June 8, 2022 By Aown272 0

Πώς να πάρετε ένα δάνειο αυτοκινήτου με 6 εύκολα βήματα (αποδεδειγμένες συμβουλές)

Η αίτηση για δάνειο αυτοκινήτου είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υποβάλετε μια αίτηση δανείου αυτοκινήτου με την απαιτούμενη τεκμηρίωση στον δανειστή και να περιμένετε μια απόφαση δανείου. Αλλά η εξασφάλιση ενός δανείου αυτοκινήτου με ανταγωνιστικό επιτόκιο είναι μια άλλη ιστορία.

γυναίκα στο νέο αυτοκίνητο

Θα χρειαστεί να κάνετε λίγο legwork και πιθανώς να βάλετε τις οικονομικές σας πάπιες στη σειρά. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να τα ολοκληρώσετε όλα, αλλά το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστήσει.

Συνεχίστε να διαβάζετε για έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να εξασφαλίσετε το βέλτιστο δάνειο αυτοκινήτου για εσάς:

Βήμα 1: Ελέγξτε την πιστωτική σας αναφορά

Όταν οι δανειστές αξιολογούν την αίτησή σας για αυτόματο δάνειο, ενδιαφέρονται για δύο βασικούς παράγοντες: τα πιστωτικά σας αποτελέσματα και την ικανότητά σας να αποπληρώσετε το δάνειο αυτοκινήτου.

Θέλουν να βεβαιωθούν ότι έχετε τα μέσα για να κάνετε έγκαιρες μηνιαίες πληρωμές. Και μέρος της πραγματοποίησης αυτής της κλήσης είναι κοιτάζοντας το πιστωτικό ιστορικό και το πιστωτικό αποτέλεσμά σας για να μετρήσετε τον τρόπο με τον οποίο έχετε χειριστεί άλλες χρεωστικές υποχρεώσεις μέχρι στιγμής.

Οι δανειστές εξετάζουν τα πιστωτικά σας αποτελέσματα για να καθορίσουν τα επιτόκιά σας και εάν θα σας δώσουν καθόλου δάνειο ή όχι. Για αυτόν τον λόγο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η πιστωτική σας αναφορά δεν έχει αρνητικές, ανακριβείς πληροφορίες που μπορεί να βλάψουν τα πιστωτικά σας αποτελέσματα.

Πάρτε ένα δωρεάν αντίγραφο των πιστωτικών εκθέσεων σας και ελέγξτε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα. Πολλές τράπεζες και εκδότες πιστωτικών καρτών προσφέρουν επίσης δωρεάν πιστωτικά αποτελέσματα.

Ανακρίβειες αμφισβήτησης

Εάν εντοπίσετε σφάλματα στην πιστωτική σας αναφορά, υποβάλετε αμέσως μια διαφωνία. Το πιστωτικό γραφείο έχει 30 ημέρες για να επικοινωνήσει με τον πιστωτή και να σας κοινοποιήσει τα αποτελέσματα.

Εάν θέλετε να κάνετε τη μπάλα να κυλήσει λίγο πιο γρήγορα, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε απευθείας στον πιστωτή και να προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής διαφωνίας εδώ.

Βήμα 2: Εκτελέστε τους αριθμούς

Τι τύπο αυτοκινήτου σκοπεύετε να αγοράσετε; Πρώτα, σημειώστε την τιμή αγοράς (φροντίστε να προσθέσετε φόρους και εγγραφή) και διαβάστε τον ιστό για το μέσο επιτόκιο ή το ετήσιο επιτόκιο (APR). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα διαδικτυακό αυτόματη αριθμομηχανή δανείου για να καθορίσετε πόσο θα σας κοστίζει το αυτοκίνητο κάθε μήνα και με την πάροδο του χρόνου.

Όταν κάνετε τους υπολογισμούς, δοκιμάστε να εισαγάγετε διαφορετικά ποσά δανείου, επιτόκια και όρους δανείου μέχρι να αποφασίσετε για μια μηνιαία πληρωμή που σας φαίνεται άνετη.

Κάνοντας αυτό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητο που θέλατε είναι απρόσιτο και πρέπει να αναζητήσετε φθηνότερα οχήματα. Αυτό μπορεί να μην είναι καλό συναίσθημα, αλλά θα σας γλιτώσει από την απογοήτευση της αίτησης για δάνειο αυτοκινήτου και της άρνησης επειδή η τιμή αγοράς είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές σας.

Γρήγορη σημείωση: αποφύγετε να εστιάσετε υπερβολικά στη μηνιαία πληρωμή. Αντίθετα, δώστε προσοχή στο τι θα πληρώσετε σε τόκους και πόσο θα σας κοστίσει το δάνειο αυτοκινήτου με την πάροδο του χρόνου.

Βήμα 3: Αναλύστε το σχέδιο δαπανών σας

Είναι απαραίτητο να καθορίσετε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδεύετε κάθε μήνα. Αλλά θα ήταν καλύτερο να το κάνετε ένα βήμα παραπέρα βλέποντας πώς ένα νέο δάνειο αυτοκινήτου θα ταίριαζε στον μηνιαίο προϋπολογισμό ή το σχέδιο δαπανών σας. Να το πράξουν:

 • Προσθέστε το μηνιαίο ποσό δανείου στην τρέχουσα λίστα εξόδων σας.
 • Ρίξτε μια ματιά στο διαθέσιμο εισόδημά σας. Θα μειωθεί δραστικά;
 • Αξιολογήστε πώς θα επηρεαστούν οι οικονομικοί σας στόχοι. Εάν ένα δάνειο αυτοκινήτου σημαίνει ότι θα ξοδέψετε πολλά χρόνια για να πληρώσετε χρέη ή δεν θα μπορείτε να εξοικονομείτε πολλά κάθε μήνα μετά την κάλυψη των εξόδων διαβίωσης, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να βρείτε ένα όχημα που θα συνοδεύεται από σημαντικά χαμηλότερη μηνιαία πληρωμή .
 • Μην ξεχάσετε να προσθέσετε το κόστος συντήρησης, επισκευών, ασφάλισης και βενζίνης. Δεν έχει νόημα να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο όταν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το συντηρήσεις ή να του βάλεις βενζίνη. Μερικά οχήματα είναι πολύ πιο ακριβά στη συντήρηση από άλλα, διαθέτουν υψηλότερα ασφάλιστρα ή καίνε βενζίνη σαν να είναι εκτός μόδας.
 • Απομακρύνετε τα περιττά έξοδα από τον προϋπολογισμό σας για να ελευθερώσετε χώρο για την πληρωμή του δανείου αυτοκινήτου.
 • Σκεφτείτε μια προκαταβολή. Ορισμένοι δανειστές μπορεί να απαιτήσουν ένα. Μπορεί επίσης να λάβετε καλύτερο επιτόκιο και διάρκεια δανείου εάν έχετε προκαταβολή.

Βήμα 4: Έρευνα δανειστών

Όταν ψάχνετε για δάνεια αυτοκινήτων, θα ανακαλύψετε γρήγορα ότι υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι δανειστών δανείων αυτοκινήτων για να διαλέξετε. Μπορείτε να κάνετε αίτηση σε μια παραδοσιακή τράπεζα ή πιστωτική ένωση ή σε έναν διαδικτυακό δανειστή.

Αίτηση Online

Αρκετοί διαδικτυακοί δανειστές προσφέρουν αυτόματα δάνεια σε καταναλωτές με όλα τα είδη πιστωτικού υπόβαθρου. Επομένως, μην παραβλέπετε αυτήν την επιλογή κατά την κάλυψη των δανειστών.

Πιστωτικές ενώσεις

Μια πιστωτική ένωση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να λάβετε δάνειο αυτοκινήτου, καθώς γενικά υπερηφανεύονται για τις σχέσεις με τους πελάτες. Και δεδομένου ότι είναι μη κερδοσκοπικές οντότητες που ανήκουν σε μέλη, δεν έχουν εμπορικό τσεκούρι να αλέσουν. Για το λόγο αυτό, μπορεί να έχετε περισσότερη τύχη και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να εξασφαλίσετε χαμηλότερο επιτόκιο.

γυναίκα που στέκεται δίπλα στο αυτοκίνητο

Τράπεζες

Υπάρχουν μεγάλες τράπεζες, όπως η Bank of America και η Wells Fargo, και υπάρχουν κοινοτικές τράπεζες που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο. Και οι δύο προσφέρουν δάνεια καινούργιου και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου στους καταναλωτές, τόσο διαδικτυακά όσο και προσωπικά.

Αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα εμπόδια στην πρόκριση είναι λίγο πιο αυστηρά με τις μεγάλες τράπεζες. Λαμβάνουν δεκάδες αιτήσεις δανείου, χρησιμοποιούν τεχνολογία για να ελέγξουν τους αιτούντες και θα εκδώσουν μια απόρριψη χωρίς να το σκεφτούν δύο φορές.

Από την άλλη πλευρά, οι τοπικές τράπεζες τείνουν να εκτιμούν περισσότερο τις σχέσεις με τους πελάτες. Έτσι, μπορεί να είστε σε θέση να υποστηρίξετε την υπόθεσή σας και να λάβετε έγκριση για δάνειο αυτοκινήτου ακόμα κι αν η αίτησή σας απορριφθεί αρχικά.

Μια λέξη της προσοχής

Υπάρχουν πολλοί σκιεροί δανειστές subprime που θηρεύουν καταναλωτές με αμαυρωμένη πιστωτική ιστορία. Και δυστυχώς, συχνά βρίσκουν επιτυχία με αυτήν την ομάδα καταναλωτών, επειδή πολλοί πιστεύουν ότι η πίστωσή τους είναι πολύ φτωχή για να λάβουν ένα δάνειο αυτοκινήτου αλλού.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς ορισμένοι δανειστές μπορεί να είναι πρόθυμοι να εγκρίνουν την αίτησή σας. Έτσι, εξερευνήστε αυτές τις επιλογές πριν συμβιβαστείτε για ένα δάνειο με υψηλότερο επιτόκιο από μια αγορά εδώ, πληρώστε δανειστή.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πού να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους δανειστές που προσφέρουν αυτόματη χρηματοδότηση σε άτομα με κακή πίστωση.

Βήμα 5: Λάβετε προέγκριση

Τώρα που αποφασίσατε για έναν δανειστή, ήρθε η ώρα να ψωνίσετε για την καλύτερη προσφορά δανείου στην αγορά.

Αξιολογήστε τις αγορές

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε 45 ημέρες για να εγκριθείτε χωρίς να επηρεαστείτε το πιστωτικό σας σκορ, χάρη στο myFICO. Γιατί έτσι? Εφόσον επιλέξετε ένα δάνειο μέσα σε αυτό το παράθυρο, όλα τα ερωτήματα για την πίστωση θα υπολογίζονται ως μία μόνο καταχώρηση στην πιστωτική σας αναφορά. Άρα, αυτό σημαίνει ότι εξετάζετε διάφορες επιλογές πριν εγκατασταθείτε.

Εάν σκέφτεστε έναν διαδικτυακό δανειστή, ελέγξτε τον ιστότοπό του για να δείτε εάν διαθέτουν ένα εργαλείο προεπιλογής που σας επιτρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία σας και να προβάλετε τις επιλογές δανείου και τα επιτόκια για τα οποία πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Τι θα χρειαστείτε

Για να λάβει μια προέγκριση, ο δανειστής θα ζητήσει κατά πάσα πιθανότητα τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • ΑΠΟΔΕΙΞΗ εσόδων
 • Αποδεικτικό κατοικίας
 • Απόδειξη ασφάλισης
 • Άλλες οικονομικές καταστάσεις, όπως λογιστικά βιβλία κερδών και ζημιών (εάν είναι αυτοαπασχολούμενος) ή τραπεζικές καταστάσεις
 • Αναφορές πίστωσης (απαιτούνται)

Η μη παροχή αυτής της τεκμηρίωσης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη επεξεργασία της αίτησής σας. Ή ο υποψήφιος δανειστής μπορεί να επιλέξει να το απορρίψει εντελώς.

Βήμα 6: Βρείτε τη διαδρομή σας

Επιτέλους, το καλύτερο μέρος της διαδικασίας! Η εύρεση του αυτοκινήτου των ονείρων σας δεν πρέπει να είναι πολύ επίπονη. Αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε πόρους, όπως Kelley Blue Bookγια να διασφαλίσετε ότι παίρνετε μια καλή συμφωνία με το όχημα.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο Έκθεση CARFAX για να επιβεβαιώσετε ότι το αυτοκίνητο έχει καθαρό ιστορικό και νόμιμο τίτλο. Διαφορετικά, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τους δανειστές όταν έρθει η ώρα να κλείσετε το δάνειο.

Αγοράζετε αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία; Φροντίστε να φέρετε τις προσφορές δανείου αυτοκινήτου που έχετε λάβει για να δείτε αν μπορούν να νικήσουν την καλύτερη. Ο εκπρόσωπος πωλήσεων και το τμήμα χρηματοδότησης θέλουν να κερδίσουν την επιχείρησή σας, επομένως το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να την πραγματοποιήσουν.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας αυτά τα βήματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να εξασφαλίσετε το πιο ανταγωνιστικό δάνειο που έχετε στη διάθεσή σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε τόκους. Αλλά αν εξαντλήσετε όλες τις επιλογές σας και δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα δάνειο αυτοκινήτου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, επιστρέψτε στο κλιμάκιο και εργαστείτε για να βελτιώσετε την πιστοληπτική σας ικανότητα, ώστε να πληροίτε τις προϋποθέσεις στο μέλλον.

Και αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αποδεχτείτε ένα δάνειο subprime επειδή βρίσκεστε σε δεινή κατάσταση, δεσμευτείτε να εργαστείτε για το πιστωτικό σας σκορ και να αναχρηματοδοτήσετε το δάνειο μόλις περάσουν 6 έως 12 μήνες και μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για καλύτερο επιτόκιο.