July 27, 2022 By Aown272 0

Η αγάπη και ο σεβασμός εξισώνουν τη θεωρία με τη Γραφή

Κάνει Αγάπη & Σεβασμός βαρύνει τη θεωρία του συγγραφέα εξίσου με τη γραφή; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

Στο πρώτο κεφάλαιο, ο συγγραφέας εκθέτει «Το μυστικό που κρύβεται στους Εφεσίους 5:33» (σελ. 14).

Αυτος λεει:

«Ο Παύλος λέει ξεκάθαρα ότι οι σύζυγοι χρειάζονται αγάπη και οι σύζυγοι χρειάζονται σεβασμό…Όπως θα δείξω σε αυτό το βιβλίο, η Σύνδεση Αγάπης και Σεβασμός είναι το κλειδί για οποιοδήποτε πρόβλημα σε έναν γάμο. Αυτή δεν είναι απλώς μια ωραία μικρή θεωρία στην οποία πρόσθεσα μερικά εδάφια της Βίβλου». (σελ. 15)

Πρώτον, ο συγγραφέας λέει ότι αυτή η σύνδεση αγάπης και σεβασμού είναι το κλειδί για όποιος πρόβλημα σε έναν γάμο και είναι δεν μόλις μια θεωρία στην οποία πρόσθεσε στίχους της Αγίας Γραφής. Δηλώνει στην εισαγωγή ότι αυτό το μήνυμα για την Αγάπη και τον Σεβασμό ήταν η αποκάλυψη του Θεού προς αυτόν και ότι αυτές οι «ουσιώδεις αλήθειες… δεν θα αλλάξουν ποτέ – όχι περισσότερο από όσο αλλάζει ο Θεός». Λέει στους αναγνώστες οριστικά ότι «Η σύνδεση Αγάπης και Σεβασμός είναι ξεκάθαρα μέσα στη Γραφή» (σελ. 16). Οι πάστορες και οι σύμβουλοι συνιστούν το βιβλίο ως Βιβλικό και η περιγραφή του βιβλίου δηλώνει ότι διδάσκει στους συζύγους (μέσω της Σύνδεσης Αγάπης και Σεβασμού) πώς να αντιμετωπίζουν τη σύγκρουση «Βιβλικά».

Το αποτέλεσμα της κατανόησης της Σύνδεσης Αγάπης και Σεβασμού ως «όχι απλώς μια ωραία μικρή θεωρία», αλλά ως ξεκάθαρη αποκάλυψη του Θεού σημαίνει ότι είναι απόλυτη αλήθεια και δεν πρέπει να αμφισβητείται. Σημαίνει ότι θα έχει “τα παντα να κάνει με το είδος του γάμου που θα κάνετε» (σελ. 15).


Αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη γλώσσα του και σκάψετε επίσης στις σημειώσεις τέλους, γίνεται προφανές ότι το «Love & Respect Connection» του Eggerich είναι πράγματι μόνο μια θεωρία και όχι μια ουσιαστική αλήθεια που δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αναφέρεται στη «θεωρία μου» δύο φορές στη σελίδα 16 και μια άλλη φορά στη σελίδα 19. Λέει στη σελίδα 17 ότι είναι η εμπειρία του ως σύμβουλος που του επιβεβαιώνει την αλήθεια ότι η σύζυγος χρειάζεται πρωτίστως να νιώθει αγάπη και ο σύζυγος πρωτίστως χρειάζεται να αισθάνεται σεβασμό. Πουθενά αλλού στο βιβλίο δεν χρησιμοποιεί καμία άλλη γραφή για να υποστηρίξει την ιδέα της Σύνδεσης Αγάπης και Σεβασμού. Βασίζεται μόνο στη θεωρία του και στην εμπειρία του. Κρυμμένη στις σημειώσεις τέλους στο πίσω μέρος του βιβλίου είναι η παραδοχή του ότι η Σύνδεση Αγάπης & Σεβασμός είναι η θεωρία του για Εφεσίους 5:33 και όχι στην πραγματικότητα η θεολογία της (σελ. 319).

Αυτή η ασάφεια των γραμμών μεταξύ θεολογίας και θεωρίας κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, οδηγεί τον αναγνώστη να πιστέψει ότι αυτό που διαβάζει είναι αμετάβλητη Βιβλική αλήθεια και πρέπει να ακολουθείται αδιαμφισβήτητα.

Δεύτερον, αυξάνει την όρεξη του αναγνώστη να καταβροχθίσει με ενθουσιασμό το περιεχόμενο του βιβλίου. Αν και παρουσιάζεται ως αμετάβλητη αλήθεια, παρουσιάζεται ταυτόχρονα ως επαναστατικό μυστικό. «Αυτό είναι το κλειδί που μου έλειπε.» «Σύνδεσες όλες τις τελείες για μένα.» και “Είσαι σε κάτι τεράστιο εδώ” είναι όλα αποσπάσματα που χρησιμοποιούνται στο πίσω μέρος του βιβλίου και ως διαφημιστικό υλικό σε ιστότοπους λιανοπωλητών.

Αν κάτι είναι αμετάβλητο, η βιβλική αλήθεια, τότε δεν είναι μυστική, επαναστατική ιδέα. Αλλά αν είναι μόνο μια θεωρία, τότε είναι λάθος να ισχυριζόμαστε ότι είναι αμετάβλητη, Βιβλική αλήθεια.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Εφεσίους 5:33 ως έχει είναι αμετάβλητη, Βιβλική αλήθεια.

Αλλά η «ανακάλυψη» του Eggerich (σελ. 4) του «The Love and Respect Connection» είναι μόνο η θεωρία του για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί το εδάφιο Εφεσίους 5:33 και όχι η αμετάβλητη αποκάλυψη του Θεού που οδηγεί τον αναγνώστη να πιστέψει στην εισαγωγή.

Η Σύνδεση Αγάπης Και Σεβασμού, με λίγα λόγια, είναι ότι η αγάπη είναι η βαθύτερη ανάγκη μιας γυναίκας και ο σεβασμός είναι η βαθύτερη ανάγκη ενός άνδρα, και ότι όταν κάθε σύντροφος ικανοποιήσει αυτή τη βαθύτερη ανάγκη του συζύγου του, η συζυγική σύγκρουση θα σταματήσει.

Αυτή η φόρμουλα που ταιριάζει σε όλους είναι η θεωρία που αμφισβητώ. Αν και δεν έχω καμία απολύτως αντίρρηση να παρουσιάσει τη θεωρία του ένας συγγραφέας, έχω πρόβλημα με κάποιον να γράφει ένα ολόκληρο βιβλίο που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η θεωρία τους είναι ο αμετάβλητος λόγος του Θεού. Οι σύζυγοι Εφεσίων έλαβαν εντολή να αγαπούν τις γυναίκες τους και οι σύζυγοι Εφεσίων έλαβαν εντολή να σέβονται τους συζύγους τους, και αυτό είναι το μόνο που μπορεί κανείς να δηλώσει κατηγορηματικά από το εδάφιο Εφεσίους 5:33. Πουθενά δεν λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η βαθύτερη ανάγκη ενός άνδρα είναι ο σεβασμός και της γυναίκας είναι η αγάπη, και πουθενά Αγάπη & Σεβασμός προσπαθεί ο συγγραφέας να αποδείξει αυτή την έννοια από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της Γραφής. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μόνο μια θεωρία, και όχι κάτι στο οποίο κάθε ζευγάρι μπορεί να κρεμάσει το καπέλο του.

Οι θεωρίες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους – όταν ξέρουν ότι είναι θεωρίες και μπορεί να λειτουργήσουν ή όχι για αυτούς.

Αλλά οι θεωρίες μπορούν επίσης να βλάψουν τους ανθρώπους όταν πιστεύουν ότι είναι απόλυτη αλήθεια και πρέπει να ακολουθούνται.

Πόσοι τρυφεροί άνθρωποι με πολύ περίπλοκα ζητήματα μέσα στο γάμο τους έχουν υπομείνει χρόνια περιττών συγκρούσεων επειδή επέλεξαν να είναι υπάκουοι σε αυτό που οδηγήθηκαν να πιστεύουν ότι ήταν η αμετάβλητη αλήθεια του Θεού και το κλειδί για οποιοδήποτε πρόβλημα γάμου;

Όλες οι αναρτήσεις για Αγάπη & Σεβασμός θα στεγαστεί εδώ.