July 7, 2022 By Aown272 0

Τι είναι ένα δάνειο Credit Builder και πώς μπορώ να το πάρω;

Εάν δεν είχατε ποτέ καμία πίστωση στο παρελθόν ή αναρρώνετε από κακή πίστωση, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνάψετε ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων. Είναι ένα δάνειο ειδικά σχεδιασμένο για άτομα που ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για παραδοσιακή χρηματοδότηση, όπως πιστωτική κάρτα ή προσωπικό δάνειο.

αίτηση για δάνειο

Τα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων έχουν μερικούς περιορισμούς, αλλά μπορούν να είναι ένας εύκολος τρόπος δημιουργίας πιστωτικού ιστορικού χωρίς πιστωτική κάρτα. Ανεξάρτητα από το είδος του οικονομικού υπόβαθρου που διαθέτετε, ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων θα μπορούσε να είναι η λύση που αναζητάτε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία πίστωσης και πώς μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα.

Τι είναι ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων;

Γνωστό και ως “δάνειο εκκίνησης από την αρχή” ή “δάνειο νέας αρχής”, ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων είναι ένα δάνειο με δόσεις που σας βοηθά να δημιουργήσετε πίστωση ενώ δανείζεστε μετρητά.

Ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων είναι παρόμοιο με μια εξασφαλισμένη πιστωτική κάρτα, με τη διαφορά ότι δεν χρειάζεστε χρήματα προκαταβολικά για να λειτουργήσετε ως εγγύηση. Αντίθετα, λαμβάνετε το ποσό του δανείου, αλλά πρέπει να εξοφλήσετε πλήρως το δάνειο και τους τόκους πριν αποκτήσετε πρόσβαση στα μετρητά.

Τα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων προσφέρουν μια ασφαλή συναλλαγή και για τους δύο σας, επειδή δεν κινδυνεύετε να καταστρέψετε περαιτέρω την πίστωσή σας και η τράπεζα δεν χάνει χρήματα εάν δεν αποπληρώσετε το δάνειο. Συν, Οι έγκαιρες πληρωμές σας αναφέρονται στα τρία μεγάλα πιστωτικά γραφείασυμβάλλοντας στη βελτίωση των πιστωτικών σας σκορ με την πάροδο του χρόνου.

Πότε πρέπει να λάβετε ένα δάνειο Credit Builder

Επειδή τα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων συνήθως έχουν εκείνη την περίοδο διακράτησης όπου δεν μπορείτε να αποκτήσετε αμέσως πρόσβαση στα κεφάλαιά σας, δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια οικονομική έκτακτη ανάγκη που απαιτεί άμεσα μετρητά. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε ότι πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για μια μεγάλη αγορά και θέλετε να δημιουργήσετε πίστωση, τότε θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Με ένα καλύτερο πιστωτικό σκορ, θα μπορείτε λάβετε χαμηλότερα επιτόκια σε μεγαλύτερα δάνεια ή πιστωτικές κάρτες στο μέλλον. Πραγματοποιώντας πληρωμές τόκων σε ένα μικρό ποσό τώρα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα όταν χρειαστεί να δανειστείτε χρήματα για μια μεγαλύτερη αγορά.

Δείτε επίσης: Πώς να ξαναχτίσετε την πίστωσή σας χρησιμοποιώντας ασφαλείς πιστωτικές κάρτες

Πώς λειτουργούν τα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων;

Με ένα δάνειο δημιουργίας πιστωτικών μονάδων, δανείζεστε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, αλλά δεν σας δίνεται πρόσβαση στα κεφάλαια. Αντίθετα, τα χρήματα κατατίθενται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ως εγγύηση. Μόλις αρχίσετε να κάνετε τις σταθερές μηνιαίες πληρωμές για το δάνειο, θα αναφερθούν στα πιστωτικά γραφεία. Εάν κάνετε τις πληρωμές εγκαίρως, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα πιστωτικά σας αποτελέσματα.

Πού μπορώ να λάβω ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων;

Πολλά μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν δάνεια για τη δημιουργία πιστώσεων, όπως οι κοινοτικές τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις. Μπορεί να μην διαφημίζονται, επομένως είναι καλύτερο να τηλεφωνήσετε και να ρωτήσετε εάν είναι διαθέσιμα.

Ξεκινήστε με μια τοπική τράπεζα ή πιστωτική ένωση στην οποία είστε μέλος.

Ορισμένες τοπικές πιστωτικές ενώσεις μπορεί να έχουν ορισμένες απαιτήσεις απασχόλησης, αλλά πολλές απαιτούν απλώς να ζείτε σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Πολλές πιστωτικές ενώσεις σε όλη τη χώρα σάς επιτρέπουν να γίνετε μέλος κάνοντας μια χαμηλή, εφάπαξ συνεισφορά σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων.

Διαδικτυακοί δανειστές

Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τους όρους δανείου από ορισμένους δανειστές στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, το Self σάς επιτρέπει να συνάψετε ένα δάνειο δημιουργίας πίστωσης σε προσαυξήσεις που κυμαίνονται από $550 έως $2.200. Τα χρήματα φυλάσσονται σε λογαριασμό CD και κερδίζουν τόκους ενώ κάνετε πληρωμές για ένα χρόνο. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας εδώ.

Η μηνιαία πληρωμή σας περιλαμβάνει τόσο κεφάλαιο όσο και τόκους επί του ποσού του δανείου. Στο τέλος του δανείου, λαμβάνετε τα χρήματα από τον λογαριασμό CD και τους τόκους που κερδίζετε κατά τη διάρκεια του έτους.

Δεν θα είναι αρκετό για να καλύψετε τους τόκους που πληρώσατε για το δάνειο, αλλά σας δίνει ένα ολόκληρο έτος θετικού ιστορικού πληρωμών στην πιστωτική σας έκθεση. Εάν για κάποιο λόγο δεν ολοκληρώσετε την εξόφληση του δανείου δημιουργίας πίστωσης, θα λάβετε το υπόλοιπο των χρημάτων στον λογαριασμό, με το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου σας να αφαιρείται από αυτό το ποσό. Δείτε άλλες διαδικτυακές επιλογές για να συγκρίνετε τα ποσά των δανείων και τα επιτόκια.

Δείτε επίσης: Τα 5 καλύτερα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων για το 2022

Πώς μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα δάνειο δημιουργίας πιστώσεων;

Τα πρότυπα πιστοποίησης ποικίλλουν ανάλογα με τον δανειστή που επιλέγετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε, όπου κι αν πάτε. Πρώτον, θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να έχετε έγκυρο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Εάν πηγαίνετε με έναν παραδοσιακό δανειστή, όπως μια πιστωτική ένωση ή τράπεζα, μπορεί να χρειαστείτε κάποιο είδος λογαριασμού μαζί τους.

Εάν επιλέξετε μια πιστωτική ένωση, θα πρέπει να εγγραφείτε με βάση τις ατομικές κατευθυντήριες γραμμές ιδιότητας μέλους. Διαφορετικά, πιθανότατα θα χρειαστείτε απλώς κάποιον τύπο τραπεζικού λογαριασμού ή χρεωστικής κάρτας για να τον αναφέρει η τράπεζα.

Ενώ προφανώς δεν απαιτείται ισχυρό πιστωτικό σκορ ή πιστωτικό ιστορικό για να πληρούν τις προϋποθέσεις, πολλοί δανειστές έχουν άλλες απαιτήσεις που σχετίζονται με την πίστωση. Για παράδειγμα, μπορεί να μην σας επιτρέπουν να είχατε καταχωρήσεις στο ChexSystems τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό αναφέρεται σε οποιοδήποτε είδος δυσάρεστου παρελθόντος με ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως υπερβολικές χρεώσεις υπερανάληψης, απάτη με επιταγές ή απλήρωτες προμήθειες.

Εάν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με το ChexSystems, τότε θα πρέπει να είστε μια χαρά. Εάν έχετε, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο προτού η αναφορά ChexSystems γεράσει λίγο περισσότερο. Επικοινωνήστε με τον τοπικό υπάλληλο δανείου ή διαδικτυακά με τον δανειστή σας για να μάθετε τυχόν άλλες απαιτήσεις. Οι περισσότερες διαδικασίες έγκρισης είναι εύκολες και χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά όταν κάνετε αίτηση online.

Τι να λάβετε υπόψη

Πρώτον, να θυμάστε ότι τα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων δεν είναι μια γρήγορη λύση σε μετρητά. Εάν χρειάζεστε χρήματα άμεσα, βρείτε ένα διαφορετικό οικονομικό προϊόν. Στη συνέχεια, σκεφτείτε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.

Τα περισσότερα δάνεια δημιουργίας πιστώσεων έχουν μέγιστα ποσά μεταξύ $500 και $2.500. Μπορεί να μπορείτε να δανειστείτε λίγο περισσότερο, αλλά αυτό είναι το γενικό εύρος. Τα ακριβή ποσά ποικίλλουν ανάλογα με το πού παίρνετε το δάνειο και τον τόπο διαμονής σας. Οι όροι δανείου γενικά διαρκούν από 12 έως 24 μήνες.

Βεβαιωθείτε ότι η οικονομική σας κατάσταση και η απασχόλησή σας είναι αρκετά σταθερές ώστε να φροντίζετε για αυτές τις μηνιαίες πληρωμές κατά τη διάρκεια του δανείου. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι πληρωμές σας θα είναι χαμηλότερες με μεγαλύτερη διάρκεια πληρωμής, αλλά μπορεί να καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερους τόκους με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο δανειστής αναφέρεται και στα τρία πιστωτικά γραφεία. Εάν δεν το κάνουν, δεν υπάρχει απλώς κανένας λόγος να συνάψετε ένα δάνειο πιστωτικής ανάπτυξης. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί πραγματικά για εσάς, δημιουργώντας ένα διαρκές πιστωτικό ιστορικό που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέλλον.