July 27, 2022 By Aown272 0

Τι μαθαίνω για το να είμαι σύζυγος από κλήμα

Η γυναίκα σου θα είναι σαν καρποφόρο κλήμα δίπλα στο σπίτι σου· τα παιδιά σου σαν ελιές γύρω από το τραπέζι σου. Ψαλμός 128:3

Ο πάστορας μας ανέφερε αυτό το εδάφιο σε ένα μήνυμα πέρυσι, το οποίο με ώθησε να μελετήσω την ιδέα ότι τα παιδιά είναι σαν τα φυτά της ελιάς. Αγόρι, έμαθα ΠΟΛΛΑ! Βρήκα τα 12 Μαθήματα για την Εκπαίδευση των Παιδιών από μια Ελιά και ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου. Μου αρέσει να επιστρέφω και να αναθεωρώ αυτά τα πράγματα κάθε τόσο.

Προχωρήστε πριν από περίπου μια εβδομάδα, και διάβασα ξανά αυτόν τον στίχο στο δικό μου καθημερινές αφιερώσεις.

Σκέφτηκα, «Χμμ… αφού υπήρχαν τόσα πολλά μαθήματα που έπρεπε να ληφθούν από την ιδέα ότι τα παιδιά είναι σαν ελιές, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να ληφθούν για τη σύζυγο που είναι σαν καρποφόρο κλήμα;»

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο να το ψάξω περισσότερο, και ιδού τι βρήκα:

τι μαθαίνω για το να είμαι σύζυγος

Πρώτα, έπρεπε να μάθω αν υπήρχε ένα συγκεκριμένο είδος αμπέλου για το οποίο μιλούσε ο στίχος. Αναζήτησα την εβραϊκή λέξη για το αμπέλι σε αυτό το εδάφιο και ανακάλυψα ότι βασικά σημαίνει…άμπελος.

Έπειτα λοιπόν αναζήτησα την εβραϊκή λέξη για καρποφόρα και ουσιαστικά σημαίνει…να καρποφορήσει.

Εντάξει, έτσι μου άφησε ουσιαστικά οποιοδήποτε είδος αμπέλου που αποδίδει καρπούς. Διαλέξτε – σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι… δεν πειράζει.

Μετά άρχισα να ερευνώ κάθε άλλη περίπτωση της Βίβλου όπου χρησιμοποιήθηκε η ίδια εβραϊκή λέξη για το αμπέλι, και εκεί έγινε ενδιαφέρον.

Παρατήρησα αμέσως ότι ξανά και ξανά, ο Θεός μιλούσε στον Ισραήλ για το γεγονός ότι όταν απομακρύνονταν από τον Θεό, μέρος της κρίσης τους θα ήταν να καταστραφούν τα αμπέλια τους.

Παρατήρησα επίσης ότι όταν ο Θεός μιλούσε για την ευλογία του στον Ισραήλ, έλεγε πώς θα ήταν καρποφόρα τα αμπέλια τους. Στην πραγματικότητα, στο ίδιο το εδάφιο για το οποίο μιλάω, ο Θεός λέει στον Ισραήλ ότι μέρος της ευλογίας του γι’ αυτούς θα ήταν οι γυναίκες τους να είναι σαν καρποφόρα αμπέλια και τα παιδιά τους σαν φυτά ελιάς.

Το εδάφιο μιλάει για ευημερία και ευλογία στα παιδιά του Ισραήλ όταν ακολούθησαν τον Κύριο και υπάκουσαν τις εντολές του.

Μάθημα #1 από το καρποφόρο κλήμα – Είμαι ευλογία για τον άντρα μου; Όταν με σκέφτεται, τον κάνει να είναι ευγνώμων για το πώς τον ευημερούσε ο Θεός δίνοντάς με σε αυτόν; Ανθίζω σωματικά, πνευματικά και συναισθηματικά ώστε να χαίρομαι να βρίσκομαι κοντά μου; Ή μήπως έχω ξεραθεί και μαραθεί; Ναι, ο σύζυγός μου έχει κάποιες ευθύνες που του έχει δώσει ο Θεός να διατηρεί το «κλήμα» του καλά ποτισμένο ώστε να μπορεί εύκολα να ανθίσει, αλλά πώς ανταποκρίνομαι; Ο σύζυγός μου βλέπει τη φροντίδα για εμένα ως καθήκον ή ως απόλαυση;

Η έννοια του «καρποφόρου» φέρει επίσης την ιδέα της τεκνοποίησης. Ο Θεός έχει δηλώσει ξανά και ξανά ότι τα παιδιά είναι μια ευλογία και μια ανταμοιβή. Στο εδάφιο που μελετάμε, δηλώνει ξεκάθαρα ότι μια καρποφόρα σύζυγος και τα μικρά «ελαιόφυτα» είναι μέρος της ευλογίας που θα έχυνε όταν ο λαός του Τον ακολουθούσε υπάκουα.

Μάθημα #2 από το καρποφόρο κλήμα – Τα παιδιά είναι ευλογία. δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί! Όταν ο Θεός δηλώνει ότι τα παιδιά είναι ευλογία και ανταμοιβή, γιατί τόσα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν ό,τι μπορούν για να μην έρθουν οι ευλογίες τους;! Δεν είμαι υπέρμαχος του λεγόμενου κινήματος «τρεμοπαίας», όπου πολλές οικογένειες υποστηρίζουν την ιδέα ότι υποτίθεται ότι θα έχουν τόσα μωρά όσα θα φέρει το σώμα της συζύγου. Εάν ένα ζευγάρι αισθάνεται ότι η σύζυγος είναι σωματικά φθαρμένη, δεν νομίζω ότι ο Θεός σκοπεύει να είναι μια ταλαιπωρημένη, καταβεβλημένη γυναίκα, αναγκάζοντας το σώμα της να συνεχίσει να παράγει «ευλογία» μετά την «ευλογία». Ο Θεός μας έδωσε τη γνώση για το πώς γίνονται τα μωρά και πιστεύω ότι τα ζευγάρια πρέπει να χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση με υπευθυνότητα, με την κατανόηση και την προθυμία ο Θεός να παρακάμψει τα προσωπικά μας σχέδια σύμφωνα με το θέλημά του.
Αλλά ταυτόχρονα, τα ζευγάρια δεν χρειάζεται να φοβούνται την ιδέα των πολύτεκνων οικογενειών. Θα το ξαναπώ. Τα παιδιά είναι ευλογία. δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί!

Τέλος – και αυτό συμβαίνει μαζί με το μάθημα #2 – στη Βίβλο, τα αμπέλια είχαν πολλά να κάνουν με την αγάπη! Διαβάστε το Song of Solomon, και θα διαπιστώσετε ότι έκαναν έρωτα ανάμεσα στα αμπέλια. Θα βρείτε επίσης πολλές αναφορές στα μέρη του σώματος που είναι σαν τον καρπό του αμπέλου.
Μάθημα #3 από το καρποφόρο κλήμα – Καρποφόρα σύζυγος είναι η σύζυγος που ικανοποιεί τις σωματικές επιθυμίες του συζύγου της. Διαβάστε το Song of Solomon για να πάρετε μια ιδέα για τη συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουμε εμείς οι γυναίκες στην κρεβατοκάμαρα! Πρέπει να κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να φροντίσουμε το σώμα μας και να το διατηρήσουμε όμορφο για τους συζύγους μας. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε και να του επιτρέψουμε να μας ευχαριστήσει.

Είσαι καρποφόρο αμπέλι; Όταν ο σύζυγός σου σε σκέφτεται, λέει, «Ουάου, ο Θεός σίγουρα με έχει ευημερήσει!»;

Πώς το να είσαι σύζυγος είναι σαν να είσαι κλήμα |  Βιβλικές συμβουλές γάμου από το @mbream