June 9, 2022 By Aown272 0

Πώς να αμφισβητήσετε την πιστωτική σας έκθεση Experian (αποδεδειγμένες συμβουλές)

Εάν εντοπίσετε σφάλματα στην πιστωτική αναφορά Experian, θα πρέπει να υποβάλετε διαφωνίες. Διαφορετικά, τα πιστωτικά σας σκορ θα συνεχίσουν να υποφέρουν. Ακόμη χειρότερα, μπορεί να σας αρνηθούν πιστωτικές κάρτες, δάνεια ή στέγαση, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Και αν σας προσφερθεί πίστωση, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε υψηλότερο επιτόκιο.

νεαρός άνδρας στο φορητό υπολογιστή

Δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αμφισβητήσετε τα σφάλματα στην πιστωτική αναφορά Experian.

Τι υπάρχει στην Έκθεση πίστωσης Experian

Η κατανόηση των περιεχομένων της προσωπικής πιστωτικής αναφοράς σας διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων, ώστε να γνωρίζετε ποια στοιχεία να αμφισβητήσετε. Η πιστωτική σας έκθεση Experian περιέχει:

 • Προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησής σας, του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και των δεδομένων εργοδότη. Αυτές οι πληροφορίες ενημερώνονται καθώς παρέχετε νέες πληροφορίες σε δανειστές και πιστωτές. Ωστόσο, δεν επηρεάζει τα πιστωτικά σας σκορ.
 • Πληροφορίες λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου του πιστωτικού ορίου ή του συνολικού ποσού του δανείου και του οφειλόμενου υπολοίπου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του λογαριασμού. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε επίσης την αρχική ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού.
 • Ερωτήσεις πίστωσης (ή έλεγχοι πιστώσεων από άλλους ως αποτέλεσμα αιτήσεων πίστωσης).
 • Δημόσια αρχεία και λογαριασμοί είσπραξης, μαζί με φορολογικά εμπράγματα βάρη, αγωγές, πτωχεύσεις, κατασχέσεις ή καταβολές μισθών.

Έλεγχος της Έκθεσης Πίστωσης Experian

Κατά τον έλεγχο της πιστωτικής σας αναφοράς, αναζητήστε:

 • Λογαριασμοί για τους οποίους δεν γνωρίζετε
 • Εσφαλμένα δεδομένα λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών, ορίων δανείου ή πίστωσης
 • Λανθασμένο ιστορικό πληρωμών
 • Ερωτήσεις πίστωσης για τις οποίες δεν γνωρίζετε
 • Ημερομηνία συλλογής και καταχωρήσεις δημόσιας εγγραφής που έχουν περάσει από το χρονοδιάγραμμα αναφοράς

Πώς να αμφισβητήσετε την πιστωτική σας έκθεση Experian

Για να επιλύσετε σφάλματα στην πιστωτική αναφορά Experian, μπορείτε να αμφισβητήσετε μέσω αλληλογραφίας, μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να υποβάλετε διαφωνίες μέσω ταχυδρομείου για να έχετε μια χάρτινη διαδρομή και να επωφεληθείτε από όλες τις προστασίες των καταναλωτών που έχετε στη διάθεσή σας.

Θα πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με τον πιστωτή για να τον ενημερώσετε για την κατάθεση, καθώς ενδέχεται να μπορέσουν να διορθώσουν το ζήτημα στο τέλος τους.

Διαφωνία μέσω ταχυδρομείου

Μπορείς υποβάλετε μια διαφωνία μέσω ταχυδρομείου γράφοντας ένα γράμμα σαν αυτό που βρίσκεται εδώ. Στην επιστολή σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε:

 • Η τρέχουσα διεύθυνσή σας
 • Η ημερομηνία γέννησής σου
 • Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης σας
 • Το όνομα της εταιρείας που παρείχε τις ανακριβείς πληροφορίες στην Experian
 • Ο αριθμός λογαριασμού του εν λόγω είδους
 • Ο λόγος για τον οποίο υποβάλλετε μια διαφωνία

Η Experian ζητά επίσης να συμπεριλάβετε τυχόν διευθύνσεις που έχετε ζήσει τα τελευταία δύο χρόνια, αντίγραφο λογαριασμού κοινής ωφελείας, αντίγραφο κίνησης τράπεζας ή ασφάλισης και ένα αντίγραφο κρατικής ταυτότητας στο πακέτο διαφωνίας σας.

Διεύθυνση εμπειρογνωμοσύνης

Μπορείτε να ταχυδρομήσετε την επιστολή διαφωνίας που πρέπει να είναι στη διεύθυνση:

Εμπειρικός
Κέντρο Καταναλωτικής Διαφωνίας
Τ.Θ. 4500
Allen, TX 75013

Στείλτε αντίγραφα της πιστωτικής έκθεσης και τυχόν δικαιολογητικά, αλλά κρατήστε τα πρωτότυπα για τα αρχεία σας. Θα πρέπει να στείλετε την επιστολή και τα έγγραφά σας μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας με ζητούμενο απόδειξη επιστροφής.

Διαφωνία Διαδικτυακά

Μπορείτε να υποβάλετε μια διαφωνία ηλεκτρονικά με την Experian από δημιουργία προφίλ. Αφού δημιουργήσετε το προφίλ σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικτυακή διαδικασία αμφισβήτησης κάνοντας είσοδο στον πίνακα ελέγχου και κάνοντας τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε “Κέντρο διαφορών”.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί που λέει “Αρχείο νέας διαφοράς”. Θα εμφανιστεί μια σελίδα που περιέχει τα προσωπικά σας στοιχεία, τους λογαριασμούς και τυχόν δημόσια αρχεία.
 • Επιλέξτε “Διαφωνία” δίπλα στο εν λόγω στοιχείο.
 • Επιλέξτε τον λόγο της διαφωνίας σας από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε επόμενο για να προσθέσετε ένα σχόλιο.
 • Ελέγξτε τη διαφωνία σας και πατήστε “Υποβολή”.

Διαφωνία μέσω τηλεφώνου

Για να αμφισβητήσετε μέσω τηλεφώνου, θα πρέπει πρώτα να ζητήσετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας αναφοράς συμπληρώνοντας Αυτή η μορφή. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το 866-200-6020.

Όταν έχετε την πιστωτική αναφορά στα χέρια σας, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό που αναγράφεται στην αναφορά για να υποβάλετε την επίσημη διαφωνία σας. Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, υποβάλετε αμέσως ένα αντίγραφο της σχολιασμένης πιστωτικής αναφοράς και της υποστηρικτικής τεκμηρίωσης στην Experian για έλεγχο, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον αντιπρόσωπο.

Τι να περιμένετε μετά την κατάθεση της διαφωνίας σας

Η Experian έχει 30 ημέρες από την αρχική παραλαβή της διαφωνίας σας για να επικοινωνήσει με τον πιστωτή, να διερευνήσει την αξίωση και να εκδώσει μια απάντηση.

Εάν ο πιστωτής, ο δανειστής ή ο παρέχων τις πληροφορίες δεν είναι σε θέση να διαψεύσει ή δεν ανταποκριθεί, πρέπει να αφαιρέσει τις πληροφορίες από την πιστωτική σας αναφορά. Θα πρέπει επίσης να λάβετε μια ειδοποίηση από την Experian που να αναφέρει το αποτέλεσμα και ποιες πληροφορίες αφαιρέθηκαν.

Ωστόσο, εάν είναι σε θέση να αντικρούσουν τον ισχυρισμό σας, η πιστωτική σας έκθεση θα παραμείνει αμετάβλητη και η Experian θα κοινοποιήσει γραπτώς πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το αποτέλεσμα.

Εάν υποβάλατε ηλεκτρονική αίτηση, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της διαφωνίας Experian ή να δείτε τα αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή, μεταβαίνοντας στο διαδικτυακό κέντρο διαφορών.

Αμφισβήτηση χρέωσης με τον πιστωτή σας

Μερικές φορές μπορεί επίσης να έχετε καλύτερη τύχη υποβάλλοντας μια διαφωνία απευθείας με τον πιστωτή σας, ακόμα κι αν η διαφωνία σας στο Experian ήταν ανεπιτυχής. Ο πιστωτής είναι αυτός που αναφέρει πραγματικά τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία, ώστε να μπορούν επίσης να αφαιρέσουν αρνητικές πληροφορίες από την πιστωτική σας αναφορά. Μπορείτε να τους στείλετε μια επιστολή με αίτημα διαγραφής όπως θα κάνατε με το Experian.

Πότε μια πιστωτική διαφωνία βλάπτει το πιστωτικό αποτέλεσμά σας;

Μια διαφωνία δεν παραμένει στην πιστωτική σας αναφορά ως μόνιμο σήμα, εκτός εάν ζητήσετε ένα σημείωμα αμφισβήτησης μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια. Ωστόσο, ακόμη και αυτό δεν βλάπτει την πιστωτική σας. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε μια αλλαγή στο πιστωτικό σας σκορ είναι μετά τη διαδικασία διαφωνίας και σε πολλές περιπτώσεις θα είναι θετική.

Για παράδειγμα, εάν διορθώσετε ένα μεγάλο οφειλόμενο υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας που αναγράφεται στην πιστωτική σας αναφορά, θα δείτε ένα άλμα στις πιστωτικές σας βαθμολογίες επειδή η χρησιμοποίηση της πίστωσής σας θα είναι χαμηλότερη. Το ίδιο ισχύει με τις έρευνες και τις καθυστερήσεις πληρωμών. Η αύξηση μπορεί να μην είναι τεράστια ανάλογα με τον τύπο και τον αριθμό των εγγραφών που θα αφαιρεθούν, αλλά καθεμία θα συμβάλει σε καλύτερο συνολικό πιστωτικό ιστορικό.

Επίσης, προσέξτε το φαινόμενο “XB”. Το XB είναι ένας κωδικός πιστωτικής αναφοράς που χρησιμοποιείται από τα πιστωτικά γραφεία για να υποδείξει ότι ένας συγκεκριμένος λογαριασμός αμφισβητείται επί του παρόντος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Experian δεν περιλαμβάνει αυτόν τον λογαριασμό ως μέρος του πιστωτικού αποτελέσματός σας, εάν τύχει να αποσυρθεί.

Έτσι, μπορεί να καταλήξετε να δείτε ένα σημαντικό άλμα στο πιστωτικό σας σκορ, επειδή αυτό το υπόλοιπο και τυχόν σχετικές καθυστερημένες πληρωμές δεν συμβάλλουν καθόλου στη βαθμολογία σας. Μόλις τελειώσει η διαφορά, το πιστωτικό γραφείο θα άρει τον κωδικό. Ο λογαριασμός περιλαμβάνεται και πάλι και θα αντικατοπτρίζει επίσης τυχόν αλλαγές που έγιναν ως αποτέλεσμα της διαφωνίας.

Συμπέρασμα

Θα πρέπει να κάνετε συνειδητή προσπάθεια να ελέγχετε τακτικά τα πιστωτικά σας δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εντοπίσετε ανακρίβειες και να τις αντιμετωπίσετε αμέσως πριν το πρόβλημα ξεφύγει. Το πιο σημαντικό, θα διατηρήσετε την πίστωση που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να κερδίσετε.