August 24, 2022 By Aown272 0

The Story of the Floret Workshops Μέρος 2

Καθώς προετοιμαζόμαστε για το επερχόμενο πρόγραμμα υποτροφιών μας και για να καλωσορίσουμε την επόμενη τάξη μας στο μωρό, ήθελα να μοιραστώ λίγο περισσότερα για τη διαδικασία δημιουργίας του μαθήματος και γιατί το σχεδιάσαμε όπως το κάναμε.

Στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς ιστολογίων, μοιράστηκα την ιστορία του πώς δημιουργήθηκαν τα εργαστήριά μας. Μπορείς διαβάστε το εδώ.

Είμαι άνθρωπος με στυλό και χαρτί και κουβαλάω ένα σημειωματάριο όπου κι αν πάω. Μπορώ να συμπληρώσω ένα σημειωματάριο 5 θεμάτων σε λιγότερο από ένα μήνα, απλώς κρατώντας σημειώσεις για το τι δουλεύουμε καθημερινά εδώ στο αγρόκτημα.

Υπάρχει κάτι στο να κρατάς χαρτί στα χέρια σου που κάνει τη μάθηση και την κατανόηση (τουλάχιστον για μένα) πολύ πιο εύκολη. Πρέπει να μπορώ να βλέπω και να αγγίζω τα πράγματα και να γράφω τις σκέψεις μου καθώς προχωρώ.

Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να δημιουργήσω το γραπτό μέρος του μαθήματος, ήξερα μέσα μου ότι έπρεπε να γίνει βιβλίο—ένα βιβλίο που θα μπορούσαμε να το δώσουμε στους μαθητές, ώστε να το κρατήσουν και αυτοί στα χέρια τους.

Την πρώτη χρονιά που διδάξαμε στα εργαστήρια μας στο αγρόκτημα το βιβλίο μαθημάτων ήταν ένα μικροσκοπικό ασπρόμαυρο σημειωματάριο που ήταν ίσως δύο ντουζίνες σελίδες συνολικά. Εκείνη την εποχή φαινόταν τόσο μεγάλη υπόθεση, αλλά κοιτάζοντας πίσω δεν μπορώ παρά να γελάσω γιατί έχει φτάσει τόσο μακριά από εκείνες τις πρώτες μέρες.

Το φετινό βιβλίο μαθημάτων περιελάμβανε 290 όμορφες έγχρωμες σελίδες γεμάτες με τόσες πολλές χρήσιμες οδηγίες, οδηγίες βήμα προς βήμα και πόρους που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι τόσο μεγάλο τώρα που χρειαζόταν ένα πραγματικό ευρετήριο, το οποίο τεχνικά το καθιστά το νούμερο τέσσερα.

Εκτός από το βιβλίο του μαθήματος, δημιουργήσαμε επίσης ένα δείγμα σχεδίου κοπής κήπου για να δείξουμε τον προγραμματισμό των καλλιεργειών και τη διαδοχική φύτευση σε μικρή κλίμακα. Το καλύτερο μέρος αυτού του δείγματος σχεδίου είναι ότι μπορείτε να το απλώσετε στο τραπέζι και να δείτε τέτοιες σημαντικές έννοιες, που συνήθως είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσετε, να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας.

Ένα από τα πιο απαιτητικά μέρη όταν διδάσκαμε εργαστήρια στο αγρόκτημα ήταν να προσπαθήσουμε να συμπιέσουμε όλες τις πληροφορίες σε τρεις σύντομες ημέρες. Τόσες πολλές από τις εργασίες και τις δουλειές της φάρμας που ήθελα να μοιραστώ δεν μπορούσαν να επιδειχθούν προσωπικά λόγω της εποχιακής φύσης τους.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο όταν μεταφέρουμε το εργαστήριό μας σε διαδικτυακή μορφή είναι ότι μας επέτρεψε να μοιραστούμε έναν ολόκληρο χρόνο στο αγρόκτημα—από τον προγραμματισμό τους χειμερινούς μήνες μέχρι τη σπορά σπόρων και τη φύτευση την άνοιξη μέχρι τη φροντίδα όλων των λουλουδιών και τη συγκομιδή το καλοκαίρι, και στη συνέχεια βάλτε τον κήπο για ύπνο το φθινόπωρο.

Το μάθημα περιλαμβάνει περισσότερα από 150 βίντεο χωρισμένα σε μικρά κομμάτια, ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθήσουν και να ξαναδούν τα εκπαιδευτικά βίντεο όσες φορές χρειάζονται για να κατακτήσουν την ύλη.

Η πρόθεσή μας πίσω από αυτό τον τρόπο ήταν ότι θέλαμε να τη δομήσουμε σαν μια μαθητεία με μια πολύ πρακτική προσέγγιση μάθησης. Είμαι τόσο πρακτικός μαθητής και πρέπει να δω τα πράγματα να αποδεικνύονται πριν νιώσω αρκετά άνετα για να τα δοκιμάσω ο ίδιος.

Το καλύτερο μέρος αυτής της μορφής είναι ότι είμαστε σε θέση να διδάξουμε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων σε μαθητές με διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων και στυλ μάθησης με τρόπο που είναι εύκολο να κατανοηθεί και να εφαρμοστεί στη ζωή και τον κήπο τους, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι .

Επειδή το μάθημα περιλαμβάνει τόσες πολλές πληροφορίες, το χωρίσαμε σκόπιμα σε έξι βασικές ενότητες, καθεμία από τις οποίες βασίζεται στην τελευταία. Οι ενότητες εκδίδονται εβδομαδιαία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των 6 εβδομάδων και στη συνέχεια οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό για να το αναφέρουν όποτε θέλουν από εκεί και πέρα.

Ο λόγος που δεν δημοσιεύουμε όλο το υλικό ταυτόχρονα είναι ότι θέλουμε οι μαθητές να έχουν αρκετό χρόνο και υποστήριξη για να δουλέψουν στην ενότητα αυτής της εβδομάδας πριν προχωρήσουν στην επόμενη. Είναι τόσο εύκολο να θέλετε να μεταβείτε στα διασκεδαστικά πράγματα, όπως το ξεκίνημα των σπόρων ή την κατασκευή ανθοδέσμων και να παρακάμψετε τα πιο δύσκολα (αλλά απίστευτα σημαντικά) πράγματα όπως ο καθορισμός στόχων, ο σχεδιασμός και το μάρκετινγκ.

Στην Ενότητα 1, αφιερώνουμε πολύ χρόνο εξετάζοντας την καρδιά του γιατί θέλετε να καλλιεργήσετε λουλούδια και, στη συνέχεια, κάνουμε μια σειρά ασκήσεων για να βελτιώσετε τους στόχους σας, να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία και να εργαστείτε δημιουργικά με αυτό που έχετε.

Στην Ενότητα 2, ασχολούμαστε με το σχεδιασμό και όλα αυτά για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για μια επιτυχημένη σεζόν. Αυτή η ενότητα είναι συχνά η πιο απαιτητική, αλλά οι μαθητές λένε πάντα ότι είναι η πιο χρήσιμη και σημαντική στο μάθημα.

Η Ενότητα 3 έχει να κάνει με ένα καλό ξεκίνημα και εξετάζουμε το ξεκίνημα των σπόρων, σημαντικές προμήθειες που θα χρειαστείτε και, στη συνέχεια, εξερευνούμε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ποικιλιών κομμένων λουλουδιών και τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Στην Ενότητα 4, βυθιζόμαστε στην ακατέργαστη πλευρά της ανάπτυξης των λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του εδάφους, του τρόπου διαχείρισης των ζιζανίων, της απόστασης των φυτών, της άρδευσης και της καλλιέργειας σε σήραγγες και θερμοκήπια.

Η ενότητα 5 καλύπτει το μάρκετινγκ, την τιμολόγηση και τις πολλές διαφορετικές επιλογές που έχετε όταν πρόκειται να πουλήσετε τα λουλούδια σας. Το να μάθετε πώς να μεγαλώνετε είναι μόνο το μισό από αυτό που χρειάζεται εάν θέλετε μια επιτυχημένη επιχείρηση λουλουδιών – το να μπορείτε να τα πουλήσετε είναι εξίσου σημαντικό. Λατρεύω αυτήν την ενότητα γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν ταλαιπωρηθεί με αυτό το θέμα στο παρελθόν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) έχουν τεράστιες ανακαλύψεις μέσω αυτού του υλικού.

Στην Ενότητα 6, μοιράζομαι όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μου για τη συγκομιδή των λουλουδιών αποτελεσματικά και για να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Καλύπτει επίσης αποτελεσματικές τεχνικές δημιουργίας ανθοδέσμων, τον τρόπο συσκευασίας και παράδοσης λουλουδιών και τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν πουλάτε σε ανθοπωλεία, χονδρέμπορους και παντοπωλεία.

Όταν μεταφέραμε το εργαστήριο στο διαδίκτυο, ανησυχούσαμε τόσο πολύ μήπως χάσουμε την κοινότητα και το κομμάτι σύνδεσης που ήταν η καρδιά της εμπειρίας στο αγρόκτημα. Αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Οι καταπληκτικοί αγρότες-ανθοπώλες που κάποτε βοηθούσαν στα προσωπικά μας εργαστήρια, τώρα βοηθούν στον συντονισμό της κοινότητας εκμάθησης Floret, ενός διαδικτυακού φόρουμ για φοιτητές στο μάθημα.

Το εργαστήριό μας “den moms” προσφέρει τη σοφία και τις ειδικές για το κλίμα συμβουλές τους σε μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της κοινότητας εκμάθησης, έχουμε δει τόσους πολλούς μαθητές να δημιουργούν πραγματικές φιλίες, να δημιουργούν ανταλλαγές κονδύλων ντάλιας, να φιλοξενούν συναντήσεις, να παραγγέλνουν φυτά μαζί και να επισκέπτονται ο ένας τις φάρμες και τους κήπους του άλλου για να μάθουν και να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος των 6 εβδομάδων, φιλοξενούμε επίσης μια εβδομαδιαία συνεδρία Q&A όπου η Jill και εγώ απαντάμε σε ερωτήσεις μαθητών σχετικά με την ενότητα αυτής της εβδομάδας. Αυτές οι βιντεοσκοπήσεις είναι πάντα τόσο διασκεδαστικές στη μαγνητοσκόπηση και μας αρέσει να μπορούμε να συνδεόμαστε με μαθητές και να τους ενθαρρύνουμε.

Στο τέλος του μαθήματος κάθε χρόνο στέλνουμε μια έρευνα και συγκεντρώνουμε σχόλια από τους φοιτητές σχετικά με το εργαστήριο που στη συνέχεια συμμετέχουμε στον ετήσιο έλεγχό μας, έτσι ώστε το πρόγραμμα να συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι μαθητές έχουν ισόβια πρόσβαση στο μάθημα και σε κάθε νέο υλικό που θα δημιουργηθεί στο μέλλον. Λόγω της διαδικτυακής μορφής, δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν πίσω και οι μαθητές έχουν την ελευθερία να δουλέψουν το υλικό με τον δικό τους ρυθμό.

Στα 10 χρόνια που διδάσκουμε το εργαστήριο Floret, τόσο στο αγρόκτημα όσο και στο διαδίκτυο, καλωσορίσαμε μαθητές ηλικίας από 16 έως 76 ετών από περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές μας έχουν συμπεριλάβει γονείς που μένουν στο σπίτι, επαγγελματίες της εταιρείας, αγρότες, ολοκαίνουργιους καλλιεργητές, συνταξιούχους που αναζητούν μια εργασία χαράς, άτομα που εργάζονται με κανονικό 9-5 και όλα τα ενδιάμεσα.

Έχουμε επίσης διδάξει όλους τους τύπους οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων κοινοτικών κήπων, σχολείων, πανεπιστημίων, φυλακών, προγραμμάτων αποκατάστασης βετεράνων και προγραμμάτων που εξυπηρετούν άτομα με ευρύ φάσμα ικανοτήτων.

Αν ήξερα πολύ πίσω όταν διδάξαμε στο πρώτο μας εργαστήριο στην αυλή μου ότι θα είχε ανθίσει σε αυτό, δεν θα το πίστευα ποτέ. Το να μπορώ να μοιραστώ όλα τα μαθήματα που έμαθα στην πορεία με άλλους ήταν η τιμή μιας ζωής. Είμαι τόσο απίστευτα ευγνώμων που είχα αυτή την ευκαιρία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το επόμενο διαδικτυακό μας εργαστήριο Floret, μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής παρακάτω.