August 1, 2022 By Aown272 0

Seljak και Leecee Carmichael για το Gather blanket

Σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Quandamooka Leecee Carmichael, η νέα κουβέρτα Gather του Seljak εκφράζει τη θέση της μέσω της λειτουργικής ομορφιάς της.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες που αναδύθηκαν τελευταία είναι αυτή μεταξύ υφαντών και καλλιτεχνών. Στην Ευρώπη, ZigZagZurich συνεργάζεται με καλλιτέχνες εδώ και αρκετό καιρό και πρόσφατα συνεργάστηκε με το κτήμα της Maria Prymachenko για να δημιουργήσει υπέροχα σχέδια που συγκεντρώνουν επιπλέον χρήματα για την Ουκρανία.

Στην Αυστραλία, Χωρικός έχει υποκινήσει την πρώτη της συνεργασία με έναν καλλιτέχνη και με αποτέλεσμα τόσο καλό, περιμένουμε να γίνει μια νέα κατεύθυνση για αυτήν την υπέροχη εταιρεία. Πράγματι, αυτή η πρώτη συνεργασία με τον καλλιτέχνη Quandamooka Leecee Carmichael η δημιουργία της κουβέρτας Gather είναι εξαιρετική.

Seljak και Leecee Carmichael για το Gather blanket

Είναι χωρίς αμφιβολία μια όμορφη κουβέρτα. Επιπλέον, έχει σαφώς σχεδιαστεί για αυτόν τον σκοπό, σε αντίθεση με τόσα πολλά προϊόντα που κόβουν και επικολλούν έργα τέχνης. Μάλλον, πρόκειται για μια ζακάρ υφασμένη, μελετημένη και αρθρωμένη ερμηνεία των ανησυχιών του καλλιτέχνη.

«Η ύφανση της κουβέρτας Gather συγκεντρώνει τα πολλά νήματα του α gulayi (Γυναικεία τσάντα Quandamooka) που κάνει θηλιές και κόμπους διαγώνια ουγγρικός (καλάμια βάλτου γλυκού νερού). Gulayi έχουν υποστηρίξει την καθημερινή ζωή για χιλιετίες και χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή οστρακοειδών από τις ακτές της Minjeribah και Μουλγκουμπίνη (North Stradbroke και Moreton Island),» λέει η Leecee Carmichael για το μεγάλο κεντρικό μοτίβο.

Οι γύρω απεικονίσεις, ωστόσο, έχουν την ίδια σημασία: «Τα νερά Quandamooka μας είναι ζωντανά, μας θρέφουν και μας συντηρούν με ginnyingara (στρείδια), ευγαρίες (ούρα) και ωστόσο κοχύλια και πολλές άλλες πολύτιμες πηγές τροφίμων γλυκού και αλμυρού νερού. Σήμερα, στο Country, μαζευόμαστε για να πλέξουμε και να γλεντήσουμε από το φύση (του νερού). Quandamooka djagan marumba (Η Χώρα Quandamooka είναι όμορφη).»

Seljak και Leecee Carmichael για το Gather blanket

Αγκαλιάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές για να εκφράσει τις σύγχρονες προσαρμογές μέσω της ζωγραφικής, της ύφανσης και των υφασμάτων, η Leecee Carmichael είναι μια πολυεπιστημονική καλλιτέχνης που τιμά την κληρονομιά της στο αλμυρό νερό ενσωματώνοντας υλικά που συλλέγονται από την Country.

Όμορφα υλοποιημένη από τον Seljak, η κουβέρτα υφαίνεται στη Λιθουανία από νήματα που κλωσμένα στην Ιταλία από παλιά μάλλινα τζάμπερ και πλεκτά. «Ο μύλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε στη Λιθουανία είναι σχεδόν ενός αιώνα ζωής και είναι ειδικός στην ύφανση πολυτελών μάλλινων κουβερτών. Ο αργαλειός ζακάρ σημαίνει ότι μπορούμε να πλέξουμε όμορφα, αφηρημένα έργα τέχνης στις κουβέρτες», λένε οι Sam και Karina Seljak. Ελαφρύ και απίστευτα ζεστό, η κουβέρτα φέρνει απαλότητα και ζεστασιά στο σπίτι ή στον εξωτερικό χώρο.

Seljak και Leecee Carmichael για το Gather blanket
Το Gather blanket φωτογραφίζεται στη χώρα Quandamooka με τη μητέρα του Leecee και την κυρίαρχη υφαντίστρια Aunty Sonja Carmichael και το μωρό του Leecee, Ira.

Ο Seljak δημιουργεί όμορφες κουβέρτες εδώ και καιρό και ό,τι δημιουργεί η μάρκα εντυπωσιάζει. Οι κουβέρτες που ιδρύθηκαν από κοινού από τις αδερφές Karina και Sam Seljak, είναι ουδέτερες από άνθρακα, κλειστού βρόχου, βιώσιμες και δεοντολογικά φτιαγμένες: «Αφού η κουβέρτα σας απολαύσει μια μακρά, περιπετειώδη ζωή, θα τη συλλέξουμε δωρεάν χρησιμοποιώντας έναν ταχυμεταφορέα ουδέτερου άνθρακα υπηρεσία. Πίσω στο μύλο, θα το τεμαχίσουμε και θα το γυρίσουμε σε νέο νήμα για να φτιάξουμε μελλοντικές κουβέρτες. Αυτό το κυκλικό μοντέλο μας επιτρέπει να εκτρέψουμε τα απόβλητα από τους χώρους υγειονομικής ταφής και να δημιουργήσουμε μια πολυτελή και χρήσιμη κουβέρτα για τη θαλπωρή σας», λένε. Επιπλέον, για κάθε κουβέρτα που πωλείται, 5 $ δωρίζονται στο Κέντρο Πόρων Αιτούντων Άσυλο.

Χωρικός
seljakbrand.com.au

Φωτογραφία από τον Josh Tate

Πιστεύουμε ότι μπορεί να σας αρέσει αυτό το Q&A με την ιδρύτρια του Seljak, Samantha SeljakΣυγγραφέας:

Gillian Serisier

Gillian Serisier

Η Gillian Serisier είναι αρχισυντάκτρια του Indesign Media Asia Pacific, όπου καλύπτει όλες τις γωνιές του σχεδιασμού και της τέχνης σε όλο το δίκτυο Habitus και Indesign. Η Gillian έχει συνεισφέρει σε πολλές εξαιρετικές δημοσιεύσεις και οι εκτενείς γνώσεις της και τα αιχμηρά λόγια της συνιστούν συναρπαστική αφήγηση.