July 27, 2022 By Aown272 0

Η μέρα που το μωρό μου χάθηκε από την κούνια της

Κάθισα όρθιος και έτριψα τα μάτια μου και μετά άπλωσα το τηλέφωνό μου για να ελέγξω την ώρα. Ουάου! είχα κοιμηθεί Πραγματικά αργά!

Κι όμως, δεν με εξέπληξε και τόσο. Τα παιδιά μου κοιμούνται υπέροχα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι όλοι ήμασταν λίγο κάτω από τον καιρό, είχα πάει για ύπνο το βράδυ πριν υποθέσω ότι θα κοιμόμασταν όλοι μέσα.

Κάθισα στηριγμένος στο κρεβάτι προσπαθώντας να ξυπνήσω εντελώς και μετά από μερικά λεπτά άκουσα τα παιδιά να αρχίζουν να ανακατεύονται. Ήξερα ότι θα σηκωθούν όλοι σύντομα.

Το πρώτο παιδί με τα νυσταγμένα μάτια μπήκε με τις μύτες των ποδιών στο δωμάτιό μου αμέσως μετά, και ανυπομονούσα για μερικά λεπτά χουχούλιασμα πριν ξεκινήσουμε τη μέρα.

Αλλά φαινόταν δειλός να σκαρφαλώσει στο κρεβάτι. “Τι συμβαίνει?” Ρώτησα.

«Το μωρό κοιμάται το κρεβάτι σου;» ρώτησε απαντώντας.

«Όχι…» απάντησα κάπως σαστισμένος.

«Λοιπόν, πού είναι; Δεν είναι στην κούνια της». Είχε ένα μπερδεμένο βλέμμα στο πρόσωπό του.

«Φυσικά και είναι. Αυτή ήταν στο κρεβάτι μας, αλλά ο μπαμπάς τη μετέφερε στην κούνια της όταν έφυγε για τη δουλειά».

“Οχι!” κούνησε το κεφάλι του με έμφαση. «Είναι μόνο η κουβέρτα της εκεί μέσα».

«Λοιπόν, πρέπει να είναι κάτω από αυτό», απάντησα, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για το πού βρισκόταν.

“Δεν υπάρχει περίπτωση! Απλώς έχει τοποθετηθεί μικρό στη γωνία της κούνιας!»

Ταραγμένος, πέρασα τα πόδια μου στην άκρη του κρεβατιού, φόρεσα το μπουρνούζι μου και πήρα το δρόμο για το δωμάτιο των κοριτσιών.

ΑΔΕΙΑΖΩ. Το κρεβατάκι της ήταν σίγουρα άδειο.

Ακόμα μισοκοιμισμένη, προσπαθούσα να καταλάβω πού θα μπορούσε να είναι.

Δεν ξέρει πώς να σκαρφαλώσει.

Η λέξη “k” πέρασε για λίγο από το μυαλό μου, αλλά αυτό δεν είχε νόημα. Υπάρχει απολύτως μηδενική πιθανότητα να την πάρουν η οικογένεια ή οι φίλοι και δεν φαινόταν πιθανό κάποιος τυχαίος άγνωστος να εισβάλει στο σπίτι, να πάρει το μωρό μου από την κούνια της και μετά να ΚΛΕΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ όταν έφευγαν (ναι, Είχα ελέγξει μέχρι εκείνη τη στιγμή για να δω αν κάτι μου φαινόταν άψογο στην πόρτα.)

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ;;;

Πήγα και κοίταξα στα κρεβάτια όλα τα παιδιά που κοιμόντουσαν ακόμα.

Έλεγξα κάθε γωνιά του σπιτιού.

Έλεγξα ξανά τα κρεβάτια.

Έλεγξα ξανά τις γωνίες και τις γωνίες.

Ενώ έκανα έλεγχο, ήξερα ότι η μόνη λογική εξήγηση ήταν ότι ο άντρας μου την είχε πάει στη δουλειά. Αλλά το να πας το παιδί σου στη δουλειά δεν είναι ακριβώς τυπική διαδικασία, και σίγουρα δεν μου είχε πει τίποτα γι’ αυτό.

Μόλις διαπίστωσα ότι δεν ήταν πουθενά στο σπίτι, σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα τον αριθμό του συζύγου μου.

Ήξερα ότι αυτό το τηλεφώνημα είτε θα ικανοποιούσε την περιέργειά μου για το γιατί είχε πάρει το μωρό στη δουλειά είτε θα προκαλούσε απόλυτο τρόμο για την οικογένειά μας.

Καθώς καλούσα, άκουσα ένα από τα παιδιά που φώναζαν από την κουζίνα, «Ο μπαμπάς πήρε το Suburban στη δουλειά! Και η σακούλα της πάνας έφυγε!».

Φαινόταν ότι οι μικροί μου ντετέκτιβ κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα κι εγώ.

Μόλις άκουσα το “Hey” στην άλλη άκρη κατάλαβα ότι περίμενε να τηλεφωνήσω.

“Πήρες το μωρό στη δουλειά;;” Ρώτησα εξεταστικά, γνωρίζοντας ήδη ότι η απάντηση ήταν ναι, αλλά παρόλα αυτά ήμουν απίστευτα μπερδεμένος ως προς το γιατί.

“Ναι. Κοιμήθηκες λίγο;» απάντησε αδιάφορα.

«Λοιπόν…ναι…αλλά…γιατί πήρες το μωρό στη δουλειά;»

«Ήξερα ότι δεν είχες κοιμηθεί καλά όλη την εβδομάδα. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα ξανακοιμηθεί και ήθελα να μπορέσεις να κοιμηθείς περισσότερο».

Ήταν όλα αλήθεια. Δεν είχα κοιμηθεί καλά όλη την εβδομάδα χάρη σε ένα υπέροχο κρυολόγημα και ούτε το μωρό. Είχαμε ξυπνήσει και οι δύο νωρίς εκείνο το πρωί καθώς ο άντρας μου ετοιμαζόταν για δουλειά. Την έφερα στο κρεβάτι μου ελπίζοντας ότι θα μπορούσα να την βάλω πίσω για ύπνο, αλλά ήταν πολύ ανήσυχη.

Μόλις ο άντρας μου ήταν έτοιμος για δουλειά, την πήρε και την πήγε πίσω στο κρεβάτι. «Δεν πρόκειται να κοιμηθείς με αυτόν τον τρόπο», μου είπε.

Μόνο που προφανώς δεν την έβαζε στο κρεβάτι. την έπαιρνε στη δουλειά μαζί του.

«Γιατί δεν μου το είπες;» ρώτησα τηλεφωνικά.

«Επειδή δεν ήθελα να ανησυχείς για το αν ήταν καλά ή αν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου μαζί της εδώ. Ήξερα ότι θα κοιμόσουν καλύτερα αν δεν είχες τίποτα στο μυαλό σου. Και ήξερα ότι θα ήξερες πού ήταν όταν ξυπνούσες. Έτσι κι αλλιώς, τώρα θα τη φέρω πίσω στο σπίτι».

Τώρα, λοιπόν, καθώς αναπαύεται αναπαυτικά στο κρεβάτι της, και κάθομαι εδώ και σκέφτομαι τα γεγονότα αυτού του πρωινού, αναρωτιέμαι τι νόημα προσπαθώ να κάνω λέγοντας αυτήν την ιστορία.

Και φαντάζομαι ότι είναι αυτό:

Μπόρεσα να παραμείνω ήρεμος και να υποθέσω ότι ο σύζυγός μου πιθανότατα την είχε στη δουλειά, παρόλο που δεν μπορούσα να σκεφτώ έναν καλό λόγο εκείνη τη στιγμή.
Και μπόρεσε να πάρει μια τέτοια απόφαση, γνωρίζοντας ότι η αντίδρασή μου θα ήταν σχεδόν ακριβώς αυτή που ήταν.

Γιατί;

Γιατί εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον γιατί γνωριζόμαστε καλά. Και γνωριζόμαστε καλά γιατί δουλεύουμε σκληρά σε αυτό!

  • Σαφής επικοινωνία.
  • Περνάμε ένα προς ένα χρόνο μαζί τακτικά.
  • Μαθαίνοντας και σημειώνοντας τι κάνει το άλλο άτομο να ξεχωρίζει – τι του αρέσει, τι αντιπαθεί, τι τον αγχώνει, τι τον βοηθά να χαλαρώσει κ.λπ.

Αυτά είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι γνωριζόμαστε καλά.

Ο μπαμπάς μου χτενίζει τα μαλλιά

Εν κατακλείδι, έχω δύο πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων αυτό το Σαββατοκύριακο.

  1. Ότι το κοριτσάκι μου ήταν σώο και αβλαβές με τον μπαμπά της.
  2. Ότι ο μπαμπάς της μας αγαπάει και τους δύο θερμά και εργάζεται σκληρά για να μας δείξει ότι το κάνει!