογής μου: την τιμή.

Εννοώ, ήξερα ότι το κολέγιο ήταν ακριβό, ωστόσο, περίμενα ότι το πακέτο οικονομικής βοήθειας μου θα τα κάλυπτε όλα. Αλλά ιδού, οι αριθμοί μου ήταν μειωμένοι — κατά πολλές χιλιάδες, στην πραγματικότητα.

Εάν περνάτε ακριβώς από αυτήν την κατάσταση, μην ανησυχείτε. Έχετε ακόμα επιλογές.

1. Υποβάλετε αίτηση για υποτροφίες βάσει αξίας

Υπάρχουν δύο υποομάδες υποτροφιών σε αυτόν τον κόσμο: με βάση τις ανάγκεςτα οποία σας απονέμονται με βάση την οικονομική σας ανάγκη και με βάση την αξίατα οποία σας δίνονται με βάση τις δεξιότητές σας, τα επιτεύγματά σας ή επειδή ανήκετε σε ορισμένες ομάδες.

Το καλύτερο κομμάτι? Υπάρχουν υποτροφίες που βασίζονται στην αξία για σχεδόν οτιδήποτε!

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Πού θα βρείτε υποτροφίες με βάση την αξία

Επιπλέον, ορισμένες υποτροφίες μπορούν να ανανεώνονται κάθε χρόνο και τα βραβεία μπορεί να κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως το πλήρες κόστος των διδάκτρων, επομένως δεν υπάρχει τίποτα να χάσετε με την υποβολή αίτησης.

2. Ζητήστε από το σχολείο σας περισσότερα χρήματα — σοβαρά

Μάλλον νομίζεις ότι αστειεύομαι, αλλά στην πραγματικότητα είμαι σοβαρός. Ναι, μπορείτε οπωσδήποτε να ζητήσετε περισσότερη βοήθεια.

Ζιλ Ντεσζάνπολιτικός αναλυτής στο Εθνική Ένωση Διαχειριστών Οικονομικής Βοήθειας Φοιτητών (NASFAA), λέει ότι μπορείτε πάντα να ζητήσετε από το σχολείο σας να επανεξετάσει το βραβείο οικονομικής βοήθειας εάν οι οικονομικές σας συνθήκες έχουν αλλάξει (δηλαδή εσείς ή οι γονείς σας κερδίζετε λιγότερα) ή εάν πιστεύετε ότι το πακέτο βοήθειάς σας βασίστηκε σε ελλιπείς πληροφορίες.

“Ο FAFSA βασίζεται στο εισόδημα δύο ετών και πολλά μπορούν να αλλάξουν σε αυτό το διάστημα. Έτσι, εάν οι οικονομικές συνθήκες ενός μαθητή είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που αναφέρθηκαν στο FAFSA, θα πρέπει να το υποδείξουν στο γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου τους και να παράσχουν τεκμηρίωση.»

Εάν πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να είναι η περίπτωσή σας, χρησιμοποιήστε τις δεξιότητές σας στη γραφή και γράψτε μια επιστολή έκκλησης για να αμφισβητήσετε το πακέτο βοήθειάς σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να μιλήσετε με τον σύμβουλο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας ή να ανατρέξετε στον οδηγό μας.

3. Χωρίστε το λογαριασμό των διδάκτρων σας

Τα σχέδια πληρωμής διδάκτρων είναι τα αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντί να πληρώνετε ολόκληρο τον λογαριασμό του κολεγίου σας εφάπαξ, αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να χωρίσετε τον λογαριασμό σε ίσες μηνιαίες ή τριμηνιαίες δόσεις.

Αν και θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος εγγραφής, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από $100 έως $200, τα περισσότερα σχολεία δεν χρεώνουν επιπλέον τόκους σε αυτά τα προγράμματα, καθιστώντας τα πιο προσιτά από τα φοιτητικά δάνεια.

Το αρνητικό είναι ότι τείνουν να περιορίζονται στα δίδακτρα και τα δίδακτρα, καθώς και στην αίθουσα και το πρόγραμμα του συμβουλίου του σχολείου. Έτσι, εάν χρειάζεστε χρήματα για βιβλία, υλικά και άλλα έξοδα διαβίωσης, θα πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο να τα πληρώσετε.

Εάν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα πληρωμής διδάκτρων, απλώς επικοινωνήστε με το γραφείο υποτροφιών, το ταμείο ή το γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας πριν ξεκινούν τα μαθήματα και ρωτήστε τους τι απαιτείται.

4. Βρείτε δουλειά-μελέτη

Ένα από τα πράγματα που θα παρατηρήσετε όταν λάβετε την επιστολή απονομής οικονομικής βοήθειας είναι ότι θα σας πει εάν πληροίτε τα κριτήρια εργασία-μελέτηη οποία είναι μια μορφή ομοσπονδιακής βοήθειας που συνεπάγεται εργασία μερικής απασχόλησης εντός ή εκτός πανεπιστημιούπολης.

Αλλά γιατί να βρεις δουλειά για σπουδές, η οποία, κατά μέσο όρο, πληρώνει τον κατώτατο μισθό, όταν μπορείς απλώς να κάνεις αίτηση για μερική απασχόληση αλλού που πληρώνει περισσότερα; Καλή ερώτηση!

Λοιπόν, για ένα, Τα κέρδη σας από μια εργασία σπουδών εργασίας δεν θα επηρεάσουν το ποσό που λαμβάνετε σε βοήθεια με βάση τις ανάγκες από το σχολείο σας ή το Υπουργείο Παιδείας, ενώ εάν εργάζεστε κανονικά με μερική απασχόληση, αυτό το εισόδημα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τη βοήθειά σας.

Εκτός αυτού, οι θέσεις εργασίας-μελέτης προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία από τις κανονικές θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης, καθώς λαμβάνουν υπόψη το πρόγραμμα της τάξης σας.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε δείτε αυτή τη σελίδα από το Υπουργείο Παιδείας.

5. Ελέγξτε τα προγράμματα βοήθειας για τα δίδακτρα εργοδότη

Πολλές εταιρείες, όπως Starbucks, Στόχοςκαι Walmartαπλώς για να σας δώσω μερικά παραδείγματα – προσφορά προγράμματα βοήθειας για τα δίδακτρα να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να καλύψουν τα έξοδα του κολεγίου.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να βρείτε Βοήθεια εργοδότη για την εξόφληση των φοιτητικών σας δανείων

Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι αυτά τα προγράμματα συνήθως περιορίζονται σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια και ορισμένα συνοδεύονται από περιορισμούς, όπως η παραμονή στην εταιρεία για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ωστόσο, αξίζει να το δοκιμάσετε.

Εάν έχετε δουλειά, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον εργοδότη σας να δει αν αυτό είναι κάτι που προσφέρει. Εάν δεν εργάζεστε, μιλήστε με τους γονείς σας για να δείτε εάν η εταιρεία στην οποία εργάζονται έχει πρόγραμμα βοήθειας για συγγενείς για το οποίο θα μπορούσατε να κάνετε αίτηση.

6. Πάρτε μια παράλληλη συναυλία

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κάνεις ταχυδακτυλουργίες στο σχολείο και στη δουλειά, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες παράλληλες συναυλίες που δεν απαιτούν να αφιερώσεις τόσες ώρες και σου επιτρέπουν να κερδίσεις αξιοπρεπή χρήματα.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Ridesharing (αν έχετε αυτοκίνητο, προφανώς). Υπηρεσίες Rideshare όπως Uber και Lyft σας επιτρέπουν να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα, και αν τυχαίνει να ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, θα μπορούσατε βγάζουν μεγάλα χρήματα δουλεύοντας μόνο λίγες ώρες την ημέρα. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ως οδηγός κοινής χρήσης.
  • Φύλαξη κατοικίδιων. Μπορεί να σκεφτείτε το κατοικίδιο ως αλλαγή τσέπης, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να το κάνετε $28 χιλιάδες ένα χρόνο μόνο κάνοντας αυτό; Δηλαδή λεφτά + αφράτα ζωάκια, δεν γίνεται καλύτερο από αυτό!
  • Επεξεργαστής λεζάντας/υπότιτλων. Πραγματικά έβγαζα τα προς το ζην από αυτό όσο ήμουν στο κολέγιο, και μετά μερικά χρόνια ακόμα μετά. Αυτή η εργασία απαιτεί μόνο να έχετε εξαιρετική γραμματική, έναν υπολογιστή και μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το καλύτερο κομμάτι? Μπορείτε να παρακολουθήσετε εκπομπές για μερικές ώρες. Μάθετε περισσότερα για το πώς να ξεκινήσετε.
  • Γίνετε πρεσβευτής της μάρκας. Σύμφωνα με Πράγματιοι πρεσβευτές μάρκας βγάζουν περίπου 18 $ την ώρα και είναι μια ευέλικτη δουλειά που μπορείτε να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Για περισσότερες ιδέες σχετικά με τις ευέλικτες πλευρικές φασαρίες, ανατρέξτε στο άρθρο μας: 7 παράπλευρες συναυλίες που πληρώνουν καλά και σας επιτρέπουν να ορίσετε τις δικές σας ώρες

7. Γίνετε δημιουργικοί

Λένε ότι η δημιουργικότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης — και δεν έχουν άδικο.

Ακολουθούν μερικές ασυνήθιστες ιδέες για να πληρώσετε για το κολέγιο:

  • Crowdfunding. Πολλοί φοιτητές φιλοξενούν εράνους σε ιστότοπους όπως GoFundMe για την κάλυψη των εξόδων των διδάκτρων.
  • Πουλήστε πλάσμα. Αν δεν φοβάστε τις βελόνες, θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα και να σώσετε ζωές πουλώντας πλάσμα. Σύμφωνα με CSL Plasmaθα μπορούσατε να κάνετε πάνω από 1.000 $ τον πρώτο μήνα των δωρεών σας.
  • Συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές. Αν και η πληρωμή ποικίλλει ανάλογα με το πόσες επισκέψεις απαιτούνται για την κλινική δοκιμή, μεταξύ άλλων παραγόντων, θα μπορούσατε κάνει αρκετές χιλιάδες δολάρια συμμετέχοντας σε αυτά.
  • Μικρές συναυλίες κοιτώνων. Αυτές οι μεγάλες μουσικές εμφανίσεις είναι η τελευταία τάση Τικ Τοκκαι οι μαθητές τα φιλοξενούν σε αντάλλαγμα για συμβουλές μέσω Εφαρμογή Venmo ή Cash.

8. Δείτε αν το σχολείο σας προσφέρει θεσμικά δάνεια ή ISA

Θεσμικά δάνεια

Τα θεσμικά δάνεια είναι αυτά που προσφέρονται απευθείας από το σχολείο. Δεν τα έχει όλα τα σχολεία, αλλά αν τα έχει το δικό σας, είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια.

Γιατί;

Επειδή τείνουν να προσφέρουν χαμηλότερα σταθερά επιτόκια και πιο ευέλικτες επιλογές αποπληρωμής. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχετε καλή πίστωση ή σταθερό εισόδημα για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, απλώς δείξτε την οικονομική σας ανάγκη.

Συμφωνίες μεριδίου εισοδήματος

Συμφωνίες μεριδίου εισοδήματος (ISAs) είναι οικονομικές συμβάσεις που σας επιτρέπουν να λαμβάνετε χρήματα για να πληρώσετε εκ των προτέρων για το σχολείο με αντάλλαγμα ένα σταθερό ποσοστό του μελλοντικού σας εισοδήματος.

Τα ISA δεν απαιτούν πιστωτικό έλεγχο ή συνυπογράφοντα και δεν συγκεντρώνουν τόκους ενώ είστε στο σχολείο, καθιστώντας τα πιο προσιτά από άλλα είδη εκπαιδευτικών δανείων. Ωστόσο, πολύ λίγα σχολεία τα προσφέρουν και υπάρχουν μόνο λίγες ιδιωτικές εταιρείες που τα εκδίδουν απευθείας σε μαθητές, επομένως αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα: Είναι τα ISA καλή εναλλακτική λύση στα φοιτητικά δάνεια;

9. Κάντε αίτηση για δάνεια PLUS

Ακριβώς όπως τα άμεσα επιδοτούμενα και τα άμεσα μη επιδοτούμενα δάνεια, ΣΥΝ δάνεια είναι ένα είδος φοιτητικού δανείου που εκδίδεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτά τα δάνεια μόνοι σας εάν είστε μεταπτυχιακός φοιτητής. Ωστόσο, εάν είστε προπτυχιακός φοιτητής, αυτά τα δάνεια είναι διαθέσιμα σε εσάς μέσω των γονιών σας.

Με ένα δάνειο γονέα PLUS, μπορείτε να δανειστείτε ένα ποσό ίσο με το κόστος παρακολούθησηςκαι έχουν επί του παρόντος σταθερό επιτόκιο 6,28%. Το αρνητικό είναι ότι αυτά τα δάνεια εκδίδονται βάσει πιστοληπτικής ικανότητας και εισοδήματος, επομένως εάν οι γονείς σας δεν έχουν καλή ή εξαιρετική πίστωση, ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις.

10. Ελέγξτε τα ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε πάντα να υποβάλετε αίτηση για ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια για να καλύψετε τα έξοδα του κολεγίου. Ωστόσο, ο Castellano, από τη Sallie Mae, επισημαίνει ότι θα χρειαστείτε συχνά έναν συνυπογράφοντα για να προκριθείτε και έναν που έχει εξαιρετική πίστωση.

Ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια δεν προσφέρουν την ίδια προστασία με τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια και μπορεί να έχουν μεταβλητά ή σταθερά επιτόκια που μπορεί να φτάσουν το 16%.

Ο Desjean, από το NASFAA, λέει ότι πριν υποβάλετε αίτηση για ιδιωτικό φοιτητικό δάνειο,

«Οι δανειολήπτες θα πρέπει να εξετάσουν τα επιτόκια, τις επιλογές σχεδίου αποπληρωμής, τη φήμη του δανειστή, την ανάγκη για συνυπογράφοντα, εάν το δάνειο προβλέπει αποδέσμευση συνυπογράφων και επιλογές για μείωση ή προσωρινή αναστολή πληρωμών για μελλοντική εκπαίδευση ή για περιόδους οικονομικής δυσπραγίας .»

Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιος δανειστής μπορεί να είναι ο καλύτερος, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο σύγκρισης επιτοκίων όπως Αξιόπιστοςτο οποίο είναι δωρεάν, για να αξιολογήσετε τις επιλογές σας.

Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα φοιτητικά δάνεια

Περίληψη

Το να πηγαίνεις στο κολέγιο όταν δεν έχεις αρκετά χρήματα για να το πληρώσεις μπορεί να είναι αγχωτικό και απογοητευτικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να το αφήσετε αυτό να σας αποθαρρύνει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξερευνήσετε τις επιλογές σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω, απλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε. Ξεκινήστε με υποτροφίες και επιχορηγήσεις (δεν χρειάζεται να τα επιστρέψετε) και προχωρήστε σε άλλες επιλογές δανείου.

Διαβάστε περισσότερα: