July 5, 2022 By Aown272 0

Cooke City School’s – Σύστημα φαγητού κλειστού βρόχου

Ένας κήπος θερμοκηπίου όλο το χρόνο στα βουνά Beartooth της Μοντάνα (7600 πόδια)

Το Cooke City μπορεί να είναι μια πόλη με μόνο 140 κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει τίποτα μικρό σε αυτό. Αυτό το γραφικό σχολείο βρίσκεται ανάμεσα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone και τα Όρη Beartooth στη ζώνη ανθεκτικότητας 4a, και δεν είναι άγνωστο στον καιρό των μεγάλων βουνών. Στην πραγματικότητα, το Cooke City έχει αναφερθεί ως η πιο χιονισμένη πόλη στη Μοντάνα, με μέσο όρο 207 ίντσες χιονιού ετησίως. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τη δυσπιστία που είχαν πολλοί όταν η Lara Belice, η μοναδική δασκάλα του σχολείου του Cooke City, δημιούργησε την ιδέα της κηπουρικής όλο το χρόνο.

Ξεπερνώντας τα Εμπόδια Καλλιέργεια Τροφίμων στη Ζώνη Ανθεκτικότητας Φυτών 4α

Το 2019 η Lara ξεκίνησε το πρώτο βήμα προς ένα σύστημα τροφίμων κλειστού βρόχου. Ένα σύστημα κομποστοποίησης, το οποίο από μόνο του ήταν μια πρόκληση λαμβάνοντας υπόψη την άγρια ​​ζωή που περιφέρεται στην περιοχή. Ιδιαίτερα αρκούδες. Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, πήραν επιχορήγηση από μια τοπική ένωση άγριας ζωής για να εγκαταστήσουν ένα Κύβος Γης Πράσινος Βουνό. Ο Κύβος Γης είναι ένα πλήρως κλειστό σύστημα κομποστοποίησης. Χωρίς οσμή σημαίνει χωρίς αρκούδες.

Μετά την επιτυχία του πρώτου της έργου, η Lara άρχισε να δουλεύει ερευνώντας θερμοκήπια και καλλιεργώντας λύσεις για ορεινές περιοχές, και έτσι βρήκε το Growing Spaces. Η Lara είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον επικεφαλής κηπουρό στο Cloud City Conservation Center στο Leadville, CO, όπου κηπουρεύουν σε περίπου 10.151 πόδια σε έναν Growing Dome 42′ με παρόμοιο περιβάλλον με το Cooke City.

κατασκευάζοντας το θερμοκήπιο 26′ Dome

«Ζούμε στα άκρα, και τα φτηνά πράγματα απλά δεν το κόβουν. Ήταν προφανές ότι άλλοι στην κατάστασή μας είχαν πετύχει με τη βοήθεια ενός Growing Dome».

Κατασκευή του θερμοκηπίου Dome

Τον Μάιο του 2021, το σχολείο άρχισε να φτιάχνει ένα θερμοκήπιο 26′ Growing Dome με τη βοήθεια ενός επόπτη του Growing Spaces και της κοινότητας, πολλοί από τους οποίους πρόσφεραν εργασία και προμήθειες. Εμπνευσμένοι από τη συλλογή φωτογραφιών μας με υπερυψωμένο κρεβάτι, χρησιμοποίησαν υπολείμματα πεύκου από τον τοπικό μύλο για να δημιουργήσουν υπέροχα υπερυψωμένα κρεβάτια σε στυλ κλειδαρότρυπα. Αυτό για το οποίο η Lara είναι πιο περήφανη, ωστόσο, είναι η βρωμιά. Συνέλεξαν κομπόστ στον Κύβο της Γης για σχεδόν δύο χρόνια και μπόρεσαν να μετατρέψουν τη βρωμιά του βουνού τους σε υγιές έδαφος για να γεμίσουν τα υπερυψωμένα κρεβάτια.

«Έστειλα το χώμα για δοκιμή και τα μακροθρεπτικά συστατικά ήταν εκτός πίνακα. Σχεδόν όλα τα απόβλητά μας επιστρέφουν στο θερμοκήπιο για να δημιουργήσουν τροφή. Είναι καλό για τα φυτά και βοηθά τη μικρή μας κοινότητα να μειώσει το κόστος της μεταφοράς απορριμμάτων.»

Συμβουλές για τους φίλους του Dome σε ακραία περιβάλλοντα

Επί του παρόντος, η Lara διδάσκει σε 8 μαθητές k-7 στο Cooke City School. Το επόμενο έτος θα είναι k – 8. Η παραγωγή από το Growing Dome τροφοδοτεί τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τα μέλη του προσωπικού. Το θερμοκήπιο έχει παράσχει αξιόπιστη προστασία από ζώα που αναζητούν πολλά όλο το χρόνο. Το χειμώνα, χρησιμοποιούν μια μικρή ηλεκτρική θερμάστρα μέσω ενός μακριού καλωδίου επέκτασης από την εγκατάσταση στέγασης του δασκάλου, καθώς το Dome δεν έχει ρεύμα. Δεν έχουν χάσει φυτό ακόμη και τους πιο κρύους, σκοτεινούς μήνες.

Η Lara είχε μερικές θαυμάσιες συμβουλές για τους συναδέλφους του Dome Enthusiasts. «Το Growing Dome είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε αν βρίσκεστε σε μια ορεινή πόλη. Πάρτε όσο μεγαλύτερο μπορείτε. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο σταθερή είναι η θερμοκρασία και τόσο περισσότερος χώρος για την παραγωγή τροφής. Μην σας τρομάζει η κηπουρική όλο το χρόνο. Είναι δυνατόν. Απλά πρέπει να αγκαλιάσετε τα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Απλώς πάρε το.»

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Τροπικό θερμοκήπιο σε κρύο περιβάλλον, απομονωμένο θερμοκήπιο της Μοντάνα και πρόγραμμα σχολικού κήπου στο Κονέκτικατ.


Μπορείτε να βρείτε όλα τα Featured Growing Dome που επισημαίνονται στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο “Ο ευτυχισμένος καλλιεργητής» στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας (Facebook και Ίνσταγκραμ), και στο blog μας. Στο τέλος του έτους, δημιουργούμε ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει κάθε Dome of the Month. Τα στέλνουμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Featured Dome, μαζί με ένα δώρο καλούδια κηπουρικής του Growing Spaces! Κάντε αίτηση εδώ.

Εγγραφείτε στον Εσωτερικό Κύκλο

Ένα αποκλειστικό μέρος για κηπουρούς όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας για να λαμβάνετε το μηνιαίο νέο μας δημοσίευμα, “The Happy Grower”. Όπου παρέχουμε ιστορίες κοινότητας, ενημερώσεις εκδηλώσεων, συμβουλές ειδικών κηπουρικής και αποκλειστικές προσφορές.