June 9, 2022 By Aown272 0

Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης (EWS) – Τι είναι;

Εάν σας έχουν απορρίψει ποτέ μια αίτηση για τραπεζικό λογαριασμό, μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς πήγε στραβά. Αν και υπάρχουν πολλές πιθανότητες, μια πιθανή αιτία είναι οι Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης.

ανοιχτός λογαριασμός

Αυτή η υπηρεσία ανίχνευσης κινδύνου ελέγχει τους αιτούντες για να βοηθήσει τις τράπεζες και τις πιστωτικές ενώσεις να λαμβάνουν ορθές αποφάσεις. Αν και ο στόχος μπορεί να είναι η πρόληψη της απάτης, οι τακτικές του EWS επηρεάζουν άτομα σε ολόκληρη τη χώρα.

Βρίσκω τι ακριβώς κάνουν οι Υπηρεσίες Έγκαιρης Προειδοποίησης, πώς σας επηρεάζουν και πώς μπορείτε να την αποτρέψετε από το να βλάψει το τραπεζικό σας μέλλον. Στη συνέχεια, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν ασχολείστε με το EWS.

Τι είναι οι υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης;

Η Early Warning Services LLC είναι μια σχετικά νέα δημιουργία που επιτρέπει στα τραπεζικά ιδρύματα να αξιολογούν το δυναμικό κινδύνου για νέους πελάτες. Εάν ο αιτών κριθεί υπερβολικά επικίνδυνος, του απαγορεύεται η υπηρεσία στην τράπεζα ή την πιστωτική ένωση. Ακούγεται οικείο?

Οι Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης είναι παρόμοιες με υπηρεσίες όπως το TeleCheck και το ChexSystems. Το EWS δημιουργήθηκε από κοινού από πολλές μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, Capital One, JPMorgan Chase, PNC Bank, Truist, US Bank και Wells Fargo.

Δεν θεωρείται πάντα ως ανταγωνισμός για το TeleCheck και το ChexSystems. Αντίθετα, θεωρείται συχνά ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας κατά τη διαδικασία ελέγχου.

ΕΙΔΙΚΑ, Το EWS εντοπίζει άτομα που έχουν διαπράξει οικονομική απάτη στο παρελθόν. Ο όρος απάτη αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και μπορεί ακόμη και να επισημανθείτε εάν προσπαθήσατε κατά λάθος να εξαργυρώσετε μια δόλια επιταγή που λάβατε από κάποιον άλλο.

Αν και η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να αξιολογήσουν τις αιτήσεις, μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τα άτομα. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να παρακάμψετε τις Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης και ακόμη και να διαγράψετε το αρχείο σας.

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος EWS;

Οι Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που πληρώνουν οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις για να χρησιμοποιούν. Ελέγχει τους αιτούντες τραπεζών και μερικές φορές ακόμη και τους κατόχους τρεχουσών λογαριασμών για πολλά διαφορετικά πράγματα.

Αυτά περιλαμβάνουν οποιοδήποτε προηγούμενο ιστορικό απάτης ή κατάχρησης τραπεζικών λογαριασμών, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας ή αλλαγής επιταγών, δέσμευσης χαρτιού ή επιταγών, επαλήθευση ταυτότητας και έλεγχο ταυτότητας ιδιοκτησίας λογαριασμού. Ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο αλληλεπίδρασης, όπως στο διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου ή στο παράθυρο του ταμείου.

Αν και ο έλεγχος EWS δεν συνεπάγεται εξέταση του πιστωτικού σας ιστορικού, εξετάζει την προηγούμενη τραπεζική σας συμπεριφορά. Επιπλέον, εξετάζει πληροφορίες από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και τρίτων.

η τράπεζα της Αμερικής

Τα δεδομένα αφορούν κυρίως τραπεζικούς λογαριασμούς και τον τρόπο που τους χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν. Ωστόσο, οι Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης δεν επικεντρώνονται μόνο σε αρνητικά δεδομένα. περιλαμβάνουν και θετικά σημεία δεδομένων. Σύμφωνα με το EWS, φροντίζουν ιδιαίτερα να διασφαλίζουν ότι τυχόν πληροφορίες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία αξιολόγησης είναι ακριβείς και επικυρωμένες.

Φυσικά, μπορείτε να ελέγξετε για να δείτε πόσο αληθινό είναι. Ο νόμος Fair Credit Reporting Act (FCRA) επιτρέπει επίσης στοιχεία αμφισβήτησης με τα οποία διαφωνείτε, όπως ακριβώς μπορείτε να αμφισβητήσετε την πιστωτική σας αναφορά με τα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφεία.

Σε μια θετική σημείωση, τα προϊόντα από το EWS δεν οδηγούν σε αυστηρό “ναι” ή “όχι” για έγκριση. Αντίθετα, ο στόχος είναι να βοηθηθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν στους δυνητικούς πελάτες προϊόντα που είναι κατάλληλα για αυτούς και που η τράπεζα αισθάνεται άνετα να προσφέρει. Το EWS μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει την πρόσβασή σας σε τραπεζικά προϊόντα, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει σε όλη τη διαδικασία.

Πώς μπορεί να σας επηρεάσει το EWS;

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος που προκαλείται από τις Υπηρεσίες Έγκαιρης Προειδοποίησης είναι ότι μπορεί να σας αρνηθεί τη δυνατότητα να ανοίξετε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό, είτε πρόκειται για έλεγχο, είτε για αποταμίευση ή ακόμα και για ένα πιο εξελιγμένο προϊόν. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να κλείσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό αφού ανοίξει.

Υπάρχουν αναφορές για άτομα που λαμβάνουν έγκριση για έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό μόνο για να κλείσουν αμέσως μετά όταν ένα άλλο τραπεζικό τμήμα (συνήθως αποτροπή απώλειας ή απάτης) εκτελεί το λογισμικό EWS. Μπορεί επίσης να σας απορρίψουν επιταγές που έχετε γράψει λόγω EWS.

Πολλοί άνθρωποι στο EWS δεν διαχειρίζονται προγράμματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή κατάστημα πλαστών νομισμάτων στο υπόγειό τους. Αλλά, δυστυχώς, μπορείτε να αναφερθείτε στο EWS για κάτι ελάχιστο, όπως μια μικρή προμήθεια που οφείλετε σε μια πρώην τράπεζα. Ακόμα κι αν έχετε πληρώσει από τότε το πρόστιμο, η καταχώριση θα μπορούσε να παραμείνει στην αναφορά καταναλωτή έγκαιρης προειδοποίησης.

Αν σας έχει συμβεί αυτό, είτε για μεγάλες είτε για μικρές παραβάσεις, υπάρχει λύση. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για τραπεζικό λογαριασμό δεύτερης ευκαιρίας σε τράπεζα ή πιστωτική ένωση που ειδικεύεται σε αυτές.

Πολλές τράπεζες παρέχουν αυτόν τον τύπο λογαριασμού όψεως, συχνά χωρίς προμήθεια ή λίγες άλλες απαιτήσεις. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το άνοιγμα ενός λογαριασμού όψεως λόγω EWS, TeleCheck ή ChexSystem, τότε θα μπορούσατε ενδεχομένως να επωφεληθείτε από έναν λογαριασμό δεύτερης ευκαιρίας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ EWS, ChexSystem και TeleCheck;

Με όλα αυτά τα πρακτορεία αναφοράς καταναλωτών που υποβάλλουν αναφορές σε τράπεζες, μπορεί να είναι δύσκολο να τα παρακολουθείτε όλα. Ορισμένες τράπεζες χρησιμοποιούν EWS, ChexSystem και TeleCheck, ενώ άλλες χρησιμοποιούν μόνο ένα ή δύο. Το ChexSystem είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα ανίχνευσης κινδύνου για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ωστόσο, ολόκληρη η βιομηχανία κερδίζει δημοτικότητα.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρονται τα στοιχεία σας στην τράπεζα. Το Early Warning Services, για παράδειγμα, παρέχει μια απλή φόρμα με το σχετικό οικονομικό ιστορικό σας. Ωστόσο, η ChexSystems, που χρησιμοποιείται από το 80% των τραπεζών στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει μια περίληψη στην αξιολόγησή τους.

Το TeleCheck παρέχει μια βαθμολογία κινδύνου εκτός από μια φόρμα και μια περίληψη. Στην ουσία, αυτές οι τρεις εταιρείες μοιάζουν εξαιρετικά, ειδικά από την πλευρά του καταναλωτή.

Ωστόσο, εάν σας αρνηθούν, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια υπηρεσία χρησιμοποιήθηκε, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε (και ενδεχομένως να αμφισβητήσετε) τις αναφορές καταναλωτών σας.

Πώς αποκτάτε πρόσβαση στην αναφορά καταναλωτή EWS;

Εάν η αίτηση για τον λογαριασμό σας απορριφθεί λόγω πληροφοριών από τις Υπηρεσίες έγκαιρης προειδοποίησης, έχετε το δικαίωμα σε μια δωρεάν αναφορά καταναλωτή από την εταιρεία, ώστε να μπορείτε να δείτε γιατί δεν εγκρίθηκες. Όπως μια αναφορά ChexSystem, η αναφορά EWS παραθέτει τυχόν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με το τραπεζικό σας παρελθόν.

Αυτό περιλαμβάνει όλα τα σημεία ανίχνευσης κινδύνου που συζητήθηκαν νωρίτερα, όπως η απάτη και η κατάχρηση. Αντί να αγνοήσετε το πρόβλημα και να παραμείνετε χωρίς τραπεζικό λογαριασμό, αναλάβετε την πρωτοβουλία να μάθετε τι ακριβώς υπάρχει στην αναφορά καταναλωτή σας. Εάν είναι ανακριβές, μπορείτε να το φροντίσετε ώστε να ξεκινήσετε την τραπεζική.

Για να λάβετε ένα αντίγραφο της αναφοράς καταναλωτή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τις Υπηρεσίες Έγκαιρης Προειδοποίησης. Επισκεφθείτε τους Ιστοσελίδα Υπηρεσιών Καταναλωτή για να εκτυπώσετε το Έντυπο Αναγνώρισης. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό και να τον υποβάλετε ηλεκτρονικά είτε να τον ταχυδρομήσετε στην ακόλουθη διεύθυνση:

Early Warning Service LLC
Υπόψη: Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών
16552 N. 90th Street
Scottsdale, AZ 85260

Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε με φαξ τη φόρμα στο (480) 656-6850. Για να επικοινωνήσετε με την EWS με ερωτήσεις, καλέστε τους στο 1 (800) 325-7775.

Μόλις λάβετε την αναφορά Υπηρεσιών έγκαιρης προειδοποίησης, θα βρείτε τυχόν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό της τράπεζάς σας. Θα περιλαμβάνει επίσης τα προσωπικά σας στοιχεία και τον λόγο συνεισφοράς που εξηγεί γιατί ο λογαριασμός αναφέρεται.

Η αναφορά παραθέτει επίσης τυχόν προηγούμενες διαφωνίες που ξεκινήσατε και τυχόν αντικρούσεις εάν μια διαφωνία έχει απορριφθεί. Με αυτόν τον τρόπο, οι μελλοντικές τράπεζες μπορούν τουλάχιστον να δουν την απάντησή σας στις κατηγορίες της προηγούμενης τράπεζας.

Μπορείτε να αμφισβητήσετε το αρχείο EWS σας;

Μόλις ελέγξετε την εγγραφή EWS σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι διαφωνείτε με μία ή περισσότερες από τις αρνητικές καταχωρίσεις. Ωστόσο, εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, ιδιαίτερα σχετικά με παλαιότερες τραπεζικές απάτες, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν τα δεδομένα.

Ωστόσο, εάν η καταχώριση αναφέρεται σε παλιές απλήρωτες οφειλές ή χρεώσεις που έκτοτε έχουν εξοφληθεί, ενδέχεται να αφαιρεθούν με επιτυχία. Το EWS παρέχει α λίστα ελέγχου διαφωνιών για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Θα χρειαστεί να παρέχετε ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω λογαριασμό. Τουλάχιστον, μπορείτε να περιμένετε να συνδυάσετε:

  • Ο αριθμός αναγνώρισης καταναλωτή από το EWS
  • Συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αμφισβητούμενο λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού λογαριασμού
  • Γιατί ξεκινάτε τη διαφωνία, συμπεριλαμβανομένων των λόγων που η καταχώριση είναι εσφαλμένη ή ελλιπής
  • Μια περιγραφή κάθε διαφοράς, η κάθε μια υπογεγραμμένη σε ξεχωριστό κομμάτι χαρτί
  • Σχετικές λεπτομέρειες σχετικά με τον εν λόγω λογαριασμό
  • Υποστηρικτικά έγγραφα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της αξίωσής σας (στείλτε αντίγραφα, όχι πρωτότυπα)

Εντός 30 ημερών, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της διαφωνίας σας. Εάν το αίτημά σας έχει ικανοποιηθεί, το EWS θα πρέπει να αφαιρέσει το σχετικό αρνητικό στοιχείο από την αναφορά καταναλωτή. Τότε ίσως αξίζει να υποβάλετε ξανά αίτηση για λογαριασμό.

Εάν το αίτημά σας δεν έχει γίνει δεκτό, μπορείτε να υποβάλετε αντίκρουση. Αυτό εμφανίζεται ως η τελευταία γραμμή της καταχώρισης, έτσι ώστε μια τράπεζα να μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δική της καλύτερη κρίση για τον έλεγχο της αίτησής σας.

Μπορείτε να το υποβάλετε με τον ίδιο τρόπο όπως το έντυπο αμφισβήτησης. Σημειώστε ότι μια διάψευση δεν μπορεί να περιέχει ονόματα ατόμων ή επιχειρήσεων ή βωμολοχίες.

Πώς να αποφύγετε τις απάτες που αφορούν τις Υπηρεσίες Έγκαιρης Προειδοποίησης

Όταν πρόκειται για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι πάντα κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα άλλο άτομο σε δύσκολη θέση.

Δυστυχώς, αυτό ισχύει αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την απόκτηση λογαριασμού. Υπάρχουν πολλές ψεύτικες εταιρείες που στοχεύουν το EWS που θα προσπαθήσουν να πάρουν χρήματα από εσάς.

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε τέτοιους απατεώνες και να τους αποφύγετε εντελώς.

Δωρεάν Αναφορά Υπηρεσιών Έγκαιρης Προειδοποίησης

Πρώτον, να γνωρίζετε ότι το EWS πρέπει να σας παρέχει μια δωρεάν αναφορά μία φορά το χρόνο. Εάν βρείτε μια εταιρεία ή ιστότοπο που ισχυρίζεται ότι σας βοηθά να λάβετε τις πληροφορίες EWS σας έναντι αμοιβής, πιθανότατα δεν είναι νόμιμες. Όπως έχετε μάθει, το να ζητήσετε την αναφορά σας είναι εύκολο και δωρεάν.

Άλλες απάτες

Μια άλλη τακτική απάτης που πρέπει να προσέξετε είναι κάποιος που επικοινωνεί μαζί σας για να εισπράξει χρήματα για λογαριασμό της Υπηρεσίας Έγκαιρης Προειδοποίησης. Η EWS είναι απλώς μια εταιρεία αναφοράς καταναλωτών και οποιαδήποτε επιχείρηση ενεργεί διαφορετικά θα πρέπει να αναφέρεται στην υπηρεσία Γραφείο Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών.

Τέλος, προσέξτε τις εταιρείες που θέλουν να αμφισβητήσουν τις αρνητικές καταχωρίσεις EWS για λογαριασμό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εγγυώνται αποτελέσματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθούμε ότι θα διαγράψετε την αναφορά EWS από τα αρνητικά στοιχεία.

Πιθανότατα θα καταλήξετε να πληρώσετε μια ακριβή αμοιβή για κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας. Ή χειρότερα, θα πληρώσετε και μετά δεν θα έχετε καμία απάντηση από την εταιρεία. Εμπιστευτείτε λοιπόν το ένστικτό σας όσον αφορά την προστασία των οικονομικών σας πληροφοριών.

Δεν θέλετε να μοιράζετε τα χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο ή τα προσωπικά σας δεδομένα. Κατά τη διόρθωση της αναφοράς σας, συνεργαστείτε απευθείας με το EWS.

Συμπέρασμα

Η Υπηρεσία Έγκαιρης Προειδοποίησης προσπαθεί να παρέχει στις τράπεζες και τις πιστωτικές ενώσεις εργαλεία αξιολόγησης κινδύνου. Αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις προσπάθειες συλλογής δεδομένων, δεν γίνονται όλα σωστά.

Οι υπολογιστές μπορεί να είναι υπέροχοι, αλλά δεν λένε πάντα την πλήρη ιστορία. Επομένως, αντί να υποθέτετε ότι δεν μπορείτε ποτέ να πληροίτε τις προϋποθέσεις για τραπεζικό λογαριασμό, μείνετε ενημερωμένοι για την αναφορά EWS.

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το τραπεζικό ιστορικό σας δεν αναπαρίσταται με ακρίβεια. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι δικαίωμα και ευθύνη σας να το διορθώσετε. Αν και τα αποτελέσματα δεν είναι ποτέ εγγυημένα, πρέπει να γνωρίζετε ποιες προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες για εσάς συλλέγονται και διανέμονται.