July 5, 2022 By Aown272 0

Θερμοκήπια Τραπεζών Τροφίμων – Τροφοδοσία των Κοινοτήτων μας

Μία από τις αξίες που έχει το Growing Spaces είναι να βοηθάει όσους δεν έχουν πρόσβαση σε φρέσκες, υγιεινές πηγές τροφίμων. Σύμφωνα με το USDA, το τρέχον ποσοστό επισιτιστικής ανασφάλειας είναι 10,5% όλων των νοικοκυριών στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι 13,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα προσιτών, θρεπτικών τροφίμων.

Με αυτό το άρθρο, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε ορισμένες από τις τράπεζες τροφίμων σε όλη τη χώρα, οι οποίες υπερβαίνουν τις προκλήσεις για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης της κοινότητας και των δωρεών.

Η Τράπεζα Τροφίμων του Δυτικού Τέξας

ο West Texas Food Bank (WTFB) είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του σύγχρονου προγράμματος τράπεζας τροφίμων που κάνει το επιπλέον μίλι. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε συνέντευξη από τον Brent Oden, Διευθυντή Προγραμμάτων, για να πάρουμε μια επισκόπηση των εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων τους. Το WTFB έχει δύο εγκαταστάσεις, την κύρια αποθήκη και το κέντρο διανομής τους στην Οδησσό και το κέντρο εθελοντισμού και εκπαίδευσης στο Midland. Μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων και των συνεργατών τους, παρέχουν πρόσβαση σε τρόφιμα για 19 κομητείες στο Δυτικό Τέξας. «Το όραμά μας είναι ένα Δυτικό Τέξας χωρίς πείνα».

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Midland διαθέτει δύο θερμοκήπια Growing Dome 42′ που απέκτησαν μέσω επιχορήγησης. Ο ένας θόλος επικεντρώνεται σε τροπικά φυτά και ο άλλος είναι εγγενή φυτά της ερήμου. Απλά φανταστείτε ότι μπορείτε να δείξετε σε ένα παιδί, ή σε έναν ενήλικα, πώς μεγαλώνει ένας ανανάς! Αυτός είναι ένας από τους στόχους της Τράπεζας Τροφίμων του Δυτικού Τέξας στη μονάδα Midland. να δείξει στα παιδιά και τους ενήλικες πώς καλλιεργείται το φαγητό και να τους διδάξει να μαγειρεύουν υγιεινά, νόστιμα γεύματα.

Είναι μια άλλη άποψη για το παλιό ρητό: «Δώσε σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις για μια μέρα. Μάθε σε έναν άνθρωπο να ψαρεύει και εσύ τον ταΐζεις για μια ζωή». Όλα τα προϊόντα που καλλιεργούν χρησιμοποιούνται στα μαθήματα Διατροφικής Εκπαίδευσης και για γευστικές δοκιμές τις Ημέρες Επιλογής Ανώτερου Πελάτη. Κάθε χρόνο φιλοξενούν ένα Kids Farmer’s Market και τα παιδιά επιτρέπεται να γεμίσουν μια υφασμάτινη τσάντα παντοπωλείου με τα αγαπημένα τους προϊόντα! Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους στη διεύθυνση https://wtxfoodbank.org.

Pine River Shares – Bayfield, Κολοράντο

Στο Bayfield του Κολοράντο, Μετοχές Pine River είναι ένας οργανισμός υπό την ηγεσία των συνιστωσών που πιστεύει ότι όλοι έχουν κάτι να μοιραστούν, παρόμοιο με το παλιό γκραντζ. Το Grange είναι ένας οικογενειακός, κοινοτικός οργανισμός με τις ρίζες του στη γεωργία. Συναντήθηκα με την Pam Wilhoite για να μιλήσω για το Pine River Shares, και μου είπε ότι η περιοχή εστίασής τους είναι 725 τετραγωνικά μίλια νοτιοδυτικού Κολοράντο από το Vallecito έως το Arboles, όπου κάποτε ευδοκιμούσαν οι γκρέιντζ, συμπεριλαμβανομένου του όρου Allison Grange, το οποίο είναι πάνω από 100 χρόνια παλαιός! Επιστρέφουν προς την ιδέα του grange, βοηθώντας τον γείτονά σας μοιράζοντας αυτό που έχετε. «Όταν όλοι μοιράζονται, κανείς δεν στερείται».

Ένα από τα επισιτιστικά προγράμματα με τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία είναι η υποστήριξη τοπικών αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω του προγράμματος Community Supported Agriculture (CSA). Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν τρόφιμα σε όσους το χρειάζονται και ταυτόχρονα, να υποστηρίζουν τους ντόπιους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και να δημιουργούν θέσεις εργασίας στην κοινότητα. Αυτό είναι ένα win-win! Μία από τις νεότερες προσθήκες σε αυτό το πρόγραμμα είναι το 33′ Growing Dome όπου μόλις αρχίζουν να καλλιεργούν φαγητό για την κοινότητα δίπλα στον καλοκαιρινό υπαίθριο κήπο τους.

Μίλησα με τον Andrew Trujillo για το έργο και μίλησε για το πόσο συναρπαστικό είναι να ταΐζεις τους ανθρώπους καθώς και ότι είναι ένα ειρηνικό μέρος όπου όσοι πεινούν μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας κοινοτικής απάντησης. Ο Andrew δήλωσε: «Όταν είναι το πάθος σου, δεν είναι πραγματικά δουλειά». και αυτό είναι πολύ αλήθεια!

Ελπίζουν να έχουν περιβόλι και να μεγαλώνουν κοτόπουλα και κατσίκες επίσης. Κάθε εβδομάδα εθελοντές και ηγέτες γεμίζουν τις σακούλες με κονσέρβες, ζυμαρικά, ψωμί και άλλα βασικά προϊόντα. Μόλις ο νέος τους θόλος θερμοκηπίου είναι σε παραγωγή, θα μπορούν να συμπεριλάβουν φρέσκα προϊόντα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα κοινής χρήσης τροφίμων! Η ομάδα του Pine River Shares οραματίζεται τα θερμοκήπια Growing Dome σε όλη την κοιλάδα τους, ώστε να μπορούν να μοιράζονται φρέσκα προϊόντα μεταξύ τους σύμφωνα με την παράδοση του Grange. Επισκεφθείτε τους στο http://www.pinerivershares.org/

Mimi’s Pantry – Riverside, Missouri

Στο Ρίβερσαϊντ του Μιζούρι Το ντουλάπι της Μίμης βάζει φαγητό στο τραπέζι, μια οικογένεια τη φορά! Το Mimi’s Pantry εμπνεύστηκε από τη Lillian Curtin, τη μητέρα του ιδρυτή Dennis Curtin. Διατηρούσε ένα μικρό καφέ και πολλές φορές παραιτούσε τον λογαριασμό όταν ήξερε ότι μια οικογένεια δυσκολευόταν. Η συγκινητική της καρδιά είναι η αποστολή πίσω από το Mimi’s Pantry «Γεφυρώστε το χάσμα για άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση να έχουν αρκετή θρεπτική τροφή στη διάθεσή τους». Η Mimi έλεγε στα παιδιά της «Προσπαθήστε να μην κάνετε ποτέ τίποτα». Και ήξεραν ότι δεν προσπάθησες, περίμεναν να το κάνεις. Αυτή η ίδια καρδιά τους ωθεί να φροντίσουν την κοινότητά τους στο Northland στο Μιζούρι.

Το Mimi’s Pantry γιόρτασε πρόσφατα την τρίτη επέτειό του και ένα από τα νεότερα δώρα του είναι το 42′ Growing Dome Greenhouse, μια δωρεά του ιδρυτή τους. Αυτό θα βοηθήσει στην παροχή φρέσκων προϊόντων το χειμώνα, καθώς και στην παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών και θα αποτελέσει ένα γαλήνιο καταφύγιο για όσους μπορεί να αγωνίζονται με σκληρούς χειμώνες. Είναι πολύ αναζωογονητικό να περνάς μέρος μιας κρύας μέρας στη ζεστή αγκαλιά ενός όμορφου θερμοκηπίου, ειδικά όταν ξέρεις ότι βοηθάς την κοινότητά σου!

Αυτήν τη στιγμή ετοιμάζουν το ολοκαίνουργιο Dome τους για να φυτέψουν χειμερινές καλλιέργειες το ερχόμενο φθινόπωρο και αναζητούν ενεργά εθελοντές που είναι έμπειροι κηπουροί για να τους βοηθήσουν να φροντίσουν το νέο τους θερμοκήπιο. Μαζί με τις χειμερινές τους καλλιέργειες, σχεδιάζουν επίσης να φυτέψουν ένα δέντρο εντός του Dome για να προσφέρουν σκιά στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τους καλλιέργειες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απλώς ένα θερμοκήπιο, θα κάνουν κομποστοποίηση, θα έχουν περιβόλι και μούρα έξω και θα ήθελαν να συνεργαστούν με τοπικά σχολεία, το πρόγραμμα Missouri Extension και τοπικές ομάδες κηπουρικής. Χρειάζεται πραγματικά ένα χωριό για να ταΐσει ένα χωριό και να μοιραστεί γνώσεις και πάθη στην αναζήτηση απαντήσεων για τους φίλους και τους γείτονές του. Για να κάνετε μια συνεισφορά επισκεφθείτε https://www.mimispantrykc.org/donate/.

Η τοπική σας τράπεζα τροφίμων και η δική μας

Εδώ, στο Pagosa Springs, δεν αφήνουμε ποτέ κανένα φρέσκο ​​φαγητό να πάει χαμένο και έχουμε πολλά από αυτά. Τα προϊόντα από τα έξι Growing Domes μας στο χώρο χρησιμοποιούνται για τη διατροφή του προσωπικού μας και ως δωρεές στον τοπικό μας συνασπισμό τροφίμων Υγιής Αρχουλέτα! Μας αρέσει που τα Domes μας βοηθούν τις κοινότητες να τροφοδοτούνται και ανυπομονούμε να ακούσουμε πολλές ακόμη ιστορίες επιτυχίας για τους Growing Domes της κοινότητας.

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ενθαρρύνουμε όλους τους χαρούμενους καλλιεργητές μας να κάνουν το ίδιο. Εάν έχετε επιπλέον που απλά δεν φαίνεται να μπορείτε να χαρίσετε ή να ανταλλάξετε με τους γείτονές σας, σκεφτείτε να το δώσετε στην τοπική τράπεζα τροφίμων. Το Feeding America έχει ένα εργαλείο που το καθιστά εύκολο εντοπίστε την τοπική σας τράπεζα τροφίμων.

50 κιλά φρέσκου φαγητού κατευθύνθηκαν στην κοινότητα

«Οι άνθρωποι που σου δίνουν το φαγητό τους σου δίνουν την καρδιά τους». Σέζαρ Τσάβες

Μερικοί άλλοι οργανισμοί που δεν παρουσιάστηκαν σε αυτό το άρθρο αλλά αξίζουν την πιο τιμητική αναφορά περιλαμβάνουν Tahoe Food Hub, Πράσινο IgluΈθνος Ναβάχο, The Urban Growers Collective, ΣΚΗΝΗ Σιέρα Λεόνεκαι Harlem Grown. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους οργανισμούς στο πρόσφατο ιστολόγιο μας σχετικά με πέντε φιλανθρωπικές οργανώσεις που συμβάλλουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας και να κάνετε δωρεές επισκεπτόμενοι τη σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για το θερμοκήπιο.


Μπορείτε να βρείτε όλα τα Featured Growing Dome που επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “Ο ευτυχισμένος καλλιεργητής» στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας (Facebook και Ίνσταγκραμ), και στο blog μας. Κάντε αίτηση εδώ.

Εγγραφείτε στον Εσωτερικό Κύκλο

Ένα αποκλειστικό μέρος για κηπουρούς όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας για να λαμβάνετε το μηνιαίο νέο μας δημοσίευμα, “The Happy Grower”. Όπου παρέχουμε ιστορίες κοινότητας, ενημερώσεις εκδηλώσεων, συμβουλές ειδικών κηπουρικής και αποκλειστικές προσφορές.