July 27, 2022 By Aown272 0

The Sherry Cobbler | Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Το Sherry Cobbler είναι μια ιστορική συνταγή, και όταν λέω ιστορική, το εννοώ!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι τα φανταχτερά speakeasies και τα cocktail lounge της εποχής της απαγόρευσης είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό το ποτό προηγείται ακόμη και αυτών. Ενώ αυτά τα κοκτέιλ ήταν δημοφιλή στη δεκαετία του 1920 ή του 1930, το Sherry Cobbler πιθανότατα ενηλικιώθηκε κάποτε στη δεκαετία του 1820 ή του 1830 και πραγματικά απογειώθηκε τη δεκαετία του 1840!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Λένε ότι όπως ήταν η σαμπάνια στη δεκαετία του 1920 ή το Cosmo στη δεκαετία του 1990, έτσι και το Sherry Cobbler ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της αμερικανικής ζωής και κουλτούρας στη δεκαετία του 1800. Στην πραγματικότητα, όταν ο Κάρολος Ντίκενς επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, ήταν ένα από τα αγαπημένα του πράγματα στο ταξίδι του και μιλά για αυτό στο βιβλίο του του 1844 Η ζωή και οι περιπέτειες του Martin Chuzzlewit. «Ο Μάρτιν πήρε το ποτήρι με μια έκπληκτη ματιά. εφάρμοσε τα χείλη του στο καλάμι. και σήκωσε τα μάτια του μια φορά σε έκσταση. Δεν σταμάτησε άλλο μέχρι που το κύπελλο στραγγίστηκε μέχρι την τελευταία σταγόνα. «Αυτή η υπέροχη εφεύρεση, κύριε», είπε ο Μαρκ, χτυπώντας τρυφερά το άδειο ποτήρι, «λέγεται τσαγκάρης. Sherry Cobbler όταν το ονομάζετε μακριά? τσαγκάρη, όταν το ονομάζεις σύντομο».

Το «καλάμι» που αναφέρεται σε αυτό το απόσπασμα αναφέρεται σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε καλαμάκι. Την εποχή που γράφτηκε αυτό, ένα καλαμάκι για ποτό ήταν μια εντελώς καινοτομία και οι άνθρωποι στα μπαρ θα έπρεπε συχνά να δείξουν πώς να το χρησιμοποιούν επειδή ήταν τόσο άγνωστο. Το Sherry Cobbler πιστώνεται στην πραγματικότητα ότι εισήγαγε το άχυρο στη λαϊκή συνείδηση ​​στην Αμερική! Ωστόσο, αυτά δεν ήταν τα δαιμονισμένα πλαστικά καλαμάκια του σήμερα, αλλά ένα καλαμάκι σίκαλης ή καλαμιού, ένα διπροϊόν της βιομηχανίας σανού. Σήμερα παρόμοια καλαμάκια επιστρέφουν καθώς η Αμερική προσπαθεί να βρει εναλλακτικές στα πλαστικά καλαμάκια, και στην πραγματικότητα τα καλαμάκια που βλέπετε εδώ είναι τα ίδια!
Τα πήρα από μια εταιρεία που ονομάζεται ΣΑΝΟΣ! καλαμάκια.

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Λοιπόν, τι είναι ένα Sherry Cobbler;
Χαίρομαι που ρώτησες.
Ουσιαστικά είναι Sherry, ανακινείται με μπερδεμένα εσπεριδοειδή και ζάχαρη και στραγγίζεται και περιχύνεται πάνω σε θρυμματισμένο πάγο. Τυχαίνει επίσης να είναι εξαιρετικά νόστιμο και δροσιστικό, ειδικά σε μια ζεστή μέρα. Είναι γλυκό και λαμπερό και εσπεριδοειδές με όλους τους καλύτερους δυνατούς τρόπους, και όχι πολύ ποτό, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να έρχονται!

Μερικά πράγματα έκαναν δυνατή τη δημοτικότητα του Sherry Cobbler σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της αμερικανικής ιστορίας.

Το Sherry, ένα ενισχυμένο κρασί από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, είχε αρχίσει πρόσφατα να βρίσκει τον δρόμο του στην Αμερική καθώς το εμπόριο αυξήθηκε και οι δασμοί έπεσαν. Οι Αμερικανοί του 19ου αιώνα έβλεπαν το σέρι ως ξένο, φανταχτερό, και προσιτό ταυτόχρονα, και έγινε πολύ δημοφιλές.

Η ζάχαρη και τα εσπεριδοειδή έμπαιναν επίσης στα αμερικανικά σπίτια καθώς το εμπόριο αυξήθηκε και οι τιμές έπεσαν. Ξαφνικά, ακόμη και στις βόρειες πολιτείες, οι άνθρωποι μπόρεσαν να πάρουν φρέσκα εσπεριδοειδή σε ορισμένες περιόδους του χρόνου, όταν ήταν εξαιρετικά σπάνια στο παρελθόν. Η φθηνή ζάχαρη σήμαινε ότι οι Αμερικάνοι ανέπτυξαν ένα πραγματικό γλυκό δόντι, έτσι στην πραγματικότητα μείωσα τη ζάχαρη στη συνταγή μου, επειδή βρήκα την αρχική συνταγή λίγο πολύ γλυκιά για τις σύγχρονες γεύσεις.

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Ίσως το πιο σημαντικό μέρος του ποτού όμως, ήταν ο πάγος! Πριν από αυτό το σημείο, τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά σερβίρονταν ζεστά ή ζεστά, επειδή ο πάγος ήταν σπάνιος και ακριβός και η ψύξη δεν ήταν ακόμα ένα πράγμα. Σε εκείνο το σημείο, ο πάγος έπρεπε να συλλεχθεί με το πριόνισμα τεράστιων τεμαχίων από παγωμένες λίμνες και την αποθήκευσή τους σε σπίτια πάγου. Στη δεκαετία του 1840, ωστόσο, άρχισαν να βιομηχανοποιούν τη διαδικασία συγκομιδής και ξαφνικά ο πάγος ήταν προσιτός και άμεσα διαθέσιμος, έτσι ώστε να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιπόλαια πράγματα όπως τα ποτά. Για μένα, ο θρυμματισμένος πάγος σε αυτό το ποτό το κάνει να αισθάνεται λίγο σαν ενήλικος κώνος χιονιού! Σημαίνει επίσης ότι αν γέρνατε το ποτήρι προς το στόμα σας, ο πάγος θα χυθεί παντού πάνω σας, εξ ου και αυτό που είπα προηγουμένως για αυτά τα κοκτέιλ που εκλαϊκεύουν μεμονωμένα το καλαμάκι!
Χρησιμοποίησα μια πάνινη σακούλα σύνθλιψης πάγου που ονομάζεται μια τσάντα Lewisμαζί με ένα σφυρί (χρησιμοποίησα τον τρυφερό μου CLEAN κρέας) για να πάρω τον ψιλοτριμμένο χιονισμένο πάγο μου!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Ξέρω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλοκαιρινό κοκτέιλ που θα μοιραστούμε τον Οκτώβριο, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που περίμενα μέχρι τώρα για να το μοιραστώ μαζί σας.
Τους τελευταίους μήνες, εργάζομαι σε ένα ειδικό έργο με την καλή μου φίλη Stephanie…

Ξεκινάμε ένα podcast!!!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Ελπίζω αυτό να μην ραγίσει τις καρδιές σας στους λάτρεις του ψησίματος, αλλά το φαγητό δεν είναι το θέμα της εκπομπής μας. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα κοκτέιλ σε κάθε επεισόδιο, αν αυτό απαλύνει καθόλου το χτύπημα.

Ξέρετε ήδη ότι αγαπώ την ιστορία, αλλά αγαπώ πολύ και την πολιτική. Τώρα, ως food blogger, η συζήτηση για την πολιτική ήταν πάντα ένα ευαίσθητο θέμα γιατί είναι κάτι τόσο προσωπικό και δεν θέλω να αποξενώσω κανέναν που μόλις ήρθε εδώ για να δει κέικ. Έχω θίξει μερικά συγκεκριμένα θέματα όλα αυτά τα χρόνια, όταν τα ζητήματα που είχα στο χέρι ήταν απίστευτα σημαντικά για μένα, αλλά ως επί το πλείστον, άφησα αυτό το κομμάτι της ζωής μου έξω από το Brooklyn Homemaker.

Μην ανησυχείτε όμως, η Στέφανι και εγώ ΔΕΝ θα συζητάμε για τα τρέχοντα γεγονότα στην εκπομπή μας. Υπάρχουν πολλές φωνές εκεί έξω που το κάνουν ήδη. Το podcast μας θα αφορά στην πραγματικότητα την πολιτική του παρελθόντος, συγκεκριμένα πολιτικά σκάνδαλα από την Αμερικανική Ιστορία! Η παράσταση ονομάζεται Beyond Reproach, γιατί, ενώ πιστεύουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να είναι καθαροί και όρθιοι πολίτες, η ιστορία μας έχει δείξει ξανά και ξανά ότι σίγουρα δεν είναι. Ξέρω ότι αυτό το θέμα μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά υπόσχομαι ότι παρουσιάζεται με έναν πραγματικά διασκεδαστικό τρόπο. Βασικά, θα λέμε ο ένας στον άλλον ιστορίες από το άθλιο παρελθόν της Αμερικής καθώς πίνουμε φανταχτερά κοκτέιλ, μιλάμε πολύ, διακόπτουμε ο ένας τον άλλον, βάζουμε τα πόδια μας στο στόμα μας και βγαίνουμε σε εφαπτόμενες (μερικές φορές εντελώς άσχετες). Αν οι βρισιές σας προσβάλλουν, αυτό μάλλον δεν είναι το σόου για εσάς, αλλά υπόσχομαι ότι είναι ξεκαρδιστικό, εντυπωσιακό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με αυτή την παλιά συνταγή για κοκτέιλ που ρωτάτε;

Λοιπόν, για κάθε επεισόδιο επιλέγουμε ένα κοκτέιλ που ήταν δημοφιλές την εποχή του πρώτου σκανδάλου που συζητάμε. Στο πρώτο μας επεισόδιο, η Stephanie αφηγείται μια ιστορία από τα τέλη του 1800, οπότε αυτό ήταν το πρώτο κοκτέιλ που παρουσιάσαμε.
Όχι μόνο αυτό, αλλά και σήμερα είναι ακριβώς η μέρα που ξεκινήσαμε επίσημα το σόου, και για να το γιορτάσω ήθελα να μοιραστώ το νέο μου διασκεδαστικό έργο με όλους εσάς! Τίποτα δεν θα με έκανε πιο χαρούμενο από το να έρθεις και να μας δεις!
Δεν θα σας κατακλύσω με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα αυτά, αλλά κάντε κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους για να μας βρείτε στο itunesκαι δείτε τις εκπομπές μας δικτυακός τόπος.

Παρακαλούμε ελέγξτε μας και αν σας αρέσουμε, μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στην εκπομπή και ίσως ακόμη και να μας δώσετε μια βαθμολογία ή κριτική για το αγαπημένο σας pod Catcher!!!

Σας ευχαριστώ όλους! Ελπίζω να σας δω στο Πέρα από την κατάκριση!

τσαγκάρης σέρι |  Οικογενειάρχης του Μπρούκλιν

The Sherry Cobbler

Προσαρμοσμένο από Καλή όρεξη

2 πορτοκαλί τροχοί (1 για γαρνίρισμα)
2 ρόδες λεμονιού (1 για γαρνίρισμα)
2 κουταλάκια του γλυκού λεπτή ζάχαρη, (ή 1/2 oz απλό σιρόπι)
3 ουγγιές ξηρό Sherry (amontillado ή mazanilla)
κλωναράκι μέντας και σμέουρα για γαρνίρισμα

Ανακατέψτε 1 τροχό πορτοκαλιού, 1 ρόδα λεμονιού και ζάχαρη ή απλό σιρόπι μαζί σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Προσθέστε Sherry και άφθονο πάγο και ανακινήστε δυνατά μέχρι να παγώσει έξω, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Σουρώστε σε ένα ποτήρι κολίν ή highball γεμάτο μέχρι πάνω με τριμμένο πάγο. Προσθέστε περισσότερο θρυμματισμένο πάγο, συσκευάζοντάς το στο ποτήρι και μαζεύοντας πάνω από το χείλος. Γαρνίρουμε με μέντα, βατόμουρο, ρόδα πορτοκαλιού και ρόδα λεμονιού. Πιείτε με καλαμάκι και απολαύστε!