June 9, 2022 By Aown272 0

Ποιο είναι το συνολικό κόστος της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου;

Επιτέλους. Είστε επιτέλους σε θέση να αγοράσετε το νέο αυτοκίνητο των ονείρων σας και η χρηματοδότηση είναι ήδη εντάξει. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να βρείτε την ακριβή μάρκα και το μοντέλο, να διαπραγματευτείτε με τον αντιπρόσωπο (ή τον ιδιώτη πωλητή) και να υπογράψετε τη συμφωνία.

ολοκαίνουργιο Toyota Corolla

Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι, αλλά έχετε σκεφτεί το συνολικό κόστος της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου με την πάροδο του χρόνου; Αυτό που θα ανακαλύψετε μπορεί να σας προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Μηνιαία πληρωμή δανείου αυτοκινήτου

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνει συνήθως ο υπάλληλος δανείων είναι πόσα θέλετε να ξοδεύετε κάθε μήνα. Θα πρέπει να ελέγξουν τα οικονομικά και την πιστωτική σας βαθμολογία για να μετρήσουν εάν είναι εφαρμόσιμο. Αλλά οι περισσότεροι αγοραστές πετούν έναν αριθμό χωρίς να λάβουν υπόψη το άλλο κόστος.

Στην πραγματικότητα, η μέση μηνιαία πληρωμή στις ΗΠΑ είναι 503 $, σημειώνει CNBC. Και αυτό πριν ληφθούν υπόψη τυχόν άλλα έξοδα ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, όπως η ασφάλιση και η συντήρηση του αυτοκινήτου.

Είναι η πίστωσή σας σε άθλια κατάσταση, αλλά έχετε ήδη εγκριθεί για δάνειο αυτοκινήτου; Ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε να αγοράσετε μέχρι να βελτιωθεί το πιστωτικό σας σκορ. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να πληρώσετε μια περιουσία σε τόκους.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι συνάπτετε δάνειο αυτοκινήτου 4 ετών, 25.000 $. Το παρακάτω γράφημα δείχνει τον αντίκτυπο που έχει μια κακή πιστωτική βαθμολογία στις μηνιαίες πληρωμές αυτοκινήτου:

ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
1,99% (Εξαιρετική πίστωση) $542 1.029 $ 26.029 $
5% (Καλή πίστωση) $576 2.635 $ 27.635 $
9% (Δίκαιη πίστωση) $622 $4.862 29.862 $
18% (Κακή πίστωση) 734 $ $10.250 $35.250

Μόλις είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, εξερευνήστε τις επιλογές δανείου. Ορισμένοι δανειστές εξυπηρετούν τους καταναλωτές με λιγότερο από τέλεια πίστωση. Επομένως, τα επιτόκια τους μπορεί να είναι χαμηλότερα από αυτά που θα βρείτε σε αντιπροσωπείες ή παραδοσιακές τράπεζες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μια προκαταβολή για να μειώσετε το ποσό που χρηματοδοτείται. Μπορεί να σας κοστίσει εκ των προτέρων, αλλά η μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση κόστους θα αξίζει τον κόπο.

Επίσης, επιλέξτε τη συντομότερη περίοδο αποπληρωμής για να μειώσετε τα έξοδα τόκων. Μια μεγαλύτερη διάρκεια δανείου θα μειώσει τη μηνιαία πληρωμή και θα κάνει το όχημα πιο προσιτό, αλλά η χρηματοοικονομική εταιρεία θα έχει περισσότερο χρόνο για να εισπράξει τους τόκους του δανείου.

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο του οχήματος, το ιστορικό οδήγησης και άλλα προσωπικά δεδομένα. Έτσι, εάν έχετε ένα σπορ αυτοκίνητο, ζείτε στο κεντρικό Λος Άντζελες και έχετε πολλά εισιτήρια στη ζώνη σας, περιμένετε απότομα ασφάλιστρα.

Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί οδηγοί ξοδεύουν 1.318 $ ετησίως (ή περίπου 110 $ το μήνα) για ασφάλιση αυτοκινήτου, σύμφωνα με Insure.com. Έτσι, δεν έχετε την πολυτέλεια να αγνοήσετε αυτό το κόστος. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις πληρωμές πριμοδότησης.

Ορισμένοι ασφαλιστές προσφέρουν εκπτώσεις για εφήβους, ασφαλείς οδηγούς και όσους κάνουν εφάπαξ πληρωμές. Φροντίστε να ρωτήσετε τον πάροχο ασφάλισης αυτοκινήτου σας για να μάθετε περισσότερα και να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Είναι επίσης καλή ιδέα να αναθεωρήσετε την πολιτική σας στο σύνολό της για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο την κάλυψη που χρειάζεστε. Όλα τα πρόσθετα μπορεί να σας κοστίζουν χρήματα που δεν θα έπρεπε να ξοδεύετε.

Βενζίνη

Ξέρετε πόσα ξοδεύετε για βενζίνη κάθε μήνα; Ξεκινήστε παρακολουθώντας τις δαπάνες σας για βενζίνη κάθε εβδομάδα. Ή αν γνωρίζετε πόσα μίλια ετησίως οδηγείτε συνήθως, πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με την ποσότητα ανά γαλόνι. Ανάλογα με το πόσο μακριά οδηγείτε κάθε μέρα, αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες δολάρια.

Επίσης, κατανοήστε ότι το κόστος των καυσίμων μπορεί να είναι υψηλότερο σε ορισμένες τοποθεσίες, αλλά το μέσο κόστος ανά έτος είναι 3.000 $. Αυτό περιλαμβάνει πολυσύχναστες μητροπολιτικές περιοχές όπου το κόστος ζωής είναι στο υψηλότερο άκρο του φάσματος ή σε αγροτικές περιοχές με περιορισμένες επιλογές καυσίμων.

Συντήρηση ρουτίνας

Αγοράσατε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα σέρβις από την αντιπροσωπεία; Εάν όχι, θα πρέπει να καλύψετε το κόστος που σχετίζεται με την τακτική συντήρηση. Πέρα από την τυπική αλλαγή λαδιών κάθε 3.000 περίπου μίλια, οι ακόλουθες υπηρεσίες εμπίπτουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία:

  • Συντήρηση συστήματος πέδησης και αντικατάσταση τακακιών
  • Έλεγχοι και αλλαγές υγρών (μερικές φορές περιλαμβάνονται στις αλλαγές λαδιών)
  • Φόρτιση και αντικατάσταση μπαταρίας
  • Περιστροφή ελαστικού
  • Αντικατάσταση λαμπτήρων και λαμπτήρων

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερο είναι το όχημα, τόσο περισσότερα θα ξοδεύετε για συντήρηση καθώς προκύπτουν σημαντικές προγραμματισμένες υπηρεσίες. Εάν ζείτε σε μια περιοχή που έχει ακραία κλίματα σε ορισμένες περιόδους του έτους, το κόστος συντήρησής σας μπορεί επίσης να επηρεαστεί.

Σκέφτεστε να παρατείνετε το χρονικό πλαίσιο μεταξύ των προτεινόμενων υπηρεσιών ή να παραιτηθείτε από τη συνήθη συντήρηση; Σκεφτείτε ξανά καθώς μπορεί να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα μακροπρόθεσμα σε μεγάλες επισκευές.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ορισμένα νεότερα και πολυτελή μοντέλα δεν χρειάζονται σέρβις κάθε 3.000 μίλια. Επομένως, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή για να προσδιορίσετε πόσο συχνά πρέπει να εκτελείτε τακτική συντήρηση του οχήματός σας.

Επισκευές

Περιστασιακά, θα πρέπει να περιμένετε να βγάλετε τη ζύμη για να καλύψετε το κόστος επισκευής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παλαιότερα μοντέλα. Οι πιθανότητες είναι ότι τα χιλιόμετρα είναι υψηλότερα, πράγμα που ισοδυναμεί με περισσότερη φθορά στο όχημά σας.

Ωστόσο, τα νεότερα μοντέλα που δεν συντηρούνται σωστά ή δεν συντηρούνται σωστά σε σταθερή βάση συνήθως χρειάζονται περισσότερες επισκευές από ό,τι συνήθως. Αυτό οφείλεται σε μικρά ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

μηχανικός αυτοκινήτων

Τα καλά νέα είναι ότι το κόστος επισκευής σας θα είναι ελάχιστο εάν το όχημα εξακολουθεί να καλύπτεται από την εργοστασιακή εγγύηση. Αυτό είναι συνήθως έως τρία χρόνια ή 36.000 μίλια ή εάν αγοράσατε μια εκτεταμένη εγγύηση. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι οι υπηρεσίες εγγύησης ενδέχεται να απαιτούν από εσάς να τηρείτε αρχεία σέρβις. Διαφορετικά, η επισκευή σας ενδέχεται να μην καλύπτεται.

Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι αναμένονται κάποιες επισκευές, ανεξάρτητα από το πόσο καλά συντηρημένο είναι το όχημά σας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να είστε προετοιμασμένοι, ώστε να μην χρειαστεί να πάτε χωρίς μεταφορά σε περίπτωση που ο κινητήρας πεθάνει ή το κιβώτιο ταχυτήτων πρέπει να αντικατασταθεί.

Γρήγορη συμβουλή: εάν δεν γνωρίζετε το μέσο κόστος των επισκευών για το αυτοκίνητό σας, χρησιμοποιήστε το RepairPal για να πάρετε μια πρόχειρη εκτίμηση.

Πρόσθετα

Τι θα λέγατε για αυτά τα κόστη που πραγματοποιούνται εδώ και εκεί για να βεβαιωθείτε ότι η βόλτα σας είναι απροβλημάτιστη; Αυτό είναι σύνηθες για οχήματα που διαθέτουν πολλές καμπάνες και σφυρίχτρες, όπως συνδρομές OnStar και προσαρμοσμένες ζάντες. Επίσης, φροντίστε να συνυπολογίσετε το κόστος λεπτομερειών στην εξίσωση εάν ξοδεύετε ένα τεράστιο ποσό σε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ανανέωση Εγγραφής

Μην ξεχνάτε το κόστος για την ανανέωση της εγγραφής του οχήματός σας στο DMV σε ετήσια βάση. (Ορισμένες πολιτείες προσφέρουν πολυετείς ανανεώσεις). Διαιρέστε το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε με τον αριθμό των μηνών που καλύπτονται για να προσδιορίσετε πόσο θα σας κοστίζουν τα τέλη εγγραφής κάθε μήνα.

Υποτίμηση

Ποια είναι η ωφέλιμη ζωή του οχήματός σας ή πόσο περιμένετε να διαρκέσει; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση συνήθως διαφέρει από τον ιδιοκτήτη και εξαρτάται από πολλούς μοναδικούς παράγοντες. Τα νέα αυτοκίνητα χάνουν συνήθως πάνω από το 20% της αξίας τους μετά από ένα χρόνο και περίπου το 60% της αξίας τους τα πρώτα πέντε χρόνια.

Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να αγοράσει το όχημα και να σχεδιάσει να το οδηγεί για τα επόμενα 15 χρόνια ή μέχρι να πέσουν οι τροχοί. Ένας άλλος μπορεί να αποφασίσει να οδηγήσει το αυτοκίνητο μόνο για τρία χρόνια και να προχωρήσει σε ένα νεότερο μοντέλο.

Εάν σχεδιάζετε να κρατήσετε το αυτοκίνητο για πάντα (ή μέχρι να μην λειτουργεί), μπορεί να μην ανησυχείτε πολύ για το ποσοστό απόσβεσης του αυτοκινήτου σας. Αλλά εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμη αγορά, ένας γρήγορος ρυθμός απόσβεσης θα μπορούσε να ισοδυναμεί με μεγάλη οικονομική ζημία εάν χρηματοδοτήσετε το όχημα και το πουλήσετε πολύ λιγότερο από ό,τι αξίζει. Γιατί έτσι? Λοιπόν, οι πιθανότητες είναι ότι θα πρέπει να βγείτε από την τσέπη σας τη στιγμή της πώλησης για να εξοφλήσετε το δάνειο.

Kelley Blue Book παρέχει περισσότερες σε βάθος πληροφορίες σχετικά με τις αποσβέσεις, με δυνατότητα αναζήτησης ανά μάρκα και μοντέλο. Έτσι, όταν αγοράζετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, έχετε υπόψη σας αυτά τα στοιχεία και μείνετε μακριά από οχήματα που φαίνεται να χάνουν γρήγορα την αξία τους.

Συμπέρασμα

Έχοντας μια σταθερή ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για τη διάρκεια ζωής του επόμενου οχήματός σας, θα είστε σε θέση να προετοιμάσετε τα οικονομικά σας πριν υπογράψετε στη διακεκομμένη γραμμή. Και αν βρίσκεστε ήδη σε ένα αξιόπιστο όχημα, μια πιο προσεκτική ματιά στα μακροπρόθεσμα έξοδα ιδιοκτησίας θα μπορούσε να σας παρακινήσει να προσαρμόσετε τις δαπάνες σας ώστε να αντέξετε οικονομικά το όχημα ή να μειώσετε το μέγεθος του οχήματος.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τον υπολογισμό του κόστους ιδιοκτησίας αυτοκινήτου, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο Εργαλείο Αληθινό Κόστος του Έντμουντ. Υπολογίζει το συνολικό κόστος για πέντε χρόνια ανά μάρκα, μοντέλο, έτος και στυλ. Και αν ψωνίζετε αυτοκίνητο, μπορείτε να συγκρίνετε διάφορα νέα αυτοκίνητα στη λίστα σας πριν αποφασίσετε.