June 9, 2022 By Aown272 0

Πώς να αμφισβητήσετε την πιστωτική σας αναφορά TransUnion το 2022

Μια αίτηση πίστωσης που απορρίφθηκε πρόσφατα σας ζήτησε να δείτε την αναφορά TransUnion; Ή ίσως περιηγούσατε αδιάφορα τη δωρεάν πιστωτική σας έκθεση και παρατηρήσατε προβλήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θέλετε να καθαρίσετε την πίστωσή σας νωρίτερα και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να υποβάλετε μια διαφωνία με την εταιρεία αναφοράς πιστώσεων.

γυναίκα στο φορητό υπολογιστή

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, “Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει νομικά ακριβείς και έγκαιρες αρνητικές πληροφορίες από μια πιστωτική αναφορά.” Αλλά αν αυτό που βλέπετε είναι αμφισβητήσιμο, ανακριβές ή άκαιρο, η υποβολή επίσημων διαφορών με την TransUnion μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει υπέρ σας.

Δείτε πώς να προχωρήσετε:

Τι υπάρχει στην Έκθεση Πίστωσης Transunion σας

Οι κύριες κατηγορίες της πιστωτικής σας αναφοράς TransUnion είναι:

 • Προσωπικές πληροφορίες: αυτή η ενότητα περιλαμβάνει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, την ημερομηνία γέννησης, το όνομα και τη διεύθυνσή σας. Πληροφορίες για τον εργοδότη σας θα παρατίθενται επίσης εδώ. Αυτές οι πληροφορίες στην πιστωτική σας έκθεση δεν έχουν καμία σχέση με το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Ενημερώνεται καθώς παρέχετε νέες πληροφορίες σε δανειστές και πιστωτές.
 • Πληροφορίες λογαριασμού: αυτή η ενότητα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς που έχετε τόσο με δανειστές όσο και με πιστωτές. Αναφέρει το ποσό του δανείου ή του πιστωτικού ορίου και το τρέχον υπόλοιπο. Θα δείτε επίσης την κατάσταση του τρέχοντος λογαριασμού, μαζί με την ημερομηνία που ανοίξατε το δάνειο ή την πιστωτική κάρτα και το ιστορικό πληρωμών από εκείνο το σημείο.
 • Ερωτήσεις πίστωσης: αυτή η ενότητα περιλαμβάνει τόσο ακούσιες όσο και εθελοντικές έρευνες. Ωστόσο, μόνο το τελευταίο επηρεάζει την πίστωσή σας, καθώς αντικατοπτρίζει αιτήσεις για πίστωση και όχι ελέγχους πίστωσης για σκοπούς προεπιλογής.
 • Δημόσια αρχεία και λογαριασμοί συλλογής: αυτή η ενότητα περιλαμβάνει τυχόν φορολογικά εμπράγματα βάρη, αγωγές, πτωχεύσεις, κατασχέσεις ή κατασχέσεις μισθών, όπως αναφέρεται από τα πολιτειακά και τοπικά δικαστήρια. Οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί που έχουν ήδη πωληθεί σε γραφεία είσπραξης αναφέρονται επίσης εδώ.

Κατά τον έλεγχο της πιστωτικής αναφοράς TransUnion, ελέγξτε προσεκτικά τις πληροφορίες σε καθεμία από αυτές τις κατηγορίες για να επιβεβαιώσετε ότι είναι ακριβείς. Και αν εντοπίσετε σφάλματα, σημειώστε τα επισημάνετε ή κυκλώστε τα, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ποια στοιχεία να αμφισβητήσετε.

Σφάλματα που πρέπει να αναζητήσετε στην αναφορά πίστωσης TransUnion

Σύμφωνα με μελέτη της FTC, 1 στις 5 πιστωτικές αναφορές περιέχει σφάλματα. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πιστωτική σας αναφορά να περιλαμβάνει εσφαλμένες πληροφορίες. Μερικά ζητήματα που πρέπει να προσέξετε και που θα μπορούσαν να μειώσουν την πίστωσή σας:

 • Λογαριασμοί που δεν αναγνωρίζετε (Αυτό είναι συχνά αποτέλεσμα κλοπής ταυτότητας)
 • Λανθασμένα ονόματα και αριθμοί λογαριασμού
 • Λανθασμένα όρια δανείου ή πίστωσης
 • Ζητήματα με το ιστορικό πληρωμών
 • Μη εξουσιοδοτημένα ερωτήματα πίστωσης
 • Αρνητικοί λογαριασμοί που έχουν φτάσει στο όριο του χρονοδιαγράμματος αναφοράς πίστωσης 7 ετών και δεν θα έπρεπε πλέον να υπάρχουν

Επιλογές Διαφωνίας

Ο νόμος Fair Credit Reporting Act (FCRA) είναι ένας νόμος που ρυθμίζει τα γραφεία πιστωτικών αναφορών. Σας παραχωρεί το δικαίωμα να αμφισβητήσετε ελλιπείς ή ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές σας αναφορές. Εάν εντοπίσετε σφάλματα ή ανακρίβειες στην πιστωτική αναφορά TransUnion, έχετε τρεις επιλογές αμφισβήτησης: ταχυδρομικώς, διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.

Αν και είναι δυνατό να διορθώσετε τα προβλήματα χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, συνιστούμε να υποβάλετε μια διαφωνία μέσω ταχυδρομείου. Γιατί έτσι? Όταν υποβάλλετε αρχεία στο διαδίκτυο ή μέσω τηλεφώνου, δεν θα έχετε ένα ίχνος χαρτιού και ενδέχεται να χάσετε ορισμένες από τις προστασίες που σας παρέχονται.

Η FTC συνιστά επίσης «επαφή[ing] τόσο τα πιστωτικά γραφεία όσο και ο πάροχος πληροφοριών» για να ασκήσετε καλύτερα τα δικαιώματά σας ως καταναλωτής. Αφού λοιπόν υποβάλετε επίσημες διαφορές χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω, θα θέλετε επίσης να επικοινωνήσετε αμέσως με τον πιστωτή.

Πώς να αμφισβητήσετε την πιστωτική σας αναφορά TransUnion

Διαφωνία TransUnion μέσω ταχυδρομείου

Για να υποβάλετε μια διαφωνία μέσω ταχυδρομείου, θα χρειαστεί να συντάξετε μια επιστολή όπως αυτή που βρίσκεται εδώ. Σύμφωνα με την TransUnion, η επιστολή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Ο αριθμός αναγνώρισης αρχείου που αναγράφεται στην πιστωτική σας αναφορά
 • Η τρέχουσα διεύθυνσή σας
 • Η ημερομηνία γέννησής σου
 • Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης σας
 • Το όνομα της εταιρείας που παρείχε τις πληροφορίες στην TransUnion
 • Ο αριθμός λογαριασμού του εν λόγω είδους
 • Ο λόγος για τον οποίο υποβάλλετε μια διαφωνία
 • Ενημερώσεις που πρέπει να γίνουν στα προσωπικά σας στοιχεία

Διεύθυνση Διαφωνίας TransUnion

TransUnion LLC
Κέντρο Καταναλωτικής Διαφωνίας
Τ.Θ. 2000
Chester, PA 19016

Πριν υποβάλετε την επιστολή και τα δικαιολογητικά, δημιουργήστε αντίγραφα και κρατήστε τα πρωτότυπα για τα αρχεία σας. Επίσης, φροντίστε να στείλετε το δέμα σας μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας με μια απόδειξη επιστροφής που ζητήθηκε, ώστε να γνωρίζετε ότι έφτασε στον προορισμό του.

Διαδικτυακή Διαφωνία TransUnion

Για να υποβάλετε μια διαφωνία στο διαδίκτυο, θα πρέπει να το κάνετε δημιουργία λογαριασμού. Εισαγάγετε προσωπικά στοιχεία, όπως το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τη διεύθυνση email σας, για να ξεκινήσετε. (Εάν έχετε ήδη λογαριασμό, μπορείτε να παρακάμψετε αυτό το βήμα και να συνδεθείτε απευθείας.)

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής και συνδεθείτε, μπορείτε να υποβάλετε μια αμφισβήτηση ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

 • Επιλέξτε την καρτέλα που γράφει “Νέα έρευνα”. Εισαγάγετε το επώνυμό σας, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και τον ταχυδρομικό κώδικα και, στη συνέχεια, πατήστε Υποβολή.
 • Ελέγξτε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην αναφορά TransUnion. Βρείτε τον λογαριασμό με ανακρίβειες και επιλέξτε το κουμπί που γράφει «Αίτημα Έρευνας». Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία απευθείας από αυτήν τη σελίδα.
 • Όταν έχετε επιλέξει όλους τους λογαριασμούς με προβλήματα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε συνέχεια.
 • Ανεβάστε οποιαδήποτε τεκμηρίωση για να τεκμηριώσετε τον ισχυρισμό σας στη σελίδα Περίληψη Έρευνας.
 • Επιλέξτε υποβολή για να ολοκληρώσετε το αίτημά σας.

TransUnion Dispute μέσω τηλεφώνου

Για αμφισβήτηση μέσω τηλεφώνου, καλέστε στο 800-916-8800. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ. (Ανατολική Ώρα)

Ωστόσο, πριν καλέσετε, θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς, επειδή ο εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών θα χρειαστεί τον Αριθμό Αναγνώρισης Αρχείου.

Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε στη διάθεσή σας οποιαδήποτε υποστηρικτική τεκμηρίωση, καθώς θα χρειαστεί να τα στείλετε χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών.

Τι να περιμένετε μετά την υποβολή της διαφωνίας σας

Μόλις ληφθεί η διαφωνία σας, η TransUnion πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της εντός 30 ημερών και να εκδώσει μια απάντηση σχετικά με το αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα υποβάλουν τα στοιχεία σας στο μέρος που παρείχε τις πληροφορίες (δηλαδή, στον δανειστή ή στον πιστωτή) και θα περιμένουν μια απάντηση για να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την αξίωσή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της διαφωνίας σας απευθείας από τον ιστότοπο της TransUnion.

Εάν το αποτέλεσμα είναι επιτυχές, η αναφορά TransUnion θα ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τις σωστές πληροφορίες. Το TransUnion θα σας στείλει επίσης ένα ενημερωμένο αντίγραφο για τα αρχεία σας.

Εάν το αποτέλεσμα είναι ανεπιτυχές, οι πληροφορίες θα παραμείνουν στην πιστωτική σας αναφορά. Και σε αυτό το σημείο, μπορεί να χρειαστεί να παράσχετε δικαιολογητικά έγγραφα στον πιστωτή ή να ανοίξετε άλλη διαφορά και να συμπεριλάβετε αυτές τις πληροφορίες για να τεκμηριώσετε την αξίωσή σας.

Αποτυχία ανταπόκρισης

Εάν ο δανειστής ή ο πιστωτής δεν μπει στον κόπο να απαντήσει στη διαφωνία, το πιστωτικό γραφείο πρέπει να αφαιρέσει την αρνητική καταχώριση από την πιστωτική σας αναφορά.

Για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να επικοινωνήσετε με έναν πιστωτή, στείλτε μια λεπτομερή επιστολή εξηγώντας ακριβώς τι είναι λάθος με τις πληροφορίες στον λογαριασμό. Μπορείτε ακόμη και να συμπεριλάβετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς, ώστε να μπορούν να δουν ακριβώς σε τι αναφέρεστε.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε απόδειξη επιστροφής, ώστε να έχετε απόδειξη ότι ο πιστωτής έλαβε τα στοιχεία σας. Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με ένα τηλεφώνημα εάν δεν έχετε νέα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας στο Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών, εάν ο πιστωτής ή το πιστωτικό γραφείο δεν συνεργάζονται.

Μια διαφωνία πιστωτικής αναφοράς βλάπτει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας;

Όχι, το πιστωτικό αποτέλεσμά σας δεν θα τιμωρηθεί για την υποβολή αιτήματος διαφωνίας με την TransUnion, επομένως μην φοβάστε να υποστηρίξετε τα δικαιώματά σας. Δείτε τι θα συμβεί εάν καταφέρετε να αφαιρέσετε αρνητικά στοιχεία: θα παρατηρήσετε άλμα στο πιστωτικό σας σκορ εντός 30 έως 45 ημερών από το κλείσιμο της διαφωνίας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πιστωτική σας αναφορά μετά από αυτό το χρονικό πλαίσιο για να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται ακριβή.

Θεωρητικά, τα πιστωτικά σας σκορ θα μπορούσαν να μειωθούν εάν προστεθούν νέες αρνητικές πληροφορίες στην πιστωτική σας αναφορά ως αποτέλεσμα της διαφωνίας. Για να αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη πιστωτική σας αναφορά προτού ξεκινήσετε.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε κατά τη διαδικασία διαφωνίας είναι ο κωδικός XB. Αυτό εκχωρείται σε οποιονδήποτε λογαριασμό αμφισβητείται και θα διακόψει την επίδρασή του στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Επομένως, εάν διαθέτετε μια υπηρεσία παρακολούθησης πίστωσης και δείτε τα πιστωτικά σας σκορ να αυξάνονται, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αίτημα διαφωνίας σας έχει οριστικοποιηθεί. Θα μπορούσε απλώς ο λογαριασμός να μην υπολογίζεται επί του παρόντος στο πιστωτικό σας σκορ.

Συμπέρασμα

Είναι σκόπιμο να παραμείνετε στην κορυφή της πίστωσής σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα και απαλλαγμένα από λάθη. Και αν σε οποιοδήποτε σημείο εντοπίσετε ανακρίβειες, θα πρέπει να υποβάλετε έγκαιρα διαφωνίες, ώστε η πιστωτική σας έκθεση και το πιστωτικό αποτέλεσμά σας να αντικατοπτρίζουν σωστά το πιστωτικό ιστορικό σας.