August 8, 2022 By Aown272 0

Η Sophie Vander επιμελείται έργα τέχνης με θέμα το φεγγάρι στο QT Newcastle

Η Sophie Vander φέρνει το χαρακτηριστικό της όραμα στην καλλιτεχνική επιμέλεια του QT Newcastle, βασιζόμενη στην έννοια του ανατέλλοντος φεγγαριού.

Ανταποκρίνεται σε Νικ Γκράχαμ και ΣυνεργάτεςΕσωτερικό για το νέο QT Newcastle, η επιμελήτρια τέχνης Sophie Vander μπήκε στο έργο έχοντας συνεργαστεί με τον Graham στο παρελθόν στο QT Melbourne: «Είναι τόσο χαρά να δουλεύεις μαζί του. Είναι απλώς μια δημιουργική, δέσμη ενέργειας. Ήταν λοιπόν υπέροχο να συνεργαστούμε μαζί του αργότερα στο έργο. Είχε ήδη το όραμα, αλλά δεν είχε στο μυαλό του τους πραγματικούς καλλιτέχνες ή τα έργα τέχνης», λέει ο Vander.

Παίρνοντας το σύνθημά της από την εννοιολογική αφετηρία του Γκράχαμ για το φεγγάρι, η Βάντερ εξερεύνησε τη σύντομη για να συμπεριλάβει τις παλίρροιες, την ώθηση και το τράβηγμα του φεγγαριού και το ρομαντικό ιδανικό του φεγγαριού που ανατέλλει πάνω από την παραλία του Νιούκαστλ. Επιπλέον, η Vander είναι μια ατρόμητη επιμελήτρια με ευρεία γνώση της τέχνης και των καλλιτεχνών, καθώς η επιλογή της επικεντρώνεται στο περιεχόμενο και την καταλληλότητα τόσο με την τοποθέτηση όσο και με τη θεματική απόχρωση.

Αυτή δεν είναι μια επιλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών σε φεγγάρι και παραλία. Αντίθετα, ο Vander έχει επιλέξει σημαντικούς καλλιτέχνες όπως η Marion Borgelt, ανερχόμενοι καλλιτέχνες όπως η Theresa Hunt, η Tracey Lamb και ο Daniel O’Toole, και τους νεοσύστατους καλλιτέχνες που κάνουν πραγματικά όνομα όπως η Kate Banazi και ο Ryan Hoffman.

Η Sophie Vander για το QT Newcastle

Το έργο του Borgelt είναι ιδιαίτερα όμορφο και ενώ ταιριάζει απόλυτα στο σύντομο, είναι λεπτό και εκλεπτυσμένο. Είναι επίσης απολύτως συνεπές με το έργο της, αγγίζοντας την κίνηση, τον χρόνο και την ενέργεια: «Το γενικό της θέμα για το φεγγάρι είναι διαθέσιμο σε όλη τη δουλειά της, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ακριβώς τέλειο για το σημείο που επρόκειτο να τοποθετηθεί», λέει ο Vander.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ η Vander έχει τη δική της γκαλερί, Curatorial+Co.προμηθεύτηκε εργασία όπως χρειαζόταν, συμπεριλαμβανομένου του Borgelt από Γκαλερί Sally Dan Cuthbert: «Δουλέψαμε με τη Sally για να προμηθευτούμε τη συγκεκριμένη δουλειά, η οποία ήταν επίσης μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς», λέει ο Vander.

Το κομμάτι του Ράιαν Χόφμαν, που δείχνει με Liverpool Street Gallery στο Σίδνεϊ και Γκαλερί Sophie Gannon στη Μελβούρνη, θα γίνει εύκολα το πιο Instagram. Μεγάλο, πολύχρωμο και δυναμικά υλοποιημένο ως κοίλος δίσκος, το έργο είναι ταυτόχρονα δυνατό και ενεργητικά εμπλεκόμενο με το χώρο.

Για τον Vander η επιλογή ήταν εύκολη: «Αυτό ήταν στην πραγματικότητα το αρχικό κομμάτι για όλη τη συλλογή. Ο Nic είχε προτείνει ένα κοίλο λαμπερό έργο», λέει ο Vander, ο οποίος αμέσως σκέφτηκε τον Hoffman. Δουλεύοντας με την Graham περίπου στα μέσα του σχεδιασμού του QT, μπόρεσε να αναθέσει τη δουλειά σε χρώματα ειδικά για τον χώρο: «Καταλήξαμε σε αυτό το καυτό ροζ, το οποίο σίγουρα είναι ένα καλό επίδειξης. Έτσι, μόλις περπατήσετε μέσα από την μπροστινή πόρτα, βλέπετε αυτό το τοποθετημένο, αλλά έχει επίσης αυτή την όμορφη αντανάκλαση όταν κοιτάζετε ψηλά», λέει ο Vander από την οροφή με καθρέφτη του QT.

Η Sophie Vander για το QT Newcastle

Αναθέτοντας μια μεγάλη θαλασσογραφία από την Theresa Hunt για το κεντρικό εστιατόριο, το θέμα ήταν και πάλι ένα υπάρχον μοτίβο του καλλιτέχνη. Έχοντας εργαστεί στον κινηματογράφο για πολλά χρόνια ως παραγωγός, υπάρχει μια κινηματογραφική ποιότητα στη ζωγραφική της με την κορεσμένη χρωματική και νευρική της διάθεση.

«Το φεγγάρι και το φως του φεγγαριού είναι σταθερά σε όλη τη δουλειά της, οπότε ένιωθε ότι ταίριαζε πολύ σε όλο αυτό το έργο με θέμα το φεγγάρι χωρίς να είναι πολύ εμφανές», λέει ο Vander, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης αυτόν τον καλλιτέχνη, καθώς και τη Susie Dureau. Το έργο της Dureau είναι μια άλλη φυσική εφαρμογή με τον ωκεανό, τα σύννεφα και τα βουνά να είναι τα κύρια θέματά της. Η Dureau συνεργάστηκε με έναν κατασκευαστή νέον για να συνδυάσει μια λάμψη γυαλιού νέον με τα άγρια ​​θαλασσινά της τοπία, τα οποία έχουν υλοποιηθεί ως μια σειρά από tondos (στρογγυλούς πίνακες) που περιστρέφονται από τοίχο σε οροφή.

Η επιμέλεια της Vander για αυτό το έργο είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά καλή, όπως και η δέσμευσή της να επενδύσει τη βιομηχανία στην καλή τέχνη. πολύ λιγότερο από αυτό που θα πληρώνατε για ενοικίαση κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Είναι τόσο σημαντικό.”

Curatorial+Co.
curatorialandco.com

Πιστεύουμε ότι ίσως θα θέλατε να διαβάσετε για το QT Melbourne

Η Sophie Vander για το QT Newcastle
Η Sophie Vander για το QT Newcastle
Η Sophie Vander για το QT Newcastle


Συγγραφέας:

Gillian Serisier

Gillian Serisier

Η Gillian Serisier είναι αρχισυντάκτρια του Indesign Media Asia Pacific, όπου καλύπτει όλες τις γωνιές του σχεδιασμού και της τέχνης σε όλο το δίκτυο Habitus και Indesign. Η Gillian έχει συνεισφέρει σε πολλές εξαιρετικές δημοσιεύσεις και οι εκτενείς γνώσεις της και τα αιχμηρά λόγια της συνιστούν συναρπαστική αφήγηση.