June 8, 2022 By Aown272 0

Πώς να πάρετε ένα δάνειο αυτοκινήτου μετά την πτώχευση (αποδεδειγμένες συμβουλές)

Όταν υποβάλλετε αίτηση πτώχευσης, απελευθερώνεστε από τις αλυσίδες της δουλείας του χρέους. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς των οικονομικών σας και να λάβετε καθαρή σελίδα.

ζευγάρι που αγοράζει ένα αυτοκίνητο

Αλλά τώρα επηρεάζει την ικανότητά σας να εξασφαλίσετε δάνεια. Και μπορεί να αισθάνεστε την πίεση επειδή πρέπει να πάρετε ένα δάνειο αυτοκινήτου και δεν μπορείτε να λάβετε έγκριση.

Οι περισσότεροι παραδοσιακοί δανειστές μπορεί να είπαν όχι. Αλλά υπάρχουν δανειστές που ειδικεύονται στο να σας βοηθήσουν να πάρετε δάνειο αυτοκινήτου μετά την πτώχευση.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο σύντομα μπορείτε να κάνετε αίτηση και πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες έγκρισης.

Πόσο καιρό μετά την πτώχευση μπορώ να αγοράσω αυτοκίνητο;

Το χρονικό διάστημα μεταξύ της κατάθεσης και της εκκαθάρισης για την εξασφάλιση ενός δανείου αυτοκινήτου μετά την πτώχευση θα εξαρτηθεί από τον τύπο της κατάθεσης.

Κεφάλαιο 7 (Εκκαθάριση)

Εάν τα χρέη σας εξοφλήθηκαν ή εκκαθαρίστηκαν σύμφωνα με το κεφάλαιο 7 της πτώχευσης, δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος αναμονής. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να δώσετε τα πιστωτικά σας σκορ τουλάχιστον ένα χρόνο για να αρχίσετε να ανακάμπτετε από την κατάθεση πτώχευσης του Κεφαλαίου 7. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η πτώχευση του κεφαλαίου 7 παραμένει στην πιστωτική σας έκθεση για έως και δέκα χρόνια.

Κεφάλαιο 13 (Αναδιοργάνωση)

Εάν υποβάλατε αίτηση για πτώχευση του Κεφαλαίου 13, η οποία είναι μια αναδιοργάνωση των χρεών σας, η λήψη ενός δανείου αυτοκινήτου είναι λίγο πιο δύσκολη. Η πληρωμή αποδίδεται στους πιστωτές μέσω ενός προγράμματος πληρωμών που εκτείνεται από τρεις μήνες έως πέντε χρόνια.

Έτσι, ενδέχεται να μην μπορείτε να εξασφαλίσετε δάνειο αυτοκινήτου μέχρι να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις αποπληρωμής σας. Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να λάβετε άδεια πριν από τη λήξη της περιόδου αποπληρωμής. Για να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας. Κεφάλαιο 13 οι πτωχεύσεις παραμένουν στην πίστωσή σας για έως και επτά χρόνια.

Δείτε τις κορυφαίες επιλογές μας:

Τα καλύτερα κακά πιστωτικά δάνεια αυτοκινήτου του 2022

Ελέγξτε τις πιστωτικές σας αναφορές

Μόλις λάβετε την άδεια για να αναλάβετε νέο χρέος (αν σύμφωνα με το Κεφάλαιο 13) ή οι διαδικασίες του Κεφαλαίου 7 έχουν ολοκληρωθεί, το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την πιστωτική σας αναφορά. Το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών (CBPB) συνιστά να ελέγχετε τις πιστωτικές σας αναφορές τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Θα πρέπει επίσης να τα ελέγξετε πριν από μια μεγάλη αγορά όπως ένα αυτοκίνητο. Το πιστωτικό ιστορικό και το πιστωτικό σας σκορ είναι σημαντικοί παράγοντες στη διαδικασία ελέγχου της αίτησης.

Πώς να λάβετε τις πιστωτικές σας αναφορές δωρεάν

Γνωρίζατε ότι 1 στους 5 καταναλωτές έχει σφάλμα σε τουλάχιστον μία από τις πιστωτικές εκθέσεις του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που διεξήχθη από το Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC)?

Για αυτόν τον λόγο, θέλετε να ελέγξετε την πιστωτική σας αναφορά για να διασφαλίσετε την ακρίβεια των περιεχομένων. Οι πληροφορίες που περιέχονται στις πιστωτικές εκθέσεις σας είναι αυτές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των πιστωτικών σας βαθμολογιών και δεν θα θέλατε σφάλματα να παρασύρουν τις βαθμολογίες σας ακόμη περισσότερο στα χαρακώματα.

Μπορείτε να λάβετε δωρεάν αντίγραφο των πιστωτικών αναφορών σας από καθένα από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία στο AnnualCreditReport.com. (Περισσότερη καθοδήγηση παρέχεται εδώ εάν τη χρειάζεστε).

Ελέγξτε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα

Εάν έχετε κηρύξει πρόσφατα πτώχευση, οι πιθανότητες είναι ότι τα πιστωτικά σας σκορ είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αίτησή σας για δάνειο αυτοκινήτου δεν θα εγκριθεί. Και είναι καλό να γνωρίζετε πού βρίσκεστε πριν υποβάλετε αίτηση, ώστε να μην παρασυρθείτε όταν ο υποψήφιος δανειστής τραβήξει το πιστωτικό ιστορικό και τη βαθμολογία σας.

Θα πρέπει να πληρώσετε μια ονομαστική χρέωση για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βαθμολογία FICO MyFICO.com. Αλλά μπορείτε επίσης να δείτε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας με την εγγραφή σας σε μία από τις υπηρεσίες παρακολούθησης πίστωσης. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να δείτε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας στον ηλεκτρονικό πίνακα εργαλείων ή στην κίνηση της πιστωτικής κάρτας της τράπεζάς σας.

Σφάλματα αμφισβήτησης

Αφού ανακτήσετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς, ελέγξτε τα περιεχόμενα στο σύνολό τους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες που αναφέρθηκαν για παλαιότερα δάνεια αυτοκινήτων. Εάν εντοπίσετε σφάλματα που σας προκαλούν κακή πίστωση, υποβάλετε διαφωνίες για να τα διορθώσετε. (Ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός για το πώς να ξεκινήσετε τη διαδικασία).

Σύμφωνα με την FTCοποιεσδήποτε πληροφορίες δεν μπορούν να αποδειχθούν ως έγκαιρες και/ή ακριβείς πρέπει να αφαιρεθούν νομικά από την πιστωτική σας αναφορά.

Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον πιστωτή, να εξηγήσετε την κατάστασή σας και να ζητήσετε προσαρμογή υπεραξίας. Ή εξοικονομήστε χρόνο και πονοκεφάλους αφήνοντας την εργασία σε αξιόπιστους επαγγελματίες επισκευής πιστώσεων.

Δανειστές έρευνας

Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πάτε με τον πρώτο δανειστή που θα βρείτε χωρίς να κάνετε αγορές. Γιατί; Για αρχή, μπορεί να μην είναι νόμιμος δανειστής.

Και αν είναι, πώς ξέρετε ότι έχουν την πιο ανταγωνιστική προσφορά δανείου αυτοκινήτου για την οικονομική σας κατάσταση; Αντίθετα, ψωνίστε για να δείτε τι υπάρχει εκεί έξω. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένοι δανειστές προσφέρουν κακά πιστωτικά δάνεια αυτοκινήτων στους καταναλωτές.

Συμβουλές για αγορές

 • Περιορίστε την περίοδο αγορών δανείου αυτοκινήτου στο ελάχιστο για να μειώσετε τον αντίκτυπο στα πιστωτικά σας σκορ. Οι βαθμολογίες του FICO παραβλέπουν τα ερωτήματα για δάνεια αυτοκινήτων που έγιναν 45 ημέρες πριν από τη βαθμολογία. «Λοιπόν, αν βρεις δάνειο [within this time frame]τα ερωτήματα δεν θα επηρεάσουν τα πιστωτικά σας αποτελέσματα ενώ αξιολογείτε τις αγορές σας», σημειώνει το myFICO.
 • Ορισμένοι διαδικτυακοί δανειστές προσφέρουν εργαλεία προεπιλογής για να δείτε τι μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στα πιστωτικά σας σκορ.
 • Επισκεφτείτε την αντιπροσωπεία αφού προκριθείτε αλλού και δείτε αν μπορούν να ξεπεράσουν τις τρέχουσες προσφορές που έχετε. Αυτό μπορεί επίσης να σας δώσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη εάν ο αριθμός τους είναι χαμηλός και χρειάζονται πραγματικά την επιχείρησή σας.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στο χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα για αυτόματη χρηματοδότηση. Εάν είστε μέλος μιας μικρής κοινοτικής τράπεζας ή πιστωτικής ένωσης, μπορεί να έχετε τύχη καθώς μερικές φορές εγκρίνουν δάνεια με κακή πίστωση αυτοκινήτου με βάση την ισχύ του ιστορικού του κατόχου λογαριασμού με το ίδρυμά τους.
 • Αποφύγετε τις αντιπροσωπείες «αγοράστε εδώ, πληρώστε εδώ» εάν είναι δυνατόν. Απευθύνονται σε καταναλωτές με πιστωτικές προκλήσεις, όπως πτώχευση, επειδή δεν διενεργούν πιστωτικούς ελέγχους. Όμως, αυτό σημαίνει συνήθως υψηλά επιτόκια, καθώς ο δανειστής αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο. Στην πραγματικότητα, τα επιτόκια είναι συνήθως διψήφια και ο δανειστής «θα αποκομίσει τόσα ή περισσότερα κέρδη από τη χρηματοδότηση όσο και για το ίδιο το αυτοκίνητο». σύμφωνα με την Autotrader.

Αποθήκευση για προκαταβολή

Οι περισσότεροι δανειστές θα σας ζητήσουν να κάνετε μια προκαταβολή για να εγκρίνετε ένα δάνειο αυτοκινήτου μετά την πτώχευση. Αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθείτε να θεωρείτε επικίνδυνο από τον δανειστή λόγω της κατάθεσης πτώχευσης. Τα κεφάλαια από την προκαταβολή συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου που θα αναλάβει ο δανειστής. Επιπλέον, θα μειώσει τη μηνιαία πληρωμή σας και θα κερδίσει ίδια κεφάλαια στο όχημα πιο γρήγορα.

Κάντε αίτηση για δάνειο αυτοκινήτου

Όταν αποφασίσετε για δάνειο αυτοκινήτου, αποκτήστε πρόσβαση στην αίτηση ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως και συμπληρώστε την στο σύνολό της. Δεν θέλετε να απορριφθεί η αίτηση λόγω απλού σφάλματος ή παράλειψης που θα μπορούσε να αποτραπεί με σάρωση για ακρίβεια.

Θυμηθείτε, θέλετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον δανειστή για να του δείξει ότι βρίσκεστε καθ’ οδόν για την εκκαθάριση των οικονομικών σας και ότι δεν είστε το πρόσωπο που αντικατοπτρίζει το πιστωτικό ιστορικό σας. Απλώς χτυπάς ένα πρόχειρο μπάλωμα και χρειάζεσαι να σου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξεις τον εαυτό σου.

Οι περισσότεροι δανειστές είναι σε θέση να εκδώσουν μια προεπιλογή σχετικά γρήγορα εάν παρέχετε τη σωστή τεκμηρίωση. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Αντίγραφα των δύο τελευταίων σημείων πληρωμής σας
 • Στοιχεία επικοινωνίας του εργοδότη σας
 • Τραπεζικά αντίγραφα (για να αποδείξετε ότι έχετε διαθέσιμα τα χρήματα για προκαταβολή)
 • Αντίγραφα των δύο τελευταίων φορολογικών δηλώσεων και οικονομικών καταστάσεων (εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας)
 • Αποδεικτικό κατοικίας
 • Πληροφορίες για το όχημα που ψάχνετε να αγοράσετε
 • Πιστωτικές αναφορές

Αλλά αν αντιμετωπίσετε ένα εμπόδιο, απευθυνθείτε στον δανειστή για να σας εξηγήσει την κατάστασή σας και να ελπίζετε για το καλύτερο. Μπορεί να είναι πρόθυμοι να δώσουν μια δεύτερη ματιά στην αίτησή σας και να εκδώσουν τη σφραγίδα έγκρισης.

Πραγματοποιήστε έγκαιρες πληρωμές

Το ιστορικό πληρωμών αντιστοιχεί στο 35 τοις εκατό της βαθμολογίας FICO σας, επομένως δεν έχετε την πολυτέλεια να μείνετε πίσω στις μηνιαίες πληρωμές, εάν θέλετε να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά στο πιστωτικό ιστορικό σας.

Αλλά αν η ζωή συμβεί και βρεθείτε σε οικονομικό δεσμό, απευθυνθείτε στον δανειστή νωρίτερα παρά αργότερα για να κάνετε ρυθμίσεις πληρωμής. Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε για ένα σχέδιο πληρωμής οικονομικών δυσκολιών που θα προστατεύσει τα πιστωτικά σας αποτελέσματα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης του δανείου αυτοκινήτου σας

Η αίτηση πτώχευσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείτε με ένα αστρονομικό επιτόκιο για τη διάρκεια του δανείου αυτοκινήτου. Διαχειρίζεστε το δάνειο και μένετε ενήμεροι για άλλες χρεωστικές υποχρεώσεις, το πιστωτικό σας σκορ θα αρχίσει να ανεβαίνει. Σε αυτό το σημείο, ίσως είναι συνετό να εξετάσετε την αναχρηματοδότηση του δανείου αυτοκινήτου για χαμηλότερο επιτόκιο.

Χτίζοντας μια θετική πιστωτική ιστορία

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ξαναχτίσετε την πίστωσή σας πριν υποβάλετε αίτηση για δάνειο αυτοκινήτου μετά την πτώχευση. Εάν δεν μπορείτε να λάβετε μια μη εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα λόγω των πιστωτικών σας βαθμολογιών, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ασφαλή πιστωτική κάρτα που απαιτεί κατάθεση σε μετρητά.

Μια άλλη επιλογή είναι να λάβετε ένα δάνειο πιστωτικού οικοδόμου από μια εταιρεία όπως η Self. Η δημιουργία καλής πίστωσης θα σας βοηθήσει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δάνειο αυτοκινήτου με πολύ καλύτερα επιτόκια.

Συμπέρασμα

Είναι πιθανό να λάβετε ένα νέο δάνειο αυτοκινήτου μετά την πτώχευση. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να περάσετε από μερικά στεφάνια για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο με αξιοπρεπείς όρους δανείου που δεν καταστρέφουν τα χρήματα.

Και αν δεν τα καταφέρετε κατά την πρώτη εφαρμογή, μην το πετάξετε. Επιστρέψτε στον πίνακα σχεδίασης για να δείτε τι μπορεί να έχουν να σας προσφέρουν άλλοι δανειστές δανείων αυτοκινήτων ή να λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την πιστοληπτική σας ικανότητα.