August 31, 2022 By Aown272 0

Υγεία και ευεξία αγρότων και κηπουρών – Βιώσιμη γεωργία στην αγορά

Ένα μέλος του πληρώματος που πλέκει αρακά στο στεφάνι μας τον Φεβρουάριο. Φωτογραφία Wren Vile

Το να μεγαλώνεις φαγητό είναι καλή δουλειά, σωστό βιοπορισμό, υπαίθρια εργασία στη βροχή, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Η σωματική κούραση στο τέλος της ημέρας μπορεί να φέρει καλό ύπνο. Οι αγρότες συμβάλλουν στην παραγωγή υγιεινών τροφίμων και απολαμβάνουν εξαιρετικά φρέσκα τρόφιμα από πολύ τοπικές φάρμες.

Και όμως – μερικές μέρες δεν είναι όλη αυτή η ιστορία. Η καλλιέργεια μπορεί να είναι σκληρή για το σώμα, τον εγκέφαλο και τα συναισθήματα. Μπορεί να είναι αγχωτικό να προσπαθούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα από μια κατάσταση που βγήκε εκτός ελέγχου μας και πήρε μια στροφή προς το χειρότερο. Κάποια πράγματα μπορούμε να ελέγξουμε, άλλα δεν μπορούμε. Κάποια πράγματα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα Επόμενο ώρα που έρχονται. Η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε πανομοιότυπα widget. Οι εποχές αλλάζουν, οι εργασίες αλλάζουν. Μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο χρειάζεται να ξέρουμε πώς να αποφασίσουμε αν ένα καρπούζι είναι ώριμο. Μια φορά στα εκατό χρόνια πρέπει να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε μια πλημμύρα εκατό ετών (χμμ!). Έχω γράψει για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση καταστροφών The Hoophouse όλο το χρόνο. Το να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε ένα σχέδιο για το τι να κάνετε όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαχειριστείτε το ψυχικό και συναισθηματικό στρες.

Τραβώντας γλυκοπατάτες στην ανηφόρα με τον δύσκολο τρόπο. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε το φορτηγό!
Φωτογραφία Nina Gentle

Μυοσκελετική υγεία

Πρώτα ας μιλήσουμε για τη σωματική υγεία του μυοσκελετικού είδους. Υπερβάλλοντας τη σκληρή δουλειά, κάνοντας τη λάθος κίνηση, ξεπερνώντας τα όρια του σώματός μας, και ουάου! Πόνος! Ίσως και τραυματισμός. Μετά από πολλές επαναλήψεις της ίδιας δράσης, φλεγμονή και προβλήματα όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και με την πάροδο του χρόνου, ίσως και η αρθρίτιδα. Ο μυοσκελετικός πόνος επηρεάζει τα οστά, τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες ή τους μύες. Δείτε το Κλινική Κλίβελαντ σελίδα πληροφοριών.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ατσούξιμο, δυσκαμψία, αίσθημα καύσου στους μύες, κόπωση, μυϊκές συσπάσεις, πόνος που επιδεινώνεται με την κίνηση και διαταραχές ύπνου.

Θεραπεία στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει ζεστές και κρύες κομπρέσες, μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα (ΜΣΑΦ), ασκήσεις ενδυνάμωσης και προετοιμασίας, ασκήσεις διατάσεων και τεχνικές μείωσης του στρες.

Επαγγελματικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνει τοπικές ενέσεις με αναισθητικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, φυσική ή εργοθεραπεία, βελονισμό ή βελονισμό και τεχνικές χαλάρωσης/βιοανάδρασης. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω δει στη φυσικοθεραπεία είναι εκεί για αθλητικούς τραυματισμούς. Η αθλητική ιατρική προσφέρει πολλές καλές ασκήσεις για άτομα των οποίων η εργασία έχει τραυματίσει το σώμα τους.

Πρόληψη είναι σίγουρα καλύτερο από τη θεραπεία. Πιστεύω ακράδαντα στο να κάνω κάποιες διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης κάθε πρωί. Η γιόγκα είναι επίσης υπέροχη. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο; Μερικοί αγρότες βρίσκουν χρόνο για αυτό, άλλοι όχι. Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές πρόληψης: περιορίστε τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή διαφοροποιήστε τις, χρησιμοποιήστε καλή στάση και εξασκηθείτε στις σωστές τεχνικές ανύψωσης. (Συστήνω το Τεχνική Alexander). Τεχνική Alexander Οι δάσκαλοι σας βοηθούν να εντοπίσετε και να αλλάξετε τις βλαβερές συνήθειες στάσης και χρήσης του σώματος και να μάθετε να κινείστε πιο ελεύθερα.

Έχω γράψει μερικά άρθρα Ανάπτυξη για την αγορά περιοδικό που είναι προσβάσιμο για όσους έχουν συνδρομή Full Access στον ιστότοπο. Έγραψα για τις διατάσεις τον Απρίλιο του 2008. Η Julie Bradley Law έγραψε ένα άρθρο: Μια χειμερινή επαναφορά για το πιο σημαντικό εργαλείο μας: το σώμα μας. Είναι δωρεάν η πρόσβαση και συνιστά μερικές εβδομάδες χειμερινής ανάπαυσης, γιόγκα και συντονισμού. Σχεδιασμένο από αγρότη.

AgrAbility Tool Box

Για άτομα με περιορισμένες σωματικές ικανότητες, AgrAbility παρέχει Βοηθητική Τεχνολογία, Πόρους, Ειδήσεις, Εκπαίδευση, Υπηρεσίες στην Πολιτεία σας. The Toolbox: Γεωργικά εργαλεία, εξοπλισμός, μηχανήματα & κτίρια για αγρότες και κτηνοτρόφους με σωματικές αναπηρίες είναι ένας πόρος που περιέχει βοηθητικές τεχνολογικές λύσεις για αγρότες, κτηνοτρόφους και άλλους αγροτικούς εργάτες με αναπηρία.

Σωματική ασθένεια

Θυμηθείτε να κάνετε εξετάσεις. Να είστε ενήμεροι για τα τσιμπούρια, τα κουνούπια και τα τρωκτικά και τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν. Διαβάστε σχετικά Θέματα δημόσιας υγείας που προκαλούνται από παράσιτα. Η EPA, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) έχουν συνεργαστεί για να δημιουργήσουν μια διεξοδική Κατάλογος παρασίτων σημαντικής σημασίας για τη δημόσια υγεία

Παράσιτα και ασθένειες και κλιματική αλλαγή: καθώς το κλιματικό χάος εντείνεται, τα παράσιτα θα μετακινηθούν σε νέες γεωγραφικές περιοχές. Πρέπει να μάθουμε για το Ιός Ζίκα(περιπτώσεις στη Φλόριντα και το Τέξας το 2016-17, αλλά καμία στις ηπειρωτικές ΗΠΑ από τότε). Τσικουνγκούνια είναι ένας άλλος ιός που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Το 2014 και το 2015, μερικές περιπτώσεις τοπικής μετάδοσης της νόσου του ιού chikungunya εντοπίστηκαν στη Φλόριντα, το Τέξας, το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες όπου η ασθένεια είναι ενδημική.

Εσωτερικά σωματικά προβλήματα

Ας έχουμε κατά νου το συμπτώματα και θεραπεία του θερμικού στρες. Το θερμικό στρες συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν μπορεί να κρυώσει αρκετά. Η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια πολύ ζεστού, υγρού καιρού και η ανεπαρκής αντικατάσταση νερού και ηλεκτρολυτών προκαλούν θερμικό στρες. Μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία, η οποία είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Σπιτικό διάλυμα ενυδάτωσης

Εδώ είναι η συνταγή μας (“αλμυρή λεμονάδα”):

  • 8 oz νερό
  • 8 ουγγιές χυμό φρούτων (ή ανακατέψτε συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού με τη συνήθη περιεκτικότητα σε λεμονάδα)
  • Μια πρέζα (1/8 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι
  • 2 πρέζες (¼ κουταλάκι του γλυκού) μαγειρική σόδα

Κατά τη διάρκεια της εποχής του καρπουζιού, μια φέτα καρπούζι σε μέγεθος πιάτου φαίνεται να κάνει το κόλπο!

Crimson Sweet Virginia Επιλέξτε καρπούζι.
Credit Southern Exposure Seed Exchange

Στην άλλη άκρη του επικίνδυνου καιρού είναι πολύ κρύο, ειδικά αν έχει υγρασία και φυσάει. Οι κτηνοτρόφοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο υποθερμία, προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους κάτω από τρομερές συνθήκες. Οι αγρότες λαχανικών δεν υφίστανται τον ίδιο βαθμό κινδύνου.

Οι πνεύμονές μας είναι ευάλωτοι σε σκόνες, γύρη, σπρέι, τοξίνες, μικροβιακά παράσιτα όπως ο κορωνοϊός, η γρίπη, τα πριόν (νόσος των τρελών αγελάδων) και ο άνθρακας.. Οι καλές μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από όλα αυτά, καθώς και από το άσθμα και τις αλλεργίες. Υπάρχουν επίσης ορισμένα συγκεκριμένα αγροτικά προβλήματα όπως πνεύμονας των αγροτών, μια αλλεργική ασθένεια που συνήθως προκαλείται από την εισπνοή της σκόνης από μουχλιασμένο σανό ή άλλη μουχλιασμένη καλλιέργεια.

Μεσοθηλίωμα

Ίσως θυμάστε να έχετε ακούσει για προβλήματα με βερμικουλίτη σε ορισμένα μείγματα γλάστρας. Ορισμένος βερμικουλίτης περιλαμβάνει φυσικά αμίαντο. Οι αγρότες κινδυνεύουν να εκτεθούν στον αμίαντο μέσω του μολυσμένου εδάφους, του βερμικουλίτη και της σκόνης από αυτά τα προϊόντα στον αγροτικό εξοπλισμό. Κέντρο Μεσοθηλιώματος παρέχει δωρεάν πληροφορίες: βιβλία, πακέτα και ένα πρόγραμμα Υποστήριξης Ασθενών που συνεργάζεται με άτομα μεμονωμένα για να τους βοηθήσει να βρουν τοπική θεραπεία, νομική βοήθεια και ομάδες υποστήριξης. Εάν μπορεί να έχετε εκτεθεί στον αμίαντο, σας βοηθούν να βρείτε δωρεάν φροντίδα και υποστήριξη. Θα σου στείλουν ένα δωρεάν έντυπος οδηγός για το μεσοθηλίωμα. Εγγραφείτε στον ιστότοπό τους.

Πακέτο πληροφοριών μεσοθηλιώματος

Ο ιστότοπος διαθέτει ειδική ενότητα για αγρότες: Αγρότες και Αμίαντος.

Ψυχική υγεία

Νέοι πόροι ψυχικής υγείας για αγρότες σε στρεσογόνες εποχές

από τον Matt Kneece, Συντονιστή Πολιτικής της CFSA Νότιας Καρολίνας 5 Αυγούστου 2022

«Όσο ικανοποιητικός κι αν είναι, ο αγροτικός τρόπος ζωής φέρνει συχνά ένα σύνθετο ψυχικό φορτίο που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ευτυχώς, τα στίγματα γύρω από την ψυχική υγεία και το άγχος της φάρμας καταρρέουν και οι αγρότες δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσουν μόνοι τους. . . Υπάρχουν πολλοί πόροι για τη στήριξη της σωματικής υγείας των παραγωγών, αλλά τα προγράμματα για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας είναι εξίσου κρίσιμα».

Το South Carolina Farm Bureau προσφέρει τώρα πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα που ονομάζεται AgriWellness συμπεριλαμβανομένων τριών διαδικτυακών συνεδριών συμβουλευτικής δωρεάν.

Βόρεια Καρολίνα Το Αγροϊατρικό Ινστιτούτο έχει συντάξει α κατάλογο των πόρων εδώ.

Ένας άλλος σπουδαίος πόρος είναι διαθέσιμος μέσω Rural Advancement Foundation International – ΗΠΑ, που προσφέρει τηλεφωνική γραμμή κρίσης για τους αγρότες. Όταν οι κρίσεις αρχίζουν να συσσωρεύονται, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι αγρότες είναι να ζητήσουν βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Η ανοιχτή γραμμή της RAFI-USA έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας τύπος ταχείας απόκρισης που διατίθεται για αγρότες που πρέπει να μιλήσουν με κάποιον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η γεωργία είναι μια απαιτητική δουλειά που μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από παράγοντες πέρα ​​από τον έλεγχο των αγροτών», δήλωσε η Lisa Misch της RAFI-USA. «Οτιδήποτε από την αποτυχία των καλλιεργειών, τις φυσικές καταστροφές, τις μεταβολές των τιμών στην αγορά ή τα οικογενειακά επείγοντα περιστατικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση στο αγρόκτημα. Εάν βρίσκεστε σε κρίση και χρειάζεστε κάποιον να μιλήσετε, καλέστε χωρίς χρέωση στο (866) 586-6746. Η τηλεφωνική γραμμή είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

«Εκτός από τους νέους θεραπευτικούς πόρους που παρουσιάζονται παραπάνω, οι ειδικοί ψυχικής υγείας έχουν συστήσει αρκετές συμβουλές για τους αγρότες που αντιμετωπίζουν το άγχος των αγροκτημάτων. Το να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, να παραμένετε δραστήριοι, να καλλιεργείτε την κοινωνική υποστήριξη και να κοιμάστε αρκετά είναι όλα σπουδαία βήματα για την προστασία της ψυχικής σας υγείας».

Ελπίζω να μην το χρειαστείτε ποτέ, αλλά αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, καλέστε την Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών στο 1-800-273-TALK (8255) ή 1-800-799-4889 (κωφοί/βαρήκοοι) ή στείλτε μήνυμα 741741 στη γραμμή κειμένου κρίσης.

Νέα 988 Suicide and Crisis Lifeline. Καλέστε μόλις 988. Διαθέσιμο 24 ώρες. Αγγλικά ή Ισπανικά. Μάθε περισσότερα Το 988 Suicide & Crisis Lifeline είναι ένα δίκτυο πρόληψης αυτοκτονιών με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες με περισσότερα από 160 κέντρα κρίσεων που παρέχει υπηρεσίες 24/7 μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής χωρίς χρέωση με τον αριθμό 9-8-8. Είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε βρίσκεται σε κρίση αυτοκτονίας ή συναισθηματική δυσφορία.

Γραμμή Κρίσης Βετεράνων
https://www.veteranscrisisline.net/
1-800-273-TALK (8255), πατήστε ‘1’ Κείμενο 838255 Διατίθεται επίσης συνομιλία

ο Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψη των Αυτοκτονιών έχει πληροφορίες σχετικά με προειδοποιητικά σημάδια, πώς να συνομιλήσετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο για το οποίο ανησυχείτε, απώλεια αυτοκτονίας και πολλά άλλα.

Οδηγός πόρων SC Farm Stress Management

Θα σας αφήσω με αυτόν τον σύνδεσμο Clemson University Cooperative Extension Service προς Πόροι διαχείρισης άγχους στο αγρόκτημα. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί πόροι, φύλλα εργασίας, άρθρα, podcast, σύνδεσμοι προς οργανισμούς υποστήριξης και άλλοι ιστότοποι διαχείρισης άγχους.

Πήρα επίσης μέρος σε μια συνέντευξη με τον Jordan Marr για ένα podcast με The Ruminant: Ηχητική καραμέλα για αγρότες, κηπουρούς και λάτρεις του φαγητούμικρό. Αφορά τον αγώνα των αγροτών με προβλήματα ψυχικής υγείας, την προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στα πολλά και ποικίλα στρες, ενώ το κοινό θέλει οι αγρότες να φαίνονται ικανοί και ευτυχισμένοι με όλο αυτό τον χρόνο στο Inspiring and Nurturing Outdoors.

Οι αγρότες δεν είναι εντάξει. Podcast από το Ruminant. Επεισόδιο 92.

Facebook: https://www.facebook.com/theruminant/posts/1369936529736669