June 9, 2022 By Aown272 0

Πώς να ξαναχτίσετε την πίστωση γρήγορα σε 8 εύκολα βήματα (αποδεδειγμένες συμβουλές)

Το να ξεκινήσετε την ανοικοδόμηση της πίστωσής σας μπορεί να φαίνεται σαν μια μακρά εργασία με λίγο φως στο τέλος του τούνελ. Αλλά πραγματικά, μερικά στρατηγικά βήματα μπορούν να κάνουν μια αξιοσημείωτη διαφορά στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας.

χαρούμενο κορίτσι

Είτε θέλετε μερικές μόνο ιδέες για την ανοικοδόμηση της πίστωσης είτε την πλήρη enchilada, θα σας καθοδηγήσουμε στις επιλογές σας. Επιπλέον, θα βρείτε ακόμη και μερικές συμβουλές μπόνους για το τι δεν πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε αυτόν τον αριθμό.

Ας αρχίσουμε.

8 Στρατηγικές για την Ανοικοδόμηση Πίστωσης

Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εκκινήσετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας. Διάλεξε ένα, διάλεξε τους όλους. Απλώς να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

1. Αντιμετωπίστε τυχόν σφάλματα πιστωτικής αναφοράς

Πρώτα πράγματα πρώτα, πρέπει να ελέγξετε τις πιστωτικές αναφορές σας για να δείτε τι υπάρχει στην πραγματικότητα εκεί. Μπορείτε να λάβετε ένα δωρεάν αντίγραφο από τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία μία φορά κάθε 12 μήνες. Απλώς υποβάλετε μια φόρμα στο AnnualCreditReport.com.

Χορηγείται από την Equifax, την Experian και την TransUnion και είναι εξουσιοδοτημένη από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Με άλλα λόγια, η πρόσβαση στη δωρεάν πιστωτική έκθεσή σας είναι νόμιμο δικαίωμά σας!

Ελέγξτε για ανακρίβειες

Αφού έχετε τις αναφορές σας, θα πρέπει να ψάξετε κάθε μία για ακρίβεια. Μην ψάχνετε απλώς να δείτε εάν οι πιστωτικοί λογαριασμοί είναι δικοί σας — ελέγξτε το οφειλόμενο ποσό, το ιστορικό πληρωμών και άλλες λεπτομέρειες για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες είναι ακριβείς. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις αρνητικές πληροφορίες γιατί κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στα πιστωτικά σας σκορ.

Εάν κάτι φαίνεται λανθασμένο ή ξεπερασμένο, στείλτε μια επιστολή διαφωνίας. Εάν η καταχώριση είναι ξεπερασμένη ή εσφαλμένη, θα πρέπει να αφαιρεθεί μέσα σε λίγους μήνες.

Αφού γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην πιστωτική σας αναφορά, το πιστωτικό γραφείο θα πρέπει να σας στείλει ένα νέο αντίγραφο δωρεάν, ώστε να μπορείτε να δείτε τις ενημερώσεις. Ανάλογα με τη σημασία του αρνητικού στοιχείου που αφαιρείται, θα μπορούσατε να δείτε μια αύξηση στα πιστωτικά σας σκορ σε αυτό το σημείο.

2. Διατηρήστε το χρέος σας χαμηλό ή εξοφλήστε το υπάρχον χρέος

Το χρέος παίζει τεράστιο ρόλο στον προσδιορισμό της πιστοληπτικής σας ικανότητας στα μάτια των δανειστών και άλλων πιστωτών. Το να έχεις πάρα πολλά μπορεί να είναι κόκκινη σημαία, αλλά η έλλειψη αρκετών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι δανειστές να μην έχουν αρκετές πληροφορίες για να συνεχίσουν.

Το κλειδί είναι να μην επιβαρύνετε υπερβολικά κανέναν συγκεκριμένο λογαριασμό. Για παράδειγμα, εάν πλησιάζετε το πιστωτικό σας όριο σε μια πιστωτική κάρτα, η πιστωτική σας βαθμολογία θα χτυπήσει.

Εάν έχετε ήδη συμπληρώσει ορισμένες από τις πιστωτικές σας κάρτες, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τις πληρώνετε. Και αν χρειαστεί να κάνετε κάποιες σημαντικές αγορές σε πιστωτική κάρτα στο εγγύς μέλλον, σκεφτείτε να το διανείμετε σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

Πιστωτική Αξιοποίηση

Χρειάζεστε κάποια κριτήρια σύγκρισης για την πίστωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Συνήθως, θέλετε να διατηρήσετε το υπόλοιπό σας κάτω από το 30% του πιστωτικού σας ορίου. Αυτός ο δείκτης χρήσης της πίστωσης (πέρα από το πόσο υψηλό επιτόκιο πληρώνετε) μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια χρέη θα εξοφλήσετε πρώτα.

Εάν το APR σας είναι συγκρίσιμο μεταξύ των πιστωτικών καρτών, προσπαθήστε να βάλετε καθεμία κάτω από αυτό το όριο του 30%. Για παράδειγμα, αν οφείλετε 4.000 $ σε λογαριασμό με όριο 5.000 $, συνεχίστε να τα εξοφλείτε μέχρι το υπόλοιπό σας να είναι κάτω από 1.500 $. Όχι μόνο η διατήρηση του χρέους σας σε χαμηλά επίπεδα εξοικονομεί χρήματα, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα.

3. Κάντε έγκαιρα τις μηνιαίες πληρωμές σας

Δεν μπορούμε ποτέ να τονίσουμε αρκετά πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών σας κάθε μήνα. Και αυτό δεν αναφέρεται μόνο στις πιστωτικές σας κάρτες, αλλά και σε όλους τους λογαριασμούς σας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των κινητών τηλεφώνων. Μην αγχώνεστε λοιπόν αν καθυστερήσετε λίγες μέρες.

Πόσο καιρό έχετε για να αναφερθεί η καθυστερημένη πληρωμή σας στα πιστωτικά γραφεία;

Το όριο είναι 30 ημέρες. Μετά από αυτό, είναι πιθανό να αναφερθεί η χαμένη πληρωμή σας και η πιστωτική σας βαθμολογία να μειωθεί. Αλλά εδώ είναι το αλιευτικό: θα λαμβάνετε μια νέα αρνητική καταχώριση για κάθε περίοδο 30 ημερών μετά την οποία δεν έχετε πληρώσει.

Και αν ακόμα δεν έχετε επιλύσει κάτι με τον πιστωτή σας μετά από μερικούς μήνες, θα μπορούσε να στείλει τον λογαριασμό σας στις συλλογές. Αυτό δημιουργεί μια εντελώς νέα αρνητική καταχώριση στην πιστωτική σας αναφορά που μπορεί να προκαλέσει τεράστια πτώση στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας, για να μην αναφέρουμε ότι θα τρομάξει τους πιθανούς νέους πιστωτές.

Αυτή η συμβουλή όχι μόνο βοηθά στην αποτροπή νέων κακών εγγραφών πίστωσης, αλλά θα συμβάλει επίσης στη βελτίωση της πιστωτικής σας βαθμολογίας με την πάροδο του χρόνου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρυθμίσετε αυτόματες πληρωμές ή υπενθυμίσεις πληρωμής και σύντομα θα αρχίσετε να βλέπετε θετικά αποτελέσματα.

4. Αποφύγετε το κλείσιμο υφιστάμενων πιστωτικών λογαριασμών

Η ηλικία του λογαριασμού είναι ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας που χρησιμοποιείται στο πιστωτικό σας σκορ. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να κλείσετε έναν λογαριασμό, εξετάστε μερικά πράγματα πριν το κάνετε.

Αρχικά, κατανοήστε πώς η ηλικία του λογαριασμού επηρεάζει πραγματικά τα πιστωτικά σας σκορ. Οποιοσδήποτε νέος πιστωτικός λογαριασμός θα μπορούσε να προκαλέσει μια μικρή πτώση στο πιστωτικό σας σκορ, επομένως είναι σημαντικό να διατηρείτε ανοιχτούς παλαιότερους πιστωτικούς λογαριασμούς για να εξισορροπήσετε νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Αλλά υπάρχει ένας μύθος στον τομέα των προσωπικών οικονομικών ότι το κλείσιμο μιας πιστωτικής κάρτας αφαιρεί αυτόματα αυτό το ιστορικό από τις πιστωτικές αναφορές σας.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάθε κλειστός λογαριασμός παραμένει στην αναφορά σας για δέκα επιπλέον χρόνια.

Πότε είναι έξυπνο να κλείσετε έναν λογαριασμό πιστωτικής κάρτας;

Η απάντηση είναι κάθε φορά που πληρώνετε μια ετήσια ή μηνιαία χρέωση που δεν αντισταθμίζεται από άλλα οφέλη που λαμβάνονται από τον λογαριασμό. Για παράδειγμα, εάν έχετε κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού, ενδέχεται να συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους που σας εξοικονομούν περισσότερα από όσα πληρώνετε για την ετήσια χρέωση.

Ρίξτε μια καλή ματιά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις πιστωτικές σας κάρτες για να διαπιστώσετε εάν αξίζουν πραγματικά μια θέση στο πορτοφόλι σας.

5. Χρησιμοποιήστε εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα ή δάνειο Credit Builder

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε νέα πίστωση εάν έχετε ένα ασταθές οικονομικό παρελθόν. Ωστόσο, μπορεί να το χρειαστείτε είτε για μια νομισματική έκτακτη ανάγκη είτε για να έχετε έναν λογαριασμό που αναφέρει τις έγκαιρες πληρωμές σας και βοηθά την πίστωσή σας.

Ευτυχώς, δύο προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτές τις καταστάσεις, αλλά συνοδεύονται από ορισμένες προειδοποιήσεις.

Εξασφαλισμένες πιστωτικές κάρτες

Το πρώτο είναι μια ασφαλής πιστωτική κάρτα. Είναι κοινά με τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις, αν και μπορείτε να βρείτε και ορισμένες διαδικτυακές επιλογές.

Για να λάβετε μια εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα, πρέπει να κάνετε μια κατάθεση ασφαλείας που χρησιμεύει ως εγγύηση σε περίπτωση χαμένων πληρωμών με πιστωτική κάρτα. Σε αντάλλαγμα, ωστόσο, ο πιστωτής θα πρέπει να κάνει τακτικές αναφορές στα πιστωτικά γραφεία, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να αναδομείτε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα.

Δάνεια Credit Builder

Το δεύτερο χρηματοοικονομικό προϊόν είναι ένα πιστωτικό δάνειο. Και πάλι, κάνετε μια κατάθεση στο ποσό του δανείου στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μετά κάνετε μηνιαίες πληρωμές (με τόκο). Μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να πληρώνετε για χρήματα που ήδη έχετε, αλλά ο δανειστής αναφέρει το ιστορικό πληρωμών σας και αυτό είναι που σας βοηθά να δημιουργήσετε πίστωση.

Αφού χρησιμοποιήσετε με επιτυχία κάποιο από αυτά τα προϊόντα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μπορείτε συνήθως να κάνετε αναβάθμιση σε καλύτερη πιστωτική κάρτα ή δάνειο.

Πώς μπορείτε να ξαναχτίσετε την πίστωσή σας γρήγορα;

Δεν είναι μυστικό ότι η ανοικοδόμηση της πίστωσης απαιτεί χρόνο. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία.

τρέχοντας σκάλες

6. Πραγματοποιήστε πληρωμές δύο φορές το μήνα

Ακόμα κι αν πληρώνετε τα υπόλοιπα της πιστωτικής σας κάρτας εξ ολοκλήρου κάθε μήνα, τα πιστωτικά σας σκορ μπορεί να υποφέρουν εάν χρεώνετε πολλά.

Γιατί;

Τα πιστωτικά γραφεία δεν εξετάζουν τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σας σε πραγματικό χρόνο. Αντίθετα, λαμβάνουν συνήθως μηνιαίες ενημερώσεις από εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν το υπόλοιπό σας είναι 0 $ μετά την εξόφληση του λογαριασμού σας, η πιστωτική σας αναφορά μπορεί να φαίνεται διαφορετική. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να φαίνεται ότι έχετε 100% αναλογία χρησιμοποίησης πίστωσης, παρόλο που δεν έχετε υπόλοιπο κάθε μήνα!

Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα κάνοντας περισσότερες από μία πληρωμές κάθε μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε τα υπόλοιπα της πιστωτικής σας κάρτας όταν η εταιρεία της πιστωτικής κάρτας επιλέξει να τραβήξει ένα στιγμιότυπο του λογαριασμού σας και να το στείλει στα πιστωτικά γραφεία.

Εάν χρεώσετε ποτέ ένα μεγάλο ποσό και μπορέσετε να το εξοφλήσετε αμέσως, μπορείτε να το κάνετε ακόμη και πριν από τη λήξη της δήλωσής σας.

7. Αυξήστε τα πιστωτικά σας όρια

Όταν δεν έχετε τα μέσα να εξοφλήσετε το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας σε μεγάλο βαθμό, αλλά κάνετε έγκαιρες πληρωμές κάθε μήνα, είναι ακόμα δυνατό να βελτιώσετε το πιστωτικό σας σκορ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ζητώντας αύξηση πιστωτικού ορίου από τον εκδότη της πιστωτικής σας κάρτας.

Αυτό μειώνει αυτόματα τη χρήση της πίστωσής σας. Να πώς.

Και πάλι, ας υποθέσουμε ότι έχετε υπόλοιπο 4.000 $ σε μια πιστωτική κάρτα 5.000 $. Αυτός είναι ένας δείκτης πιστωτικής χρήσης 80%. Ωστόσο, εάν ήσασταν πιστός πελάτης με ισχυρό ιστορικό πληρωμών, θα μπορούσατε να καλέσετε την εξυπηρέτηση πελατών και να ζητήσετε ένα μεγαλύτερο πιστωτικό όριο.

Ας υποθέσουμε ότι αυξάνετε το διαθέσιμο πιστωτικό όριο στα 8.000 $ και μην προσθέτετε νέο χρέος στον λογαριασμό. Το υπόλοιπό σας των 4.000 $ αντιστοιχεί πλέον μόνο σε ποσοστό χρήσης πίστωσης 50%. Είναι μια εξαιρετική αρχή και σας κάνει πολύ πιο διαχειρίσιμο να μειώσετε αυτόν τον αριθμό στο 30%.

8. Αίτημα να είστε εξουσιοδοτημένος χρήστης

Εάν είστε κοντά σε κάποιον με θετικό πιστωτικό ιστορικό, εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης σε έναν από τους υπάρχοντες λογαριασμούς πιστωτικών καρτών του. Όταν το κάνετε, θα προστεθεί αυτόματα η ηλικία του λογαριασμού και το ιστορικό πληρωμών στην πιστωτική σας αναφορά. Είναι βασικά μια συντόμευση για την ανοικοδόμηση της πίστωσης.

Το μειονέκτημα, φυσικά, είναι ότι τυχόν αρνητικό ιστορικό που σχετίζεται με τον λογαριασμό τους θα περιλαμβάνεται επίσης στις πιστωτικές σας αναφορές. Και αν αποκτήσετε πρόσβαση στην κάρτα και χρεώσετε πολλά ή δεν πληρώσετε εγκαίρως, η πίστωσή τους θα επηρεαστεί επίσης.

Αυτό μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη γρήγορη δημιουργία πιστώσεων, αλλά σίγουρα απαιτεί μια στενή σχέση και μια εκ των προτέρων συζήτηση σχετικά με τις προσδοκίες.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις προθέσεις σας και να ζητάτε από το άτομο απόλυτη διαφάνεια στις δικές του πιστωτικές συνήθειες. Άλλωστε, αν χτυπήσουν ένα οικονομικό χτύπημα, θα μπορούσε να επηρεάσει και εσάς.

Ωστόσο, το να γίνετε εξουσιοδοτημένος χρήστης είναι σίγουρα μια βιώσιμη επιλογή, ειδικά εάν μπορείτε να έχετε έναν ανοιχτό διάλογο με κάποιον όπως γονέα, σύζυγο ή δια βίου φίλο.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ξαναχτίσετε το πιστωτικό σας ιστορικό;

Η ανοικοδόμηση του πιστωτικού σας ιστορικού είναι σίγουρα μια διαδικασία. Ορισμένοι αρνητικοί βαθμοί, όπως καθυστερημένες πληρωμές, μπορούν να παραμείνουν στην αναφορά σας για έως και επτά χρόνια. Οι πτωχεύσεις μπορούν να διαρκέσουν έως και δέκα χρόνια. Φυσικά, είναι δυνατό να αφαιρέσετε τα αρνητικά στοιχεία πολύ νωρίτερα. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, ο αντίκτυπός τους στο πιστωτικό αποτέλεσμά σας αρχίζει να μειώνεται όσο περνάει ο καιρός.

Μόλις αρχίσετε να εμβαθύνετε σε ορισμένες από τις τακτικές που συζητήσαμε, πιθανότατα θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα στο πιστωτικό σας σκορ μέσα σε λίγους μήνες.

Μετά από αυτό, μπορεί να χρειαστούν ακόμη χρόνια για να επιδιορθωθεί πλήρως η πίστωσή σας, ανάλογα με το τι αναφέρεται συγκεκριμένα στην αναφορά σας. Ευτυχώς, τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να χτίσετε την πίστωσή σας είναι επίσης πράγματα που είναι πραγματικά ωφέλιμα για τη συνολική οικονομική σας υγεία.

Τελικές σκέψεις

Αξίζει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής για να ξεπληρώσετε το χρέος σας, να κάνετε τις πληρωμές σας εγκαίρως και να παρακολουθείτε τακτικά την πιστωτική σας έκθεση.

Εξάλλου, η επιδιόρθωση της πιστωτικής σας είναι μόνο το πρώτο βήμα. Μόλις το ολοκληρώσετε, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε και τους οικονομικούς στόχους, είτε πρόκειται για αγορά σπιτιού, επιστροφή στο σχολείο ή εξοικονόμηση πόρων για μια μεγάλη αγορά. Με καλή πίστωση, θα έχετε πρόσβαση στα καλύτερα επιτόκια.

Το καλύτερο πράγμα για να έχετε ένα καλό πιστωτικό σκορ είναι ότι ανοίγει την πόρτα σε περισσότερες δυνατότητες για τη ζωή σας. Έτσι, όταν αρχίζετε να ενεργείτε με τρόπους για να επιδιορθώσετε την πίστωσή σας, κάνετε το πρώτο βήμα σε ένα ταξίδι γεμάτο δυνατότητες.