June 8, 2022 By Aown272 0

Πώς να ξεκινήσετε να ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας

Είναι αβέβαιοι οικονομικοί καιροί. Η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας που προέκυψε από την πανδημία του COVID-19 εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη. Ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στα ύψη σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες, και ορισμένοι οικονομολόγοι προτείνουν ότι μπορεί να έρθει μια νέα ύφεση. Και ο πόλεμος στην Ουκρανία ρίχνει λάδι στη φωτιά.

γυναίκα που κρατά το πορτοφόλι

Έτσι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτούς τους εξαιρετικά απρόβλεπτους καιρούς. Τα περισσότερα νοικοκυριά των ΗΠΑ έχουν λιγότερα από 10.000 $ σε ρευστά διαθέσιμα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καλύπτοντας μόνο έναν ή δύο μήνες από τα μέσα έξοδα διαβίωσης. Για να δημιουργήσετε αυτό το δίχτυ ασφαλείας γρήγορα και αποτελεσματικά, πρέπει να αρχίσετε να ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας.

Γιατί πρέπει να ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας

Όλοι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα του να ζουν κάτω από τις δυνατότητές τους. Δυστυχώς, πολλοί καταναλωτές τείνουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Ξοδεύουν χρήματα ελεύθερα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι αγορές θα επηρεάσουν την οικονομική τους υγεία. Και πολύ συχνά, οι καταναλωτές αγοράζουν πάνω από τις δυνατότητές τους αποκλειστικά για να αποκτήσουν επωνυμίες υψηλής ποιότητας, φανταχτερά σπίτια, σπορ αυτοκίνητα, πολυτελή είδη και άλλα αντικείμενα που προορίζονται κυρίως να εντυπωσιάσουν τους άλλους.

Ως αποτέλεσμα, το χρέος των καταναλωτών έχει αυξηθεί γρήγορα, αγγίζοντας τα 15,6 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2021 μετά τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία. Μόνο το χρέος πιστωτικών καρτών αντιπροσωπεύει σχεδόν 800 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις να ζεις κάτω από τις δυνατότητές σου και να διασφαλίζεις το οικονομικό σου μέλλον. Απλώς χρειάζεται να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύετε.

Κατανοήστε την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πώς συνδυάζονται τα έσοδα, οι αποταμιεύσεις και τα έξοδά τους ή εάν τα τρέχοντα έξοδά τους υπερβαίνουν το εισόδημά τους. Μπορούν να ανοίξουν μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους για να σας πουν τα τρέχοντα τραπεζικά τους υπόλοιπα, αλλά δεν γνωρίζουν ποιες μηνιαίες δαπάνες επικείμενες και πώς αυτές θα επηρεάσουν τα μελλοντικές ταμειακές ροές και διαθέσιμα κεφάλαια. Έτσι, το πρώτο βήμα για να ζήσετε κάτω από τις δυνατότητές σας είναι να καθορίσετε πώς ζείτε αυτή τη στιγμή.

Κατά την αναθεώρηση των οικονομικών σας, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

Έχετε επαρκές ταμείο έκτακτης ανάγκης;

Οι περισσότεροι οικονομικοί εμπειρογνώμονες συνιστούν να έχετε κατά μέρος τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες βασικών εξόδων διαβίωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Καθώς αυξάνεται η οικονομική και πολιτική αστάθεια, το ίδιο θα αυξάνει και το ταμείο έκτακτης ανάγκης σας. Ένα ανεπαρκές ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι ένα από τα καλύτερα σημάδια ότι ζείτε πέρα ​​από τις δυνατότητές σας.

Ποιο είναι το ποσοστό αποταμίευσής σας;

Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες για το πόσο από το εισόδημά σας πρέπει να εξοικονομήσετε, το 10% είναι μια καλή βάση. Πολλοί άνθρωποι εστιάζουν τις αποταμιεύσεις τους σε συνταξιοδοτικά περιουσιακά στοιχεία όπως 401(k), IRA και συντάξεις. Ωστόσο, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν χρησιμοποιούνται εύκολα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αφήνετε μερικά στην άκρη σε λογαριασμούς υψηλής ρευστότητας και εύκολα προσβάσιμους. Εάν αποχωρίζεστε 10% θρησκευτικά, αλλά είναι όλα σε 401(k), μπορεί να είστε σε καλή θέση για συνταξιοδότηση, αλλά εξακολουθείτε να ζείτε επί του παρόντος πέρα ​​από τις δυνατότητές σας.

Ποιο είναι το χρέος σας;

Γνωρίζετε πώς συγκρίνεται το συνολικό χρέος σας με το εισόδημά σας; Μια άλλη οδηγία που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο κανόνας 28/36. Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, δεν πρέπει να ξοδεύετε περισσότερο από το 28% του εισοδήματός σας για τη στέγαση, συμπεριλαμβανομένης της υποθήκης και των σχετικών εξόδων, όπως φόρους ιδιοκτησίας και ασφάλιση. Εάν προσθέσετε άλλα χρέη, όπως φοιτητικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτου και χρέη πιστωτικών καρτών, οι συνολικές πληρωμές του χρέους σας θα πρέπει να είναι χαμηλότερες από το 36% του εισοδήματός σας.

Επομένως, εάν έχετε μεσαίο οικογενειακό εισόδημα 67.521 $ ετησίως, τα συνολικά μηνιαία έξοδα στέγασης δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.575,49 $. Ομοίως, οι συνολικές μηνιαίες πληρωμές σας για όλο το χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 2.025,63 $. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτοί δεν είναι αριθμοί που υποστηρίζουν πληρωμές δανείων για φανταχτερά σπίτια ή BMW.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν διαπιστώσετε ότι δεν ζείτε όντως κάτω από τις δυνατότητές σας;

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις δαπάνες σας

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της οικονομικής υγείας είναι οι παρορμητικές δαπάνες και η αγορά πραγμάτων που δεν είναι απαραίτητα. Λειτουργεί καλά το τρέχον τηλέφωνό σας; Τότε ίσως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε 1000 $ για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Το γραφείο σας έχει δωρεάν καφέ; Στη συνέχεια, αποφύγετε να σταματάτε στο Starbucks στο δρόμο προς τη δουλειά σας κάθε μέρα. Το να μάθετε να συγκρατείτε τις παρορμήσεις σας είναι το κλειδί για να ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας.

Ακόμα καλύτερα, η αυτοσυγκράτηση σας βοηθά να χτίσετε πλούτο. Απλά ρωτήστε τον Warren Buffett, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μένει στο ίδιο σπίτι από το 1958 και αγοράζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα για να κρατήσει χαμηλά το κόστος του και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες από τις αποσβέσεις. Ζώντας έτσι για χρόνια τον βοήθησε να γίνει ο επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος που είναι σήμερα.

Ξεκινήστε και μείνετε σε έναν προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τις δαπάνες σας. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές προϋπολογισμού διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν και υπάρχει ένα σύστημα για όλους.

Μια εξαιρετική επιλογή για τον προϋπολογισμό για αρχάριους είναι το σύστημα προϋπολογισμού φακέλου. Διανέμετε τα διαθέσιμα περιουσιακά σας στοιχεία και το αναμενόμενο εισόδημά σας σε διαφορετικούς «φάκελους», καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο έξοδο (π.χ. υποθήκη, πληρωμή αυτοκινήτου, είδη παντοπωλείου, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας). Στη συνέχεια, κάθε μήνα περιορίζεστε στο να ξοδεύετε ό,τι υπάρχει στο φάκελο. Εάν ένα έξοδο υπερβαίνει αυτό που περιλαμβάνεται στο φάκελο, πρέπει να το πάρετε από διαφορετικό φάκελο.

Μια άλλη επιλογή είναι ο μηδενικός προϋπολογισμός, όπου κατανέμετε όλο το μηνιαίο εισόδημά σας σε έξοδα, πληρωμές χρεών και αποταμιεύσεις.

Ο προϋπολογισμός μπορεί να μην είναι διασκεδαστικός, αλλά είναι πιο απλός από όσο νομίζετε και είναι απίστευτα χρήσιμος για να αρχίσετε να ζείτε κάτω από τις δυνατότητές σας.

Μάθε, Μάθε, Μάθε

Το Διαδίκτυο ξεχειλίζει από πόρους για να ζείτε πιο λιτά ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη ζωή σας. Και υπάρχουν εξαιρετικά δωρεάν μαθήματα για τα πάντα, από τον προϋπολογισμό έως τον οικονομικό προγραμματισμό έως τις συναλλαγές μετοχών σε πένα και την επένδυση στο χρηματιστήριο. Επωφεληθείτε από αυτούς τους πόρους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε οικονομική ελευθερία!

συμπέρασμα

Το να ζεις κάτω από τις δυνατότητές σου δεν σημαίνει ότι γίνεσαι τσιγκούνης. Σημαίνει ότι έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των συνηθειών δαπανών σας, του υπάρχοντος χρέους σας και της ικανότητάς σας να χειρίζεστε απροσδόκητα προβλήματα. Αλλά σημαίνει επίσης να βάζετε τον εαυτό σας στην καλύτερη θέση για να έχετε αυτό που χρειάζεστε για να απολαύσετε πλήρως τη ζωή σας.