August 20, 2022 By Aown272 0

4 Παραδείγματα Greenwashing και πώς η εταιρεία σας μπορεί να τα αποφύγει

παραδείγματα πράσινης πλύσης

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια αυξανόμενη ώθηση για πιο βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Οι οικολογικοί νόμοι που τίθενται σε ισχύ όπως π.χ απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης και εταιρείες που δεσμεύονται για πρωτοβουλίες μηδενικών αποβλήτων, όπως ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης CleanRiver, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Τούτου λεχθέντος, πολλές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται επίσης αυτή την τάση με τρόπους που μπορούν να ταξινομηθούν ως “greenwashing”. Διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες…

Τι είναι το Greenwashing;

Το Greenwashing είναι η πρακτική που κάνει τις εταιρείες και τις επωνυμίες να φαίνονται πιο βιώσιμες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μια εταιρεία μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει εφαρμόσει ένα ισχυρό πρόγραμμα ανακύκλωσης – αλλά αν δεν καταβάλλει προσπάθειες για να αναγνωρίσει και να μειώσει την ποσότητα των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που παράγει… τα απόβλητα που ανακυκλώνουν καθίστανται περιττά. Σε τελική ανάλυση, η ανακύκλωση είναι μια προαιρετική λύση σε ένα περίπλοκο πρόβλημα και θα πρέπει να θεωρείται ως εργαλείο διαχείρισης των απορριμμάτων παρά ως λύση εξ ολοκλήρου στο πρόβλημα των απορριμμάτων μας.

Τύποι Greenwashing

είδη πρασίνου

Με βάση τα παραπάνω παραδείγματα, το greenwashing μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε διάφορους τύπους:

  1. Περιβαλλοντική Εικόνα – χρησιμοποιώντας εικόνες ζώων, φύλλων, νερού, ακόμη και το κυριολεκτικό πράσινο χρώμα για να φαίνεται βιώσιμο. Τα γνήσια φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα τείνουν να έχουν πιο απλή συσκευασία από ανακυκλώσιμα υλικά ή καθόλου συσκευασία!
  2. Άσχετες αξιώσεις – οι ετικέτες που λένε πράγματα όπως «χωρίς BPA» ή «μη δοκιμασμένο σε ζώα» είναι ουσιαστικά άχρηστες επειδή η BPA απαγορεύεται από το νόμο και οι περισσότερες εταιρείες δεν διατηρούν λεπτομερή αρχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε ζώα για την ανάπτυξη ορισμένων προϊόντων .
  3. Κρυφές ανταλλαγές – οι εταιρείες μπορούν να κάνουν μια πράξη φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά έχουν μια πολύ μη βιώσιμη ανταλλαγή. Παραδείγματα αυτού είναι όταν οι εταιρείες ένδυσης χρησιμοποιούν «ανακυκλωμένα» ή «οργανικά» υλικά ενώ κρύβουν πόση ποσότητα νερού, ηλεκτρισμού, εκπομπών ή ακόμα και εργασίας χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του προϊόντος.
  4. Παραπλανητικές Ετικέτες – το πιο συνηθισμένο και πιο εύκολο παράδειγμα πράσινης πλύσης προς αποφυγή. Χωρίς αξιόπιστη απόδειξη, πολλές «100% φυσικές» «πιστοποιημένες» και «αειφόρες πηγές» αξιώσεις είναι ακριβώς αυτό. Αυτοδιακηρυγμένες και αυτοδημιούργητες διεκδικήσεις!

Οι εταιρείες πρέπει να προσέχουν να παρουσιάζουν αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές πρακτικές. Μην πέσετε στην παγίδα του greenwashing γιατί φαίνεται σαν μια γρήγορη νίκη για την εικόνα της επωνυμίας. Κατά ειρωνικό τρόπο, πρέπει να σκεφτείτε πόσο «βιώσιμες» θα είναι οι αξιώσεις σας στο μέλλον, εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε ανέπαφη την πράσινη εικόνα της επωνυμίας σας για τα επόμενα χρόνια. Μόλις αποκαλυφθεί το greenwashing… η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και η εμπιστοσύνη των πελατών μπορεί να υποφέρουν, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

________________________________________________________________

Αναζητάτε περισσότερες εμπορικές συμβουλές βιωσιμότητας; Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα ιστολόγια:

κάτω πανό

Το CleanRiver Recycling παρέχει μια ποικιλία από καινοτόμες, ευέλικτες και προσαρμόσιμες λύσεις ανακύκλωσης. Ξεκινήστε να εξοικονομείτε χρήματα σήμερα με το πράσινο μας προγράμματα ανακύκλωσης.

Εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, καλέστε μας στο 1-866-479-4038 ή στείλτε μας email στο solutions@cleanriver.com