July 26, 2022 By Aown272 0

4 βήματα για να βγείτε από το ChexSystems

Εάν σας αρνήθηκαν έναν τραπεζικό λογαριασμό ή έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου σε τράπεζα ή πιστωτική ένωση, πιθανότατα οφείλεται σε αρνητική καταχώριση στο ChexSystems. Η ChexSystems είναι μια εταιρεία αναφοράς καταναλωτών που αποτελείται από ένα δίκτυο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που παρακολουθούν άτομα που έχουν ατελή τραπεζικά αρχεία.

γυναίκα που χρησιμοποιεί χρεωστική κάρτα

Στοιχεία όπως υπερβολικές υπεραναλήψεις, ανεπαρκή κεφάλαια (NSF) ή τραπεζικοί λογαριασμοί κλειστοί με χρήματα που εξακολουθούν να οφείλονται, συγκεντρώνονται στο αρχείο ChexSystems και αναφέρονται στα ιδρύματα μέλη.

Όταν κάνετε αίτηση για νέο τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ζητά το ιστορικό σας από την ChexSystems. Οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις ενδέχεται να αρνηθούν την αίτησή σας με βάση τυχόν αρνητικές πληροφορίες που βρίσκει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βγείτε από το ChexSystems;

Μόλις αναφερθούν, αυτά τα αρνητικά στοιχεία ενδέχεται να παραμείνουν στην αναφορά ChexSystems για έως και πέντε χρόνια. Αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει το άνοιγμα λογαριασμού στα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να βγείτε από το ChexSystems. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να αμφισβητήσετε την αναφορά σας στο ChexSystems και να επιστρέψετε στη χρηματοδότηση.

Πώς να αμφισβητήσετε τα σφάλματα στην αναφορά ChexSystems σας

Εάν πιστεύετε ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στην αναφορά ChexSystems είναι ανακριβείς ή ακόμη και “αμφισβητήσιμες”, έχετε το δικαίωμα να τις αμφισβητήσετε. Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε για σφάλματα ή τυχόν σημάδια κλοπής ταυτότητας.

Μόλις ανοίξετε μια διαφωνία ChexSystems, η ChexSystems και η σχετική τράπεζα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν την ακρίβειά της. Διαφορετικά, η ChexSystems πρέπει να αφαιρέσει τις αρνητικές πληροφορίες από την αναφορά ChexSystems.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή πληρώσατε όλα τα χρήματα που οφείλονται στην τράπεζα σε έναν λογαριασμό δεν σημαίνει ότι η τράπεζα ή η ChexSystems πρέπει να αφαιρέσουν τον αρνητικό βαθμό. Η αναφορά προορίζεται να αντικατοπτρίζει το τραπεζικό ιστορικό σας και όχι την τρέχουσα κατάστασή σας.

Δείτε τις κορυφαίες επιλογές μας για το 2022:

Τράπεζες που δεν χρησιμοποιούν ChexSystems
&
Τράπεζες Δεύτερης Ευκαιρίας

Τι συνιστά αποδεκτή απόδειξη

Η ChexSystems μπορεί να παρέχει διάφορες μορφές αποδεκτής απόδειξης, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου της ακυρωμένης επιταγής ή ενός αντιγράφου της αρχικής τραπεζικής σύμβασης που υπογράψατε όταν ανοίξατε τον τραπεζικό λογαριασμό. Εάν δεν μπορούν να παράσχουν αποδείξεις, οι σχετικές πληροφορίες πρέπει να αφαιρεθούν από την αναφορά σας.

Ωστόσο, η διαδικασία αμφισβήτησης ChexSystems μπορεί να είναι περίπλοκη εάν δεν ξέρετε τι κάνετε. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε έναν οδηγό, μαζί με πρότυπα επιστολών αμφισβήτησης, για να σας βοηθήσουμε να περάσετε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που παρέχονται για να αντιμετωπίσετε την προσωπική σας κατάσταση, καθώς κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν έχει μια ενιαία λύση για όλους. Εάν χρειάζεστε νομικές συμβουλές, επικοινωνήστε με έναν δικηγόρο με συγκεκριμένη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Μόλις ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ChexSystems, ενδέχεται να αφαιρεθούν οριστικά εσφαλμένες ή μη αποδεδειγμένες πληροφορίες από την αναφορά ChexSystems. Από εκεί, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε ξανά τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προβλήματα.

Βήμα 1: Λάβετε την αναφορά ChexSystems

Έχετε το νόμιμο δικαίωμα σε μια δωρεάν αναφορά ChexSystems κάθε 12 μήνες. Δικαιούστε επίσης μια δωρεάν αναφορά πίστωσης κάθε φορά που μια τράπεζα ή μια πιστωτική ένωση σας αρνήθηκαν τραπεζικές υπηρεσίες τις τελευταίες 60 ημέρες λόγω πληροφοριών στο ChexSystems.

Επομένως, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, αποκτήστε ένα δωρεάν αντίγραφο της αναφοράς ChexSystems από το Ιστότοπος ChexSystems.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια αναφορά πίστωσης καλώντας το αυτοματοποιημένο σύστημα φωνητικών μηνυμάτων τους χωρίς χρέωση στο (800) 428-9623.

Εάν προτιμάτε να επικοινωνήσετε με την ChexSystems μέσω ταχυδρομείου, μπορείτε να τα γράψετε στη διεύθυνση:

Chex Systems, Inc.
Προσοχή: Καταναλωτικές Σχέσεις
7805 Hudson Road, Suite 100
Woodbury, MN 55125

Αφού έχετε στη διάθεσή σας την αναφορά ChexSystems, ελέγξτε προσεκτικά τις πληροφορίες για να δείτε εάν μπορείτε να βρείτε ανακριβείς ή αμφισβητήσιμες πληροφορίες στη λίστα.

Βήμα 2: Υποβάλετε μια διαφωνία με την ChexSystems

Μόλις έχετε την αναφορά ChexSystems, ανατρέξτε στις πληροφορίες που θέλετε να αμφισβητήσετε χρησιμοποιώντας το δείγμα επιστολής διαφωνίας Chexsystem Dispute Letter 1.

Πρέπει να υποβάλετε τη διαφωνία σας ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου. Εάν επιλέξετε να το ταχυδρομήσετε, υποβάλετε την επιστολή αμφισβήτησής σας μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας με ζητούμενο απόδειξη επιστροφής. Κρατήστε ένα αντίγραφο στο αρχείο για τα αρχεία σας. Αυτό το απλό βήμα παρέχει απόδειξη της ημερομηνίας λήψης της διαφωνίας σας.

Σύμφωνα με τον νόμο περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων (FCRA), η ChexSystems πρέπει να επαληθεύσει το αρνητικό σημάδι εντός 30 ημερών ή να το διαγράψει από την αναφορά ChexSystems.

Μπορείτε να υποβάλετε τη διαφωνία σας στην ίδια διεύθυνση:

Chex Systems, Inc.
Προσοχή: Καταναλωτικές Σχέσεις
7805 Hudson Road, Suite 100
Woodbury, MN 55125

Βήμα 3: Παρακολούθηση της αξίωσής σας

Εάν ενημερωθείτε από την ChexSystems εντός του χρονικού πλαισίου των 30 ημερών με μια γενική επιβεβαίωση του αρνητικού στοιχείου, θα πρέπει να ζητήσετε επαλήθευση από την αρχική τράπεζα καθώς και από την ChexSystems.

Στείλτε το ChexSystems Dispute Letter 2 για να ζητήσετε πραγματικά αντίγραφα τεκμηρίωσης από την ChexSystems που υποστηρίζουν την ακρίβεια του αρνητικού στοιχείου.

Ταυτόχρονα, στείλτε την Επιστολή Διαφωνίας 4 στην αρχική τράπεζα που κατέθεσε τις πληροφορίες στην ChexSystems, η οποία προσθέτει το βάρος ευθύνης στην τράπεζα.

Και οι δύο επιστολές αμφισβήτησης αναφέρονται στα δικαιώματά σας ως καταναλωτή σύμφωνα με τον νόμο FCRA και τον νόμο περί πρακτικών δίκαιης είσπραξης οφειλών. Θυμηθείτε ότι πρέπει να στείλετε αυτές τις επιστολές μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας με ζητούμενη απόδειξη επιστροφής και θα πρέπει επίσης να αποθηκεύσετε αντίγραφα για τα αρχεία σας.

Βήμα 4: Χειρισμός Καμία απάντηση από την ChexSystems

Εάν ΔΕΝ λάβετε νέα από την ChexSystems εντός του χρονικού πλαισίου των 30 ημερών, στείλτε την Επιστολή Διαφωνίας 3 στην ChexSystems. Αυτό δίνει μια σταθερή προειδοποίηση για διαγραφή των πληροφοριών, καθώς η έλλειψη ανταπόκρισής τους παραβιάζει τον νόμο περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων.

Σε αυτό το σενάριο, θα πρέπει επίσης να στείλετε το Dispute Letter 4 στην αρχική τράπεζα ζητώντας να στείλει απόδειξη για την υποτιθέμενη παράβαση σας.

Εάν είτε η ChexSystems είτε η τράπεζα μπορούν να επαληθεύσουν τις πληροφορίες στην αναφορά ChexSystems, αυτά τα βήματα ενδέχεται να μην αφαιρέσουν το αρνητικό στοιχείο από την αναφορά ChexSystems για περισσότερες από μερικές ημέρες.

Ενδέχεται να μπορείτε να ανοίξετε έναν λογαριασμό όψεως όταν οι πληροφορίες αφαιρεθούν προσωρινά. Ωστόσο, διατρέχετε τον κίνδυνο να παγώσει αργότερα ο λογαριασμός όψεως εάν η τράπεζα πραγματοποιήσει αργότερα μια σάρωση ChexSystems όλων των υπαρχόντων λογαριασμών.

Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο και μπορεί να μην αξίζει τον πρόσθετο κίνδυνο να χάσετε προσωρινά την πρόσβαση στα χρήματά σας.

Μία Τελική Επιλογή

Ακόμα κι αν η τράπεζα επαληθεύσει ότι δεν καταφέρατε να φέρετε τον λογαριασμό όψεως σε θετική κατάσταση, υπάρχει μια τελευταία επιλογή που μπορεί να σας επιτρέψει να βγείτε από το ChexSystems. Η τράπεζα υποχρεούται από το νόμο να αναφέρει οποιεσδήποτε ομοιόμορφα αμφισβητούμενες πληροφορίες στην ChexSystems.

Εάν δεν το κάνουν, παραβιάζουν την FCRA και μπορείτε να κάνετε μήνυση για να αφαιρεθούν οι πληροφορίες. Επομένως, εφόσον στείλατε τις επιστολές σύμφωνα με τις οδηγίες παραπάνω, θα πρέπει να έχετε τα αποδεικτικά στοιχεία που χρειάζεστε για να υποβάλετε αγωγή και να κερδίσετε.

Βήμα 1: Λάβετε την αναφορά ChexSystems μετά από 30 ημέρες

Ζητήστε ξανά την αναφορά ChexSystems στο ChexSystems.com ακριβώς 30 ημέρες αφότου η τράπεζα λάβει την επιστολή διαφωνίας σας.

Η ενημερωμένη σας αναφορά ChexSystems θα πρέπει να έχει μια σημείωση που θα αναφέρει “Διαφωνίες καταναλωτών σύμφωνα με την FCRA” ή κάτι παρόμοιο κάτω από το αμφισβητούμενο αρχείο λογαριασμού. Εάν δεν υπάρχει σημείωμα, η τράπεζα έχει παραβεί το νόμο και έχετε τα δικαιώματά σας να υποβάλετε μήνυση.

Βήμα 2: Στείλτε μια επιστολή που δηλώνει την πρόθεσή σας να μηνύσετε

Στείλτε μια επιστολή στην τράπεζα ενημερώνοντάς τους ότι σκοπεύετε να υποβάλετε μήνυση εντός 30 ημερών λόγω της αδυναμίας τους να συμμορφωθούν με την FCRA.

Δώστε τους την επιλογή να διαγράψουν όλα τα αρχεία του χρέους και να σας αφαιρέσουν από την ChexSystems για να αποσύρετε την αγωγή. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό το απλό βήμα είναι το μόνο που απαιτείται για να πείσει την τράπεζα να αφαιρέσει τις αρνητικές πληροφορίες, ώστε να αποφύγει τη μήνυση.

Βήμα 3: Χειρισμός Χωρίς απάντηση

Εάν η τράπεζα δεν ανταποκριθεί, θα πρέπει να τους παραπέμψετε στο δικαστήριο μικροδιαφορών. Υπάρχει ένα τέλος κατάθεσης για αυτό, συνήθως περίπου $40. Θυμηθείτε, δεν αμφισβητείτε αν οφείλετε το χρέος σε αυτό το σημείο.

Κάνετε μήνυση μόνο επειδή η τράπεζα δεν συμμορφώθηκε με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σχετικά με τη δίκαιη αναφορά πιστώσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τράπεζα θα διακανονιστεί, αλλά θα πρέπει να κερδίσετε τη δίκη ακόμα κι αν εμφανιστούν στο δικαστήριο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι έχετε αποδείξεις ότι παραβίασαν την FCRA επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς για την τοποθέτηση της ειδοποίησης στο αρχείο ChexSystems σας.

Πώς να διορθώσετε ακριβή αρνητικά στοιχεία στην αναφορά ChexSystems

Οι παραπάνω συμβουλές επικεντρώνονται στην κατάργηση σφαλμάτων από τις αναφορές ChexSystems ή στην αφαίρεση αρνητικών στοιχείων βάσει τεχνικών παραμέτρων σε όλη τη διαδικασία υποβολής.

Αλλά ακόμα κι αν όλα είναι ακριβή και τόσο η ChexSystems όσο και η τράπεζα ή η πιστωτική ένωση ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά σας για αποδεικτικά όπως ακριβώς θα έπρεπε, μπορείτε να εργαστείτε για τη διόρθωση της αναφοράς ChexSystems.

Εάν χρωστάτε χρήματα σε οποιοδήποτε ίδρυμα-μέλος της ChexSystems, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να πληρωθούν. Μπορείτε ακόμη και να διαπραγματευτείτε να πληρώσετε λιγότερα από αυτά που οφείλετε.

Διαπραγμάτευση με Τράπεζες και Πιστωτικές Ενώσεις

Κατά τη διαπραγμάτευση της διαδικασίας αποπληρωμής, ζητήστε από την τράπεζα ή την πιστωτική ένωση να ενημερώσει τις πληροφορίες στο ChexSystems που υποδεικνύουν ότι το χρέος έχει πληρωθεί. Όπως πάντα, φροντίστε να κρατάτε αντίγραφα όλων των εγγράφων που τεκμηριώνουν την πληρωμή.

Ως έσχατη λύση, να θυμάστε ότι η υπομονή είναι το κλειδί. Όλα τα αρνητικά στοιχεία στο ChexSystems συνήθως εξαφανίζονται μετά από πέντε χρόνια. Εν τω μεταξύ, ρίξτε μια ματιά στον κατάλογό μας με τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις που δεν χρησιμοποιούν ChexSystems. Αυτές οι τράπεζες θα σας επιτρέψουν να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Υπάρχει ένας υγιής συνδυασμός λογαριασμών επιταγών και ταμιευτηρίου στη λίστα, με πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Έτσι, ακόμα κι αν βρίσκεστε στη βάση δεδομένων ChexSystems για τα επόμενα χρόνια, μπορείτε να έχετε τραπεζικό λογαριασμό και πρόσβαση στα χρηματοοικονομικά εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τα χρήματά σας.