April 28, 2022 By Aown272 0

Πώς η κάρτα βαθμολογίας του κολεγίου μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό κολέγιο

Η υποβολή αίτησης για το κολέγιο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες που θα έχετε ποτέ, αλλά μπορεί επίσης να σας τρομάξει τα νεύρα. Εξάλλου, υπάρχουν χιλιάδες κολέγια και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα, καθώς και πολλά καλά.

Πώς λοιπόν επιλέγετε το κατάλληλο κολέγιο για εσάς;

Λοιπόν, εδώ είναι ένα μικρό μυστικό: Κάρτα βαθμολογίας κολεγίου μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα δείχνοντάς σας τα στατιστικά που έχουν σημασία, συμπεριλαμβανομένου του μέσου ετήσιου κόστους για κάθε σχολείο, των μισθών μετά την αποφοίτηση και του μέσου χρέους φοιτητικού δανείου.

Σε μια δήλωση στο Money Under 30, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ είπε: «Για πρώτη φορά από το 2018, το Υπουργείο δημοσιεύει δεδομένα αποδοχών σε επίπεδο ιδρύματος, τα οποία παρέχουν μια συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους του ιδρύματος .»

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει στη λήψη των αποφάσεών σας, επιτρέποντάς σας να δείτε ποιο σχολείο μπορεί να οδηγήσει στα καλύτερα αποτελέσματα σταδιοδρομίας, χωρίς να σπάσετε τα χρήματα. Να πώς.

Τι είναι το College Scorecard;

Το College Scorecard είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, για να βοηθήσει τους υποψήφιους φοιτητές (όπως εσείς) να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν πρόκειται να επιλέξουν ένα μεταλυκειακό ίδρυμα.

Ο ιστότοπος διαθέτει δεδομένα σε επίπεδο ιδρύματος, καθώς και δεδομένα ανά τομέα σπουδών, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο λαμβάνετε μια επισκόπηση του κόστους των κολεγίων, των ποσοστών αποφοίτησης και των μέσων διάμεσων κερδών των αποφοίτων —μεταξύ άλλων— αλλά βλέπετε και τα αποτελέσματα από ταγματάρχη.

Αυτό που είναι εκπληκτικό με το College Scorecard είναι ότι λειτουργεί σαν μια διαδικτυακή αγορά (σκεφτείτε το Amazon ή το eBay), αλλά για το κολέγιο.

Θα βρείτε μεμονωμένα στατιστικά από περισσότερα από 5.000 κολέγια σε όλη τη χώρα, καθώς και μπορείτε να κάνετε κλικ και να συγκρίνετε τα ιδρύματα και τις ειδικότητες δίπλα-δίπλα για να επιλέξετε αυτό με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το College Scorecard είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να το αποκτήσετε με μια επίσκεψη collegescorecard.ed.gov.

Πώς η Κάρτα βαθμολογίας κολεγίου μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο κολέγιο για εσάς

Αναζητήστε σχολεία με βάση την εγγύτητα, τα ποσοστά αποφοίτησης, τις εισαγωγές και άλλα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του US News, οι αιτήσεις για κολέγιο μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 45 και 100 $ ανά ποπ (αυτή είναι μόνο η εφαρμογή!). Αν και αυτά τα ποσά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, μπορούν γρήγορα να αθροιστούν σε μερικές εκατοντάδες δολάρια ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσα σχολεία θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε εφαρμογή περιορίζοντας τις επιλογές σας σε σχολεία που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, το College Scorecard μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη λίστα σας.

Μπορείτε να αναζητήσετε στατιστικά από σχεδόν οποιοδήποτε σχολείο που σας ενδιαφέρει ήδη, καθώς και να περιηγηθείτε σε σχολεία ανά κατεύθυνση, πόσο μακριά βρίσκονται από το μέρος όπου ζείτε, υψηλότερα ποσοστά αποφοίτησης, ποσοστό υποψηφίων που εισέρχονται — ή και τα τρία, μεταξύ των άλλες επιλογές.

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί αυτό.

Αν απλώς μεταβείτε στη γραμμή γενικής αναζήτησης του College Scorecard, θα δείτε ότι υπάρχουν πάνω από 5.600 ιδρύματα για να διαλέξετε σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε μόνο για σχολές που προσφέρουν πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, για παράδειγμα, τα αποτελέσματα αναζήτησής σας μειώνονται αυτόματα σε λιγότερα από 700 ιδρύματα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την αναζήτησή σας ταξινομώντας τα αποτελέσματα κατά αλφαβητική σειρά, ποσοστό αποφοίτησης, μέσο ετήσιο κόστος και ποσοστό αποφοίτων που κερδίζουν περισσότερα από εκείνους στον ίδιο τομέα με μόνο απολυτήριο γυμνασίου.

Ζυγίστε διαφορετικές κύριες

Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κολέγιο, ήμουν διχασμένος ανάμεσα στο να είμαι ειδικός στη βιολογία ή στη χημεία. Τελικά, επέλεξα τη χημεία καθώς είδα περισσότερες δυνατότητες καριέρας (αν και τελικά άλλαξα ξανά). Αλλά αν βρίσκεστε σε παρόμοια δύσκολη θέση και δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε ποια κατεύθυνση θέλετε να πάτε, δείτε πώς μπορεί να σας βοηθήσει το College Scorecard.

Όταν μεταβείτε στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου, θα δείτε αυτά τα δύο εικονίδια:

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Αυτό με το μικρό κτήριο στα αριστερά σάς επιτρέπει να συγκρίνετε ιδρύματα (περισσότερα για αυτό αργότερα), ενώ αυτό με την κορδέλα στα δεξιά σας επιτρέπει να συγκρίνετε διαφορετικές μεγάλες εταιρείες, χρησιμοποιώντας αυτές τις τρεις μετρήσεις:

 • Μισθός μετά την αποφοίτηση.
 • Μέσο χρέος φοιτητικού δανείου μεταξύ αποφοίτων.
 • Αριθμός μαθητών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα.

Το κύριο εργαλείο σύγκρισης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο γνωστών σπουδών που συνδέονται στενά (όπως αυτές που εμφανίζονται παρακάτω), καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτόν με τα καλύτερα αποτελέσματα σταδιοδρομίας.

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να συγκρίνετε τον τρόπο με τον οποίο οι φοιτητές που ειδικεύονται στο ίδιο πρόγραμμα αλλά σε διαφορετικά πανεπιστήμια έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν έχετε ήδη αποφασίσει για μια ειδικότητα — αλλά όχι για ένα πανεπιστήμιο — και θέλετε να επιλέξετε αυτό με τους πιο επιτυχημένους αποφοίτους.

Συγκρίνετε τα κολέγια δίπλα-δίπλα

Θυμάστε το πράσινο εικονίδιο στα αριστερά με το μικρό κτίριο; Αυτό είναι το εργαλείο σχολικής σύγκρισης του College Scorecard.

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Το εργαλείο σύγκρισης σχολείων του ιστότοπου σάς επιτρέπει να βλέπετε στατιστικά από έως και 10 κολέγια και να τα συγκρίνετε δίπλα-δίπλα.

Μερικά από τα στατιστικά στοιχεία που θα μπορείτε να συγκρίνετε περιλαμβάνουν:

 • Μέσο ετήσιο κόστος.
 • Ποσοστό αποφοίτησης.
 • Μέσες αποδοχές μετά την αποφοίτηση.
 • Κοινωνικοοικονομική πολυμορφία.
 • Φοιτητική διαφορετικότητα.
 • Μέσος όρος βαθμολογίας τεστ και ποσοστό αποδοχής.
 • Ποσοστό φοιτητών που λαμβάνουν ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια.
 • Μέσο χρέος μετά την αποφοίτηση.
 • Μέση μηνιαία πληρωμή φοιτητικού δανείου.
 • Ποσοστό αποπληρωμής.

Εκτός από αυτό, θα δείτε επίσης γενικές πληροφορίες σχετικά με τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του πόσο μεγάλος είναι ο μαθητής, είτε είναι δημόσιος, ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός είτε κερδοσκοπικός, καθώς και αν το σχολείο βρίσκεται σε πόλη, επαρχία ή προάστιο περιοχή.

Με άλλα λόγια, θα μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση για κάθε ένα από τα σχολεία που σας ενδιαφέρουν.

Αυτό, με τη σειρά του, θα σας επιτρέψει να περιορίσετε το σύνολο των αιτήσεών σας ή να κάνετε μια τελική επιλογή (αν είστε στα τελικά στάδια), με βάση το ίδρυμα που ταιριάζει καλύτερα στο ιστορικό σας, στα οικονομικά του νοικοκυριού και στις προσδοκίες μετά την αποφοίτηση.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πληροφορίες για πτυχία συνεργατών και προγράμματα πιστοποιητικών

Δεν ενδιαφέρονται όλοι να ακολουθήσουν ένα τετραετές πτυχίο μόλις τελειώσουν το λύκειο, και αυτό είναι επίσης εντάξει. Όσοι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε φοιτητικά δάνεια μπορεί ακόμη και να πουν ότι αυτή είναι η πιο έξυπνη απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα: Κολλέγιο εναντίον εμπορικής σχολής — ποια είναι η κατάλληλη για εσάς;

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, όσοι έχουν πτυχίο συνεργάτη κερδίζουν πάνω από 46.000 $ ετησίως, που είναι περίπου 8.000 $ περισσότερα από όσους έχουν απλώς απολυτήριο γυμνασίου. Εν τω μεταξύ, ορισμένα πιστοποιητικά μπορούν να οδηγήσουν σε μισθούς έως και 74.845 $ ετησίως, σύμφωνα με το Indeed.

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε κάποια από αυτές τις επιλογές, απλώς μεταβείτε στην αρχική σελίδα του College Scorecard και κάντε κλικ στο “show me options”.

Πηγή: College Scorecard, στιγμιότυπο από τη Heidi Rivera

Εκεί, θα μπορείτε να ελέγξετε τον τύπο του εκπαιδευτικού προγράμματος που θέλετε να ακολουθήσετε και τα αποτελέσματά σας θα περιοριστούν από τα σχολεία που προσφέρουν αυτό το είδος προγράμματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας ανά ακαδημαϊκό πεδίο και τοποθεσία, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Γιατί είναι σημαντικό να σταθμίσετε τις επιλογές σας πριν επιλέξετε ένα κολέγιο

Όταν διάλεγα κολέγια πριν από μερικά χρόνια, παρέβλεψα δύο βασικούς παράγοντες: πόσο θα κοστίσει το κολέγιο της επιλογής μου και τις μέσες αποδοχές από την αρχή της σταδιοδρομίας για τον τομέα σπουδών μου.

Αυτό οδήγησε σε ένα τεράστιο ποσό χρέους φοιτητικού δανείου, σε συνδυασμό με έναν χαμηλότερο μισθό – και τα δύο με ανάγκασαν να βάλω τα πράγματα όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η δημιουργία οικογένειας στο πίσω μέρος για αρκετά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να διαχειριστείτε το χρέος φοιτητικού δανείου

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να συγκεντρώσετε όλα τα κομμάτια πριν αποφασίσετε για ένα σχολείο, για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε μια πολύτιμη — και οικονομικά προσιτή — εκπαίδευση που μπορεί να οδηγήσει σε μια επιτυχημένη καριέρα.

Περίληψη

Η μετάβαση στο κολέγιο είναι ένα σημαντικό ορόσημο που θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα. Όταν σταθμίζετε τις επιλογές σας, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα σχολείο που όχι μόνο προσαρμόζεται στις ακαδημαϊκές σας ανάγκες και στις προσδοκίες σταδιοδρομίας σας, αλλά και ένα σχολείο του οποίου οι απόφοιτοι τα έχουν καταφέρει πολύ πέρα ​​από τα κολεγιακά τους χρόνια.

Επιλεγμένη εικόνα: hodoimg/Shutterstock.com

Διαβάστε περισσότερα: