April 6, 2022 By Aown272 0

Χρυσός ή Bitcoin: Τι είναι καλύτερο και πρέπει πραγματικά να επιλέξετε μόνο ένα;

Αχαλίνωτος πληθωρισμός, πανδημίες, πόλεμος – αν τα τελευταία χρόνια μας δίδαξαν κάτι, είναι ότι όλα μπορούν να συμβούν. Και όταν συμβαίνουν πράγματα, γίνονται γρήγορα. Σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμιση έναντι οποιασδήποτε πιθανής κρίσης. Ο χρυσός και το Bitcoin είναι δύο από τους πιο δημοφιλείς υποψηφίους για την ιδιότητα του τέλειου ασφαλούς καταφυγίου – οπότε ποιο πρέπει να κατέχετε, πολύτιμα μέταλλα ή κρυπτο;

Χωρίς αμφιβολία, ο χρυσός είναι το πιο χρονικά δοκιμασμένο περιουσιακό στοιχείο που υπήρξε ποτέ. Σε κάθε πολιτισμό, σε κάθε γωνιά της Γης, ο χρυσός είχε πάντα μεγάλη εκτίμηση και εξακολουθεί να είναι τόσο πολύτιμος όσο ποτέ.

Η JP Morgan, ο ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, φέρεται να είπε: «ο χρυσός είναι χρήμα, όλα τα άλλα είναι πίστωση». Συνοψίζει πολύ καλά τα κύρια πλεονεκτήματα του χρυσού – είναι απλώς η πιο δύσκολη μορφή χρημάτων που μπορείτε να φανταστείτε.

Ο χρυσός είναι άπιστος, χωρίς άδεια και αποκεντρωμένος. Όταν κατέχετε φυσικό χρυσό, είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της αποθηκευμένης αξίας. Σε αντίθεση με τα νομίσματα fiat που είναι αποθηκευμένα σε μια τράπεζα, κανείς δεν μπορεί να παγώσει ή να κατασχέσει τα περιουσιακά σας στοιχεία – υπό την προϋπόθεση ότι τα έχετε κρύψει και τα έχετε ασφαλίσει καλά.

Ένα άλλο τεράστιο πλεονέκτημα του χρυσού είναι το γεγονός ότι δεν έχει ουσιαστικά κανένα κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Όταν είστε κάτοχος χρυσού, οι πολιτικές ή οικονομικές αποφάσεις δεν μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν αρνητικά τις συμμετοχές σας. Η κατοχή φυσικού χρυσού μπορεί να σας προσφέρει τεράστια αυτοπεποίθηση επειδή σας παρέχει πλήρη κυριαρχία επί των περιουσιακών σας στοιχείων – κανένας πολιτικός ή τράπεζα δεν μπορεί να αφαιρέσει την αξία τους.

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό όφελος του χρυσού είναι ότι δεν χρειάζεται να θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Η αποτελεσματικότητα του χρυσού ως ασφαλούς καταφυγίου έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σίγουρα, όπως και με κάθε περιουσιακό στοιχείο, η τιμή μπορεί να μειωθεί βραχυπρόθεσμα – αλλά μακροπρόθεσμα, ο φυσικός χρυσός έχει πάντα αξία και πάντα αυξάνεται στην τιμή σε περιόδους κρίσης.

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin αποκαλούνται «ψηφιακός χρυσός» εδώ και πολύ καιρό. Εκ πρώτης όψεως, αυτή η σύγκριση μπορεί να μην είναι διαισθητική – τελικά, πώς μπορεί μια σειρά από 0 και 1 να είναι παρόμοια με μια βαριά, γυαλιστερή ράβδο χρυσού; Ωστόσο, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, γίνεται προφανές ότι τα πολύτιμα μέταλλα και τα κρυπτονομίσματα έχουν πραγματικά πολλά κοινά.

Πρώτον, τόσο το Bitcoin όσο και ο χρυσός έχουν ανοσία στον πληθωρισμό. Τα νομίσματα της Fiat, όπως τα δολάρια και τα ευρώ, μπορούν να δημιουργηθούν από πολιτικούς και κεντρικούς τραπεζίτες από τον αέρα, γεγονός που μειώνει σημαντικά την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Το BTC και ο χρυσός, από την άλλη πλευρά, έχουν περιορισμένη προσφορά, επομένως η αξία τους αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός δεν είναι η μόνη απειλή για τις αποταμιεύσεις της ζωής σας που μπορεί να αποτραπεί με Bitcoin και χρυσό. Από την ύφεση και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έως τις μεγάλες κρίσεις όπως οι πόλεμοι – όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, το BTC και ο χρυσός γίνονται ανεκτίμητα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Τα κρυπτονομίσματα και τα πολύτιμα μέταλλα έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά φυσικά υπάρχουν και πολλές διαφορές. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το γεγονός ότι η κρυπτογράφηση είναι άυλη – υπάρχει μόνο ως πληροφορία αποθηκευμένη σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο υπολογιστών.

Εξαιτίας αυτού, τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin είναι το τέλειο εργαλείο για τον σύγχρονο ψηφιακό νομάδα. Μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ διαφορετικών χωρών και ηπείρων σχεδόν αμέσως, με πολύ χαμηλό κόστος. Ο χρυσός δεν αντέχει αυτή τη σύγκριση – η μεταφορά του είναι πολύ δαπανηρή και απαιτεί πολύ χρόνο.

Το Crypto δεν είναι μόνο πιο εύκολο στη μεταφορά, αλλά και πιο εύκολο να ασφαλιστεί. Πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός ή το ασήμι πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα θησαυροφυλάκιο, ή τουλάχιστον σε ένα χρηματοκιβώτιο, και ακόμη και τότε ο κίνδυνος κλοπής του χρυσού σας δεν εξαλείφεται ποτέ 100%. Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, από την άλλη πλευρά, αποθηκεύονται στο blockchain, προστατεύονται από αλγόριθμους στρατιωτικού βαθμού που δεν μπορούν τεχνικά να παραβιαστούν – και το καλύτερο είναι ότι αυτό το απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας δεν σας κοστίζει τίποτα.

Ενώ το άυλο των κρυπτονομισμάτων είναι συνήθως πλεονέκτημα, ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν το γεγονός ότι η φυσική φύση των μετάλλων όπως ο χρυσός τα κάνει πιο ανθεκτικά. Μια πραγματικά μεγάλη κρίση μπορεί δυνητικά να βλάψει το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό θα δυσκόλευε πολύ την πρόσβαση και τη χρήση της κρυπτογράφησης σας, αλλά ο φυσικός σας χρυσός δεν θα επηρεαστεί, καθώς η αξία του είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε δίκτυο ή υποδομή.

Το Gold και το Bitcoin έχουν και οι δύο αφοσιωμένους θαυμαστές τους, οι οποίοι ζητωκραυγάζουν για τις αγαπημένες τους «ομάδες» σαν υποστηρικτές αντίπαλων ποδοσφαιρικών συλλόγων. Μερικές φορές, η συζήτηση μεταξύ των «νομισμάτων» και των «χρυσοφόρων» μπορεί να θερμανθεί – αλλά πρέπει πραγματικά να διαλέξουμε μόνο ένα από αυτά τα δύο σπουδαία, μαζικά χρήσιμα περιουσιακά στοιχεία;

Σίγουρα, το Bitcoin είναι σίγουρα πιο εύχρηστο, πολύ πιο εύκολο να ασφαλιστεί και να μεταφερθεί. Ο χρυσός, από την άλλη πλευρά, έχει ένα ασυναγώνιστο ιστορικό ως ανθεκτικό απόθεμα αξίας – τα χρυσά νομίσματα που κόπηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια όχι μόνο δεν έχουν υποτιμηθεί αλλά έχουν αυξηθεί τρομερά σε τιμή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο τα πολύτιμα μέταλλα όσο και τα κρυπτονομίσματα έχουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ίσως η καλύτερη απάντηση στη συζήτηση για το χρυσό έναντι του Bitcoin είναι απλώς να κατέχετε και τα δύο περιουσιακά στοιχεία ταυτόχρονα.

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε μια ακόμη καλύτερη λύση: κάτι που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του χρυσού και της κρυπτογράφησης σε ένα ενιαίο, ισχυρό πακέτο;

Aurus είναι ένα επαναστατικό έργο που γεφυρώνει τους κόσμους των πολύτιμων μετάλλων και των κρυπτονομισμάτων δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αγοράσετε χρυσό, ασήμι και πλατίνα σε συμβολική μορφή. Τα διακριτικά Aurus έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών φυσικών μετάλλων, αλλά μπορούν να διαπραγματευτούν, να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν τόσο εύκολα όσο το Bitcoin. Είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα κουπόνια Aurus υποστηρίζονται 100% από φυσικά μέταλλα που είναι ασφαλισμένα σε μία από τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις θησαυροφυλακίου που συνδέονται με την Aurus. Κάθε κουπόνι μπορεί να εξαργυρωθεί για 1 γραμμάριο φυσικού χρυσού, ασημιού ή πλατίνας που είναι διαπιστευμένο από το διάσημο London Bullion Market Association (LBMA).

Το Aurus είναι η σαφής απάντηση στη συζήτηση «χρυσός εναντίον κρυπτογράφησης». Είναι ο πιο ισχυρός συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας που δημιουργήθηκε ποτέ. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφθείτε το επίσημο Aurus Τηλεγράφημα και Κελάδημα κανάλια για να συμμετάσχετε στην επανάσταση του blockchain στα πολύτιμα μέταλλα!

Δείτε επίσης: Γιατί πρέπει να επενδύσετε σε Tokenized Gold.