July 23, 2022 By Aown272 0

5 πράγματα που κάνουν τον προσωπικό σας πόνο χειρότερο

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος.

Η ταλαιπωρία είναι προαιρετική.

Υπάρχει τόση πολλή αλήθεια σε αυτό το λαϊκό ρητό.

Θέλω να πω, τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα όπως τα σχεδίαζαν και πάντα θα υπάρχουν μέρες που είναι λιγότερο ρόδινες από άλλες.

Τις περισσότερες φορές, αδυνατούμε να δούμε την πραγματική αξία του συναισθηματικού πόνου που βιώνουμε, καθώς τον αντιλαμβανόμαστε απλώς ως ένα μεγάλο πρόβλημα.

Κάτι που έχει σκοπό να καταστρέψει τα σχέδιά μας και να μας κάνει άθλιους.

Ωστόσο, τείνουμε να ξεχνάμε ότι ο πόνος μας στην πραγματικότητα μας διδάσκει πολύτιμα μαθήματα που χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι δικοί μας #bestmeever .

Και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τα 5 πράγματα που στην πραγματικότητα κάνουν τον συναισθηματικό μας πόνο χειρότερο, θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε εν αγνοία μας λόγω των δικών μας επιλογών.

Επιτρέψτε μου να τα μοιραστώ μαζί σας τώρα για να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε με κάθε κόστος:

1.) Αντιστέκεστε στον πόνο σας

Το ξέρω και το καταλαβαίνω απόλυτα. Εννοώ ότι κανείς δεν θέλει να νιώσει πόνο σωστά; Εννοώ, ντροπή, θλίψη, θυμός, οι τύψεις και πολλά άλλα μπορούν να καταστρέψουν τον εαυτό του. Έχετε υπόψη σας όμως ότι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε είναι να τους επιτρέψετε να βγουν στην επιφάνεια και να τα νιώσουν. Γιατί δεν μπορείς ποτέ να τα επεξεργαστείς και να τα κατανοήσεις αν συνεχίσεις να αρνείσαι στον εαυτό σου την ευκαιρία να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Θυμηθείτε, μπορείτε να επιλύσετε μόνο αυτό που αναγνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένου του συναισθηματικού σας πόνου.

2.) Προσπαθείτε να ελέγξετε τα πάντα σχετικά με τον πόνο σας

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα πέρα ​​από τον έλεγχό μας. Προστίθεται μόνο στο άγχος που νιώθετε ήδη όταν προσπαθείτε να χειριστείτε ολόκληρη την κατάσταση και τα δικά σας συναισθήματα μόνο και μόνο για να μειώσετε τον πόνο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να παραποιήσετε αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε, γι’ αυτό μην πάτε καν εκεί. Προσπαθήστε να παραδώσετε τις ανησυχίες και τις ανησυχίες σας, αυτό μπορεί να κάνει θαύματα για εσάς τώρα καθώς περιηγείστε στον πόνο σας.

3.) Σκέφτεσαι υπερβολικά τον πόνο σου

Ειναι εκει. αντιμετώπισέ το όπως είναι. Σταμάτα να σκέφτεσαι εκατόν μία ανύπαρκτες αφηγήσεις. Σταματήστε να εστιάζετε σε όλα αυτά που θα μπορούσαν να ήταν και εστιάστε σε αυτό που είναι εδώ και τώρα. Μην αποσπάτε την προσοχή σας με αρνητικές σκέψεις που δεν θα σας κάνουν καλό. Δεν χρειάζεσαι το πρόσθεσε το περιττό άγχος που προκαλείται από την υπερβολική σκέψη..

4.) Βλέπεις τον πόνο σου σαν αδιέξοδο

Ο πόνος σου, όποιος κι αν είναι, δεν είναι ο τελικός σου προορισμός. Είναι απλώς ένα pitstop για να σας προετοιμάσει για ένα ακόμα μεγαλύτερο ταξίδι μπροστά. Σταματήστε να εστιάζετε στο πόσο απελπιστική μπορεί να είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και αρχίστε να σκέφτεστε τα επιθυμητά αποτελέσματα μόλις αποδεχτείτε τον χώρο στον οποίο βρίσκεστε. Μπορείτε πάντα να κάνετε κάτι για τον πόνο σας καθώς μαθαίνετε να αναπτύσσεστε σε αρμονία με αυτόν. Αν και μπορεί να μην εξαφανιστεί τελείως στο μέλλον, δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με τόσα βάσανα πιστεύοντας ότι η ζωή σας τελείωσε με τον τρέχοντα πόνο σας. Όχι γλυκιά μου, με ή χωρίς πόνο, η ζωή σου συνεχίζεται. Και έτσι μπορείτε.

5.) Αφήνεις τον πόνο σου να σε καθορίζει

Δεν είσαι αυτό που νιώθεις ή αυτό που έχεις περάσει. Σταμάτα λοιπόν να είσαι άδικος με τον εαυτό σου. Διαχωρίστε τα συναισθήματά σας από το άτομο που είστε. Μπορεί να πονάς και να είσαι αυτός ο καταπληκτικός άνθρωπος για κάποιον, κάπου εκεί έξω. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι έχετε σημασία και ότι θα είστε πάντα περισσότεροι από ό,τι πόνο σας έσπασε αρχικά. Γιατί το χρειαζόσουν έτσι ώστε η παλιά εκδοχή του εαυτού σου, με τα νέα διδάγματα από την οδυνηρή σου εμπειρία, να ξεκολλήσει επιτέλους και να αποκαλύψει μια καλύτερη εκδοχή σου. Είναι μέρος της διαδικασίας.

Ελπίζω ότι αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα τον συναισθηματικό σας πόνο.

Θυμηθείτε, είναι μόνο προσωρινό.

Θα περάσει.

Και θα θεραπεύσετε.

Κάποια μέρα. Κάπως.

Μέχρι τότε, υπομονή.

Και μάθετε και μεγαλώστε από την εμπειρία