March 8, 2022 By Aown272 0

Βοηθώντας τα παιδιά να πετύχουν – Μια ιστορία για το θερμοκήπιο με θόλο στην τάξη

Η ιστορία μιας τάξης 42′ Growing Dome Greenhouse στο Asheville, NC

Ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας

Eliada Homes, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου η αποστολή είναι να «βοηθήσει τα παιδιά να πετύχουν», ξεκίνησε ως ένα μικρό ορφανοτροφείο στο Asheville, NC και εξελίχθηκε σε μια μονάδα φροντίδας πλήρους εξυπηρέτησης. Σήμερα είναι γνωστοί ως ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας. Φιλοξενούν μια ποικιλία προγραμμάτων όπως η οικιακή θεραπεία ψυχικής υγείας, η ανάδοχη φροντίδα, η θεραπευτική ανάδοχη φροντίδα, η ημερήσια θεραπεία, η ανάπτυξη εργατικού δυναμικού και οι υπηρεσίες αστέγων και η πρώιμη μάθηση.

Το θερμοκήπιο της Eliada's Dome 42' γνωστό και ως The Beacon on the Hillside
Το 42′ Dome Greenhouse του Eliada Homes γνωστό και ως The Beacon στην πλαγιά του λόφου

The Beacon στην πλαγιά του λόφου

Η γεωργία ήταν πάντα μέρος της μακράς ιστορίας της Eliada Homes. Το 2017, έκαναν το πρώτο τους βήμα για να επαναφέρουν τη γεωργία στην κοινότητά τους χτίζοντας ένα θερμοκήπιο 42′ Growing Dome. Το Dome παρέχει φαγητό για την καφετέρια, προσελκύει πολλούς νέους ανθρώπους και λειτουργεί ως χώρος τάξης για το πρόγραμμα αγροκτημάτων της πανεπιστημιούπολης. Από τότε, ο Growing Dome αναφέρεται ως ο φάρος στην πλαγιά του λόφου.

Η τάξη 42′ Dome Greenhouse αποτελείται από τέσσερις βασικούς χώρους:

  1. Σύστημα Aquaponics με κρεβάτι καλλιέργειας βαθέων υδάτων. Αυτά τα κρεβάτια συνήθως καλλιεργούν μαρούλι δέκα μήνες το χρόνο και βότανα που αγαπούν τη θερμότητα όπως ο βασιλικός τους άλλους δύο μήνες.
  2. Ένα σύστημα υδροπονίας που αποτελείται από κουβάδες καλλιέργειας όπου καλλιεργούν αγγούρια και ντοματίνια που φτάνουν μέχρι την οροφή. Αυτό είναι πάνω από 16 πόδια.
  3. Ο κεντρικός χώρος του θερμοκηπίου τους έχει παραδοσιακά υπερυψωμένα κρεβάτια και έξυπνες γλάστρες.
  4. Η βόρεια πλευρά λειτουργεί ως ένας πιο παραδοσιακός χώρος τάξης με μια μικρή βιβλιοθήκη, μετεωρολογικό σταθμό και αυτοκαταπραϋντική αποθήκη τσαγιού όπου οι μαθητές μπορούν να γεμίσουν τα φακελάκια τους.

Τα τρόφιμα από τους κήπους τους βοηθούν να σιτιστούν πάνω από 400 μαθητές. Στην καφετέρια τους, τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στους σχολικούς κήπους φέρουν την ετικέτα “Grown at Eliada”. Οι μαθητές περηφανεύονται που βλέπουν τα μαρούλια ή τα ντοματίνια τους στο salad bar και ενθαρρύνονται να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές για μεσημεριανό γεύμα επιλέγοντας τα τρόφιμα που βοήθησαν να αναπτυχθούν.

Πρόγραμμα Campus Farm

Η Erica Blumenfeild περιποιείται τις ντομάτες στο θόλο γκαλάς του θερμοκηπίου
Erica Blumenfeld – Farm Manager στο Eliada Homes

Είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τη Farm Manager της Eliada Homes, Erica Blumenfeld, η οποία είναι υπεύθυνη για όλα τα φυτά, για να μάθουμε λίγα περισσότερα για το πρώτο τους θερμοκήπιο όλο το χρόνο και πώς παίζει πολύπλοκο ρόλο στη φοιτητική ζωή.

Από την αρχή της κουβέντας μπορούσες να καταλάβεις ότι η Έρικα ήταν παθιασμένη με τη δουλειά που κάνουν στο Eliada Homes. Εξήγησε ότι το Growing Dome είναι μέρος του προγράμματος αγροκτημάτων τους στην πανεπιστημιούπολη και ως μέρος της πρωτοβουλίας, οι φοιτητές, k-5th αποκτούν μια πρακτική εμπειρία μάθησης. Περνούν μέρος του χρόνου τους στην τάξη με τον συν-δάσκαλό της, Gene Jensen, όπου μαθαίνουν όλα τα διασκεδαστικά πράγματα, όπως το πού παίρνουν το φαγητό τα ζώα. Τον υπόλοιπο χρόνο τους περνούν στους κήπους, με την Έρικα να κάνει τα πάντα, από τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή.

Οι μαθητές γυμνασίου της Eliada Academy έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο νέο τους μάθημα Agriscience, για το οποίο λαμβάνουν μόρια γυμνασίου κατά την παραμονή τους στο Eliada Homes. Το μάθημα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη βιολογία των φυτών το φθινοπωρινό και το εαρινό εξάμηνο, αλλά μόλις μπει το καλοκαίρι, αρχίζουν τις αγροτικές εργασίες. Η Erica εξήγησε ότι ενώ δεν είναι ειδική στη θεραπευτική κηπουρική, υπάρχει αναμφίβολα μια θεραπευτική πτυχή στο να βγαίνουν οι μαθητές από την παραδοσιακή τάξη και να βάζουν τα χέρια τους στο χώμα.

«Είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο να βλέπεις μαθητές να κάνουν μια σύνδεση μεταξύ της φροντίδας των φυτών και της φροντίδας για τον εαυτό τους».

Το μέλλον της Γεωργίας στην Ελιάδα & Συμβουλές για Άλλες Τάξεις Θερμοκηπίου Θόλου

Το Growing Dome ήταν μόνο ένα βήμα προς μια πιο βιώσιμη διατροφική κουλτούρα στο Eliada Homes. Το 2020 πρόσθεσαν ένα μεγάλο στεφάνι και έναν κήπο αγοράς τετάρτου στρεμμάτων και έχουν σχέδια να ενσωματώσουν ένα οπωροφόρα δάσος πολύ σύντομα.

Χώρος Κηπουρικής Συλλογικής Καλοσύνης
Συλλογική Ευγένεια

Εδώ στο Growing Spaces, αυτό είναι ακριβώς το είδος του έργου που θέλουμε να ενθαρρύνουμε, και γι’ αυτό ζητήσαμε από την Erica μερικές συμβουλές για να τις μοιραστούμε με άλλους που έχουν εμπνευστεί να δημιουργήσουν τη δική τους τάξη για το θερμοκήπιο ή το πρόγραμμα σπουδών κηπουρικής.

Μέσα στο θερμοκήπιο Geodesic Dome στην Ηλιάδα
Μέσα στο θερμοκήπιο Geodesic Dome στο Eliada Homes

Θέλει να ξέρεις ότι υπάρχει ήδη τόσα πολλά προγράμματα σπουδών εκεί έξω! Επικοινωνήστε με την πολιτεία σας για να δείτε εάν έχετε ήδη διαθέσιμο πρόγραμμα σπουδών ή υποτροφίες. Συνέστησε επίσης ανεπιφύλακτα να εξετάσετε το The Whole Kids Foundation, καθώς και να ζητήσετε από την τοπική σας Υπηρεσία Συνεταιριστικής Επέκτασης για το πρόγραμμα σπουδών από αγρόκτημα σε σχολείο. Έχουν πολλούς καλούς πόρους για υποτροφίες και πολλά προγράμματα σπουδών στην τάξη με δυνατότητα λήψης.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο Happy Grower για να δείτε περισσότερα


Μπορείτε να βρείτε όλα τα Featured Growing Dome που επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “Ο ευτυχισμένος καλλιεργητής» στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας (Facebook και Ίνσταγκραμ), και στο blog μας. Στο τέλος του έτους, δημιουργούμε ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει κάθε Dome of the Month. Τα στέλνουμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Featured Dome, μαζί με ένα δώρο καλούδια κηπουρικής του Growing Spaces! Κάντε αίτηση εδώ.

Εγγραφείτε στον Εσωτερικό Κύκλο

Ένα αποκλειστικό μέρος για κηπουρούς όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας για να λαμβάνετε το μηνιαίο νέο μας δημοσίευμα, “The Happy Grower”. Όπου παρέχουμε ιστορίες κοινότητας, ενημερώσεις εκδηλώσεων, συμβουλές ειδικών κηπουρικής και αποκλειστικές προσφορές.