April 23, 2022 By Aown272 0

Ανασκόπηση ZenGo: Είναι η έξυπνη εφαρμογή πορτοφολιού κρυπτογράφησης πραγματικά κατάλληλη για όλους;

Αν υπήρχε ποτέ μια πτυχή της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγη καινοτομία, θα ήταν τα ιδιωτικά κλειδιά.

Για τους μη μυημένους, το ιδιωτικό σας κλειδί είναι ένας μακρύς, αυτόματα δημιουργημένος κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα κρυπτογράφηση και τα NFT σας.

Δεδομένου ότι τα ιδιωτικά κλειδιά είναι εύκολο να κλαπούν στο διαδίκτυο, πολλοί επενδυτές επιλέγουν να τα αποθηκεύσουν εκτός σύνδεσης σε ένα «κρύο πορτοφόλι», όπως έναν σκληρό δίσκο ή ένα κομμάτι χαρτί. Αλλά ένα φυσικό κρύο πορτοφόλι μπορεί επίσης να κλαπεί ή να καταλήξει σε χωματερή σας κλειδώνει από την περιουσία σας σε bitcoin των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γι’ αυτό η πρόταση αξίας του ZenGo είναι τόσο αναζωογονητική.

Μια μικρή ομάδα στο Ισραήλ έχει σχεδιάσει ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης που όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία και βελτιώνει την ασφάλεια – εξαλείφει εντελώς την ανάγκη για ιδιωτικά κλειδιά.

Τι είναι το ZenGo;

Το ZenGo είναι ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης που στοχεύει να εξαλείψει όλους τους πονοκεφάλους και τις ελλείψεις που προκύπτουν από τη χρήση του παραδοσιακού ψηφιακού πορτοφολιού.

Ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ το 2018, η πιο έξυπνη καινοτομία της ZenGo μέχρι στιγμής ήταν η εξάλειψη των ιδιωτικών κλειδιών υπέρ της αναγνώρισης προσώπου. Αυτή η ανεπαίσθητη αλλά λαμπρή κίνηση βελτιώνει μαζικά την ασφάλεια και των δύο και ευκολία ταυτόχρονα.

Τούτου λεχθέντος, κάθε φορά που εξετάζω μια startup που βασίζεται σε κρυπτογράφηση, πάντα αναρωτιέμαι:

  • Αυτό είναι απλώς άλλο ένα απρόσωπο fintech που στοχεύει να κερδίσει γρήγορα χρήματα ή
  • Είναι αυτή η εταιρεία ειλικρινά προσπαθεί να προχωρήσει τη βελόνα και να εκπληρώσει το αρχικό όραμα του Satoshi Nakamoto για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

Λοιπόν, αν κρίνουμε από την παθιασμένη γλώσσα τους σελίδα αποστολής, το ZenGo ευλογημένα ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Η ηγετική ομάδα φαίνεται να πιστεύει πραγματικά σε μια «οικονομία χωρίς σύνορα» και στη δύναμη ενός αποκεντρωμένου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ένα ασφαλέστερο, φθηνότερο και πιο βολικό πορτοφόλι είναι η συμβολή τους σε αυτό το όραμα.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς αγοράζετε Bitcoin; – Ένας οδηγός για αρχάριους για την αγορά και την πώληση Bitcoin

Πώς λειτουργεί το ZenGo;

Αρχικά, το ZenGo είναι μόνο για κινητά. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το App Store ή το Play Storeόπου διατηρεί μια μέση βαθμολογία χρήστη 4,6 αστεριών και στις δύο πλατφόρμες από ~6.000 συνολικές αξιολογήσεις.

Η πίστωση όπου οφείλεται η πίστωση, για μια εφαρμογή πορτοφολιού για να διατηρήσει υψηλή βαθμολογία όπως αυτή είναι ένα απίστευτο κατόρθωμα. Έχω δει εφαρμογές κρυπτογράφησης που ξεκάθαρα πλήρωσαν για εκατοντάδες ψεύτικες αξιολογήσεις 5 αστέρων και ακόμη δεν μπόρεσε να διατηρήσει 4+ αστέρια.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι χρήστες κρυπτογραφικών πορτοφολιών είναι σχεδόν τόσο επιεικής όσο και οι Ρώσοι προπονητές καλλιτεχνικού πατινάζ των Ολυμπιακών Αγώνων και καταλαβαίνω απόλυτα το γιατί. Τα σπασμένα πορτοφόλια δημιουργούν πονοκεφάλους και χάνουν χρήματα. Επομένως, για το ZenGo να διατηρεί 4,6 αστέρια είναι καλό σημάδι.

Τέλος πάντων, μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή και την ανοίξετε, τελικά θα προσγειωθείτε σε μια οθόνη που σας ζητά να ενεργοποιήσετε τα βιομετρικά στοιχεία στο τηλέφωνό σας (διαβάστε: εγγραφή του προσώπου σας).

Μόλις ενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου στις ρυθμίσεις ασφαλείας του τηλεφώνου σας, το ZenGo θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε στην κύρια οθόνη.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι μπορείτε να διεκδικήσετε 10 $ σε δωρεάν BTC για να κάνετε μια αγορά 200 $ +. Ομορφη. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε κρυπτογράφηση από άλλο πορτοφόλι ή ανταλλαγή και, τέλος, να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της εφαρμογής με τον δικό σας ρυθμό.

Πατώντας την τρίτη επιλογή, θα προσγειωθείτε εδώ:

Τα BTC, ETH και USDC συμπληρώνονται αυτόματα στο πορτοφόλι σας, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα στοιχεία επάνω δεξιά:

Πίσω στο Πορτοφόλι σας, θα παρατηρήσετε γρήγορα ένα από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά του ZenGo: τη δυνατότητα αγοράς μέσα από την ίδια την εφαρμογή: Πατήστε «Αγορά» κάτω από την κρυπτογράφηση που θέλετε και θα μεταφερθείτε σε μια καθαρή, καθαρή οθόνη Αγοράς όπου μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση Λήψης σας, το ποσό της κρυπτογράφησης που έχετε στο Πορτοφόλι σας αυτήν τη στιγμή, την Αγορά αυτή τη στιγμή και φυσικά το κουμπί Αγορά.

Τέλος, στις Ενέργειες, μπορείτε να δείτε οτιδήποτε άλλο θα σας επιτρέψει το ZenGo να κάνετε με τη συγκεκριμένη κρυπτογράφηση:

Είναι ενδιαφέρον ότι το ZenGo δεν εμπορεύεται τον εαυτό του ως αγορά κρυπτογράφησης με συνδεδεμένο πορτοφόλι – αλλά μάλλον – ένα πορτοφόλι με τη δυνατότητα αγοράς, πώλησης και συναλλαγών από μέσα.

Υποθέτω ότι επικεντρώνονται στην πτυχή του πορτοφολιού επειδή οι αγορές κρυπτογράφησης είναι μια δεκάρα καμιά δεκαριά αυτές τις μέρες, αλλά η λειτουργικότητα του πορτοφολιού του ZenGo αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι.

Περισσότερα για αυτό σε λίγο. Πόσο κάνει όλη αυτή η καινοτομία κόστος?

Πόσο κοστίζει το ZenGo;

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές του, το ZenGo είναι αναζωογονητικά διαφανές σχετικά με τις χρεώσεις του.

Λοιπόν, τόσο διαφανές όσο ένα πορτοφόλι/ανταλλαγή κρυπτογράφησης μπορώ είναι.

Δείτε, οι περισσότερες από τις χρεώσεις που σχετίζονται με τη διαμεσολάβηση κρυπτογράφησης βρίσκονται σε συνεχή ροή, εκτός ελέγχου της πλατφόρμας, εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη κρυπτογράφηση ή από ένα ακατάστατο μείγμα και των τριών.

Επομένως, όταν ρωτούνται για τις χρεώσεις τους, πολλές αγορές κρυπτογράφησης απλώς σηκώνουν τους ώμους και λένε «εξαρτάται» – κάτι που είναι μια απογοητευτικά αποστασιοποιημένη προσέγγιση όταν προσπαθείτε να σχεδιάσετε συναλλαγές και να μειώσετε τους αριθμούς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ZenGo παίρνει τα εύσημα τουλάχιστον προσπαθεί να τα στρώσει όλα. Δείτε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες τους στη σελίδα αμοιβών και ορίων τους.

Τώρα που έχουμε κάποια ιδέα για τις χρεώσεις του ZenGo είναιπώς στοιβάζονται;

Λοιπόν, το 1,99% στις αγορές με χρήση τραπεζικού λογαριασμού είναι αρκετά υψηλό – όπως και το ελάχιστο ποσό αγοράς 125 $. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη το τέλος για να λαμβάνω η κρυπτογράφηση είναι 0%, ίσως είναι καλύτερα να αγοράσετε την κρυπτογράφηση σας σε μια πλατφόρμα με χαμηλότερες χρεώσεις και αποστολή στο πορτοφόλι ZenGo σας.

Ωστόσο, η ευκολία αγοράς και πώλησης απευθείας από το πορτοφόλι σας – και η διαφάνεια που περιβάλλει τις χρεώσεις – είναι και οι δύο μια ωραία πινελιά.

Χαρακτηριστικά του ZenGo

Αγοράστε crypto απευθείας από το πορτοφόλι

Όπως αναφέρθηκε, το ZenGo σάς επιτρέπει να αγοράζετε κρυπτογράφηση απευθείας από το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας.

Σε όποιον είναι λιγότερο εξοικειωμένος με την κρυπτογράφηση, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ασυνήθιστη δυνατότητα να συμπεριληφθεί, αλλά είναι εκπληκτικά απούσα από τα περισσότερα πορτοφόλια κρυπτογράφησης. Αντίθετα, τα πορτοφόλια χρησιμεύουν απλώς ως δοχείο. πρέπει να αγοράσετε το κρυπτό σας από αλλού και στείλετε στο πορτοφόλι σας όπου είναι ασφαλές πίσω από τα ιδιωτικά κλειδιά σας.

Τώρα, αξίζει να επαναλάβουμε ότι η αγορά κρυπτογράφησης απευθείας από το ZenGo μπορεί να είναι βολική, αλλά δεν είναι η φθηνότερη μέθοδος. Υπάρχει ένα βασικό τέλος επεξεργασίας 1,99% συν προμήθειες εξάπλωσης/δικτύου και ένα ελάχιστο ποσό αγοράς 125 $ – επομένως είναι πιο λογικό να αγοράσετε την κρυπτογράφηση σας αλλού και στείλετε στη διεύθυνση του πορτοφολιού ZenGo.

Αλλά αν προτιμάτε την ευκολία αγοράς με ένα πάτημα εντός της εφαρμογής, η επιλογή είναι εκεί για εσάς!

Keyless Wallet™ (με βιομετρικά στοιχεία προσώπου)

Τώρα, στο πραγματικός ζουμερά πράγματα.

Η κύρια καινοτομία του ZenGo είναι ότι ασφαλίζει το πορτοφόλι σας χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία – όχι ιδιωτικά κλειδιά. Αυτό όχι μόνο προσφέρει ευκολία (δεν χρειάζεται να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης ή μυστικές φράσεις), αλλά επίσης εξαλείφει την ύπαρξη ενός μόνο σημείου αποτυχίας για εκμετάλλευση από τους χάκερ.

Αντί για ένα μεμονωμένο ιδιωτικό κλειδί, το ZenGo χρησιμοποιεί μια μέθοδο διπλής κρυπτογράφησης όπου οι διακομιστές τους και το τηλέφωνό σας αποθηκεύουν ένα ξεχωριστό “μυστικό κοινό”. Αν κάποιος εκτεθεί, δεν έχει αξία χωρίς τον αδερφό του. Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν να έχετε δύο κλειδιά στα αντίθετα άκρα του πυρηνικού υποβρυχίου.

Τώρα, για να συνδεθείτε σε στο ZenGo, χρειάζεται μόνο να δείξετε το πρόσωπό σας. Αυτό κάνει το ZenGo περισσότερο σαν ένα κρύο πορτοφόλι παρά με ένα ζεστό πορτοφόλι στο πνεύμα. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα χρήματά σας, ένας κακός άντρας θα έπρεπε να βρίσκεται στην ίδια φυσική τοποθεσία με εσάς.

Chill Storage™

Όσον αφορά το θέμα της καινοτομίας, το ZenGo έχει επίσης βρει έναν έξυπνο τρόπο για να διασφαλίσει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα χρήματά σας ακόμη και αν η εταιρεία υποχωρεί.

Αυτό είναι μεγάλο θέμα, καθώς οποιοσδήποτε μακροπρόθεσμος HODLers που το διαβάζει αυτό γνωρίζει ότι η κατάρρευση μιας αγοράς είναι μεγαλύτερη απειλή για τις αποταμιεύσεις κρυπτογράφησης από ό,τι θα έπρεπε.

Εν πάση περιπτώσει, η λύση τους είναι απίστευτα περίπλοκη – και η ουσία είναι η εξής: τα μακροπρόθεσμα HODL σας είναι ασφαλή εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: Όροι και ιδιωματισμοί της αργκό Bitcoin που πρέπει να γνωρίζετε

Εξαιρετική υποστήριξη πελατών

Η ZenGo αποκαλεί τη δική της ομάδα υποστήριξης πελατών «Θρυλική».

Όλα όσα έχει διαφημίσει η ZenGo για τον εαυτό της έχουν αποδειχθεί αληθινά μέχρι στιγμής, γι’ αυτό πήγα στο Κέντρο βοήθειας με μεγάλες ελπίδες.

Ευτυχώς, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα – και με ακρίβεια – η γραμμή συνομιλίας 24/7 ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις μου. Προσπάθησα να κολλήσω τον Φελίπε με μερικούς χούφτες, αλλά κάρφωσε κάθε απάντηση μέσα σε δύο λεπτά:

Είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι ακόμη και ένα κινητό κρυπτογραφικό πορτοφόλι έχει μια γραμμή εξυπηρέτησης πελατών – και το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ανταποκρίθηκε μέσα σε δύο λεπτά είναι διπλά εντυπωσιακό. Οι εμπειρίες μπορεί να διαφέρουν, αλλά αισθάνομαι ότι θα είστε σε καλά χέρια με το ZenGo.

ZenGo Savings (δηλαδή ποντάρισμα/δανεισμός)

Το ZenGo σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 8% APY είτε ποντάροντας είτε δανείζοντας την κρυπτογράφηση σας.

Τα τρέχοντα επιτόκια δανεισμού έχουν ως εξής:

  • Bitcoin (BTC): 5% APY*.
  • Ethereum (ETH): 4% APY.
  • Σύνδεσμος (LINK): 4% APY.
  • Dai (DAI): 8% ΑΠΥ.
  • Tether (USDT): 8% APY.
  • TrueUSD (TUSD): 8% APY.
  • Κέρμα USD (USDC): 8% APY.
  • Token Nexus: 7% APY.

Το ωραίο με το ποντάρισμα/δανεισμό είναι ότι α) πληρώνει υψηλότερα από έναν παραδοσιακό λογαριασμό ταμιευτηρίου και β) τα κεφάλαιά σας παραμένουν ρευστά, σε αντίθεση με ένα CD. Εφόσον δεσμευτείτε για τις αρχικές 33 ημέρες, μπορείτε να τραβήξετε το κρυπτό σας όποτε το χρειάζεστε.

ο μειονέκτημα εδώ είναι ότι η SEC τσακίζει σκληρός για δανεισμό κρυπτογράφησης. Μήνυσαν το BlockFi για 100 εκατομμύρια δολάρια και ποιος θα πει ότι δεν θα στοχοποιήσουν στη συνέχεια το Nexo (ο τρίτος συνεργάτης δανεισμού του ZenGo).

Δεν λέω ότι η κρυπτογράφηση σας θα εξαφανιστεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά προσέξτε το ρυθμιστικό τοπίο εάν επιλέξετε να δανείσετε την κρυπτογράφηση σας.

Η προσωπική μου άποψη για το ZenGo

Μια αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της και συνήθως όταν εξετάζω ένα πορτοφόλι ή μια υπηρεσία κρυπτογράφησης υπάρχει κάτι μοιραία στο συνολικό πακέτο. Η ασαφής ηγεσία, οι άπληστες αμοιβές ή η απρόσιτη υποστήριξη πελατών είναι οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι.

Όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μου, πραγματικά δεν μπορώ να βρω ένα τσακ στην πανοπλία του ZenGo. Το ZenGo δεν έχει καλύψει μόνο όλες τις βάσεις. έχουν σπρώξει τον φάκελο. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την έξυπνη προσέγγισή τους στα ιδιωτικά κλειδιά, που κάνουν ζωή Έτσι πολύ πιο εύκολο για τους κατόχους πορτοφολιού (καθώς και μας βοηθά να κοιμόμαστε τη νύχτα).

Εν ολίγοις, μπορώ να καταλάβω γιατί η εταιρεία διατηρεί βαθμολογία 4,6 αστεριών τόσο στο App όσο και στο Play store, και έχω πολύ λίγα λόγια να πω γι ‘αυτό.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το ZenGo;

Αρχάριοι κρυπτογράφησης

Με άφθονη ασφάλεια, άμεση σύνδεση, δυνατότητα αγοράς μέσα από την εφαρμογή και εξαιρετική υποστήριξη πελατών, δεν υπάρχει καλύτερο one-stop-shop για ένα crypto greenhorn.

Διαβάστε περισσότερα: Μάθημα κρυπτογράφησης – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Bitcoin, το Blockchain και άλλα

Συχνοί έμποροι

Οποιοσδήποτε αγοράζει, πουλά ή εμπορεύεται κρυπτονομίσματα σε καθημερινή βάση θα εκτιμήσει πώς το ZenGo εξαλείφει την ανάγκη να μετακινείτε χρήματα μεταξύ της αγοράς και του πορτοφολιού σας – μετατρέποντάς τα σε ένα προϊόν.

Ποιος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το ZenGo;

Προηγμένοι έμποροι μεγάλου όγκου

Οι έμπειροι crypto HODLers – αυτοί που προτιμούν να αγοράζουν μεγάλα ποσά με χαμηλές χρεώσεις και να τα αποθηκεύουν σε ένα κρύο πορτοφόλι – δεν θα βρουν πολλά να μασήσουν με το ZenGo. Για τους βετεράνους που έχουν γκριζάρει, οι ευκολίες της πλατφόρμας μπορεί απλώς να φαίνονται σαν περιορισμοί και προτιμούν να επιμείνουν στις προηγμένες τεχνικές συναλλαγών τους.

Όποιος δεν θέλει να μοιραστεί τα βιομετρικά του δεδομένα

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το παρακάμψετε. Η χρήση του ZenGo απαιτεί από εσάς να μοιράζεστε τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου με μια κερδοσκοπική εταιρεία στο εξωτερικό. Εάν αυτό αφήνει μια περίεργη γεύση στο στόμα σας, ίσως προτιμήσετε να επιμείνετε στη σχετική ανωνυμία της χρήσης ιδιωτικών κλειδιών.