June 8, 2022 By Aown272 0

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι στο Chexsystems;

Το να γνωρίζετε πώς να καταλάβετε εάν είστε στο ChexSystems είναι εξίσου σημαντικό με τον έλεγχο της πιστωτικής σας αναφοράς. Εάν είστε στο ChexSystems, δεν είναι καλό. Θα μπορούσε να καταστήσει δύσκολο (αν όχι αδύνατο) το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο ChexSystems δεν το γνωρίζουν. Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν είστε στο σύστημα και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

γυναίκα που εργάζεται

Τι είναι το ChexSystems;

Η ChexSystems είναι μια υπηρεσία αναφοράς καταναλωτών για τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις, όπως ακριβώς τα πιστωτικά γραφεία παρέχουν αναφορές καταναλωτών για πίστωση. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της ChexSystems και των γραφείων καταναλωτικής πίστης.

Είστε στο ChexSystems μόνο εάν έχετε κάνει κάτι λάθος με τον λογαριασμό τσεκόρ ή ταμιευτηρίου σας. Εάν δεν πραγματοποιήσετε αναπήδηση επιταγών, υπερανάληψη ή κατάχρηση των τραπεζικών λογαριασμών σας, δεν θα είστε στο σύστημα και δεν θα έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Σχεδόν όλοι έχουν μια πιστωτική αναφορά. Ανεξάρτητα από το είδος της πίστωσης που έχετε, έχετε μια πιστωτική αναφορά εάν έχετε λάβει ποτέ πιστωτική κάρτα ή δάνειο. Το πιστωτικό ιστορικό σας καθορίζει το πιστωτικό σας σκορ και όσο υψηλότερο είναι το πιστωτικό σας σκορ, τόσο πιο πιθανό είναι να πληροίτε τις προϋποθέσεις για νέα δάνεια.

Όσον αφορά το ChexSystems, δεν θέλετε μια αναφορά ChexSystems. Εάν έχετε ένα, σημαίνει ότι κάνατε κάτι λάθος ή αναφέρθηκε παραπληροφόρηση εναντίον σας.

Ακόμα κι αν είχατε εξαιρετικές τραπεζικές συνήθειες, εξακολουθούν να συμβαίνουν λάθη γραφείου, κλοπή ταυτότητας και δόλιες δραστηριότητες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να γνωρίζετε εάν είστε στο ChexSystems.

Ποιος είναι στο ChexSystems;

Το ChexSystems περιέχει μια λίστα με όλα τα άτομα που έχουν κάνει λάθος με τους λογαριασμούς επιταγών ή ταμιευτηρίου τους και οι τράπεζές τους τα ανέφεραν. Οι περισσότερες τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις χρησιμοποιούν το ChexSystems, οπότε αν έχετε κάνει κάτι λάθος με τον τραπεζικό σας λογαριασμό τα τελευταία πέντε χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι είστε σε αυτό.

Κάθε τράπεζα έχει διαφορετικούς λόγους για την αναφορά πελατών στην ChexSystems, αλλά οι πιο συνηθισμένοι λόγοι είναι:

Αναπηδημένες επιταγές

Εάν γράψατε επιταγές που δεν μπορούσατε να καλύψετε, αναπήδατε μια επιταγή. Όχι μόνο είναι ενοχλητικό, αλλά σας κοστίζει περισσότερα χρήματα. Οι τράπεζες χρεώνουν μεταξύ 20 και 40 $ για κάθε επιταγή που αναπηδά, συν πρέπει να καλύψετε το κόστος της επιταγής που γράψατε σε άλλο έμπορο ή άτομο.

Υπεραναλήψεις

Εάν ξοδέψατε περισσότερα από το υπόλοιπο του λογαριασμού σας χρησιμοποιώντας την κάρτα σας ATM, κάνατε υπερανάληψη. Οι τράπεζες συνήθως χρεώνουν μια προμήθεια υπερανάληψης καθημερινά μέχρι να φέρετε τον λογαριασμό σας σε τρέχουσα κατάσταση. Εάν διαρκέσει πολύ, θα μπορούσαν απλώς να κλείσουν τον λογαριασμό σας. Ακόμα κι αν έχετε προστασία υπερανάληψης, οι τράπεζες θα σας αναφέρουν εάν υπερβείτε το υπόλοιπό σας, επειδή πρόκειται για κακή χρήση του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Χρωστάς Τραπεζικά Χρήματα

Εάν έχετε τυχόν απλήρωτες τραπεζικές προμήθειες, η τράπεζα πιθανότατα θα σας αναφέρει στην ChexSystems. Ακριβώς όπως θα αναφερόσαστε στα πιστωτικά γραφεία εάν δεν πληρώσετε έναν λογαριασμό, είναι το ίδιο πράγμα. Οι μη καταβληθείσες προμήθειες για επιταγές που έχουν επιστραφεί ή υπεραναλήψεις είναι τα πιο συνηθισμένα ζητήματα.

Κρατάτε μια αρνητική ισορροπία

Εάν διατηρείτε πάντα αρνητικό υπόλοιπο ή υπερβολικές επιταγές υπερανάληψης/αναπήδησης, οι τράπεζες θα σας αναφέρουν στην ChexSystems. Η διατήρηση αρνητικού υπολοίπου είναι κακή πρακτική και οδηγεί μόνο σε περισσότερες μηνιαίες προμήθειες και τόκους.

Μια τράπεζα έκλεισε τον λογαριασμό σας

Εάν μια τράπεζα ή μια πιστωτική ένωση κλείσει τον λογαριασμό σας για κατάχρηση λογαριασμού ή απλήρωτες χρεώσεις, θα το αναφέρουν στην ChexSystems. Ένα αναγκαστικά κλειστό λογαριασμό δεν είναι καλό. Δείχνει σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ότι δεν είστε οικονομικά υπεύθυνοι.

Υπάρχουν όμως μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να βρίσκεστε στο ChexSystems – γραφικό σφάλμα ή δόλια δραστηριότητα.

Λάθη γραφείου συμβαίνουν συχνά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συντάσσετε την αναφορά καταναλωτή ChexSystems ετησίως. Ελέγξτε για τυχόν αναφορές που δεν σας φαίνονται σωστές. Τραβήξτε την απόδειξη ότι οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες και αμφισβητήστε το.

Είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καταλάβετε εάν είστε στην ChexSystems, για να ελέγξετε για δόλια δραστηριότητα. Εάν κάποιος άνοιξε έναν λογαριασμό στο όνομά σας ή έκανε άλλη δόλια δραστηριότητα, πιθανότατα θα εμφανιστεί στην αναφορά. Όχι μόνο μπορείτε να ξεκαθαρίσετε την αναφορά ChexSystems, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε την καταναλωτική σας πίστη για να δείτε αν σας πέτυχαν και εκεί.

Πώς μπορώ να ελέγξω αν είμαι στο ChexSystems;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μάθετε εάν βρίσκεστε στο ChexSystems.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τραβάτε την αναφορά ChexSystems ετησίως. Κάθε καταναλωτής δικαιούται μία δωρεάν αναφορά ChexSystems το χρόνο. Τραβήξτε τα στοιχεία σας κάνοντας κλικ εδώ ή καλώντας στο 800-428-9623.

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε εάν βρίσκεστε στο ChexSystems είναι εάν σας αρνούνται να δημιουργήσετε λογαριασμό. Εάν κάνετε αίτηση για νέο λογαριασμό όψεως σε τράπεζα και δεν μπορείτε να τον αποκτήσετε, το πιθανότερο είναι ότι έχετε μια αναφορά ChexSystems.

Η τράπεζα πρέπει να σας παράσχει ένα αντίγραφο της αναφοράς καταναλωτή που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό της απόφασης άρνησης, ώστε να μπορείτε να δείτε τους λόγους.

Γιατί έχει σημασία αν βρίσκεστε στο ChexSystems;

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι απαραίτητο να ξέρετε πώς να γνωρίζετε εάν βρίσκεστε στο ChexSystems.

Υπάρχει ένας λόγος.

Δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε νέο λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου. Εάν έχετε καταχωρίσεις στο σύστημα, θα παραμείνουν εκεί για πέντε χρόνια, εκτός εάν τις ξεκαθαρίσετε. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να διαγράψετε την αναφορά ChexSystems.

Στο μεταξύ, εάν χρειάζεστε νέο τραπεζικό λογαριασμό, μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες επιλογές, όπως:

  • Λογαριασμός ελέγχου δεύτερης ευκαιρίας – Ορισμένες τράπεζες προσφέρουν λογαριασμούς όψεως χωρίς έλεγχο της ChexSystems. Συχνά έχουν υψηλότερες χρεώσεις και υψηλότερες απαιτήσεις υπολοίπου λογαριασμού.
  • Προπληρωμένη κάρτα – Εάν δεν θέλετε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά χρειάζεστε κάπου να αποθηκεύσετε χρήματα και έναν τρόπο πληρωμής των λογαριασμών σας, μια προπληρωμένη κάρτα μπορεί να σας βοηθήσει. Λειτουργεί σαν χρεωστική κάρτα, αλλά χωρίς τραπεζικό λογαριασμό. Πολλές τράπεζες σάς επιτρέπουν ακόμη και να καταθέτετε τον μισθό σας απευθείας στην προπληρωμένη κάρτα σας.
  • Εναλλακτική τράπεζα – Ορισμένες χρηματοοικονομικές εταιρείες, όπως η Chime, προσφέρουν έναν λογαριασμό όψεως χωρίς να ελέγξουν την ChexSystems. Δεν λαμβάνετε έντυπες επιταγές, αλλά αποκτήστε έναν διαδικτυακό λογαριασμό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τα χρήματά σας, να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας και να εξοικονομήσετε χρήματα για οικονομικούς στόχους.

4 τρόποι εκκαθάρισης ChexSystems

Μόλις μάθετε πώς να είστε στο ChexSystems, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τις πληροφορίες που παρέχονται εκεί.

1. Σφάλματα αμφισβήτησης

Εάν τραβήξετε την αναφορά ChexSystems και βρείτε εσφαλμένες πληροφορίες σε αυτήν, αμφισβητήστε την. Ωστόσο, θα χρειαστείτε αποδείξεις για να αμφισβητήσετε τις πληροφορίες που παρέχετε, επομένως συγκεντρώστε τη γραφειοκρατία σας πριν την καταπολεμήσετε. Σύμφωνα με την Νόμος περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεωνη τράπεζα ή ο CRA έχει 30 ημέρες για να απαντήσει στη διαφωνία σας.

Ενώ ο ιστότοπος της ChexSystems προσφέρει έναν τρόπο αμφισβήτησης μιας αξίωσης στο διαδίκτυο, μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω ταχυδρομείου. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αποστολής για να λάβετε απόδειξη παράδοσης. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε μια διαδρομή χαρτιού εάν η τράπεζα ή ο CRA δεν ανταποκριθεί έγκαιρα ή εάν πρέπει να αποδείξετε ότι έλαβαν τα χαρτιά σας.

2. Πληρώστε τα απλήρωτα τέλη σας

Εάν βρίσκεστε στην ChexSystems λόγω απλήρωτων τελών, πληρώστε τα. Βάλτε τις προμήθειες στον προϋπολογισμό σας και εξοφλήστε τις τράπεζες το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την πλήρη πληρωμή και η τράπεζα έστειλε το χρέος σε μια εταιρεία είσπραξης, ενδέχεται να μπορείτε να διαπραγματευτείτε ένα χαμηλότερο ποσό διακανονισμού με την υπηρεσία είσπραξης.

3. Ζητήστε να αφαιρεθεί το χρέος

Εάν βρίσκεστε στην ChexSystems λόγω απλήρωτων προμηθειών και τις πληρώσατε, ζητήστε από την τράπεζα ή την ChexSystems να τις αφαιρέσει από το αρχείο σας. Δεν θα είστε πάντα επιτυχημένοι, αλλά όσο περισσότερες αποδείξεις έχετε για το πληρωμένο υπόλοιπο, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να το αφαιρέσετε.

4. Περιμένετε πέντε χρόνια για να πέσει η εγγραφή

Εάν κανένα από τα παραπάνω κόλπα δεν λειτουργήσει, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε πέντε χρόνια για να αφήσει το αρχείο από το προφίλ σας. Κάθε σήμα στην αναφορά καταναλωτή θα παραμείνει ενεργό για πέντε χρόνια, εάν δεν το αφαιρέσετε. Όσο περισσότερος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ της εμφάνισης και της νέας αίτησής σας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας να εγκριθείτε.

Τελικές σκέψεις

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα κακό με τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να καταλάβετε εάν βρίσκεστε στην ChexSystems. Γνωρίζοντας τι αναφέρεται στο σύστημα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε, είτε πρόκειται για σφάλμα γραφείου, για δόλια δραστηριότητα ή για κάτι που κάνατε λάθος.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να αφαιρέσετε πληροφορίες από την αναφορά ChexSystems, εάν έχετε την κατάλληλη απόδειξη. Όσο πιο γρήγορα αμφισβητήσετε τις πληροφορίες ή πληρώσετε τις οφειλές σας και ζητήσετε από την τράπεζα να τις εκκαθαρίσει, τόσο πιο γρήγορα θα καταργήσετε την αναφορά σας και θα πληροίτε τα κριτήρια για νέους τραπεζικούς λογαριασμούς.