May 7, 2022 By Aown272 0

Growing Dome Greenhouse στο νότιο Ιλινόις

Lou & Alycia Oberneufermann’s 22′ Growing Dome Bellville, Illinois

Lou & Alycia's 22' Greenhouse στο νότιο Ιλινόις
Lou & Alycia’s 22′ Greenhouse στο Νότιο Ιλινόις

Η Alycia εργάστηκε με τον σύζυγό της Louis στο Belle Valley School District #119 για περισσότερα από 20 χρόνια ως δασκάλα επιστημών του δημοτικού σχολείου και διευθυντής θόλου. Στην Belle Valley, η Alycia ερωτεύτηκε κάτι περισσότερο από τον Louis. Ερωτεύτηκε επίσης το 33′ Growing Dome Greenhouse του σχολείου, όπου μοιράστηκε την αγάπη της για την κηπουρική και το πάθος της για την επιστήμη με εκατοντάδες μαθητές όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά τη συνταξιοδότησή τους, ο Louis θέλησε να δώσει στην Alycia ένα μικρό κομμάτι παραδείσου στο σπίτι, και έτσι άρχισαν να δουλέψουν για την κατασκευή ενός Growing Dome 22′ στην πίσω αυλή. Ήμασταν πολύ τυχεροί που επισκεφτήκαμε τον Lou και την Alycia στο σπίτι τους στο Bellville του Ιλινόις, για να περιηγηθούμε στους τεράστιους κήπους της Alycia.

Ένα θερμοκήπιο που καλλιεργεί τροφή και αγάπη

Ο Λούις έδειξε τον άφθονο υπαίθριο χώρο καλλιέργειας του για να καλλιεργήσει κάθε λογής διαφορετικά πράγματα όπως φράουλες, βατόμουρα, πατάτες, σκόρδα και πεύκα για να κόψουν τα εγγόνια τους για τα Χριστούγεννα κάποια μέρα. Δυστυχώς, η επίσκεψή μας πραγματοποιήθηκε προς το τέλος του χειμώνα, οπότε δεν είδαμε τους κήπους ανθισμένους. Έχουν επίσης όχι ένα αλλά δύο θερμοκήπια. Το πρώτο ήταν ένα μικρό θερμοκήπιο αγγλικού τύπου που τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για αποθήκευση και το δεύτερο ήταν το Growing Dome τους. Η Alycia είπε ότι το πρώτο τους μικρό θερμοκήπιο «απλώς δεν ήταν αρκετό», αλλά «αγαπά απόλυτα» το Growing Dome της.

Ο Louis μας περιέγραψε πόσο τυχερός είναι που έχει την Alycia. Είπε, «τα εστιατόρια μου έχουν χαλάσει. Τίποτα από το οποίο μπορώ να τρώω έξω δεν είναι καλύτερο από το φαγητό που μου φτιάχνει η Alycia, ειδικά με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο».

Περιήγηση στο Growing Dome

Στη συνέχεια, η Alycia μας πήγε στο Growing Dome της, ή στο «μικρό κομμάτι του παραδείσου», όπως το αποκαλούσε. Θα μπορούσες να πεις πόσο της άρεσε ο χώρος. Τα μάτια της φωτίστηκαν ενώ έδειχνε και περιέγραφε κάθε λογής παχύφυτα. Η ηλεκτρική ενέργεια επέτρεψε στην Alycia να προσθέσει έναν ανεμιστήρα για εξαερισμό και μια ηλεκτρική θερμάστρα. Η Alycia μπόρεσε να αναπτυχθεί με επιτυχία όλο το χρόνο χωρίς να χρειάζεται πάρα πολύ τη θερμάστρα. Αν και της αρέσει να το έχει για να προστατεύει τα τροπικά φυτά και τα παχύφυτά της από κάθε πιθανό πάγωμα, έδειξε επίσης τακτοποιημένες φάρμες σκουληκιών για να διατηρεί το έδαφος της εξαιρετικά υγιές.

Είναι πραγματικά υπέροχο να συνδέεστε με Dome Owners όπως ο Louis και η Alycia. Η αγάπη που μοιράζονται ο ένας για τον άλλον και το θερμοκήπιό τους είναι εμφανής. Δεν μπορούμε να ενθαρρύνουμε αρκετά τους αναγνώστες μας να εμπλακούν σε αυτήν την υπέροχη κοινότητα και να γνωρίσουν ανθρώπους, όπως ο Lou και η Alycia, στην περιοχή σας, μπαίνοντας στην ομάδα μας στο Facebook για τους λάτρεις του Growing Dome.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο Happy Grower για να δείτε περισσότερα


Μπορείτε να βρείτε όλα τα Featured Growing Dome που επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “Ο ευτυχισμένος καλλιεργητής» στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας (Facebook και Ίνσταγκραμ), και στο blog μας. Στο τέλος του έτους, δημιουργούμε ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει κάθε Dome of the Month. Τα στέλνουμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Featured Dome, μαζί με ένα δώρο καλούδια κηπουρικής του Growing Spaces! Κάντε αίτηση εδώ.

Εγγραφείτε στον Εσωτερικό Κύκλο

Ένα αποκλειστικό μέρος για κηπουρούς όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας για να λαμβάνετε το μηνιαίο νέο μας δημοσίευμα, “The Happy Grower”. Όπου παρέχουμε ιστορίες κοινότητας, ενημερώσεις εκδηλώσεων, συμβουλές ειδικών κηπουρικής και αποκλειστικές προσφορές.