June 23, 2022 By Aown272 0

Ανοίξτε μια εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ τώρα για να απολαύσετε τα ακόλουθα οφέλη

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην ιδέα της επιχείρησής σας ή της startup και σκεφτείτε πού θέλετε να είστε τα επόμενα δέκα ή περισσότερα χρόνια. Η φιλοδοξία ενός επιχειρηματία είναι να δει την εταιρεία του/της να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και να ροκάρει έναν εντυπωσιακό ισολογισμό. Αυτό είναι δυνατό, αλλά μόνο εάν κάνετε στρατηγικά βήματα. Ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η εγγραφή της εταιρείας σε μια περιοχή υψηλού δυναμικού όπως το Χονγκ Κονγκ.

Πηγαίνοντας offshore σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να αυξήσετε την κερδοφορία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δικαιοδοσία έχει γίνει ιδιαίτερα ελκυστική για κορυφαίες πολυεθνικές. Σε αυτήν την ανάρτηση, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά για να απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα, «ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ιδρύοντας μια εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ;»

Σύνοψη για το Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ, ένα από τα Ειδικές Διοικητικές Περιφέρειες της Κίνας, παραχωρήθηκε από την Κίνα στη Μεγάλη Βρετανία το 1842 αλλά ανέκτησε την ανεξαρτησία της το 1997. Όταν οι Βρετανοί αποχώρησαν το 1997, το Χονγκ Κονγκ επανενώθηκε με την Κίνα, αλλά ανέκτησε μεγάλη ανεξαρτησία από την ηπειρωτική χώρα. Πράγματι, λειτουργεί ως εντελώς ξεχωριστή μονάδα από την Κίνα, με λειτουργικό κοινοβούλιο, νόμισμα και κεντρική τράπεζα.

Η αυτονομία της δικαιοδοσίας έχει σε μεγάλο βαθμό αξιοποιηθεί για τη δημιουργία α υπέρ της οικονομίας των επιχειρήσεων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επενδυτές για να αναπτύξουν γρήγορα τις επιχειρήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία που ακούτε είναι πιθανό να έχει κάποια παρουσία στο Χονγκ Κονγκ. Άλλα γεγονότα σχετικά με αυτήν τη δικαιοδοσία περιλαμβάνουν:

  • Το Χονγκ Κονγκ έχει πληθυσμό λίγο περισσότερο από 7,5 εκατομμύρια.
  • Το ονομαστικό ΑΕΠ της δικαιοδοσίας είναι 368,633 δισεκατομμύρια USD (εκτιμήσεις 2021).
  • Η αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν +2,8 (2018), -1,7% (2019), 16,5% (2020) και +6,3% (2021).
  • Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ διέπεται από την αρχή της θετικής μη παρέμβασης, που σημαίνει ότι η επιτυχία μιας επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική της.

Ειδικά οφέλη από την εγγραφή μιας εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ

Εδώ είναι τα κύρια οφέλη που πρέπει να προβλέψετε σύσταση εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ:

  • Το Χονγκ Κονγκ απολαμβάνει ένα χαμηλό και άμεσο φορολογικό καθεστώς

Η υψηλή φορολογία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλές εταιρείες στην πατρίδα έχουν ελάχιστα ή καθόλου κέρδη. Για να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες στο μπλοκ του, το Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιεί α φορολογικό σύστημα δύο επιπέδωνη οποία στοχεύει στο να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το μοντέλο φορολογίας δύο επιπέδων, ο εταιρικός φόρος για τα πρώτα 2 εκατ. HKD του αξιολογήσιμου κέρδους μειώνεται στο 8,25%. Αυτό είναι 50% χαμηλότερο από τον τυπικό συντελεστή 16,25%. Και πάλι δεν υπάρχει παρακράτηση φόρου επί τόκων και τα μερίσματα.

  • Επιτρέπει 100% Ξένη Μετοχικότητα

Σε αντίθεση με πολλές δικαιοδοσίες όπου οι ξένοι επενδυτές δεν επιτρέπεται να έχουν 100% συμμετοχή, το Χονγκ Κονγκ είναι διαφορετικό. Στο νησί μπορείτε να ανοίξετε εταιρεία σε οποιονδήποτε τομέα εφόσον τηρεί τους κανόνες που προβλέπονται στο Διάταγμα Εταιρειών. Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στη ροή κεφαλαίων από τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Χονγκ Κονγκ.

  • Πνευματική Παραγωγή

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις δικαιοδοσίες που έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των επιχειρήσεων και των καινοτομιών τους. Έχει στήσει το Τμήμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας που χειρίζεται θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων αυστηρών κανονισμών για κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Επομένως, είστε σίγουροι ότι θα βελτιστοποιήσετε τις αποδόσεις από τις καινοτομίες σας για υψηλότερη κερδοφορία.

Τα οφέλη που παραθέσαμε παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που πρέπει να περιμένετε εγγραφή εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ. Άλλα περιλαμβάνουν μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη υποδομή και ένα μορφωμένο εργατικό δυναμικό. Να θυμάστε ότι μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα οφέλη μόνο εάν συνεργαστείτε με το καλύτερο πρακτορείο εγγραφής εταιρείας. Ένα από τα καλύτερα πρακτορεία στα οποία μπορείτε να βασιστείτε είναι η GMHK.

Το πρακτορείο όχι μόνο περιλαμβάνει κορυφαίους επαγγελματίες για να βοηθήσουν στην εγγραφή της εταιρείας, αλλά θα είναι επίσης χρήσιμος για διαμόρφωση στρατηγικής εισόδου στην αγοράδιενέργεια δέουσας επιμέλειας, λογιστικής και διαχείρισης μισθοδοσίας.