December 10, 2021 By Aown272 0

Ο απόλυτος οδηγός για το γιατί δεν με προσέχουν στο LinkedIn

Ως προπονητής καριέρας και υπεύθυνος προσλήψεων, με ρωτούν συχνά οι υποψήφιοι γιατί δεν λαμβάνουν κλήσεις από υπαλλήλους προσλήψεων ή εταιρείες που προσλαμβάνουν. Εδώ είναι μια σύντομη λίστα των πέντε κορυφαία δοκιμασμένες τεχνικές που θα κάνει τη διαφορά στο να τραβήξετε την προσοχή.

 1. Η δήλωση επωνυμίας σας, χρησιμοποιήστε το σωστό περιεχόμενο

Το κορυφαίο must-have είναι μια αποτελεσματική δήλωση επωνυμίας που είναι η ουσία του ποιοι είστε και τι φέρνετε στην επόμενη θέση σας. Είναι το άγκιστρο που θα δουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων και θα κρίνουν γρήγορα αν θα κάνουν κλικ ή όχι στο προφίλ σας για να δουν περισσότερα για το ιστορικό σας.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν 100 αν όχι 1000 πιθανούς υποψηφίους. Για να σας προσέξουν, πρέπει να έχετε μια «πιασάρικη» γραμμή ετικέτας – Δήλωση επωνυμίας για να τραβήξουν την προσοχή τους.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα αποτελέσματος αναζήτησης από την πλευρά του υπεύθυνου προσλήψεων.

ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ, το LinkedIn χρησιμοποιεί από προεπιλογή τον πιο πρόσφατο τίτλο εργασίας και τον εργοδότη σας στην επικεφαλίδα σας. Θέλετε να προωθήσετε τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ και όχι την αξία του εργοδότη σας.

Υπάρχουν 220 χαρακτήρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεχωρίσετε από το πακέτο. Σκεφτείτε ως προς τις φράσεις ή τις λέξεις-κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων για να σας αναζητήσουν, όπως μια φράση αναζήτησης Google. Απορρίψτε την ορολογία όπως “σκληρά εργαζόμενος”, “αξιόπιστος”, “παθιασμένος με” κ.λπ. Είναι απίθανος οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους αναζήτησης. Καλύτερα να εστιάσετε σε συγκεκριμένα στοιχεία που σας καθορίζουν, για παράδειγμα: “Head of Development”, “Cloud Transformation”, “Service Reliability Engineer”.

 1. Βελτιώστε την ενότητα Πληροφορίες/Σύνοψη

Υπάρχουν πάνω 2.600 χαρακτήρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ενότητα Πληροφορίες στο προφίλ σας στο LinkedIn που περιγράφει τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματά σας. Εστιάστε την περιγραφή σας σε αυτά σε αντίθεση με τις ευθύνες και τα καθήκοντα. Οι εταιρείες ενδιαφέρονται για το τι φέρνετε στο τραπέζι και πώς η επένδυση σε εσάς οδηγεί σε αυξημένα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR), ευχαριστημένους πελάτες και θετική εταιρική κουλτούρα. Παρόμοια με την ενότητα σύνοψής σας στο βιογραφικό σας, αλλά όχι το ίδιο, θα πρέπει να τονίζει τον τομέα εξειδίκευσής σας. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε τις ακόλουθες ενότητες.

  • ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ – Ζωγραφίστε μια λεπτομερή περιγραφή της πρότασης αξίας που φέρνετε σε έναν νέο εργοδότη. Επικεντρωθείτε στα σωστά τσιτάτα στον κλάδο σας και στο πώς ένας υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να αναζητά κάποιον με το υπόβαθρό σας. Τα καθήκοντα και οι ευθύνες της εμπειρίας σας μπορούν να επισημανθούν σε αυτήν την ενότητα
  • Αξιοσημείωτα επιτεύγματα – Επισημάνετε τα επιτεύγματά σας, τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματά σας. Εξηγήστε με λίγα λόγια πώς η τακτική σας δημιουργεί θετικά επιτεύγματα. Φροντίστε να τα ποσοτικοποιήσετε με μετρήσιμο πίνακα σχετικό με τον κλάδο σας. Για παράδειγμα, εάν είστε σε πωλήσεις λογισμικού – “Αυξήθηκαν τα επαναλαμβανόμενα έσοδα πελατών κατά 3 φορές τις πρώτες 90 ημέρες”
  • Βασικές ικανότητες – Εξαιρετικό μέρος για να φορτώσετε τσιτάτα ειδικά για τον κλάδο που τονίζουν τα σύνολα δεξιοτήτων σας.
  • Συμπεριλάβετε το δικό σας τεχνογνωσία του κλάδου
  • τεχνολογίες – ποιες διαδικασίες λογισμικού και άλλα εργαλεία έχετε
  • Κάντε το να ρέει. Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορείτε να λύσετε; Σκεφτείτε να θέσετε ερωτήσεις ακολουθούμενες από σύντομες απαντήσεις μιλώντας για τις προκλήσεις που έχετε λύσει.

 1. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΕΡΓΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΣ

Εκτός όρασης είναι εκτός μυαλού! Έχετε πάει ποτέ σε μια εκδήλωση δικτύωσης και συνδεθήκατε με πολλές εξαιρετικές νέες επαφές; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε επαφή και να καλλιεργήσετε αυτή τη νέα επαφή σε μια σχέση είναι μέσω συχνών αναρτήσεων.

Μοιραστείτε ιστορίες, συμβάντα, νέες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις του κλάδου θα σας δείξουν ως ηγέτη στον τομέα σας. Επίσης μπορείτε ΕΤΙΚΕΤΑ μέλη σας Κοινότητα LinkedIn με τη χρήση του @ ακολουθούμενο από το όνομά τους.

Το LinkedIn θα τους ειδοποιήσει αυτόματα ότι αναφέρθηκαν σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις σας. Ακόμα καλύτερα, αν έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις κινητών τηλεφώνων, θα πηγαίνουν απευθείας στο τηλέφωνό τους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε σχόλια και 1000 προβολές στις δημοσιεύσεις σας

 1. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Εξίσου σημαντικό όσο είναι να δημοσιεύετε σχετικό περιεχόμενο στο προφίλ σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις επαφές σας προσθέτοντας προσεκτικά και θετικά σχόλια στις αναρτήσεις τους. Αυτό έχει μια σύνθετη επίδραση στο να σας βλέπει το δίκτυό σας και το δίκτυο των νέων επαφών σας.

Όλοι απολαμβάνουμε θετικά σχόλια ή συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουμε. Εξερευνήστε πώς μπορείτε να φέρετε την εξειδίκευσή σας στο θέμα για να επεκτείνετε το δίκτυό σας με νέες επαφές.

Αναζητήστε έναν διευθυντή προσλήψεων σε μια εταιρεία που σας ενδιαφέρει και δείτε τι έχουν δημοσιεύσει. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια νέα σύνδεση.

 1. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ

Λένε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, γι’ αυτό οι εταιρείες αξιοποιούν εμπλουτισμένα μέσα σε ιστότοπους και ισχυρές εικόνες μαζί με μαρτυρίες πελατών για να παρουσιάσουν το προϊόν τους. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο.

Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να προβάλλετε τη δουλειά σας απευθείας στο προφίλ σας στο LinkedIn.

Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τύποι αρχείων Υποστηρίζεται στο LinkedIn

Μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο LinkedIn προσθέτοντας και κοινοποιώντας δείγματα πολυμέσων.

Υποστηρίζονται οι ακόλουθες μορφές αρχείων δειγμάτων πολυμέσων:

  • Adobe PDF (.pdf)
  • Microsoft PowerPoint (.ppt/.pptx)
  • Microsoft Word (.doc/.docx)
  • .jpg/.jpeg
  • .png
  • .gif – δεν υποστηρίζει κινούμενα σχέδια, ωστόσο το πρώτο καρέ θα εξαχθεί

Σπουδαίος:

  • Το μέγεθος του αρχείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 MB.
  • Το όριο σελίδας είναι 300 σελίδες.
  • Το όριο αριθμού λέξεων είναι ένα εκατομμύριο λέξεις.
  • Η μέγιστη ανάλυση για τις εικόνες είναι 36 mega pixel.
ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Εφαρμόζοντας αυτά τα 5 Must-Dos, το προφίλ σας στο LinkedIn θα γίνει πιο αναζητήσιμο και το πιθανότερο είναι ότι θα τραβήξει την προσοχή των προσλήψεων περισσότερο από πριν. Βασιστείτε σε αυτό σήμερα και επικοινωνήστε μαζί μου για να με ενημερώσετε για το πώς λειτούργησε για εσάς και πώς αυτές οι απλές αλλαγές έβαλαν την καριέρα σας σε νέο δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ!

Στο fairwindslogiX παρέχουμε ατομικές συνεδρίες για καθοδήγηση σταδιοδρομίας, αναθεώρηση βιογραφικών και προσωπική επωνυμία. Κάντε κλικ στο εδώ να μάθω περισσότερα.

Ο Dan Counts στο fairwindslogixDan Counts, Ιδρυτής της fairwindslogiX, ένας υπεύθυνος προσλήψεων/προπονητής για υποψηφίους και πελάτες, που ειδικεύεται στις βιομηχανίες λογισμικού και συμβούλων. Το έμπρακτο θετικό του στυλ ως σύμβουλος υποψηφίων και πελατών παρέχει ένα περιβάλλον για τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας πρόσληψης μία φορά τη φορά, με αποτέλεσμα καλύτερους μακροπρόθεσμους αγώνες. Στον ελεύθερο χρόνο του αρέσει η ιστιοπλοΐα, η πεζοπορία/περπάτημα, η ξυλουργική και πιο πρόσφατα το καβούρδισμα του καφέ στο σπίτι. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε στο www.fairwindslogix.com