July 11, 2022 By Aown272 0

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλά

Πάντα θα υπάρχουν μέρες που είναι λιγότερο από τέλειες.

Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Μια στο τόσο, η ζωή σας ρίχνει μια μπάλα καμπύλης, εντελώς απροσδόκητη, αφήνοντάς σας να αγωνίζεστε και να μπερδεύεστε καθώς προσπαθείτε να ελέγξετε την κατάσταση σε ετοιμότητα.

Αυτό είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης στην πραγματικότητα: να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, να πιστεύουμε ότι τα πράγματα πρέπει να συμβαίνουν πάντα όπως τα θέλουμε.

Είναι όμως πράγματι έτσι;

Η υπερβολική αντίσταση μερικές φορές μπορεί να μας οδηγήσει σε απογοήτευση όταν τα πράγματα δεν αποδεικνύονται υπέρ μας, κάνοντάς μας να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας.

Τότε αρχίζουμε να αμφισβητούμε τις δεξιότητές μας, την αξία μας και οτιδήποτε γύρω μας κάνει την αυτοπεποίθησή μας να πέφτει επικίνδυνα.

Όταν συμβαίνει αυτό, καταλήγουμε να μην αισθανόμαστε αρκετά καλοί. Και πιστέψτε με, δεν είναι ακριβώς ένας ωραίος χώρος για να βρίσκεστε.

Μπορεί να ρωτήσετε: πώς μπορείτε να αισθάνεστε καλά μέσα σας όταν όλα τα άλλα γύρω σας φαίνονται να είναι σε απόλυτο χάος και είστε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες;

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα: επιτρέπετε στην κατάσταση των πραγμάτων γύρω σας, να γίνετε εσείς. Δεν είσαι αυτό που σου συμβαίνει.

Όταν οι καταστάσεις φαίνονται δυσμενείς ή οι άνθρωποι σας συμπεριφέρονται λιγότερο από όσο σας αξίζει, όταν εστιάζετε σε αυτές, ενισχύετε τον αντίκτυπό τους πάνω σας.

Αυτό που είναι βασικό εδώ είναι να αναγνωρίσετε την ανάγκη σας αυτοδυναμωθείτε ώστε να μπορέσετε να επιλύσετε αυτό το συναίσθημα ότι δεν είστε αρκετά καλοί.

Εδώ είναι 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλοί:

1.) Να θυμάστε ότι έχετε το δικό σας ταξίδι

Κάθε φορά που συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ή ακόμα και με τον προηγούμενο εαυτό σας (αν κάνατε καλό πριν), στερείτε από τον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπτυχθείτε σε αρμονία με το τώρα. Είσαι άδικος με τον εαυτό σου έτσι. Αντίθετα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε την τρέχουσα πρόοδό σας. Αν και μπορεί να μην είναι τέλειο τώρα, γιορτάστε το γεγονός ότι τα καταφέρατε μέχρι εδώ και πιθανότατα είστε ακόμα στον χρόνο (και κάνετε καλά) βάσει των δικών σας χρονοδιαγραμμάτων και προτύπων. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χώρο για να κάνετε λάθη και να μάθετε από αυτά — αυτό δεν είναι ακριβώς κακό, ξέρετε. Πηγαίνετε και μεγαλώστε με τον δικό σας ρυθμό, στον δικό σας χώρο.

2.) Θυμήσου σε τι είσαι καλός

Οτιδήποτε δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, να ξέρετε ότι είναι μόνο μία πτυχή, όχι ολόκληρη, γι’ αυτό μην αφήσετε ποτέ τα αποτελέσματά σας να σας καθορίζουν πλήρως. Σκεφτείτε το ταξίδι σας και πόσο μακριά έχετε μεγαλώσει. Ρωτήστε τον εαυτό σας: σε ποια άλλα πράγματα είμαι καλός που μπορούν να με βοηθήσουν στον τρέχοντα χώρο μου; Ίσως είναι θέμα αλλαγής προσέγγισης ή απλώς αλλαγής της εστίασής σας στο μεταξύ μέχρι να νιώσετε ξανά πλήρως εμπνευσμένοι. Δημιουργικός? Σκεφτείτε τρόπους ειδήσεων για να το προσεγγίσετε. Καλός συγγραφέας; Γράψτε μια εμπνευσμένη ιστορία για το παρελθόν σας. Ένα ηχείο; Μιλήστε για αυτό. Μπορείτε πάντα να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό που σας συμβαίνει για όσο διάστημα δεν το αφήνετε να σας καθορίζει.

3.) Θεωρήστε το ως εμπειρία μάθησης

Ταπεινό, αλλά τόσο ενδυναμωτικό να γνωρίζεις ότι υπάρχει ακόμα χώρος για ανάπτυξη. Αγκαλιάστε αυτό το όμορφο μάθημα. είναι μέρος σου καθώς γίνεσαι δικός σου #bestmeever . Σκεφτείτε τι μπορείτε να βελτιώσετε και ποιος μπορεί να σας βοηθήσει στη διαδικασία. Το να νιώθεις ότι δεν είναι αρκετά καλό είναι στην πραγματικότητα η ώθηση που χρειάζεσαι για να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου και να δεσμευτείς να γίνεις ο καλύτερος σου. Μην αφήνετε κανένα αρνητικό συναίσθημα να σας τραβήξει κάτω.

4.) Πάρτε ένα ελεύθερο χρόνο για να γιορτάσετε τον εαυτό σας

Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζετε τα πάντα ταυτόχρονα. Κάντε ένα βήμα πίσω. Χαλαρώστε και γειωθείτε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αγαπητέ μου. Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι είστε αρκετά καλοί σε έναν συγκεκριμένο χώρο ή για ένα συγκεκριμένο άτομο, αλλά αν το σκέφτεστε πολύ και σκληρά, ξανά και ξανά, έχετε αποδείξει ότι το αντίθετο. Προσπαθήστε να σημειώσετε πόσες φορές έχετε πετύχει σε άλλα θέματα. Καταγράψτε τον αριθμό των ατόμων που σας έδειξαν αγάπη και έμπνευση. Σημειώστε όλες τις φορές που έχετε νιώσει περήφανος για τον εαυτό σας. Όλα αυτά είναι όμορφες δικαιολογίες για να προχωρήσεις και να προχωρήσεις. Σημείωση για τον εαυτό σας: Μόλις αντιμετωπίσατε ένα εμπόδιο. Δεν είσαι κολλημένος σε χάλια. Επειδή έχετε ξεπεράσει αυτήν την πρόκληση στο παρελθόν. Ξανά και ξανά.

5.) Κάντε τη διαφορά στη ζωή κάποιου άλλου

Μπορείτε πάντα να επιλέξετε να δώσετε μια χείρα βοηθείας σε όσους έχουν πολύ λιγότερα από εσάς και πιθανώς είχαν τα πράγματα πιο δύσκολα για αυτούς γενικά. Δώστε στον εαυτό σας την ίδια συμπόνια που δίνετε πρόθυμα σε αυτούς τους ανθρώπους, μπορεί να νιώθετε μικροί και ασήμαντοι τώρα, αλλά όταν δείτε τα χαμόγελα στα πρόσωπα εκείνων που εσκεμμένα βοηθήσατε, αυτό θα σας αλλάξει. Για να αισθάνεστε διαφορετικά για τον εαυτό σας, επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει τη διαφορά στη ζωή των άλλων. Γιατί ακόμα και με τους πιο μικρούς, απλούστερους τρόπους, όπως το να κάνεις μια χάρη ή να χαμογελάς ή να ρωτάς πώς είναι — μπορεί να αλλάξει τη ζωή για εκείνους… και για σένα επίσης. Γιατί και εσύ έχεις σημασία.

Σε αυτό το σημείο, αφού τα είπα όλα αυτά, θέλω μόνο να θυμάστε αυτό:

Θα είσαι πάντα περισσότερο από αρκετός,

Και αυτό είναι κάτι καλό να το κρατάς πάντα.