May 13, 2022 By Aown272 0

3 δροσερές εναλλακτικές επενδύσεις παθητικού εισοδήματος για τη ΦΩΤΙΑ

Οι εναλλακτικές επενδύσεις έχουν εκτοξευθεί σε δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία. Και δεν υπάρχει καμία επιβράδυνση τους. Μέχρι το 2023, τα περιουσιακά στοιχεία που διατίθενται σε εναλλακτικές λύσεις αναμένεται να φτάσουν τα τρισεκατομμύρια δολάρια. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι εναλλακτικές επενδύσεις είναι επενδύσεις που εκτείνονται πέρα ​​από πράγματα όπως οι δημόσιες μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, τα ομόλογα και τα μετρητά. Από το 2008, τα χαμηλά επιτόκια έχουν οδηγήσει τους επενδυτές σε εξερευνήσουν τέτοιες εναλλακτικές για τη βελτίωση των αποδόσεων, τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων, την προστασία από τις ροές της αγοράς, τη δημιουργία εισοδήματος και την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι εναλλακτικών λύσεων ήταν παραδοσιακά τα ιδιωτικά κεφάλαια, τα ιδιωτικά ακίνητα, τα ιδιωτικά δάνεια, οι ιδιωτικές υποδομές, τα επιχειρηματικά κεφάλαια και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου. Αλλά αυτές τις μέρες, οι εναλλακτικές επεκτείνονται σε συλλεκτικά αντικείμενα, αγροτικές εκτάσεις, δικαιώματα μουσικής, τέχνη, κρασί, κλασικά αυτοκίνητα και κρυπτογράφηση. Όμως, δεδομένης της μοναδικής πολυπλοκότητάς τους και των υψηλών ελάχιστων εισιτηρίων, οι εναλλακτικές επενδύσεις συνήθως προορίζονται για εξελιγμένους επενδυτές όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τους πλούσιους. Τα καλά νέα είναι ότι η νέα τεχνολογία και οι ενημερωμένοι κανονισμοί έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα εταιρειών fintech που εισέρχονται στον χώρο για να εκδημοκρατίσουν την πρόσβαση. Εάν θέλετε να διευρύνετε το χαρτοφυλάκιό σας και να εξερευνήσετε πρόσθετες ροές παθητικού εισοδήματος για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτό το άπιαστο FIRE (οικονομική ανεξαρτησία, συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα), δεν υπήρξε ποτέ πιο συναρπαστική στιγμή για να εξερευνήσετε αυτόν τον χώρο.

Πριν επενδύσετε, μάθετε τους κινδύνους

Ενώ η επένδυση σε εναλλακτικές λύσεις μπορεί να είναι επωφελής, κάτι τέτοιο εγκυμονεί αρκετούς μοναδικούς κινδύνους.

Διαφάνεια τιμολόγησης/αξιολόγησης περιουσιακών στοιχείων

Δεδομένου ότι οι εναλλακτικές επενδύσεις τείνουν να μην διαπραγματεύονται σε δημόσια χρηματιστήρια, όπως μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, μπορεί να ενέχουν σημαντικό κίνδυνο που σχετίζεται με τη διαφάνεια τιμολόγησης/αξιολόγησης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία που εμπίπτουν στην ομπρέλα εναλλακτικών επενδύσεων τείνουν να αποτιμώνται λιγότερο συχνά, απαιτώντας την τεχνογνωσία αφοσιωμένων επαγγελματιών αποτίμησης. Αυτό είναι αρκετά διαφορετικό από την ημερήσια ανακάλυψη τιμών που λαμβάνετε από το χρηματιστήριο.

Ρευστότητα

Εάν θέλετε να πουλήσετε μία από τις μετοχές σας σήμερα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε ένα κουμπί μέσα στο χρηματιστηριακό σας λογαριασμό — και θα πουλούσατε αυτήν τη μετοχή στην τιμή που εμφανίζεται στην οθόνη σας τη στιγμή της πώλησης. Αυτό ονομάζεται «ρευστότητα». Οι εναλλακτικές επενδύσεις, γενικά, δεν θεωρούνται ρευστοποιήσιμες γιατί δεν μπορούν να αγοραστούν και να πουληθούν γρήγορα. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο εάν πρέπει να βγάλετε γρήγορα τα χρήματά σας. Εάν επενδύετε σε αυτόν τον χώρο, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τον διατηρήσετε μακροπρόθεσμα. Διαβάστε περισσότερα: Ταμεία έκτακτης ανάγκης: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υψηλές χρεώσεις και κόστος

Το 2019, τα έσοδα από εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα ανήλθαν στο 46% όλων των εσόδων του κλάδου διαχείρισης επενδύσεων, σύμφωνα με το Boston Consulting Group — παρόλο που αντιπροσωπεύει μόνο το 16% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου. Οι εναλλακτικές λύσεις τείνουν να είναι πολύ πιο δαπανηρές από τις παραδοσιακές επενδύσεις λόγω των υψηλότερων αμοιβών διαχείρισης και τελών απόδοσης που καταβάλλονται στους διευθυντές για να δώσουν κίνητρα για την απόδοση.

Προκατάληψη επιβίωσης

Τέλος, μπορεί να είναι δύσκολο να κρίνουμε το ακριβές ιστορικό μακροπρόθεσμων επιδόσεων ορισμένων τύπων εναλλακτικών λύσεων λόγω «μεροληψία επιβίωσης.» Αυτό συμβαίνει όταν το υπερβολικό βάρος στην απόδοση ενός τύπου επένδυσης αποδίδεται σε μεγάλους νικητές — ενώ οι χαμένοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Οι επενδύσεις που υποφέρουν από μεροληψία επιβίωσης μπορούν να προσφέρουν στους επενδυτές μια ψεύτικη αίσθηση του πόσο καλός αυτός ο τύπος επένδυσης είναι στην πραγματικότητα. Οι κλάδοι των αμοιβαίων κεφαλαίων και των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου υποφέρουν πάρα πολύ από αυτή την προκατάληψη.

3 εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές για την απόκτηση παθητικού εισοδήματος

Εάν έχετε κάνει τα μαθήματά σας και αισθάνεστε άνετα με τους κινδύνους, εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα σημεία που πρέπει να εξερευνήσετε:

Ακίνητα

Τα ακίνητα είναι ένα πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο μέσο για την οικοδόμηση πλούτου. Σύμφωνα με Έκθεση περιουσίας του Knight Frank για το 2021τα ακίνητα αποτελούν το ~20% των χαρτοφυλακίων ιδιωτών εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας στις ΗΠΑ Δεδομένου ότι η επένδυση σε ακίνητα συνεπάγεται σημαντικό αρχικό κόστος και συνεχείς ευθύνες, πολλές ιδιωτικές πλατφόρμες crowdfunding ακίνητης περιουσίας έχουν αναδυθεί για να βοηθήσουν τα άτομα να επωφεληθούν από την πραγματική περιουσία, ενώ είναι hands-off. χρηματοδότηση, Yieldstreetκαι Ισόγειο Όλα προσφέρουν διαφορετικούς τύπους ιδιωτικών επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα που είναι προσβάσιμες σε καθημερινούς επενδυτές. Η χρήση μίας από αυτές τις πλατφόρμες σάς επιτρέπει να λαμβάνετε έκθεση σε ακίνητα που παράγουν εισόδημα ή δάνεια που υποστηρίζονται από ακίνητα υψηλού επιτοκίου. Δεδομένου ότι κάθε πλατφόρμα είναι διαφορετική, φροντίστε να συγκρίνετε τις αντίστοιχες προσφορές τους. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε ακίνητα που παράγουν εισόδημα μέσω εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο (REIT), αλλά να είστε προσεκτικοί ότι θα υπόκεινται σε καθημερινά σκαμπανεβάσματα της αγοράς. Διαβάστε περισσότερα: Επένδυση σε REIT: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μουσικά δικαιώματα

Όταν ένας καλλιτέχνης ηχογραφεί ένα τραγούδι, δημιουργούνται πνευματικά δικαιώματα που αποφέρουν έσοδα κάθε φορά που παίζεται. Με έσοδα από τη μουσική βιομηχανία ξεπερνώντας τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, οι επενδυτές αναζητούν δικαιώματα μουσικής για να δημιουργήσουν προβλέψιμο εισόδημα που δεν επηρεάζεται από την οικονομία. Οι επενδύσεις δικαιωμάτων μουσικής απέκτησαν για πρώτη φορά φήμη το 1997, όταν ο David Bowie χρησιμοποίησε τη ροή εσόδων από τα δικαιώματα του για να συγκεντρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια με ετήσια απόδοση 7,9%.. Με το όνομα «Bowie Bonds», προσέλκυσαν τους επενδυτές με παθητικό εισόδημα που παρήγαγε η μουσική του Bowie. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θεωρούνται ως συμπλήρωμα για ορισμένους τύπους ομολόγων ή, με όρους βιομηχανίας, «τίτλους που υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία». Μεγάλες επενδυτικές εταιρείες όπως η BlackRock, η Blackstone και η KKR έχουν πρόσφατα δημιουργήσει συνεργασίες για να επενδύσουν σε δικαιώματα μουσικής. Πολλοί παραγωγικοί μουσικοί όπως ο Bob Dylan, ο Neil Young, ο Fleetwood Mac και άλλοι ξεκινούν να πουλήσουν τους καταλόγους τους. Άλλοι παίκτες σε αυτόν τον χώρο περιλαμβάνουν Hipgnosis Songs Fund και Round Hill Music Royalty, που αγοράζουν ομοίως δικαιώματα μουσικής και διανέμουν τα έσοδα που δημιουργούνται στους μετόχους ως μερίσματα. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτόν τον χώρο όπως εγώ, ρίξτε μια ματιά σε πλατφόρμες όπως Ανταλλαγή δικαιωμάτων ή Songvest που σας επιτρέπουν είτε να αγοράσετε απευθείας IP δικαιωμάτων μουσικής είτε κλασματικά μερίδια δικαιωμάτων. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις μετοχές της Hipgnosis ή της Round Hill που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι οποίες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Σημειώστε όμως ότι αφού υπάρχουν πολλά είδη μουσικών δικαιωμάτων που φέρουν σημαντικά διαφορετικές αξίεςδεν είναι χώρος για να μπείτε αν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε την έρευνα.

Αγροτική γη

Η γεωργική γη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πόρους εκεί έξω, αλλά αυτός που πολλοί φαίνεται να ξεχνούν. Λόγω της σημασίας και της σπανιότητάς της, η γεωργική γη ήταν μία από τις επενδύσεις με τις καλύτερες επιδόσεις, ξεπερνώντας τις αμερικανικές μετοχές από το 1992 έως το 2020. Και με την αυξανόμενη ζήτηση και τη συρρίκνωση της προσφοράς, δεν είναι παράλογο να αναμένουμε ότι η γεωργική γη θα συνεχίσει να έχει ισχυρές επιδόσεις. Δυστυχώς, οι περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες γεωργικής γης εξακολουθούν να προορίζονται για διαπιστευμένους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσφέρονται από πλατφόρμες crowdfunding όπως Acretrader και Φάρμα Μαζί. Ωστόσο, ορισμένες επιλογές δεν απαιτούν από εσάς να είστε διαπιστευμένος επενδυτής. Πλατφόρμα δανεισμού για τη γεωργία Οικονόμος και μερικές προσφορές από Επιστροφές Συγκομιδής είναι παραδείγματα. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε γεωργικές εκτάσεις Επενδυτικά Καταπιστεύματα Ακίνητης Περιουσίας (REIT) όπως Gladstone Land Corporation και Συνεργάτες Farmland. Όπως και άλλα REIT, ωστόσο, θα υπόκεινται σε καθημερινές διακυμάνσεις τιμών.

Η κατώτατη γραμμή

Εάν ξεκινάτε το δικό σας ταξίδι FIRE (ή είστε ήδη σε καλό δρόμο), το χρηματιστήριο ήταν πιθανώς η κύρια επενδυτική σας παιδική χαρά. Αλλά αν αναζητάτε εναλλακτικές επενδύσεις για να διατηρήσετε τη ροή αυτού του παθητικού εισοδήματος (και γνωρίζετε την ανοχή σας στον κίνδυνο), τότε οι μη παραδοσιακές επιλογές όπως τα ακίνητα, τα δικαιώματα μουσικής και οι γεωργικές εκτάσεις θα μπορούσαν να αξίζουν εξέταση. Επιλεγμένη εικόνα: Φωτογραφίες στοκ KT/Shutterstock.com

Διαβάστε περισσότερα: