August 31, 2022 By Aown272 0

10/10/10 με την Alexander &Co. | Habitus Living

Το 10/10/10 είναι μια συνεχιζόμενη σειρά στο Habitus Living όπου καλλιτέχνες, σχεδιαστές και δημιουργικοί μας δίνουν μια ματιά στη ζωή τους μέσα από τον φακό μιας κάμερας μιας χρήσης, ένα σετ 10 ερωτήσεων και 10 τραγουδιών. Ακολουθεί το στούντιο σχεδιασμού Alexander &Co με έδρα το Σίδνεϊ.

Alexander & Co. είναι ένα στούντιο που συνδυάζει αρχιτεκτονική, εσωτερικούς χώρους και έπιπλα για να δημιουργήσει χώρους πλούσια σε στρώσεις με διαχρονική γοητεία. Το μηχανοστάσιο της δημιουργικότητας βρίσκεται στο Alexander House – ένα πλήρες υβρίδιο σπιτιού και γραφείου.

1. Τι σημαίνει «ζω στο design» για την Alexander &Co.;

Jeremy Bull: Νομίζω ότι σημαίνει να ζεις μέσα σε μια ζωή γεμάτη δημιουργικό πνεύμα, που δεν είναι τυχαίο, όχι αυθαίρετο, αλλά με σκοπό. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για τη ζωή και τον χώρο.

2. Ποιο έργο τέχνης/αντικείμενο/έπιπλο έχει το μεγαλύτερο νόημα και γιατί;

Η καρέκλα Serge Mouille είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα για μένα ιδιαίτερα. Κάποτε ονειρευόμουν να έχω μια καρέκλα σαν αυτή σε ένα σπίτι που τότε δεν μπορούσα να φανταστώ. Νομίζω ότι είναι ένα υπέροχο φυλαχτό, ένα τεχνούργημα που φωτίζει λίγη από τη μαγεία που είναι δυνατή στη φαντασία μας.

3. Ποια είναι η μοναδική καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει στη ζωή;

«Αν δεν είμαι ο εαυτός μου, ποιος θα είναι για μένα; Και όντας μόνο για τον εαυτό μου, τι είμαι; Και αν όχι τώρα, πότε; (Χίλελ ο Πρεσβύτερος)

4. Τι είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις;

Η ζωή μου είναι γεμάτη οικογένεια και τον ρόλο μου ως πατέρα. Δεν θα ήθελα να επιστρέψω στην εκδοχή μου που δεν ήταν αυτή, και έτσι αναπνέω, κοιμάμαι, τρώω, ονειρεύομαι και πατέρας. Όχι πάντα σε ίσα μέρη.

5. Τι θα εκπλαγούν οι άνθρωποι αν μάθαιναν για την Alexander &Co;

Η ομάδα κάνει πρωινό η μία για την άλλη κάθε Δευτέρα, είναι ένα όμορφο μέρος της αμοιβαιότητας αυτού που είμαστε. Η ειδικότητά μου είναι το γαλλικό τοστ.

6. Αν έπρεπε να χάσεις μία από τις αισθήσεις σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Όραμα, ίσως αφελώς και θεός φυλάξοι! Συχνά με αποσπά το φως στα μάτια μου, αλλά έχω διαπιστώσει ότι το να τα κλείνω είναι μερικές φορές ακόμα καλύτερα.

7. Μοιραστείτε μια τυπική μέρα στο Alexander & Co…

Το σπίτι είναι μια πολυσύχναστη κυψέλη. Υπάρχει συνήθως μια υπέροχη ροή ανθρώπινων όντων μέσα και έξω, και πάνω και κάτω. Η ζωή μου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με συνάντηση, και κλέβω στιγμές για να πιω καφέ στο μυστικό μου καφέ μπαρ στο Bondi Junction. Απασχολημένος, δημιουργικός και αρκετά όμορφος, αυτές τις μέρες, τις περισσότερες φορές.

8. Συνοψίστε τη δουλειά του Alexander & Co σε τρεις λέξεις…

Διαχρονικό, Θαύμα, Ζωντανό.

9. Πείτε μας για τα πράγματα που φωτογραφίσατε…

Όλοι στην ομάδα μας πήραν ένα σουτ. Ήταν ένα μείγμα από αυτό που τους εμπνέει κάθε μέρα και πώς μπορεί να μοιάζει μια μέρα στη ζωή της εργασίας στο Alexander House, το HQ μας.

10. Μιλήστε μας για τα τραγούδια που επιλέξατε…

Και πάλι για αυτό, όλοι στην ομάδα μας έβαλαν κάτω ένα τραγούδι που ξυπνά μια ιδιαίτερη ανάμνηση ή απλώς τους κάνει να νιώθουν καλά! Ένα πραγματικό μείγμα γεύσεων σε όλα τα μουσικά είδη!

Το 10/10/10 είναι μια κανονική σειρά προφίλ στο Habitus Living, όπου οι δημιουργικοί φωτογραφίζουν την άμπωτη και τη ροή της καθημερινής ζωής με μια κάμερα μιας χρήσης και την στέλνουν μαζί απαντώντας σε 10 ερωτήσεις και επιλέγοντας 10 τραγούδια που σημαίνουν κάτι για αυτούς. Εάν θέλετε να εμφανιστείτε, στείλτε ένα email στη διεύθυνση aleesha@indesign.com.au με 10/10/10 στη γραμμή θέματος.Συγγραφέας:

Aleesha Callahan

Aleesha Callahan

Η Aleesha Callahan είναι η εκδότης του Habitus. Με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, η Aleesha αναζητά τους μοναδικούς ανθρώπους, τα έργα και τα προϊόντα που καθορίζουν την περιοχή του Ινδικού Ειρηνικού. Η Aleesha ήταν προηγουμένως συντάκτρια του Indesignlive.com και έχει γράψει και συνεισφέρει σε διάφορες εκδόσεις και επωνυμίες στα 10 χρόνια της στον κλάδο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, φέρνοντας βαθιά γνώση στις ιστορίες της έχοντας πρώτα εκπαιδευτεί και εξασκηθεί ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Το πάθος της για το σχέδιο και την αρχιτεκτονική στα μέσα του αιώνα ξεκίνησε όταν ζούσε και εργαζόταν στο Βερολίνο.